Home » , » Οχι στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Οχι στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 | 5:56 μ.μ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ!

Σιγά σιγά αποκαλύπτονται.

Όλοι αυτοί, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη που στηρίζουν την άθλια κυβέρνηση του εκλεκτού υπαλληλάκου Παπαδήμα, πρωθυπουργού των τραπεζιτών, των τοκογλύφων, του ΣΕΒ, της E.E. και του  ΔΝΤ, που έχουν ψηφίσει τα πιο σκληρά ταξικά-αντεργατικά μέτρα στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου, τα οποία θα εφαρμόσουν αμέσως μετά τις εκλογές, και για αυτό το κρύβουν μήπως και πάρουν κανένα ψήφο, εξαιτίας των δικών τους ανταγωνισμών, φανερώνουν την αντικοινωνική κόλαση που μας περιμένει.

Για να σωθούν πολιτικά, επιχειρούν με τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό να καμουφλάρουν τα βίαια ταξικά μέτρα, που έπληξαν και πρόκειται να πλήξουν φαντάρους και μόνιμα στελέχη. Ο πολιτικός Δ.Αβραμόπουλος που ψήφισε όλα τα Μνημόνια και ευθύνεται προσωπικά για τις περικοπές στους μισθούς των μονίμων, που φέρει ευθύνη για την κατάσταση των Μετοχικών Ταμείων και η πολιτική που υπερασπίζεται, αναγκάζει απόστρατους που βγήκαν πρόσφατα στην σύνταξη να ζητούν την επιστροφή στην ενεργό δράση γιατί δε μπορούν να ζήσουν με την σύνταξη πείνας, ζητά την ψήφο δηλώνοντας διπλωματικά: «θέλω να πιστεύω ότι δεν κινδυνεύει το εφάπαξ. Η πίεση από την Τρόικα να μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο ήταν μεγάλη. Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα δώσω τη μάχη μου ως υπουργός εθνικής άμυνας»!

Μπαρούφες. Κούφια λόγια ενός πολιτικού που φοβάται την λαϊκή καταδίκη και τρέμει ότι δε θα επανεκλεγεί, κατανοώντας ότι στη Βουλή σε στέλνει ο λαός, όχι οι υπερατλαντικές επαφές και οι συνομιλίες με τη Μέρκελ. Αόριστες υποσχέσεις εξαγοράς αξιωματικών-υπαξιωματικών που εκπαιδεύουν να στείλουν επικεφαλής τμημάτων του ελληνικού στρατού για να καταστείλουν τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλεί η πολιτική τους.

Μιλώντας όμως στο NEWSIT και στον Ν.Ευαγγελάτο, ο Δ.Αβραμόπουλος αποκάλυψε την συμφωνία των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ να αυξήσουν την στρατιωτική θητεία κατά τρεις μήνες και να φέρουν ξανά το 12μηνο!

Είπε επί λέξη ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος: «υπάρχει θέμα αύξησης θητείας. Μια καλή θητεία είναι ένας χρόνος»!

Καταρχήν, απορία το πώς γνωρίζει ο Δ.Αβραμόπουλος «το τι είναι καλή θητεία», αφού όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και οι πρωτοκλασάτοι των κομμάτων είτε εξαγόρασαν τη θητεία είτε αποτέλεσαν τα μεγαλύτερα βύσματα.

Δεύτερον, τόσο καιρό μας λένε ότι θα κάνουν μελέτες και ότι θα μειώσουν τα στρατόπεδα, γιατί η ύπαρξη των εκατοντάδων άχρηστων μονάδων, σπαρμένες σε όλη την παραμεθόριο για να ικανοποιούν τις ανάγκες του άθλιου πελατειακού συστήματος των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τις απαιτήσεις ψηφοθηρίας, προκαλεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου.

Τότε γιατί αντί να κλείσουν τα στρατόπεδα ανοίγουν και άλλα. Ο πρώην ΥΕΘΑ Βενιζέλος άνοιξε νέο ΚΕΝ Πυροβολικού, ο Μπεγλίτης ουσιαστικά διατήρησε το ΚΕΝ Κορίνθου, ο Αβραμόπουλος διατήρησε το ΚΕΝ Άρτας και άνοιξε το ΚΕΝ Καλαμάτας που είχε κλείσει, για να ικανοποιήσει τα ρουσφέτια της ΝΔ!

Τρίτον, για μια ακόμη φορά επικαλούνται τον «εξ ανατολάς κίνδυνο». Δήλωσε λοιπόν ο Δ.Αβραμόπουλος: «το να μην έχουμε στρατό γιατί είμαστε μια χώρα που δεν έχει απειλή το καταλαβαίνω. Όσο καιρό υπάρχει όμως είναι απαραίτητος ο στρατός».

Αφού ο Δ.Αβραμόπουλος και μαζί του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ νοιώθουν απειλή γιατί διατηρούν χιλιάδες στρατού, τις καλύτερες φρεγάτες και υποβρύχια, μαζί με σημαντικές μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας στο εξωτερικό, σε ιμπεριαλιστικές-επεμβατικές-κατακτητικές επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και δεσμεύουν το 40% του Στρατού Ξηράς στο ΝΑΤΟ. Πως είναι δυνατόν να παρουσιάζουν εχθρό την Τουρκία και ταυτόχρονα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και μαζί να καταπιέζουν τους λαούς στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη κλπ.

Εμείς ξέρουμε κάτι απλό: ο Δ.Αβραμόπουλος αποτελεί εξέχον στέλεχος της λαομίσητης κυβέρνησης Παπαδήμα, είναι ο χειρότερος υπουργός που πέρασε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο πρώτος ΥΕΘΑ μετά τη Χούντα των Συνταγματαρχών που σχεδιάζει να αυξήσει την στρατιωτική θητεία:

Βενιζέλος-Μπεγλίτης-Αβραμόπουλος φόρτωσαν το οικονομικό κόστος της θητείας σε φαντάρους και γονείς.

Άφησε τους συναδέλφους φαντάρους χωρίς εμβόλια.

Τους άφηνε να χρησιμοποιούν νερό με χρώμιο και αρσενικό.

Τους απαγορεύει ουσιαστικά να ψηφίσουν και αφήνει αμετάθετους τους χωμένους φαντάρους στον Έβρο και τα ακριτικά νησιά.

Στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων οι φαντάροι τρώνε ληγμένα κρέατα, ενώ τα μέσα υγιεινής, καθαριότητας και τα φάρμακα είναι εξαφανισμένα. Οι συνθήκες είναι δραματικές και η συντήρηση εγκαταστάσεων και μέσων ανύπαρκτη. 'Ήδη έχουμε νεκρούς φαντάρους και συνεχή ατυχήματα.

Φέρνει από τις ΗΠΑ τα αμερικανικά τεθωρακισμένα ABRAMS που έχουν πολεμήσει στο Κουβέιτ και σε ζώνες με χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Αδιαφορεί για τις καταγγελίες των φαντάρων και των γονιών τους για τις αυθαιρεσίες-παρανομίες των αξιωματικών και των διοικητών, καλύπτοντας τους: τα ίδια και τα ίδια μας καταγγέλλονται από το ΚΕΝ Αυλώνας-Θήβας-Μεσολογγίου-Κορίνθου και ο Δ.Αβραμόπουλος δεν κάνει τίποτε!!!

Παράλληλα, αθώωσαν τους ακροδεξιούς Ευέλπιδες και τους ακροδεξιούς ΟΥΚάδες που φώναζαν εμετικά συνθήματα σε στρατιωτική παρέλαση.

Ουσιαστικά το μόνο που νοιάζει τους τέσσερις υπουργούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ΥΕΘΑ είναι να κόψουν μισθούς και λειτουργικά έξοδα, να κάνουν οικονομίες για να αγοράσουν όπλα και να καλύψουν την τεράστια οικονομική αιμορραγία της συμμετοχής του ελληνικού στρατού στο ΝΑΤΟ. Ο Δ.Αβραμόπουλος ακολουθεί πιστά τον αντιδραστικό αρχηγό της ΝΔ στο σάλπισμα του «Εθνικισμού-Θρησκεία (αφορολόγητο εκκλησιαστικής περιουσίας!)-Κρατικού Αυταρχισμού (απαγόρευση πορειών, κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου κλπ)-Εργασιακού Μεσαίωνα (νέες περικοπές στους μισθούς-συντάξεις, κατάργηση εργασιακών συμβάσεων, απολύσεις, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού).

Αυτή είναι η σύγχρονη Δικτατορία των πλουσίων και των αστών πολιτικών τους υπηρετών, με τα καθεστωτικά ΜΜΕ όργανα προπαγάνδας και χειραγώγησης. Αυτός είναι ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός!

Ο νέος γύρος ταξικού πολέμου που κηρύττουν σε εργαζόμενους και νεολαία μετά τις εκλογές, πάει χέρι χέρι με τον ανταγωνισμό με την τουρκική αστική τάξη για το πώς θα μοιράσουν τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια, διεκδικώντας για Βαρδινογιάννη-Κοπελούζο-Λάτση-Μπόμπολα-Μυτιληναίουυ το μεγαλύτερο μερίδιο.

Δε θα γίνουμε όμως εμείς κρέας στα κανόνια τους.

Μείωση τώρα της στρατιωτικής θητείας στους 6 μήνες.

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των στρατιωτών. Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή.  Ελεύθερος Συνδικαλισμός.

Καλούμε όλη την νεολαία να αντισταθεί, να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Να τους ΜΑΥΡΙΣΕΙ στις εκλογές.

Καλούμε όλους τους στρατευμένους να δώσουν μαζί μας τον συλλογικό αγώνα για την ανάπτυξη Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ    

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  

diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger