Home » » Ταξικό μας καθήκον να βρεθούμε στο πλευρό των Χαλυβουργών. (2 Βίντεο από την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον τους)

Ταξικό μας καθήκον να βρεθούμε στο πλευρό των Χαλυβουργών. (2 Βίντεο από την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον τους)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 | 4:58 μ.μ.

Το κράτος των αφεντικών έδειξε για μια ακόμα φορά το βάρβαρο ταξικό πρόσωπο του βάζοντας αυτή την φορά στο στόχαστρο του τους ηρωικούς απεργούς Χαλυβουργούς.
Εστειλε τους μηχανισμούς καταστολής οι οποίοι με χημικά και γκλοπ προσπάθησαν να καταστείλουν το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών. Η μεθόδευση γνωστή.

Χτες το μεσημέρι κάποιοι απεργοσπάστες, υποτακτικοί του Μάνεση και διευθυντικά στελέχη της εταιρείας του, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πρωτοδικών, καταγγέλλοντας ότι εμποδίστηκαν να εργαστούν. Μετά απ’ αυτό διατάχτηκε προκαταρτική εξέταση από την εισαγγελία της Αθήνας, και με βάση τις καταθέσεις των απεργοσπαστών και των στελεχών της εταιρείας αποφασίστηκε η σύλληψη όσων περιφρουρούσαν την απεργία με την κατηγορία της άσκησης παράνομης βίας και παρεμπόδισης της εργασίας.

 Από κει και πέρα τα περαιτέρω ανέλαβαν τα ένστολα όργανα προστασίας του καθεστώτος, χρησιμοποιώντας τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν: Την βία.


Το αστικό πολιτικό είχε την αναμενόμενη στάση. Ανοιχτά στο πλευρό του Μάνεση ο πρωθυπουργός και συνεπής με την κυβερνητική γραμμή για άγρια καταστολή των εργατικών αγώνων και των κινητοποιήσεων, κάτι που ασπάζεται και το ΠΑΣΟΚ ενώ απ’ την πλευρά του το πολιτικό μόρφωμα του Κουβέλη βάζει στο ίδιο τσουβάλι απεργούς και Μάνεση.
Προεκλογικά, εξάλλου, ο Α. Σαμαράς είχε κάνει καθαρό ότι πρωταρχικός του σκοπός είναι η διασφάλιση συνθηκών για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δίνοντας παράλληλα υπόσχεση στην τάξη που υπηρετεί για τήρηση του «νόμου και της τάξης», δηλαδή βάναυση καταστολή κάθε εργατικού αγώνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αστικά ΜΜΕ η επίθεση των ΜΑΤ σους απεργούς έγινε με προσωπική απόφαση του Σαμαρά ο οποίος όπως λέγετε, «θεωρεί υψίστης σημασίας για τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή το δικαίωμα στην εργασία». (φυσικά δεν λέει κουβέντα για την μνημονική πολιτική που έχει οδηγήσει στην ανεργία εκατομμύρια συμπολίτες μας).
Την ίδια κασέτα περί δικαιώματος στην εργασία παπαγαλίζει με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ. «Τα περί «του δικαιώματος στην εργασία» που δήθεν υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι φύκια που πουλάει για μεταξωτές κορδέλες. Τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς υπερασπίζεται για να τσακίσει τους εργάτες, να υποταχθούν στις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις με μισθούς - επιδόματα πείνας», σχολιάζει εύστοχα το γραφείο τύπου του ΚΚΕ την στάση της κυβέρνησης, ενώ για την επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς Χαλυβουργούς σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη "Χαλυβουργία Ελλάδος", μετά από εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση.

Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα. Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ απ' τη "Χαλυβουργία" και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών. Η τρομοκρατία κατά του λαού μας δεν πρέπει να περάσει».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Σύριζα Παν. Λαφαζάνης δηλώνει: «Η συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗ.ΜΑΡ. κατάντησαν την Ελλάδα κράτος του Μάνεση, όπου τα ΜΑΤ ασύδοτα και ανεξέλεγκτα εισβάλλουν χαράματα στη Χαλυβουργία, καταπατώντας κάθε ίχνος συνταγματικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος. Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από την πύλη της Χαλυβουργίας και να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες απεργοί που διεκδικούν την επιβίωσή τους».


Τα αστικά ΜΜΕ ενθουσιασμένα απ’ την όλη εξέλιξη κάνουν το άσπρο – μαύρο συνεχίζοντας την ίδια τακτική των περασμένων ημερών. Πανηγυρίζουν για την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής ενώ δεν διστάζουν να αναγορεύουν την επικεφαλής του απεργοσπαστικού μηχανισμού του Μάνεση, Ελένη Καταβάτη, σε εκπρόσωπο των εργαζομένων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν εκφράζουν τίποτα περισσότερο από τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους.

Ακόμα και αυτή την στιγμή που 6 Χαλυβουργοί οδηγούνται σιδηροδέσμιοι, σαν κοινοί εγκληματίες στο αυτόφωρο ακούσαμε το ρ/σ του Αλαφούζου να μας λέει ότι αν δεν σπάσει η απεργία το εργοστάσιο θα κλείσει, ενώ σύμφωνα με τα παπαγαλάκια του μιντιάρχη εφοπλιστή ο Μάνεσης δηλώνει: «αν η εταιρεία διαπιστώσει ότι υπάρχει κράτος που εφαρμόζει τον νόμο και εφόσον η δικαιοσύνη προστατεύει και εφαρμόζει τις αποφάσεις της εμείς δεν θα είμαστε αυτοί που θα προκαλέσουμε το κλείσιμο του εργοστασίου».

Φυσικά και δεν έχει κανένα λόγο ο καπιταλιστής να κλείσει το εργοστάσιο αν καταφέρει να έχει εργάτες-σκλάβους.

Ταξικό μας καθήκον είναι να βρεθούμε όλοι/ες στο πλευρό των απεργών Χαλυβουργών. Αυτή την στιγμή μας χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger