Home » , » Δήλωση εθνικών-αστικών φρονημάτων των Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ!

Δήλωση εθνικών-αστικών φρονημάτων των Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 29 Μαΐου 2012 | 7:04 μ.μ.

Δεν αιφνιδιάζει η συντηρητική μετάλλαξη των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Μας εξοργίζει και μας φέρνει απέναντι του.
Στη καλοστημένη παράσταση που ανέβηκε πρωί πρωί στο Πεντάγωνο, η αντιπροσωπεία των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά «βάρεσε προσοχή» στο Στρατιωτικό κατεστημένο, αλλά και στο σύνολο του αστικού κόσμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φορέσει για καλά την στολή του ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής και δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει αναλαμβάνοντας να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ελληνικού κεφαλαίου, εις βάρος των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Ολοένα περισσότερο η αντίληψη περί ειρήνης και κοινής πάλης των λαών στο Αιγαίο αντικαθίσταται από τις δεσμεύσεις άσκησης κρατικής πολιτικής και «ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ εθνική και εδαφική ακεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτα». Η ανάγκη συνεννόησης των λαών αντικαθίσταται από το να ακολουθήσουμε την επιθετική πολιτική των Παπαδόπουλου-Χριστόφια για τις ΑΟΖ, σε συμμαχία με το κράτος όμως Ισραήλ (;) και μετατρέποντας την χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο (;) όπως είναι η Κύπρος….

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που προβάλλει τον στόχο της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ουσιαστικά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα αυξήσει την στρατιωτική θητεία μετά τη Μεταπολίτευση. Σε ένα απίστευτα λεπτό ζήτημα για την νεολαία, του βραχνά της υποχρεωτικής στράτευσης συμπυκνώνεται όλη η πολιτική φιλοσοφία αυτών που υποκρίνονται ότι ζητούν την εξουσία για το συμφέρον του λαού, αλλά υποκλίνονται στην Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ, προτείνουν άλλο μοντέλο αστικής οικονομικής ανάπτυξης και καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο αποδέχονται το «εθνικό χρέος» που ο κόσμος του πλούτου δημιούργησε και ο κόσμος της εργασίας πληρώνει, αλλά ουσιαστικά φρεσκάρουν σε όλα τα επίπεδα την πασοκική θεωρία «των θυσιών», για να θυσιάσουν τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι ενάντια σε κάθε σκέψη αύξηση της στρατιωτικής θητείας και ότι θα παλέψει ενάντια σε αυτά τα αντιδραστικά σχέδια, αλλά στρέφεται ενάντια στην νεολαία, όταν ο Τσίπρας επισημαίνει ότι «πρέπει να εξετασθεί με τα νέα δεδομένα που έχει προκαλέσει η κρίση, αλλά και με την αναδιοργάνωση των ΕΔ.. Όταν έγινε η μείωση της θητείας υπήρχε άλλος οικονομικός σχεδιασμός τασσόμενος εμφανώς κατά της μείωσης…. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζεται τις απόψεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-στρατιωτικού κατεστημένου και μιλιταριστικών περιοδικών που δαιμονοποιούν τη μείωση της θητείας και απαιτούν την αύξηση της τώρα που δεν υπάρχουν ευρώ για πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ.

 Εξάλλου, ο ΣΥΝ, μαζί με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχαν ψηφίσει τον νομοσχέδιο για τους Μισθοφόρους στρατιώτες που απαιτούσαν οι ιμπεριαλιστικές αποστολές. Για να δελεάσουν τότε την κοινωνία ώστε να αποδεχτεί την ευρύτερη πολεμική εμπλοκή της χώρας στέλνοντας στρατό σε 15 χώρες, είχαν προχωρήσει στη μείωση της στρατιωτικής θητείας τάζοντας 6μηνο… Όμως έτσι ο Τσίπρας αποκαλύπτεται ως ένας ακόμη αστός πολιτικός που υπηρετεί πιστά το άθλιο σύστημα των πελατειακών σχέσεων, αρνούμενος να αντιμετωπίσει τη βασική πηγή του προβλήματος, τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που εξυπηρετούν μόνο τους δημάρχους και βουλευτές για να παίρνουν ψήφους και τους ανώτερους-ανώτατους αξιωματικούς για να εξελίσσεται η καριέρα τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα της νεολαίας που απαιτεί μείωση του βραχνά της θητείας και αποτίναξη των δεσμών της υποχρεωτικής στράτευσης. Αντίθετα προαναγγέλλει την αύξηση του χρόνου της χακί δωρεάν εργασιακής εκμετάλλευσης. Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ένα άνοιγμα στους στρατιωτικούς, «χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις προχώρησαν σε μειώσεις μισθών, που καταρράκωσαν το ηθικό» και μίλησε για αντιστροφή του κλίματος. Επίσης, μίλησε «για την ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ πολιτείας και Ενόπλων Δυνάμεων και για κλίμα εμπιστοσύνης προς την ηγεσία του στρατεύματος». Τους εκλεκτούς στρατιωτικούς δηλαδή του Γ.Παπανδρέου και του Π.Μπεγλίτη!

Από τις παρακάτω δηλώσεις δικαιώνονται όσοι υποστήριξαν ότι φέρει συγκεκριμένο μερίδιο ευθυνών ο ΣΥΡΙΖΑ για το διορισμό ως ΥΕΘΑ του Φραγκούλη Φράγκου, αξιωματικού με ακραίες ιδέες και υπερασπιστή ακροδεξιών παρανομούντων ΟΥΚΑΔΩΝ. Επίσης, η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται και από αυτά που είπε και αυτά που δεν είπε: είναι χαρακτηριστικό ότι στην τοποθέτηση αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δώσει προπαγανδιστικά ιστορικής ενέργειες δεν υπήρχε ΝΑΤΟ, δεν υπήρχε ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ, δεν υπήρχαν ξένες βάσεις, δεν υπήρχαν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Δεν υπήρχε καταδίκη της προετοιμασίας των Ενόπλων Δυνάμεων για ανάληψη επιχειρήσεων Καταστολής πλήθους.

Φυσικά, όταν ετοιμάζεσαι να κυβερνήσεις, αυτά τα βάζεις κάτω από το χαλάκι. Ιδιαίτερα όταν ετοιμάζεσαι να ασκήσεις αστική πολιτική, που αργά ή γρήγορα θα σε φέρει σε σύγκρουση με τον κόσμο της εργασίας. Η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας έχουν απέναντι τους ένα σύγχρονο Δικομματισμό, που βαρά προσοχή σε Ε.Ε. και ΕΥΡΩ, προτάσσει τις «εθνικές» δηλαδή τις ανάγκες κερδοφορίας του αστικού κόσμου και αντικειμενικά στρέφεται κατά των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων. Είναι ενδεικτικό ότι τη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ανοικτός στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας, η ΝΔ εμφανίζει το Πρόγραμμα της για την Άμυνα και δηλώνει ότι ανοίγει το διάλογο για την Στράτευση των γυναικών! Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις επιλογές.

Απέναντι μας ήταν εξάλλου ο Τσίπρας βύσμα του ΠΑΣΟΚ στον Στρατό και ενώ συνεχίζει να στηρίζει την Ε.Ε. σφαγείο των εργατικών δικαιωμάτων, κοιτίδα του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Αντίπαλος μας ήταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ όταν το γαλάζιο βύσμα και το πελατειακό κράτος είχαν θεριέψει, όταν σημειώνονταν μια απόπειρα αυτοκτονίας κάθε 15 μέρες! Η εποχή μας απαιτεί ριζικές ανατροπές και όχι ψευτοδιλήμματα μεταξύ μιας ακροδεξιάς μνημονιακής εκδοχής σαν τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ντρίμπλες ενσωμάτωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε αριστερές διαχειριστικές κυβερνητικές προτάσεις της κυρίαρχης πολιτικής. Προτείνουμε στην νεολαία την ανάπτυξη μαζικού, μαχητικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, για την ανάπτυξη συλλογικών αγώνων ενάντια στην αυθαιρεσία των ανωτέρων, την εθνικιστική και ρατσιστική προπαγάνδα, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ Τηλ. Επικ.6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 44 σχόλια

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2012 στις 7:11 μ.μ.

απο τη μια τον κατηγορουν σχεδον για "τρομοκρατη" της 17Ν απο την αλλη ο σπαρτακος αποτασσεται τον σαταναν γιατι ομνυει στη εθνικη ακεραιοτητα κλπ
ρε δεν παμε στο διαολο λεω εγω.......

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2012 στις 7:57 μ.μ.

Έλα τώρα, μην είστε άδικοι. Τακτικός ελιγμός είναι προκειμένου να διασφαλήσει την ουδετερότητα των στρατέων στην κρίσιμη στιγμή του ξεσπάσματος της επανάστασης. Εάν αύριο μυστικό κλιμάκιο του σύριζα με τον Σκουρλέτη επικεφαλής βρεθεί στη μερυπ στον Αγ. Στέφανο μην εκπλαγείτε. Καμιόνια θα φορτώνουν με όπλα και πολεμικό υλικό για τα οδοφράγματα. Μέρος του σχεδίου είναι όλα. Ακόμα και οι μεταγραφές μεσαίων-χαμηλόβαθμων πασόκων, παλαιών επαναστατών εκεί προσβλέπουν. Να εκμεταλευτούν την εμπειρία τους. Μου τα είπε στέλεχος συνασπιστήρι με προσβάσεις στην Κουμουνδούρου.

Μάρκομ Ξ
29 Μαΐου 2012 στις 8:14 μ.μ.

Ο καθένας με τον πόνο του... και ο λαός με την αγωνία του.
Κουράγιο και ψυχή βαθιά!

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2012 στις 8:26 μ.μ.

Σημασία έχει ποιος σου καταλογίζει τιο και γιατί. Πάντως, οι δηλώσεις είναι συγκεκριμένες και θα άξιζε να κρίνουμε και να τοποθετούμαστε συγκεκριμένα γιο πράξεις και πολιτικε΄ς απόψεις.
Οι βρισιές ποιον βοηθούν;
Αλήθεια, οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ τι έχουν να πουν για όλα αυτά; Δεν έχουν ευθύνη για ότι λέγεται και σχεδιάζεται;

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2012 στις 8:46 μ.μ.

καλα μιλαμε για απιστευτα μιζερη δημοσιευση... Ρε παιδακια εχετε καταλαβει τι ανταγωνισμοι παιζονται στο Αιγαιο; Τι ειρηνη των λαων και κουραφεξαλα. για πηγαινε στον "σοσιαλιστη" Ερντογαν και τον ακομα πιο αριστερο υπουργο Εξωτερικων του τον Νταβουτογλου να τους ρωτησεις τη γνωμη εχουνε... Ειναι κακο να φυλασσει καποιος τα νωτα του? Δηλαδη αν γινει καποιο θερμο επεισοδιο με την Τουρκια αμα η Ελλαδα απομονωθει απο την Ευρωπη (διολου απιθανο το δευτερο) οι φιλοι του Σπαρτακου θα πουνε "ελατε παιδια δεν πειραζει εμεις φιλειρηνιστες ειμαστε,βομβαρδιστε ελευθερα και πειτε μας και ποια νησακια θελετε να σας τα δωσουμε!" ΚΙ εμενα που προκαλει απεχθεια η καστα αυτη των στρατοκαυλων αλλα πρεπει καποιος να υπολογιζει τους διεθνεις συσχετισμους
Και επισης ποτε δεν ειπε ο Τσιπρας οτι θα αυξησει τη θητεια,ελεος

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2012 στις 9:04 μ.μ.

ετσι φιλε 8,26
να βγουν οι συσιστωσες να καταγγειλουν τον τσιπρα για οπορτουνισμο-δεξια στροφη-συμμαχια με ταξικο εχθρο κλπ να πεσει οσυριζα στο 4,6% και σε μια ωραια ατμοσφαιρα να παμε στις ταβερνες να τραγουδησουμε ¨μες την υπογεια την ταβερνα..."
και η ζωη θα κυλαει σκοτωνοντας αβερτα

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2012 στις 9:14 μ.μ.

Έχετε τρελλαθεί μερικοί???
Σας πείραξε που έχει κορυφαία προτεραιότητα την ακεραιότητα της χώρας???
Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Σπάρτακος χτενίζεται???

Πρώην ψηφοφόρος ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
29 Μαΐου 2012 στις 9:16 μ.μ.

Αν νομίζετε ότι με τέτοιους λίβελλους θα ξαναψηφίσουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μάλλον κατοικείτε σε... άλλο πλανήτη.
Συμφωνώ με το τον πρώτο ανώνυμο:
Οι μεν (όλο το δεξιό-πασοκικό-νεοφιλελεύθερο τόξο) κατηγορούν τους συριζαίους πως υπερασπίστηκαν τη 17Ν.
Οι δε (μέρος της άκρας αριστεράς) αποδίδουν στο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και πρόθεση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας! (τόινγκ!)

Με κάτι τέτοια μας μπετονάρετε ακόμα περισσότερο να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά.

Πρώην ψηφοφόρος ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2012 στις 9:49 μ.μ.

Ο Μάρκος Ξ παρουσιάζεται μεγαλόψυχος ή καλύτερα βαθύψυχος. Αναρωτήθηκε πόσο κοστίζει κάθε μήνας θητεία στην λαική οικογένεια; Εδώ οι φαντάροι δε βγαίνουν έξοδο, δε πάνε να ψηφίσουν γιατί δεν υπάρχει ευρώ ούτε για δείγμα και ο Μάρκος Ξ μιλά κατ΄άποκλειστικότητα για την αγωνία του λαού.Λες και αγωνία του λαού είναι οι ΑΟΖ.
Τελικά τόσο τυφλωμένοι είναι αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2012 στις 10:15 μ.μ.

Μα δεν καταλάβατε εσείς ότι στη χώρα αυτή δεν χωρούν πολλοί "επαναστάτες". Το κενό που αφήνει ο Τσίπρας το καλύπτει το ΚΚΕ μ.λ το Μ.Λ ΚΚΕ το σκέτο ΚΚΕ και τώρα τελευταία εσείς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Μην ανησυχείτε που αστικοποιείται Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ¨επανάσταση΄είναι σε καλά χέρια!!!

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2012 στις 11:04 μ.μ.

Για το ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δεν ακούω τίποτε, δε βλέπω τίποτε, το μόνο που με νοιάζει είναι οι ψήφοι. Τι βγαίνω εθνικιστικά, γλύφω τους καραβανάδες, επιλέγω Φραγκούλη, ζήτω η Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ.
Και αν χρειαστεί όλοι αδελφωμένοι, Μνημονιακοί και Αντιμνημονιακοί στην πρώτη τη γραμμή (όχι όλοι, ε βύσματα) για το καλό του έθνους. Για την Ελλάδα, δρε γαμώτο για τις ΑΟΖ μας! Φοβερή ταξική ανάλυση, απροκάλυπτη ταξική-αστική πολιτική.Αλήθεια, τι διαφορετικό λέει ο Σαμαράς και ο Καμμένος για το Αιγαίο από εσάς;
Παιδάκια τα μέλη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και οι φαντάροι, που δεν ξέρουν, εμείς θα τους πούμε πότε, γιατί και για τα συμφέροντα ποιου θα θυσιαστούν. Αν αυτό δεν λέγεται καιροσκοπισμός, στυγνός τυχοδιωκτισμός τότε τι λέγεται.
Τελικά, τους Κουκουέδες λέτε Σταλινικούς, αλλά εσείς είστε χειρότεροι. όποιος διαφωνεί με τις υποχωρήσεις μας για να πάρουμε την εξουσία λοιδορείται, βρίζετε, απαξιώνεται...
Αλήθεια, κανένας από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και τους μαιμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μήπως διάβασαν τις δηλώσεις του Τσίπρα ή απαγορεύει το κόμμα να έχετε δική σας άποψη; Αλήθεια είναι ότι γράφει η ΑΥΓΗ (ξέρετε αυτή με τις καθαρές από σφυροδρέπανα φωτογραφίες).
ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
Τι ΠΑΣΟΚ που γίνεσται...
Και με απομίμηση Ανδρέα,,,

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2012 στις 11:19 μ.μ.

Προς κάποιους υπερεπαναστάτες (της δεκάρας):
Το σύνθημα "Patria o muerte", ξέρετε τί σημαίνει, ποιός το είπε και πού;
Ένα τραγουδάκι που λέει "αχ πατρίδα μας γλυκειά, αγαπημένη Ελλάδα, πόσο σ' αγαπώ πιστά", ξέρετε ποιοί το τραγουδούσαν και πότε;
Μήπως, ένα άλλο που λέει "Ελλάδα μας Ελλάδα, αστέρι τ' ουρανού, δε βγαίνεις απ' το νου";
Εσείς ρε συντρόφια, από το "Δίκτυο ελευθέρων φαντάρων" τί λέτε; Υπάρχουν προβλήματα στην άμυνα της χώρας ή όχι; Αμφισβητείται η κυριαρχία και η εδαφική της ακεραιότητα ή όλα αυτά υπάρχουν μόνο στη φαντασία, ανώμαλων, στρατόκαυλων, ακροδεξιών και λοιπών αθυρμάτων;

Κ.

Μάρκομ Ξ
29 Μαΐου 2012 στις 11:55 μ.μ.

Όπως έχω ξαναπεί και θα το λέω όπου σταθώ και όπου βρεθώ, όσο και να βρίζουν κάποιοι (ελάχιστοι είναι έτσι και αλλιώς), όσο και να προσπαθούν με τη λάσπη, τους εκβιασμούς, τις διαστρεβλώσεις, τις προσωπικές επιθέσεις και γενικά με την αντιπαράθεση χωρίς αρχές ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ξανά λοιπόν:

Καλό κουράγιο σύντροφοι και ψυχή βαθιά!

Υ.Γ. κανένα θετικό υπονοούμενο για την ομώνυμη ταινία η οποία ήταν άθλια

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 12:16 π.μ.

ρε 11:29 που είδες εσύ να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας. Οι ελληναράδες(πλην Λακεδαιμονίων) δεν φώναζαν το 92 σύνορα με τη Σερβία; Ο Μητσοτάκης δεν είχε βάλει τα σημεία για το λεγόμενο Βορειηπειρωτικό που περιελάμβανε αυτονόμηση της Νότιας Αλβανίας με προοπτική ενσωμάτωσης στην Ελλάδα; Η εξωτερική πολιτική είναι ταξικά ουδέτερη; Οι ανταγωνισμοί στο Αιγαίο είναι ταξικά ουδέτεροι. Να παλέψουμε όλοι μαζί, αφεντικά και εργάτες, για να δοθούν οι ΑΟΖ στην πολυεθνική της αρεσκείας μας. Α ρε νεοΠΑΣΟΚΟΙ του κερατά!!!!

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 12:28 π.μ.

Αγαπητέ, Κ. Ευχαριστούμε για το δωρεάν καλλιτεχνικό μάθημα και τα ζεστά συντροφικά σου λόγια. Όμως, συγχώρα μας που προτιμούμε το Λένιν και τον εργατικό διεθνισμό του, που θεωρούσε ότι ο δικός του εχθρός βρίσκονταν στην ίδια του τη χώρα και πάλευε για την ήττα της δικής του κυβέρνησης, τη μετατροπή του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε ταξικό πόλεμο. Μια αντίληψη που τονίζει ότι μόνο ο φόβος της επαναστατικής ανατροπής μπορεί να μπει φραγμός στα αστικά σφαγεία των λαών.
Δεν ξέρουμε πόσο υπερεπαναστάτες (της δεκάρας) είμασταν -εξάλλου 20 χρόνια μαχών στα στρατόπεδα, συμμετοχής σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις φορώντας την στολή, επώνυμες καταδίκες των ιμπεριαλιστκών επεμβάσεων, καθοριστική συμμετοχή στο μπλοκάρισμα της Στράτευση στα 18 από το Μειμαράκη, είναι έργα και όχι λόγια.
Θεωρούμε όμως ότι η σταλινική κλήρονομιά του αριστερού εθνικισμού είναι αδιέξοδη. Ότι στο Αιγαίο και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο διεξάγεται ένας τεράστιος ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός με γεωστρατηγικά επίδικα. Μόνο η κοινή πάλη των λαών μπορεί να σταματήσει τον πολεμικό όλεθρο και όχι ο ανταγωνισμός των εξοπλισμών και η επιλογή ιμπεριαλιστή συμμάχου!!!
Και το βασικότερο είναι ότι αμφισβητείται η ακεραιότητα και η υπόσταση της ίδιας της εργατικής τάξης. Αν τα μέτρα περάσουν, ο αστικός κόσμος μπορεί ευκολότερα να σύρει τους εργαζόμενους στον όλεθρο στο όνομα των εθνικών αναγκών. Αλήθεια, από πότε ο καθορισμός των ΑΟΖ και η μοιρασιά των κοιτασμάτων, με έκδηλο το ενδιαφέρον Βαρδινογιάννη-Λάτση-Κοπελούζου-Μυτιληναίου και άλλων εφοπλιστών είναι εθνικό συμφέρον. Αληθεύουν ή όχι οι καταγγελίες του TVXS.GR ότι το όψιμο ενδιαφέρον Καμμένου για τον καθορισμό ΑΟΖ κρύβει τα συμφέροντα συγκεκριμένης ισραηλινής εταιρείας;
Αρα, συναγωνιστή, αντιμετωπίζει η Ελλάδα πρόβλημα ασφάλειας; Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι ποια αμφισβήτηση της κυριαρχίας του βιώνει.
Και τελικά η αριστερά ασκεί ταξική-εργατική πολιτική ή εκφράζει τα εθνικά συμφέροντα και ποια είναι αυτά;
Η αριστερά πρέπεινα παλέψει ενάντια στην αύξηση της θητείας, για το μπολκάρισμα των εξοπλισμών, για το κλείσιμο της πολεμικής βιομηχανίας και την στρατοφή της σε ειρηνικούς σκοπούς, να απαιτήσει το κλείσημο των βάσεων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ; Και αν δε τα κάνει, τι Αριστερά είναι και σε ποιον τελικά χρειάζεται;
Ερώτηση: αυτό ποιος το έγραψε;
«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα;»

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 12:48 π.μ.

τι σχεση εχει ο Σπαρτακος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ???
ελεος ρε παιδια. ολοι στο ιδιο τσουβαλι. μια φραξια του ΝΑΡ ειναι. μεχρι εκει.

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 2:00 π.μ.

Όσοι πολιτικολογούν ή πολιτεύονται με μόνο γνώμωνα την ιδεολογική τους καθαρότητα είναι καταδικασμένοι να σβήσουν, περήφανοι. Επίσης εκτός των εθνικών κινδύνων καλό είναι να μη ξεχνάμε ότι η αστική τάξη μπορεί να ασκεί εξουσία και χωρίς κοινοβούλια. Πολλοί που υποτίμησαν αυτό το ενδεχόμενο, το πλήρωσαν, κάποιοι και με τη ζωή τους.

30 Μαΐου 2012 στις 2:01 π.μ.

Μην παθαίνετε πανικό!

Άνοιγμα προς το ΝΑΡ και το ΚΚΕ κάνει ο Τσίπρας, ακολουθώντας την γραμμή του Δελαστίκ και άλλων εθνικοπατριωτών όπως της Κανέλλη που εκφράζει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΚΕ.

Εξάλλου εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία γίνεται χωρίς στρατό; Άσε που άμα η θητεία γίνει 5 χρόνια θα μειωθεί και η ανεργία της νεολαίας!...

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 2:08 π.μ.

Νταξει ειστε τελειως στον κοσμο σας μερικοι.
Πρωτον ο ζητημα των ΑΟΖ δεν αφορα μονο τους μεγαλοκαρχαριες της αστικης ταξης γιατι οταν κυριοι της ανταρσυα,κκε κλπ μιλατε για εξοδο της Ελλαδας απο εε νατο και ας πουμε οτι περναγαμε και στο σταδιο κοινωνικοποιησης των επιχειρησεων κλπ καπως πρεπει αυτη η μικρη χωρα των δεκα εκατομμυριων να δημιουργησει συνθηκες αυταρκειας ετσι δεν ειναι; Δεν ειναι σημαντικο λοιπον να εχει η ιδια επαρκεις ποσοτητες πετρελαιου αντι να εξαρταται απο τις εισαγωγες;
Δευτερον και σημαντικοτερο: Το οτι απεχθανομαστε καθε ειδους ιμπεριαλιστικες επεμβασεις και αναγνωριζουμε τις καθαρα ταξικες τους αφετηριες ειναι δεδομενο για τον κοσμο της αριστερας. Ομως εχουμε διπλα μας μια πολυ μεγαλυτερη χωρα που εχει ξεκαθαρα τετοιες βλεψεις εδω και χρονια (δεν ξερω σε τι συννεφα ζουν μερικοι αλλα ναι η εδαφικη ακεραιοτητα της ελλαδας καθολου δεδομενη δεν ειναι αν τα προσχηματα της ενωσης με την ευρωπη παψουν) Δεν μας απαντουν λοιπον οι φιλοι μας που υποννουν οτι ολα μελι γαλα αν τελικα ερχομασταν σε πολεμο θα καθοντουσαν να τρωνε τις βομβες στην κεφαλα τους? Η μηπως με καποιο μαγικο τροπο θα τις κατευθυναν στους εγχωριους ταξικους εχθρους και μετα γιουπι θα ρχοταν η πολυποθητη επανασταση;

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 7:44 π.μ.

Νομίζω ότι το παραμύθι "η Ε.Ε. θα μας σώσει από την Τουρκία" ή "θα είμαστε πιο ευάλωτοι αν βγούμε από την Ε.Ε. και θα μας την πέσει η Τουρκία' είναι ανάλογης ποιότητας με αυτά που λέγανε για το ΝΑΤΟ -και είδαμε τι έγινε το 1974.
Και τελικά, αυτά είναι αστικά επιχειρήματα, γιατί τα επαναλαμβάνει η Αριστερά;
Ή, θερμοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ σας έχει τρελάνει ο κυβερνητισμός;
Επίσης, γιατί δεν απανταται στο πιο σημαντικό: Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που προβάλλει τον στόχο της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ουσιαστικά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα αυξήσει την στρατιωτική θητεία μετά τη Μεταπολίτευση!
Τέλος, ερωτηματικά προκαλεί η σφοδρότητα των αντιδράσεων. Σε τι αποσκοπεί; Σε ποιους απαντά; Σρους αγωνιστές φαντάρους του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ή στο εσωτερικό του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ; Αλήθεια, αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ που χρόνια παλεύουν με συνέπεια ενάντια στον εθνικισμό, τους εξοπλισμούς, για τα δικαιώματα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, δε θίγονται με την συντηρητική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ που φορά το εθνικιστικό προσωπείο της ΚΟΕ και δίνει διαπιστευτήρια στο αστικό σύθστημα εξουσίας;
Όμως στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς του κόσμου της Αριστεράς δεν αποαντάς με βρισιές-ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ....
Μην αποδεικνύεται σύντροφοι ότι η Αριστερά την ψυχή βαθιά της κυνηγώντας τον κυβερνητισμό...

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 9:39 π.μ.

Χρειάζεται ουσιαστική αριστερή πίεση στο Σύριζα και όχι ψηφοθηρική αξιοποίηση κάθε δεξιού πολιτικαντισμού του Τσίπρα ή άλλων. Ο Σύριζα δεν είναι Πασόκ υπό τις διαταγές του Αντρέα, έχει άλλου είδους αντιφάσεις και εκπροσωπεί άλλο κόσμο,
και η ήττα του Σύριζα σήμερα θα είναι ήττα των αριστερών ιδεών συνολικά και φρίκη στις συνθήκες ζωής. Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι υπ' αυτές τις συνθήκες θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους, και μάλιστα όταν κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την Εθνική Ανεξαρτησία, το Εθνικό νόμισμα, την Εθνικοποίηση, την Εθνική Ανάπτυξη, τον Ιμπεριαλισμό, τις Ξένες Επιβουλές κλπ
Ουσιαστική Αριστερή πίεση είναι η οργάνωση μαζικής διεκδίκησης, συλλογικότητες, καταλήψεις, συνεταιρισμοί, συνδικάτα, απεργίες, αντιεθνικιστιικές οργανώσεις, συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις, όχι ψηφοθηρία της τρίχας

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 10:25 π.μ.

Λέει κάποιος πιο πάνω: Εγώ προτιμώ το Λένιν,κλπ. κλπ.


Και εγώ ρε φίλε προτιμώ την Πάρις Χίλτον,αυτή όμως το ξέρει?

Θα μου πεις πως να το ξέρει ο δόλιος [ο Λένιν] αφού μας έχει εγκαταλείψει προ πολλού.Αρα ούτε καν σαν αποδεικτικό στοιχείο εγγυρότητας μπορεί να εκληφθεί η δήλωση του θαυμασμού σου προς τον Λένιν.

Οπως και η δικιά μου,προς την Πάρις Χίλτον.Που ευτυχώς αυτή ζει άρα εγώ τουλάχιστον μπορώ να ελπίζω

30 Μαΐου 2012 στις 10:53 π.μ.

Eγώ δεν κατάλαβα γιατί το Βαθύ Κόκκινο, που αναδημοσιεύει τακτικά προσεκτικά επιλεγμένα άρθρα του Δικτύου Σπάρτακος αποφάσισε να αναδημοσιεύσει ετούτο? Τι είναι το Δίκτυο Σπάρτακος? Καμία τεράστια δύναμη της οποίας πρέπει να αναπαράγουμε την κάθε έκφραση άποψης ντε φάκτο? Όχι δεν είναι καθόλου έτσι, το Βαθύ Κόκκινο συστηματικά αναδημοσιεύει άρθρα του με την ανάλυση των οποίων συμφωνεί ή σχεδόν συμφωνεί ή το λιγότερο προκρίνουν έναν υγιή προβληματισμό τον οποίο συμφωνεί να θέσει. Για το συγκεκριμένο λοιπόν τι ισχύει? Απογοητευτική αναδημοσίευση, δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο, το κράξιμο που έχει φάει το άρθρο στα σχόλια αρκεί.

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 11:38 π.μ.

To ότι ήταν κατά δήλωσή του "βύσμα" δεν ενοχλεί κανέναν;

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 1:23 μ.μ.

θελουν να δειξουν οτι ο Συριζα ειναι αποδεκτος απο τον στρατο.Καπως ετσι λειτουργησε και ο Α.Παπανδρεου το 1981.

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 2:10 μ.μ.

Προς απληροφόρητους. Ο Σπάρτακος ούτε στην Ανταρσυα πρόσκειται, ούτε στο Ναρ. Εδώ και 7 χρόνια περίπου, καλεί σε αποχή ή λευκό στις εκλογές, γιαυτό και οι ανακοινώσεις του δημοσιεύονται πρώτα από όλα στο athens indymedia

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 2:25 μ.μ.

Καταρχήν εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τρελαθεί και φέρεται με έναν απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο, που δε μας έχει συνηθίσει. Δεν είναι η Αριστερά και ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ο εχθρός σας. Σκεφτείτε τι λέτε, γιατί το λέτε και τι σημαίνει.
Κύρίως όμως δεν απαντά σε τίποτε κανένας.
Εξάλλου, ο μεγάλος χαμένος αυτής της αντιπαράθεσης είναι ο Μπαλάφας. Αυτόν αδειάσατε...ως κόμμα, πλέον. Και φυσικά υπάρχουν δυνάμεις σε ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝ που δεν πιστεύουν στα μάτια και στα αυτιά τους με τις συντηρητικές μετατοπίσεις ενός κόμματος εξουσίας, πλέον.

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 2:31 μ.μ.

Απέναντί της η Ελλάδα δεν έχει λαϊκές δημοκρατίες.Απ'όσο ξέρω ο Ερντογάν δεν είναι λαϊκός αγωνιστής και ο Γκρουέφσκι δεν είναι ο κομμουνιστής ηγέτης των Σκοπιανών.Εθνικιστές έχει απέναντί της με αλυτρωτικές τάσεις.Αρα δεν μπορείς να λες ότι δεν με απασχολεί η Αμυνα.Και αν θες να κάνεις κυβέρνηση πρέπει να είσαι σε θέση να εμπνέεις και το Στρατό.Ιμπεριαλιστές δε θα γίνουμε αλλά την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν νομίζω ότι τη διαπραγματεύεται κανείς..

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 3:46 μ.μ.

To ότι δεν είπε κουβεντα για ΝΑΤΟ ασχολίαστο ε?
Ο λαός θα "βελτιώσει τη ζωή του" με τους χωροφύλακες του ιμπεριαλισμού από πάνω του ε?

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 4:31 μ.μ.

Εγώ πάντως πιστεύω ότι όλα αυτά που λέει ο Τσίπρας για τον στρατό και την εθνική ακαιρεότητα, τα λέει για να απαντήσει σε ξένους και Έλληνες που ξαφνικά κόπτονται για την Ελλάδα και τσιρίζουν ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα μας την πέσουν Τούρκοι, Αμερικάνοι, Μογγόλοι κοκ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ευρύτερη δεξιά, ειδικότερα ο κόσμος της και όχι τόσο τα στελέχη της, συνηθίζει να κατηγορεί τον Σύριζα ως προδότη, ανθέλληνα, εβραίο κτλ... Έτσι λοιπόν πιστεύω ότι τώρα ο Τσίπρας απαντάει σε αυτές τις κατηγορίες κατά κάποιον τρόπο...

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 4:36 μ.μ.

Αλήθεια, τι γίνεται ρε παιδιά με όσους υπηρετούν σε "ειρηνευτικές αποστολές" του ΝΑΤΟ, ανά τον πλανήτη;

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 5:02 μ.μ.

Συριζαίοι, αν τώρα αντιμετωπίζετε την Αριστερά και την κινηματική κριτική με τέτοια αυταρχικό τρόπο, φανταστείτε αν πάρετε την εξουσία τι έχει να γίνει.

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 5:41 μ.μ.

Συναγωνιστές, καλησπέρα. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον το διάλογο που εξελίσσεται. Όμως θα θέλαμε να επισημάνουμε μια ανακρίβεια.
Σαφώς και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και οργάνωση. Οργανωμένες συνάμεις και ανεξάρτητοι αγωνιστές συμμετέχουν σε αυτό.
Όμως ποτέ δεν πρότεινε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τις εκλογές ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ. Μάλιστα, με σαφή τρόπο γράψαμε ότι πρέπει οι φαντάροι, οι οικογένειες τους, το μόνιμο προσωπικό, ο κόσμος που εκφράζουμε και μοιραζόμαστε την χακί καθημερινότητα να ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.Το πως είναι ζήτημα των ίδιων.
Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους συντρόφους που φιλοξενούν τις ανακοινώσεις μας και βάζουν πλάτη στον αγώνα των φαντάρων, 20 ολόκληρα χρόνια.
Ν.ΑΡ. μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 5:42 μ.μ.

"Ο πυρήνας της κριτικής που κάνει σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με την ηττοπαθή και καταστροφολογική πολεμική που κάνει το ΚΚΕ, αυτή την αντίφαση προσπαθεί να αναδείξει. Η συμμετοχή της Αριστεράς στην κυβέρνηση, καθαυτή μια κατάθεση ελπίδας από τη μεριά των λαϊκών μαζών, πρέπει να σημαίνει και αριστερή διακυβέρνηση: δηλαδή ρήξη πραγματική με την κυρίαρχη πολιτική, ενεργοποίηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, εμπιστοσύνη στη δυνατότητα του αγωνιζόμενου λαού να αγκαλιάσει και να μπολιάσει ένα πρόγραμμα κοινωνικού μετασχηματισμού. Διαφορετικά, η ταύτιση της Αριστεράς με την αποτυχία και την ήττα θα ανοίξει το δρόμο για πολύ πιο αντιδραστικές λύσεις, που ήδη εκκολάπτονται στο υβρίδιο αγοραίου αντικομμουνισμού, κυνικού νεοφιλελευθερισμού και κανιβαλικού ρατσισμού στο οποίο επενδύουν οι μνημονιακές δυνάμεις".

Αυτά γράφει ο... Παναγιώτης Σωτήρης μέλος της ΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (από aristerovima.gr)...
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν στη θέση του ΠΑΣΟΚ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ...
Ο Τσίπρας το 2009 έλεγε ότι θα κάνει προγραμματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ.
Το 2012 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσανατολίζεται μάλλον στην κριτική στήριξη ή ανοχή από τα άρθρα των στελεχών της. Και ύστερα φταίει το ΚΚΕ που σας λέει ότι το πάτε για άτυπη 13η συνιστώσα.
Κριτική λοιπόν στο ΣΥΡΙΖΑ για να διορθωθεί(!!!!!!!!!!), για να αλλάξει λες και δεν είναι κόμμα με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα..
Αλήθεια τι στάση θα πρέπει να κρατήσει το κίνημα απέναντι σε μια κυβέρνηση της αριστεράς; Μήπως όποιος πάει να κινητοποιηθεί τότε θα κατηγορείτε ότι "παίζει το παιχνίδι της αντίδρασης,της ανωμαλίας, της δεξιάς" πράγματα που τα έχουμε ξαναζήσει την δεκαετία του 1980 και στην πρόσφατη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ... Προσέξτε γιατί θα χρεωθείτε ως χώρος τις αυταπάτες που καλλιεργούνται στους εργαζόμενους....

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 6:31 μ.μ.

To συστημα συνεχιζει να στηνει παγιδες κρατωντας γερα το κοκκαλο στο στομα και η αριστερα τρωει τις σαρκες της ανυμπορη να αντεπιτεθει και να κρατησει το τιμονι του πλοιου που βουλιαζει συμπαρασυροντας κεκτημενα δικαια του λαου.

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 7:38 μ.μ.

Καλά, κανείς δεν αμφισβητεί εδώ πέρα το κλασσικό παραμύθι «της επιθετικότητας της Τουρκίας-που απειλεί τη μικρή Ελλάδα-που το ΝΑΤΟ και ο ιμπεριαλισμός θέλουν να την τσακίσουν-που πρέπει η αριστερά να την προστατέψει-που αυτό είναι πατριωτισμός (και αυτός είναι μόνο αριστερός…)».
Το ίδιο παραμύθι εδώ και έναν αιώνα, από τη μικρασιατική εκστρατεία (και την ουκρανική… που έγιναν γιατί αναγκαστήκαμε από τους ιμπεριαλιστές), μέχρι την Κύπρο (όπου η Ελλάδα – ως εγγυήτρια δύναμη – πρώτη επενέβη, ανατρέποντας το καθεστώς, για να εισβάλει, τελικά, η Τουρκία) και τις «μαύρες επιχειρήσεις» της ΕΥΠ και των ΟΥΚ (διαφημισμένες και στο διαδίκτυο) παράλληλα με τις αντίστοιχες τουρκικές στη σύγκρουση δύο περιφερειακών ιμπεριαλισμών.
Όμως, η (κοινοβουλευτική και όχι μόνο) αριστερά εκεί… Τυφλωμένη από τα ψίχουλα της κρατικής εξουσίας, που πέφτανε από το τραπέζι της μεταπολίτευσης, να δικαιολογεί και να ξαναγράφει πατριωτικά την ιστορία της Βάρκιζας, το «Καραμανλής ή τανκς», τον ώμο που έβαλε για το ΠΑΣΟΚ του το ’81 και το όνειρο «της εργατικής του βάσης» του μν Ανδρουλάκη στην πορεία προς το ’89.
Και τώρα, αυτή η αριστερά, μπροστά στον ακροδεξιό Σαμαρά, πλειοδοτεί εθνικά, διαταξικά, «βαρκιζικά»… Κι αν το ΠΑΣΟΚ το ’81 ήταν η τραγωδία, τότε η αριστερή κυβέρνηση σήμερα είναι η φάρσα… Μόνο που θα γελάσουν οι αστοί και θα κλάψουμε εμείς…
Είναι λίγο τρομακτικό σε ένα κείμενο, που αναλύει τους κινδύνους της δεξιάς στροφής προς την κυβερνητική εξουσία ενός αριστερού μορφώματος, να γίνεται κριτική για τα ποσοστά… Τόσο ιστορικά σπουδαίο είναι το 17 ή το28% και η μάχη για το 0,2 ή 0,5% που θα «κλέψει» από τους «αριστερισταί»… ;
Θυμηθείτε όμως, μέλη (στελέχη ή οπαδοί) ΣΥΡΙΖΑ, πως οι φτηνοί συνδικαλισμοί και οι δικαστικές αποφάσεις για το ποιος γράφει τι σε κάθε μπλογκ, δεν είναι μόνο ένδειξη της πιο «μικρής» μικρο-αστικής κουλτούρας και της μεγάλης αστικής εξουσίας. Είναι προμήνυμα κινδύνου για το προλεταριάτο, που φοβάται πως πάλι θα ηττηθεί στα χέρια των παιχνιδιών της εξουσίας όσων δεν άξιζαν να το εκπροσωπήσουν… Εσείς μπορεί να μην ανήκετε σε αυτό (και να μη φοβάστε τόσο). Εγώ, όμως, (και πολλοί άλλοι) ανήκουμε (κι ας μη φοβόμαστε)

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2012 στις 11:27 μ.μ.

http://www.zougla.gr/blog/article/531609

Την άνοιξη του 2003 ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να υπη­ρετήσει τη στρατιωτι­κή του θητεία. Γνωρί­ζοντας προφανώς ότι τα πράγματα είναι δύ­σκολα στον Στρατό Ξηράς, όπου και είχε επιλεγεί για να υπη­ρετήσει τη μαμά πα­τρίδα, βρήκε «βύσμα» και στήριξη στην τότε κυβέρνηση και κατά­φερε να κάνει μετάτα­ξη στο Πολεμικό Ναυ­τικό
Ο Αλέξης παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης (ΚΕΠΑΛ) του Πολεμικού Ναυτικού, που εδρεύει στον Σκαραμαγκά. Εκεί αφού πέρασε τη… σκληρή εκπαί­δευση που προβλέπεται και μετά από πενήντα μέρες, περίπου, τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επι­τελείου Ναυτικού, στην… απομακρυσμένη περιοχή της λεωφόρου Μεσογείων, στο Πεντάγωνο. Δηλαδή μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2012 στις 1:22 π.μ.

Μια "δεύτερη ανάγνωση" των δηλώσεων Τσίπρα στο ΥΕΘΑ.

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη

Υπό το βάρος μιάς δεδομένης δυσπιστίας, αν όχι και εχθρότητος, από την Αριστερά προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλέξιος Τσίπρας, επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου του έγινε εκτενής ενημέρωση από τον υπηρεσιακό ΥΕΘΑ κ. Φρ. Φράγκο και την στρατιωτική ηγεσία υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Μιχ. Κωσταράκο.

Να συνεκτιμηθεί σχετικώς, ότι η επίσκεψή αυτή, ακολούθησε τις γνωστές δηλώσεις Μπαλάφα, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και εκ των υπευθύνων επί των θεμάτων αμύνης, ότι «θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία», αναφερόμενος ο εν λόγω εις την περαιτέρω μείωση κατά 50% -των ήδη διαρκώς μειούμενων από το 2009- αμυντικών δαπανών. Υπήρξε, επίσης, σκίτσο της «ΑΥΓΗΣ» (27/05/12), εφημερίδος αυτού του κόμματος, το οποίο, παρά την αποδεκτή υπερβολή που είναι επιτρεπτή από την πέννα ενός σκιτσογράφου, δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα και τελικώς ήταν άδικο, καθ’ ο μέτρο επιχειρούσε να εμφανίσει τους στρατιωτικούς ώς «θεματοφύλακες της τάξεως», με εφόδιό τα –αλήστου μνήμης- πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων του κράτους της Δεξιάς.

Όπως ήταν εύλογο, αυτές οι ιδέες Μπαλάφα και η απόδοση εις τους στρατιωτικούς ρόλων που αποτελούν παρελθόν 38 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσουν ερωτήματα και δικαιολογημένη δυσαρέσκεια εις τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ένα δεύτερο στοιχείο που θα μπορούσε να ληφθεί υπ’ όψη,είναι ότι ο κ. Τσίπρας περιέλαβε εις την αντιπροσωπεία η οποία τον εσυνόδευσε εις το ΥΠΕΘΑ, πέραν του κ. Μαν. Γλέζου γιά συμβολικούς λόγους, νεώτερα στελέχη όπως η κα Ρένα Δούρου και οι κ.κ. Θ. Δρίτσας, Π. Τριγάζης, Τ. Μαυρόπουλος και Κ. Ήσυχος, των οποίων η επιχειρηματολογία διαφέρει, ώς προς τους τόνους έστω, αυτής των κ.κ. Παν. Λαφαζάνη και Δημ. Παπαδημούλη, οι οποίοι θεωρούνται ώς «σκληροί» επί των θεμάτων αυτών. Προφανώς δε, εξ αυτού του λόγου, οι δύο τελευταίοι δεν επελέγησαν να τον συνοδεύσουν.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, αμέσως μετά τη συνάντηση με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, επιτρέπουν, εις πρώτη ανάγνωση, να θεωρήσουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εμφανίζεται να κράτησε κατα νουν καποια εξ όσων τού ελέχθησαν, ώστε οι τοποθετήσεις του δημοσίως, οι οποίες ακολούθησαν αμέσως μετά –και μελλοντικώς;- να είναι περισσότερο προσεκτικές, ρεαλιστικές και λιγότερο αφοριστικές ή αφελείς, όπως οι θέσεις Μπαλάφα, από τις οποίες εμφανίσθηκε να κρατεί αποστάσεις.
Συνεπώς, εάν η επίσκεψη του κ. Τσίπρα είς το ΥΠΕΘΑ είχε (και) ψηφοθηρικό χαρακτήρα, με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας του κόμματός του εις την στρατιωτική οικογένεια, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μόνον με υποσχέσεις ή γενικές τοποθετήσεις, που δεν επιβεβαιώνονται εκ των πραγμάτων, θα χρεωθεί μία επίσκεψη σκοπιμότητος, η οποία δεν θα φέρει τις ποθητές ψήφους.
Και πέραν αυτού, επειδή- και καλώς- δεν μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ γιά περαιτέρω μείωση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας ή και πλήρη κατάργησή της, «απαίτηση της νεολαίας» , δίχως να αποκλείει και αύξηση του χρόνου αυτού, αφού η οικονομική συγκυρία απαγορεύει περαιτέρω προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών ώστε να μειωθεί περαιτέρω ο χρόνος της θητείας, λίγες ώρες μετά συνάντησε τη δημόσια διαφωνία και καταγγελία του «Δικτύου ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος». Αυτό σημαίνει ότι όταν εμφανίζεσαι να αφίστασαι από μία «αντιμιλιταριστική λογική» την οποία έχει καλλιεργήσει από πολλών ετών η Αριστερά και η οποία αποτελεί γιά αυτήν δεξαμενή ψήφων, επιδιώκοντας την άγραν ψήφων και- έστω- από στρατιωτικούς κατ΄ επάγγελμα, τότε αρχίζουν οι τριγμοί. Εδώ το «ρισκάρει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ...

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2012 στις 1:48 π.μ.

Α.Τσίπρας:"Πρέπει να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των όπλων - Όχι μείωση θητείας"!


Ένας πλήρως "στρατιωτικοποιημένος" Αλέξης Τσίπρας έκανε σήμερα την εμφάνισή του στο ΥΠΕΘΑ. Μόνο η στολή παραλλαγής και το κράνος του έλειπαν, καθώς τόσο από τις δηλώσεις του, όσο και από τη γενική συμπεριφορά του μέσα στο ΥΠΕΘΑ έδειξε απόλυτα εξοικειωμένος και ενημερωμένος για τα αμυντικά θέματα,κάτι που επεσήμαναν και οι υπόλοιποι αρχηγοί, η δε "χημεία" του με τον ΥΠΕΘΑ φραγκούλη Φράγκο έδειχνε σαν να ήταν παλαιοί συμπολεμιστές.
Ας δούμε τα κύρια σημεία και αποσπάσματα από την ομιλία:
- Θα παραμείνει υπό εθνικό έλεγχο και θα αναδιοργανωθεί η ελληνική πολεμική βιομηχανία, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Eνόπλων Δυνάμεων.
- Όταν έγινε η μείωση της θητείας υπήρχε άλλος οικονομικός σχεδιασμός τασσόμενος εμφανώς κατά της μέιωσης.
- Θα έρθουμε για να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των οπλικών συστημάτων για τα οποία ο Ελληνικός λαός πλήρωσε υπέρογκο κόστος χωρίς να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές τους καθότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες στρατιωτικές υποδομές συντήρησής τους, κάτι για το οποίο ευθύνεται το στρατιωτικοβιομηχανικό πλέγμα που δημιουργήθηκε μέσω παρασιτικών σχέσεων.
- "Είπαμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε τις ΕΔ σε όλα τα επίπεδα. Οι μειώσεις των αμυντικών δαπανών καλώς έγιναν αλλά μέχρις εδώ. Είμαστε αποφασισμένοι και είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας η ανεξαρτησία της χώρας, και η εδαφική της ακεραιότητα έναντι οποιασδήποτε απειλής.
-Τα οπλικά συστήματα είναι απαραίτητα και θα αυξήσουμε τη διαθεσιμότητά τους, αλλά το πλέον σημαντικό είναι το προσωπικό των ΕΔ το οποίο έχει υποστεί οικονομική αφαίμαξη, την οποία θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε.
-Οι Έλληνες στρατιώτες, κληρωτοί και επαγγελματίες οπλίτες δεν πρέπει να αισθάνονται αγγαρειοφόροι και σκοποφύλακες. Πρέπει να είναι και να αισθάνονται μάχιμοι και να υπηρετούν το ύψιστο καθήκον της ασφάλειας και της ακεραιότητας της πατρίδας

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2012 στις 2:35 π.μ.

Πουλάκι μου, αρθρογράφε του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, δεν μπορεί, κάτι σου ρίχνουν στο νερό και γράφεις εκτενώς μπούρδες

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2012 στις 7:44 μ.μ.

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό και ενδεικτικό του τι πρόκειται να ακολουθήσει, το υβρεολόγιο και ο ανεπανάληπτος εθνικισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝ και της ΚΟΕ. Αξίζουν συγχαρητήρια στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συνέπεια των λόγων και των έργων του.

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2012 στις 9:36 μ.μ.

Το ότι θα αυξήσει τη στρατιωτική θητεία σημαίνει πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για ΚΑΛΕΣ αναταράξεις.Όχι με την Τουρκία, αλλά με την Ευρώπη.Άκουσα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατευθυνθεί προς το Σινο-Ρωσικό άξονα κάτι που η Ελληνική Κεντροδεξιά καθώς και η Ε.Ε θα μας το απαγορεύσει.Αλλά από την άλλη σκεφτείτε το λογικά.Πως θα ανακτήσουμε την Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστές Δυτικούς και θα πολεμήσουμε για εθνική και λαϊκή κυριαρχία αν δεν έχουμε στρατό και όπλα?
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ΝΑΙ από εμένα.

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 12:40 μ.μ.

Τί μιζέρια είναι αυτή πάλι; Η επαναστατική τακτική νίκης του Τσίπρα πάντως εμένα με εντυπωσίασε! Γιατί σου λέει, πώς θα επικρατήσουν στην Αθήνα τα Σοβιέτ εργατών και στρατιωτών αν καταργήσουμε την υποχρεωτική θητεία, ε; Μεγαλοφυές!

Άντε και με το καλό, η Αθήνα να γίνει Tsipragrad.

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 1:06 π.μ.

Συριζαιοι εύχομαι να βγείτε κυβέρνηση και μάλιστα αυτοδύναμη για να γλυτώσει απο εσάς μια για πάντα η Αριστερά.
Όχι δεν θα σας ξαναψηφίσω, δεν ξανακάνω το λάθος που έκανα στις 6 Μάη. (Εξάλλου δεν είναι δυνατόν να ψηφίζω ότι ψηφίζει και η γυναίκα του Αρσένη)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger