Home » , » Τα πρακτικά της χθεσινής συνάντησης των Παπούλια-Σαμαρά-Βενιζέλου-Τσίπρα.

Τα πρακτικά της χθεσινής συνάντησης των Παπούλια-Σαμαρά-Βενιζέλου-Τσίπρα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 | 11:32 μ.μ.

Κι ενώ αύριο το μεσημέρι θα υπάρξει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών -η Α. Παπαρήγα δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί- δόθηκαν στην δημοσιότητα τα πρακτικά της χθεσινής συνάντησης των Παπούλια-Σαμαρά-Βενιζέλου-Τσίπρα.

Μπορείτε να τα διαβάσετε σ’ αυτή την διεύθυνση.

Από μια πρόχειρη ανάγνωση βγαίνει η πίεση που δέχτηκε ο πρόεδρος της κυβερνητικής ομάδας του Σύριζα να συμπράξει σε μια κυβέρνηση που θα εφάρμοζε το πρόγραμμα του Μνημονίου, όπως και τους δραματικούς τόνους που χρησιμοποίησε ο Παπούλιας παρουσιάζοντας την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. 

 «Η ακυβερνησία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική ασφάλεια του ελληνικού λαού και την ίδια την εθνική μας υπόσταση», τόνισε ο Κ. Παπούλιας, «ο κίνδυνος της ακυβερνησίας είναι πράγματι μεγάλος», συμπλήρωσε ο Α, Σαμαράς. Και όλοι μαζί, Παπούλιας-Βενιζέλο-Σαμαράς θέλησαν να εγκλωβίζουν τον Σύριζα να συμμετάσχει σε μια μνημονιακή κυβέρνηση που θα προχωρούσε στην ολοκληροτική ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν βρήκαν ανταπόκριση οι προθέσεις τους αν κρίνουμε απ’ την τοποθέτηση του Α, Τσίπρα: «…Θεωρώ πρωτοφανές και αδιανόητο να τίθεται ως προαπαιτούμενο για τη συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης η συμμετοχή ενός Κόμματος που προεκλογικά και μετεκλογικά έχει διαφορετικό πρόγραμμα και διαφορετικό προσανατολισμό. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν συμπτώσεις, αλίμονο, δεν μπορούμε να διαφωνούμε σε όλα. Αλλά και οι δικές μας δεσμεύσεις είναι σε διαφορετική κατεύθυνση.
Όπως καταλαβαίνετε εμείς δεσμευόμαστε από το ένα εκατομμύριο εξήντα ένα χιλιάδες ψήφους που πήραμε σε αυτές τις εκλογές. Και προεκλογικά μιλήσαμε με μεγάλη σαφήνεια για την ανάγκη ακύρωσης ενός προγράμματος που θεωρούμε ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση, του προγράμματος του μνημονίου. Δεν μιλήσαμε για τη δυνατότητα συμμαχιών μας μετεκλογικά με τα κόμματα και τις δυνάμεις που υποστήριξαν και δεσμεύτηκαν σε αυτό το πρόγραμμα. Μιλήσαμε για την ανάγκη κυβέρνησης της Αριστεράς. Δεν μιλήσαμε για ισοδύναμα μέτρα, δεν ήταν στον δικό μας προεκλογικό προγραμματικό λόγο. Άλλα κόμματα μίλησαν γι’ αυτά.
Αμέσως μετά τις εκλογές επαναλάβαμε τις θέσεις και τις απόψεις μας δημόσια, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη να υπάρξει κυβερνητική διέξοδος…». 


Θα επανέλθουμε αφού μελετήσουμε τα πρακτικά
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2012 στις 12:57 π.μ.

Δεν θέλει και πολύ μελέτη.
Οι τράπεζες και τα οικονομικά έχουν φτάσει στον πάτο.
Προτείνω λυση βαρουφάκη. Κατουράμε τις δόσεις έχοντας
εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα και παίζουμε καθυστερήσεις μέχρι να δωθεί λύση από ευρώπη.

Τάσος Βαγγόπουλος Πάτρα
15 Μαΐου 2012 στις 2:57 π.μ.

Οπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα (διαβάστε στη συνέχεια το σχετικό απόσπασμα ) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ομολογεί ότι προσπαθεί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κάνουν μία κυβέρνηση που η πολιτική της θα συνεχίσει να είναι σε δυσαρμονία με τη Λαϊκή Βούληση !!!!!!!! Φοβερό , προκλητικά ωμό , απίστευτο . Στην επισήμανση του Τσίπρα ότι << το πρόβλημα το οποίο πιστεύω ότι δεν το έχουμε κατανοήσει δυο χρόνια τώρα –το ίδιο πρόβλημα έχουμε- είναι η δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση. >> ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντά ότι << Αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε; >> Δηλαδή το βιολί τους αυτοί ότι και να λέει ο Λαός . Αυτό είναι αδιανόητο να το λέει ο κατ' εξοχήν θεσμικός παράγοντας που έχει ορκιστεί να τηρεί το Σύνταγμα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger