Home » , » Τέλος η απεργία των Χαλυβουργών (Βίντεο από την τηλεόραση του "902")

Τέλος η απεργία των Χαλυβουργών (Βίντεο από την τηλεόραση του "902")

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 | 9:13 μ.μ.

Δυστυχώς η τηλεόραση του «902» δεν εκπέμπει ψηφιακά και μας είναι προβληματικό το να παραθέσουμε σε βίντεο τον τρόπο που παρουσίασε την απόφαση της γενικής συνέλευσης των Χαλυβουργών να αναστείλουν την απεργία τους.
(Ο υπολογιστής μας «κολλούσε» συνέχεια και μόνο ένα δίλεπτο βιντεάκι κατορθώσαμε να γράψουμε, το οποίο και παραθέτουμε).

Αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι αυτή την στιγμή, υπάρχει μια φόρτιση, και ένας προβληματισμός στους απεργούς χαλυβουργούς για την σημερινή εξέλιξη, γ’ αυτό και αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημόσια και επώνυμα για την κατάληξη του αγώνα τους.

Πιστεύουμε όμως ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνει εφικτό να πραγματοποιήσουμε μια συζήτηση με απεργούς χαλυβουργούς την οποία θα «ανεβάσουμε» στο διαδίκτυο σε βίντεο.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2012 στις 1:07 π.μ.

Oι Ισπανοί εργάτες έδειξαν το δρόμο...τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στο ρεβιζιονισμό των ΚΚΕδων!!

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2012 στις 2:22 μ.μ.

9 μήνες απεργία και ούτε καν επαναπρόσληψη των απολυμένων!και την παρουσιάζουν και ως υπόδειγμα αγώνα για άλλους εργαζόμενους. Να κάνουν απεργία για να κερδίσουν τι;ένα μεγάλο εύγε στην πάνσοφη ηγεσία του ΠΑΜΕ και του ηρωικού ΚΚΕ

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2012 στις 3:50 μ.μ.

Σίγουρα ο αγώνας των χαλυμβουργών ήταν ηρωίκος και η αλληλεγγύη μεγάλη, όμως το απεργιακό μέτωπο έπρεπε να διευρυνθεί και όχι να περιοριστεί μόνο στο εργοστάσιο. Η ευθύνη του ΠΑΜΕ είναι μεγάλη για την περιχαράκαση του αγώνα και του ΚΚΕ ακόμα και για ψηφοθυρικούς λόγους. Οι δυνάμεις της επαναστατικής αριστεράς δεν μπόρεσαν να επηρεάσουν ιδιαίτερα την κατάσταση και οι εργαζόμενοι της χαλυμβουργίας δεν πήραν την υπόθεση στα χέρια τους αφήνωντας το ΠΑΜΕ να κάνει κουμάντο. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΜΩΣ....

πανθηρας

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2012 στις 8:05 μ.μ.

περιφανος αγωνας που σπαει χωρις καμια δευσμευση ουτε για το γαμοτο απο την εργοδοσια και δεν δεσμευεται για 160 εργαζομενους που χασαν την δουλεια τους?????????εαν αυτο ειναι περιφανος τοτε η ξεφτυλα δεν ξερω πως ειναι,οι περιφανοι αγωνες δεν εχουν να κανουν με το χρονικο διαστημα αλλα με το πως φευγεις και το πως τοποθετησε οταν αγριευει το πραγμα(βλ.ισπανοι ανθρκ. δεν διστασν να συγκρουστουν με τις δυναμεις καταστολης).Εαν δεν το μαζεψουν θα ειναι η μεγαλητερη ηττα των εργαζομενων(αντε να βγαλεις κοσμο να απεργησει)το φυτιλι που ειναι αναμενο δεν το σβηνεις,γιατι αυτο κανει το κκε και το παμε.
Ασ μην ξεχναμε και την κερατεα,εκει οι κατοικοι δεν διστασαν να αντιπαρατεθουν με τις δυναμεις καταστολης και κερδισαν,εκει βεβαια αποσιαζαν(ευτυχως οι εγκεφαλοι του περισσου).

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2012 στις 8:05 μ.μ.

Ανωνυμουλη 29 Ιουλίου 2012 3:50 μ.μ.για ξεστραβοσου

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΗ 2012

Σε ενα σημειο αναφερει.......

"Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που για εννιά μήνες στήριξαν τον αγώνα μας ηθικά και υλικά. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το ΠΑΜΕ, που καθόλη τη διάρκεια του αγώνα μας, μέρα-νύχτα, μας βοήθησε και θα συνεχίζει να μας στηρίζει και στη συνέχεια. Στήριζε πρακτικά όλες τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που πήραμε, μετέφερε το μήνυμα των ηρωικών Χαλυβουργών σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, στα πέρατα του κόσμου. Ακριβώς, για αυτή του τη συμμετοχή το πολεμάει και το συκοφαντεί καθημερινά ο αντίπαλος"...

Το διαβασατε λαμογια;Και πια ειναι η επαναστατικη αριστερα ο ΣΥΝ, που στον Βολο εγαλε φραγμο στην προταση του ΠΑΜΕ για απεργια,με τον συνδικαλιστη του να δηλωνει οτι οι απεργιες ειναι υπερ των εργοδοτων γιατι δεν φερνουν κανενα αποτελεσματα.

Και πια ειναι η περιχαρακοση που λες;Η απεργια εγινε συμβολο αντιστασης και φαρος ελπιδας για την ολη την εργατικη ταξη της χωρα και στηριχτηκε απο ενα σωρο εργατικους κλαδους και χωρους δουλειας ,ενωσεις,σωματια και ομοσπονδιες.Απο απλους ανθρωπους που εφταναν καθημερινα στην πυλη του εργοστασιου για να δηλωσουν την εμπρακτη αλλυλεγγυη τους.Με πρωτοβουλιες απο οργανωσεις για πραγματοποιηση εκδηλωσεων ενισχυσης προς τους χαλυβουργους.Ενας αγωνας που εφτασε σε ολα τα μηκη και τα πλατη της γης,με ξενες αντιπρωσοπειες και αποστολες να καταφτανουν στην χαλυβοργια και με μυνηματα συμπαραστασης και χαιρερτισμουνς να καταφθανουν απο πολλες χωρες του εξωτερικου.

Απλα ειστε τοσο αντιΚ.Κ.Ε που προσπαθειτε με καθε μεσο να τοσπεκουλαρετε και προβοκαρετε.

Α και κατι ακομα οι χαλυβοργοι γυρνανε πισω με προυποθεση την αποδοχη των ετοιματων τους που ειναι το παλιο καθεστως των αμμοιβων,την αμεση επαπροσληψη 40 εργαζομενων και την απομακρυνση των ματ.

Αντρές Νιν
29 Ιουλίου 2012 στις 8:39 μ.μ.

Μεγάλο φιάσκο και ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση. Δηλαδή προσπαθούν να μας περάσουν γραμμή, ότι ο αγώνας ήταν επιτυχημένος? Όταν δεν θα επαναπροσληφθεί ούτε το 1/3 απο τους απολυμένους? 9 μήνες και εκτός απο οικον. στήριξη, μια εμφάνιση την πρωτομαγία έγινε. Όταν δεν φροντίζεις να χτίσεις κοινωνικές συμμαχίες, όταν δεν προσπαθείς να πιέσεις ασφυκτικά για να επιτευχθούν μερικά από τα αιτήματα και όταν κάνεις τον μουγκοθόδωρο πλέον, λογικό είναι αυτοι οι 9 μήνες να πάνε στράφι. Τουλάχιστον έχτισε προφίλ ο Σιφόνιος που μας λέει ότι έβαλε και σπορά. Να ξέρουμε να αναστέλουμε πλεον τις απεργίες για να μη φάμε ξύλο από τα όργανα των αστών. Πλέον οι γραφειοκράτες της ηγεσίας παραπαίουν και εκτός από την ύπαρκη του Κόμματος, απειλούν και τους αγώνες. Και πείτε με φραξιονιστή ή ότι άλλο θέλετε, τουλάχιστον δεν έχω πετάξει στα σκουπίδια την Λενινστική ιδεολογία μου.

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2012 στις 11:47 μ.μ.

Ο σεχταρισμός καιο οπορτουνισμός του κκε έφερε αυτό το αποτέλεσμα.Προς γνώση και συμόρφωση των εργαζομένων για τους νεους αγώνες που έρχονται.

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2012 στις 11:17 π.μ.

29 Ιουλίου 2012 11:47 μ.μ.

Προς γνωση και συμορφωση ειναι τα ναυπηγεια σκαραμαγκα,η phone marketing,η ανακυκλωσης ΕΠΑΝΑ ΑΕ κ.α χωροι δουλειας οπου με την πρωτοπορα συμβουλη του ΠΑΜΕ πετυχαν σπουδαιες νικες ολο αυτο το διαστημα εμπευσμενοι απο το μεγαλειωδες και ηρωικο αγωνα των χαλυβουργων.
Εχετε πιασει στασισι ενας εσμος απο δοσιλογους χαφιεδες τσιρακια και φασιστες για να χτυπησετε το Κ.Κ.Ε και το ΠΑΜΕ για τον καθοριστικο του ρολο που διαδραματισε για να παρει αυτα χαρακτηριστηκα ο αγωνας των χαλυβουργων.

Αντρές Νιν

Το μεγαλο φιασκο ανηκει στις αριστερες δυναμεις του ΣΥΡΙΖΑ που φροντισαν στο Βολο να επιδειξουν την κοινωνικη τους συμμαχια,οπου λειτουργοντας απεργοσπαστικα,ταχθηκαν στο πλευρο της εργοδοσιας και κατα της προτασης του ΠΑΜΕ για απεργια,προσφεροντας στον Μανεση με αυτον τον τροπο μεγαλες και συμαντηκες ανασες στην πιεση που ασκουσε η απεργια στον ασπροπυργο και στον φοβο τους για επεκταση των απεργιακων κινητοποιησεων και στα αλλα εργοστασια του ομιλου.

Ξεχνας επιτηδες και παραβλεπεις σκοπιμα το τεραστιο κυμα πρσφορας,συμπαραστασης και αλλυλεγυης απο το εργατικο κινημα αλλα και απο τους απλους ανθρωπους που εφτανε καθημερινα στις πυλες του εργοστασιου.Ακομα την τεραστια ανταποκριση που ειχε απο εργατικα συνδικατα και ομοσπονδιες ξενων χωρων αγγαλιαζοντας πλατια την πρωτοβουλιες του ΠΑΜΕ και του Κ.Κ.Ε(με τις επισκεψεις του Σιφωνιου στο εξωτερικο) να βγει το μυνημα τις αντιστασης και εκτος των τυχων της χωρας.
Οταν μιλατε μαμουχαλα για συγκρουσεις με τους κατασταλτικους μηχανισμους του αστικου κρατους θα σας καλουσα να κατεβειτε στα λιμανια και στα ναυπηγεια για τα δειτε αυτοπροσωπως πως τα κρατουν κλειστα οι εργατες στις απεργιες τους απεναντι σε ΜΑΤ,μπραβους,λιμενικους και Ο.Υ.Κ.

Τωρα στις βλεψεις σας ειναι να συκοφαντεισετε τον Σιφωνιο και μεασα απο αυτον ολο αυτον τον αγωνα που εχουν δωσει με αυταπαρνηση 9 μηνες τωρα οι χαλυβοργοι κοντρα στο κρατος και του μηχανισμους του(δικαιοσυνη,ΜΑΤ,ασφαλεια),
στους απεργοσπαστικους μηχανισμους της εργοδοσιας και στα αστικα Μ.Μ.Ε που ειναι στα χερια της ντοπιας ολιγαρχιας.
Ο Μανεσης απο την αρχη δεν ηταν μονος και λειτουργουσε σαν λαγος αφου ειχε της πλατες του σκληρου πυρηνα της αρχουσας αστικης ταξης της χωρας αλλα και απο ξενα μονοπωλια που εχει συμπραξει συμβολαια

Αντρές Νιν
30 Ιουλίου 2012 στις 6:12 μ.μ.

Ανωνυμούλη των 11 και 47

1) Δεν με νοιάζει τι κάνει ο κάθε οππορτουνιστής και ο κάθε κατα φαντασίαν επαναστάτης του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την περιφρόνηση που τους δείχνω. Από την αρχή ξέραμε ότι ο Βόλος δεν θα συμμετείχε στην απεργία και παρ'όλα αυτά οι χαλυβουργοί στον Ασπρόπυργο κρατούσαν 9 μήνες ( μέχρι την ξαφνική κούρασή τους που συνέπεσε με την εμφάνιση των ΜΑΤ ). Οπότε ακυρώνεται το πρώτο επιχείρημά σου.

2) Για την οικον. βοηθεία και τις κινήσεις για να μαζευτούν χρήματα για τους χαλυβουργούς που έχω κάνει έγω προσωπικά ή κάποιοι άλλοι, άσε με να το ξέρω εγώ καλύτερα ή αυτοί που τα κάναν. Αλήθεια δεν ξέρω αν παίρνεις κάνα βραβείο καλύτερου κομμουνιστή, αν διαφημίζεις την ταξική αλληλεγγύη σου. Δεν έχω κατέβει σε λιμάνια και ναυπηγεία, μιας και δεν έχει εδω που ζω, αλλά έχω κάτεβει σε διάφορες άλλες απεργίες και στάσεις εργασίας και όταν τα ΜΑΤ απλά βρίσκονταν έξω από την κλούβα τους, τότε ήταν όλα μέλι-γάλα, ενώ τώρα που δόθηκε εντολή να χτυπήσουν απρόκλητα τους απεργούς, πως στο διάολο έσπασε τόσο γρήγορα η απεργία??

3) 9 μήνες οι χαλυβουργοί ( οι απλοί χαλυβουργοί και όχι οι στελεχάρες ) στερήθηκαν τα πάντα για να μην μειωθούν οι μισθοί τους και για να επιστρέψουν οι 120 απολυμένοι συνάδελφοί τους. Πλέον ούτε το 1/3 δεν θα εργαστεί. Παρόλα αυτά ο Σιφωνιός φρόντησε να κάνει δημόσιες σχέσεις και ίσως να έχει και την ανάλλογη ανταμοιβή, ίσως κάποια θέση στελέχους ( αυτό θα φανεί στο μέλλον, δεν θέλω να κάνω αβάσιμες προβλέψεις ). Και βγαίνει και διατυμπανίζει ότι ο αγώνας ήταν επιτυχημένος ( γι'αυτόν? για τα στελέχη του ΠΑΜΕ? πάντως σίγουρα όχι για τους χαλυβουργούς ) ενώ τον Σεπτέμβρη οι αστοί θα προχωρήσουν τα σχέδια τους έτσι κι αλλιώς και ότι απο σήμερα 120 ή 40 απολυμμένοι εργάτες δεν πήγαν μεροκάματο στις οικογένειές τους ( αλήθεια εσύ πως νιώθεις γι'αυτό? ). Και αφού ο Μάνεσης είχε τις πλάτες των αστών ( που δεν διαφωνώ σ'αυτό, αφού έτσι φάνηκε ) πως έγινε και δεν κατέστηλαν την απεργία μέσα στους 2-3 μήνες και την κατέστηλαν 1 μήνα μετά τις εκλογές?

Τώρα δεν ήξερα πως είμαι δοσίλογος, χαφιές, τσιράκι και πόσο μάλλον φασίστας, αλλά μάλλον θα έχεις μάστερ ψυχολογίας και μπορείς να προσδιορίσεις την ταύτοτητά μου. Αλλά ρε γαμώτο, αυτά τα λεω εγώ ο άνεργος και ο άφραγκος, ίσως να μου κόψουν μισθό από την αμερικάνικη πρεσβεία? Τι νομίζεις? Τώρα κάνε screenshot τα σχόλια σου για να τα δείξεις και να δουν πως απαντάς σε αυτούς που διαφωνούν με τη στάση του Κόμματος και ίσως κερδίσεις καμια θέση ως γραμματέας ή το πολύ-πολύ θέση μελους καμιάς τομεακής οργάνωσης. Πάντως ακόμα περιμένω να διαβάσω την επίσημη ανακοίνωση του Κόμματος για το πως δικαιολογείται αυτή η υποχώρηση στις απροκαλύπτες απειλές των αστών. Πάντως σίγουρα δεν είναι η κουράση, αφού υπήρχε μεγάλη αλληλεγγύη. Απο δω και πέρα οι εργάτες-εργαζόμενοι δεν πρέπει να σκύβουν το κεφάλι όταν τα σκυλιά της αστικής τάξης ασκούν βια εναντίον τους. Τίποτα κερδισμένο δεν βγήκε με αυτήν την παθητική στάση. Τα χειρότερα έρχονται και το Κόμμα ( όπως φαίνεται) αποποιείται της ευθήνης να παίξει τον ρόλο που του έχει αναθέσει η ιστορία. Πλέον κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να λυγίσει ιδιαίτερα μπροστά στην απειλή άσκησης βίας από τους αστικά οργάνα. Αν τελικά οι απολυμμένοι ( και ο κάθε αππολυμμένος ) επαναπροσληφθούν και το Κόμμα, αποφασίσει να ασκήσει πίεση για να επανανακτηθούν τα χαμένα εργασιακά κεκτημένα ( γιατί τίποτα δεν έχει κερδηθεί μέχρι τώρα ), τουλαχιστόν εγώ θα έχω την ευθιξία να βγω και ζητήσω συγνώμη, γι'αυτά που λέω σήμερα.

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2012 στις 1:04 μ.μ.

Ανττρες Νιν

Πως μπορει να ηξερες εσυ ρε μεγαλε πρωτυτερα απο τους ιδιους τους χαλυβοργους τι εξελιξη θα ειχαν οι προσπαθειες τους για δημιουργεια κοινου μετωπου παλης,απεναντι στις προθεσεις της εργοδοσιας,με τους συναδελφους τους στα εργοαστασια του Βολο και του Βελεστινου;Το ειδες στην στργγυλη σου γυαλα η εριξες τα χαρτια;Και πως κατηγορεις με τετοια ευκολια το ΠΑΜΕ απο την στιγμη που δηλωνεις ο ιδιος πληρη αγνοια για την σταση του σε αλλους χωρους δουλειας οπως τα λιμανια τα ναυπηγεια κ.α;Αυτη την στιγμη το Κ.Κ.Ε προσπαθει να φτιαξει εργατικο κινημα με ορους ριξης και ανατροπης αφου μονο ετσι θα φτασουν οι αγωνες στο επιπεδο που επιτασουν οι αναγκες των καιρων και μπροστα στις συνθηκες της γενικευμενης επιθεσης που δεχεται η εργατικη ταξη και τα φτωχα λαικα στρωματα γενικοτερα και που θα ενταθει ακομα περισσοτερα το επομενο διαστημα.Αυτο το επιτυνχανεις μονο κερδιζοντας τις συνειδησεις των εργατων και οξυνοντας το ταξικο τους κριτηριο σπαζοντας τον φοβο και την μοιρολατρεια μεσα στους χωρους δουλειας,μεσα απο αγωνες παραδειγμα σαν την χαλυβοργια,που ελειπαν το προηγουμενο διαστημα και που ειναι απαραιτητη προυποθεση για αυτες τις ζυμωσεις.Απο αυτον τον ηρωικο αγωνα οι χαλυβουργοι και το εργατικο κινημα συνολικοτερα μονο χαμενοι δεν βγηκαν.Αποκομισαν φοβερες εμπειριες και πλαι σε αυτους και εμεις,αναδειξαν τα ταξικα αντανακλαστικα της αλλυλεγγυης και της συμπαραστασης ως το μονο οπλο των εργατων απεναντι στο ενιαιο μετωπο πλουτοκρατιας και κρατους και το στοιχειο την αλυγιστης και ανυποχωρητης στασης ως θεση απεναντι στους εκβιασμους και την τρομοκρατια.Ποιο συγκεκριμενα οι χαλυβουργοι πετυχαν την διατηρηση των συλλογικων συμβασεων εργασιας και την αποχωριση των ΜΑΤ απο τις πυλες του εργοστασιου και δηλωνουν οτι θα συνεχισουν τον αγωνα τους με αλλες μορφες που θα εξαρτηθουν απο την σταση της εργοδοσιας(που μπορει να καταληξουν παλι σε απεργια) μεχρι την τελικη δικαιωση ολων των αιτηματων τους που ειναι η επαναπροσλυψη ολων την απολυμενων.Οσο για τα υπονοουμεα και τους χαρακτηρισμους σου για τον προεδρο του σωματειου ειναι ταυτοσιμοι με αυτην που εξαπολυουν τα τσιρακια του Μανεση οπως η Ε.Καταβατη και αποσκοπουν στην διασπαση της συνοχης των χαλυβουργων γυρο απο το σωμματιο.Τωρα για τις αντοχες των χαλυβουργων καταλληλοτεροι για να σου απαντησουν πιο εμπεριστατομενα απο τον οποιοδηποτε ειναι οι ιδιοι οι χαλυβοργοι και οι οικογενειες τους και οχι αυτοκλητοι αντιπροσωποι οπως εσυ.Για αυτους τους λογους θα πρεπει να σεβαστουμε τις αποφασεις τους(που δεν τους τις επεβαλε κανενας)και να συνεχισουμε να στεκομαστε απαρεκλιτα στο πλευρο τους και να τους επιδεικνυουμε την αμεριστη βοηθεια και αλλυλεγγυη μας γιατι προμηνυεται ενας σκληρα ταξικος αγωνας απο Σεμπετμβρη για αυτους αλλα και για μας.

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2012 στις 1:14 μ.μ.

A και κατι αλλο οι χαρακτηρισμοι δοσιλογος,χαφιεδες,τσιρακι και φιασιστας απευθυνονται στον ανωνυμουλη απο κατω σου,29 Ιουλιου 2012 11:47 μ.μ,εκτος βεβαια αν εισαι ο ιδιος οποτε καλα κανεις και μυγιαζεσαι.Εγω ειμαι ο ανωνυμουλης 30 Ιουλιου 2012 11:17 π.μ

Aντρές Νιν
31 Ιουλίου 2012 στις 7:04 μ.μ.

Στον 1:04
Δεν ξέρω πουθενά στον παρελθόν ότι όπου οι οπορτουνιστές προχωρούν οι κομμουνιστές υποχωρούν. Κ αφού η δημιουργία κοινού μετώπου χαλυβουργών απέτυχε (ή εγκταλήφθηκε) λόγω των προσκυνημένων τ Βόλου, τουλάχιστον έπρεπε να δημιουργηθούν οι απαραιτήτες κοιν. συμμαχίες για να συνεχίζονταν οι απεργία μέχρι να κέρδιζαν οι απεργοί χειροπιαστά πράγματα. 9 μήνες πέρασαν και αντί να κορυφωθεί η απεργία κάποια στιγμή (με τη βοήθεια των κοινωνικών συμμαχιών),αυτή έμεινε στάσιμη σε αναμονή, ειδικά στην περίοδο πριν και μετά τις εκλογές. Και δεν κατηγορώ το ΠΑΜΕ σαν μέτωπο,το ΠΑΜΕ καλά έκανε και στήριξε την απεργία, γι'αυτό δημιουργήθηκε άλλωστε. Κατηγορώ τη στάση του Κόμματος με την διάλυση της απεργίας, μόλις οι αστοί δείξαν τα δόντια τους. Και το Κόμμα δεν φτιάχνει το εργατικό κίνημα.Εργατικό κίνημα υπάρχει ήδη εδώ και πολλά χρόνια. Ο ρόλος του Κόμματος και κάθε κκ που δεν έχει εκφυλιστεί-ρεφοριμιστεί κλπ είναι να κατευθήνει αυτό το εργατικό κίνημα σε ρίξη και να οδηγήσει εν τέλει στη δημιουργία του σοσιαλιστικού οικοδομήματος. Αυτό ξέρω εγώ, μέσα από τον Λένιν. Κοινωνικές συμμαχίες δεν δημιουργήθηκαν και πλέον η απεργία είναι παρελθόν.Η απεργία των χαλυβουργών ναι μεν είχε μεγάλο αντίκυπο και στους υπόλοιπους κλάδους, αλλά μεγαλύτερο αντίκτυπο είχε η αλλαγή στάσης,όταν τ αστικό κράτος επιτέθηκε. Και για πες μου,τι θα λέμε στον κόσμο για να κατέβει σε απεργία? Απεργείστε, αλλά μόλις σκάσουν μύτη τα ΜΑΤ το διαλάμε για να μη φάμε ξύλο ή μη μας πούνε τίποτα? Δεν λέω, αναγνωρίζω ότι υπήρχε μεγάλη αλληλεγγύη (γιατί συμμετείχα και γω),αλλά άλλο η αλληγγύη και άλλο μια συμμαχία που θα συμβάλει στην γενική άμυνα ενάντια στις αστικές επιθέσεις.Και αναγνωρίζω ότι το ΠΑΜΕ έτρεχε συνέχεια, αλλά το να κατεβάζεις μόνο τους Παμίτες του κάθε κλάδου (π σε μερικά σωματεία είναι και μειοψηφία) για να χαιρόμαστε να διαβάζουμε στον Ρίζο,χωρίς να μπει και ο απλός εργάτης, που έχει κοινό στόχο,αυτό δεν λεγεται κοινωνική συμμαχία. Και ο αγώνας βγήκε τελικά χαμένος, γιατί ο Μάνεσης και ο κάθε Μάνεσης από τον Σεπτέμβρη θα προχωρήσει σε κατάργηση των συλ. συμβάσεων γιατί έτσι τον συμφέρει και γιατί μπορεί μεσω των αστικών μηχανισμών. Και η απομάκρυνση των αστικών σκυλιών είναι να'χαμε να λέγαμε, γιατί μπορεί να τα ξαναφέρει όποτε θέλει. Τώρα να με παρομοιάζεις με τα τσιράκια του Μάνεση και με την άλλη την προσκυνημένη, μόνο σαν γελοίο μπορώ να το χαρακτηρήσω. Τουλάχιστον δεν με είπες και πράκτορα της CIA. Αλλά όταν βλέπω τον Σιφονιό να αλλάζει ξαφνικά στάση, να τον βλέπω σε όλα τα κανάλια, να τον βλέπω να κάνει δημόσιες σχέσεις, να τον βλέπω δίπλα-δίπλα με τον Κασίδα, να τον βλέπω να βγαίνει με γαρύφαλλα στις κάμερες σαν να είναι ο Μπελογιάννης φωνάζωντας Νικήσαμε, Νικήσαμε ή το άλλο που έβγαινε χθες και έλεγε ότι τα ΜΑΤ δεν μας αφήνουν να εργαστούμε και ότι το δικαίωμα της εργασίας είναι ιερό κοπιάροντας τα λόγια του Σαμαρά (υπάρχει το συγκεκριμένο βίντεο στο μπλογκ) ε αυτό μόνο σαν εκφυλισμό μπορώ να το προσλάβω και σαν προσκύνημα. Και χωρίς να πει ούτε 1 λέξη για τους απολυμμένους.
Γι'αυτό με κάνει να σιχαίνομαι το κάθε εκφυλόμουτρο γραφειοκράτη, που στοχεύει μόνο στο πως να αναριχιθεί σαν στέλεχος για να πουλάει μούρη και όχι στην προσπάθεια για να επανακτηθούν τα εγασιακά κεκτημένα. Και μη νομίζεις ότι έχω κάνα κόμπλεξ με τον Σιφονιό, τα ίδια λέω και στους ανταρσιότες για τον δικό τους τον Μανώλη. Αλλά όταν δεν βλέπω λέξη για τους 120 απολυμένου που-θε-να και ειδικά από το Κόμμα και όταν λήγει η απεργία από σωματείο ( που αναγνωρισμένα υπάρχει μεγάλη επιρροή από το Κόμμα ) 360 εργατών, μαζί με τους 120, με 109 ψήφους, βγαίνω και λέω αυτά.
Πλέον, δύσκολα οι γραφειοκράτες πείθουν και ακόμα πιο δύσκολα θα προσπαθείσει ο αγνός κομμουνιστής να πείσει τον κόσμο να κάνει απεργία με αυτην την δήθεν νίκη. Εξαρτάται δεν εξαρτάται από την εργοδοσία, ο εργάτης μόνο την απεργία έχει όπλο του, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν εχθροί και απ'έξω και εκ των έσω. Για τους χαρακτηρισμούς, εντάξει μπερδεύτηκα, νόμιζα άρχισε ήδη η επίθεση για να μην ακουστεί άλλη φωνή, δεν είμαι ο ίδιος, το επιβαιώνω, οπότε τσάμπα οι ανησυχίες σου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger