Home » , » Ύπατη Αρμοστεία καταδικάζει κάθε πράξη βίας στην Ελλάδα

Ύπατη Αρμοστεία καταδικάζει κάθε πράξη βίας στην Ελλάδα

Από mitsos175 , Σάββατο 26 Μαΐου 2012 | 6:41 π.μ.


Με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στην Πάτρα, μετά τη δολοφονία του 30χρονου άντρα, το Σάββατο 19 Μαΐου, η Ύπατη Αρμοστεία καταδικάζει κάθε πράξη βίας και απευθύνει έκκληση για νηφαλιότητα, αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στο Κράτος Δικαίου.

Η αγανάκτηση για τη δολοφονική αυτή ενέργεια, για την οποία έχει επιληφθεί πλέον η Δικαιοσύνη, δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγεί σε πράξεις αυτοδικίας και νέο κύκλο βίας. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για στοχοποίηση και επιθέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή της Πάτρας ή οπουδήποτε αλλού στην Ελληνική επικράτεια.

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, απαιτούν σοβαρό διάλογο, συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, και δέσμη μέτρων για την αντιμετώπισή τους. Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση και να καταδικάσουν με αποφασιστικότητα τις πράξεις βίας.

Η Ύπατη Αρμοστεία επισημαίνει επίσης την ανάγκη στήριξης των προσπαθειών για αναμόρφωση του συστήματος ασύλου και βελτίωση της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, που αποτελεί ένα αναγκαίο (ανάμεσα σε άλλους) παράγοντα βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης.

Σχόλια:
Ρεζίλι κάνανε το λαό οι μπαμπουίνοι των χρυσών αυγών. Ο ΟΗΕ κάμει εκκλήσεις σε κράτη που βρίσκονται σε πόλεμο ή εκεί που γίνονται σφαγές. Καταλαβαίνει λοιπόν κάποιος, τι σημαίνει αυτό για μια χώρα και τι επιπτώσεις έχει στο κύρος της και κατ επέκταση στον τουρισμό.

Επί της ουσίας τώρα. «… δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγεί σε πράξεις αυτοδικίας και νέο κύκλο βίας. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για στοχοποίηση και επιθέσεις εναντίον μεταναστών…» που πάει να πει ότι ένα κράτος, αν θέλει να λέγεται έτσι κι όχι μπάχαλο, για να μην πω χειρότερα, δεν εξαπολύει πογκρόμ εναντίον αθώων, αλλά βρίσκει αυτούς που έκαναν τη συγκεκριμένη πράξη και τους δικάζει έντιμα, ανάλογα με το τι έκαναν.

Μια πολύ σημαντική επισήμανση:  «Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, απαιτούν σοβαρό διάλογο, συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, και δέσμη μέτρων για την αντιμετώπισή τους.» Δηλαδή αυτά τα οποία λείπουν παντελώς από το ελληνικό χάλι.

Οι περικοπές του μνημονίου έχουν ως στόχο τους φτωχούς. Όλα τα δεινά προέρχονται από τις καπιταλιστικές πολιτικές που ληστεύουν το φτωχό και συσσωρεύουν πλούτη στον πλούσιο. Αντί λοιπόν να πολεμήσουμε όλοι για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα, ορισμένοι πιθηκάνθρωποι στρέφονται εναντίον των θυμάτων! Αντί να απαιτούμε υποδομές, θέσεις εργασίας για όλους, προσλήψεις στην υγεία και δωρεάν περίθαλψη, τα βάζουμε μ αυτούς που είχαν την ατυχία να πιστεύουν ότι θα βελτιωθεί ή ζωή τους αν έρθουν στην Ελλάδα.

Και τώρα που θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη (οι περισσότεροι), εμείς το ελληνικό μπουγέλο, τους το απαγορεύουμε. Αρνούμαστε να τους δώσουμε έστω και το παραμικρό έγγραφο. Εμείς λοιπόν ως πολιτεία, τους οδηγούμε στο περιθώριο, στα νύχια των παρανόμων κυκλωμάτων και σε γκέτο.

Αλίμονο όταν τη θέση της λογικής την πάρει η βλακεία του παράλογου μίσους.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger