Home » , » Πολιτικές εξελίξεις 14/5 (5 Βίντεο)

Πολιτικές εξελίξεις 14/5 (5 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 | 10:41 μ.μ.

Ένα θρίλερ παίζεται από το πρωί στο προσκήνιο και κύρια στο παρασκήνιο για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την σύνθεση της βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 6 Μάη. Είναι τόση η αγωνία του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου να σχηματιστεί κυβέρνηση και να μην υπάρξει καινούργια προσφυγή στις κάλπες που φτάνουν στο σημείο στελέχη του αστικού μπλογκ να ισχυρίζονται ασύλληπτα πράγματα σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό. Μόνο τους εξωγίηνους ότι θα κάνουν εισβολή στην Ελλάδα δεν επικαλέστηκαν.

Είναι πολύ χαρακτηρίστηκες οι εξωφρενικές δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Προστασίας του Συστήματος Μ. Χρυσοχοϊδης.





Ας δούμε τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις. Σε μια πολύ μαζική συγκέντρωση στο πεδίο του Αρεως μίλησε η Α. Παπαρήγα. Η γ.γ του ΚΚΕ τόνισε: «Την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ τους ξέρουμε. Δεν αλλάζουν όποια μεταμφίεση και να κάνουν. Λέμε στον λαό μην τους εμπιστευτείτε ότι και να πουν. Αλλά μην εμπιστεύεστε και τον Σύριζα, που παραπλανά με τις δήθεν εύκολες λύσεις και τους άσσους που έχει στο μανίκι. Θέλει να είναι και με τον ληστή και τον χωροφύλακα. Και με την Ευρωπαϊκή ένωση και για τον λαό». Καθώς συνέχιζε την ομιλία της η Α. Παπαρήγα πληροφορήθηκε ότι αύριο θα ξαναγίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρεία του Παπούλια. Η γ.γ του ΚΚΕ επανέλαβε ότι το κόμμα της δεν θα πάρει μέρος σε καμιά κυβέρνηση είτε την ονομάσουν οικουμενική εθνική είτε υπηρεσιακή και ζήτησε νέες εκλογές.




Απ’ την πλευρά του ο Α. Τσίπρας στην διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και την μετεξέλιξή του σε «μία μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη». ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, «Ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια. Σήμερα έχουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι το έναυσμα για μία ανασυγκρότηση του κόμματος. Γρήγορα θα προχωρήσουμε σε διαδικασίες ανασυγκρότησης» είπε, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα τονίζοντας ότι θα καταθέσει σχετικό αίτημα στον Άρειο Πάγο.

Τελικά δεν προέκυψε συμφωνία από την σημερινή σύσκεψη που είχαν Παπούλιας-Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης.
 Ολοι τους τόνισαν την αναγκαιότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση απ’ αυτή την βουλή και ανανέωσαν την συνάντησή τους για αύριο στις 2 το μεσημέρι καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα εκτός των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Α. Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης στις δηλώσεις που έκαναν στις δηλώσεις που έκανε άνοιξαν πυρ ομαδόν εναντίων του Σύριζα. Σ’ αυτό τουλάχιστον έχουν απόλυτη ταύτιση ενώ σε για μικροπολιτικές σκοπιμότητες παρουσιάζουν κάποιες μικροδιαφορές.

Ο Α. Σαμαράς επιθυμεί κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή στήριξη. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι πρέπει πρωτίστως να αναζητηθούν πολιτικά πρόσωπα και κατόπιν τεχνοκράτες.




Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων ως λύση ανάγκης εξέφρασε ο Βενιζέλος υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό το σχήμα θα πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη -τουλάχιστον από ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ.




Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκδήλωσε την αντίθεση σε «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «απόδειξη ήττας της πολιτικής». Επέμενε στην πρόταση του για οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.




Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν ανέβει στην ιστοσελίδα της Προεδρίας τα πρακτικά της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών όπως είχαν προαναγγείλει. Όταν ανέβουν και τα διαβάσουμε θα τα σχολιάσουμε γιατί σίγουρα έχουν ενδιαφέρον
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger