Home » , » Κυβέρνηση-Ε.Ε στηρίζουν την Χρυσή Αυγή

Κυβέρνηση-Ε.Ε στηρίζουν την Χρυσή Αυγή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 | 5:03 μ.μ.


ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΗΠΑ ΣΠΟΝΣΟΝΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ.

Πλέον η αγωνία και ο προβληματισμός για την ανάδυση του Νεοναζισμού στην Ελλάδα λαμβάνει διεθνείς διαστάσεις. Η αρθρογράφος της εφημερίδας  «Independent» δε μασά τα λόγια της και γράφει "οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Ευρώπης μοιάζουν πρόθυμες να το ανεχθούν αυτό ως το κοινωνικό κόστος μιας συνεχιζόμενης συναίνεσης λιτότητας". Θεωρώντας τη Χρυσή Αυγή αναπόσπαστο τμήμα του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και τραμπούκικο μηχανισμό για την επιβολή των μέτρων.

Το άρθρο της «Φασίστες με μαύρα και σβάστικες δολοφονούν στην Αθήνα» είναι αιχμηρό και αποκαλυπτικό, ενώ με εντιμότητα και θάρρος επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επιχειρώντας με την εμπειρία του χθες, να προειδοποιήσει για τη δραματική εξέλιξη των πραγμάτων.

Ας της δώσουμε το λόγο: «"Ομοφυλόφιλοι, μετά τους μετανάστες έρχεται η σειρά σας". Έτσι, "ανοίγει" το άρθρο της Independent που είναι αφιερωμένο στην άνοδο του φασισμού, τη Χρυσή Αυγή και τα κρούσματα ρατσιστικής βίας που πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Η αρθρογράφος της εφημερίδας σημειώνει ότι αυτή τη φορά οι ιστορικοί παραλληλισμοί με την εμφάνιση του ναζισμού δεν είναι κενή ρητορική. "Πραγματικοί φασίστες, με μαύρα πουκάμισα, περιπολούν την Αθήνα κρατώντας σβάστικες και αναμμένες δάδες, αποδεκατίζοντας και δολοφονώντας εθνικές μειονότητες και οι διεθνείς κυβερνήσεις μοιάζουν τρομακτικά χαλαρές, αρκεί ο ελληνικός λαός να αποπληρώνει τα χρέη της ευρωπαϊκής ελίτ", αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, τονίζοντας ότι αυτή τη φορά η Ευρώπη πρέπει να θυμηθεί ότι το κόστος της εκκόλαψης του φασισμού είναι πολύ πιο σκληρό και πιο ακριβό από οποιοδήποτε εθνικό χρέος.
Η συντάκτης αναφέρει ότι ενώ η βία κατά μεταναστών και μειονοτήτων κλιμακώνεται, στην Αθήνα έχουν κυκλοφορήσει απειλητικά φυλλάδια που προειδοποιούν ομοφυλόφιλους ότι μετά τους μετανάστες έρχεται η σειρά τους. Παράλληλα αναφέρεται ότι "φασίστες οπαδοί της Χρυσής Αυγής" έχουν αρχίσει να προωθούν επιθέσεις μίσους κατά ομοφυλόφιλων και ανθρώπων με αναπηρίες. "Και παρόλα αυτά στην Ευρώπη συνεχίζουν να τους αντιμετωπίζουν ως ένα απλό σύμπτωμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης", επισημαίνει το δημοσίευμα.

Απροκάλυπτες οι επιθέσεις μέρα μεσημέρι. Το άρθρο αναφέρει ότι οι επιθέσεις γίνονται πλέον απροκάλυπτα ακόμα και υπό το φως της μέρας και ότι μετανάστες που καταγγέλλουν επιθέσεις στην αστυνομία κινδυνεύουν με σύλληψη. "Οικογένειες που ήρθαν στη χώρα για ασφάλεια, τώρα φοβούνται για τα παιδιά τους", σημειώνεται στο άρθρο και προσθέτει ότι το 80% των προσφύγων που έρχονται στην ΕΕ περνούν πρώτα στην Ελλάδα, καθώς και ότι οι ελληνικές αρχές έχουν κατηγορηθεί ότι "κάνουν τα στραβά μάτια" στο φαινόμενο της ξενοφοβικής βίας.

Η αρθρογράφος τονίζει ότι "οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Ευρώπης μοιάζουν πρόθυμες να το ανεχθούν αυτό ως το κοινωνικό κόστος μιας συνεχιζόμενης συναίνεσης λιτότητας" και καταλήγει: "Πολύ μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ναζιστικό κόμμα στη Γερμανία το 1933, μετά τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ και την υιοθέτηση της αντισημιτικής βίας ως επίσημης πολιτικής του κράτους, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παρέμεναν περισσότερο ανήσυχες για την πιθανότητα μια σοσιαλιστικής Γερμανίας, παρά για μια πιθανή φασιστική Γερμανία. Σχεδόν έως το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παρέμενε πιο σημαντικό για πολλούς ηγέτες το θέμα της αποπληρωμής των γερμανικών χρεών. Οι ιστορικοί παραλληλισμοί με το ναζισμό σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απλή ρητορική".

Όμως οι νεοναζιστές, με την πλήρη στήριξη του κράτους και της κυβέρνησης, της οποίας τα σχέδια εξυπηρετούν, δε πρόκειται να περιοριστούν στους μετανάστες και τους ομοφυλόφιλους. Με τον ρατσιστικό παροξυσμό που ενισχύει η κρατική κατασταλτική επιχείρηση ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ κατά των μεταναστών, κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή «νομιμοποιούν» την προπαγάνδα περί «εθνικού κίνδυνου» και ασύμμετρης απειλής που πρεσβεύουν οι μετανάστες-μουσουλμάνοι-τρομοκράτες-εγκληματίες, που «ενωμένοι» πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αποπροσανατολίζουν από τον κοινωνικό όλεθρο των Μνημονίων και των μέτρων 13.5 δις ευρώ, διαμονοποιούν το μετανάστη που του χρεώνουν την εγκληματικότητα, για να κρύψουν την τεράστια λεηλασία που επιχειρούν Σάλλας, Βαρδινογιάννης, Λάτσης, Κωστόπουλος, Μπόμπολας, εφοπλιστές, εργολάβοι, καναλάρχες και εκδότες εις βάρος της δημόσιας περιουσίας και ετοιμάζονται να επιτεθούν στο βασικό αντίπαλο: εργατικό κίνημα και Αριστερά.

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα όλοι αυτοί, ακραίες οργανώσεις, Χρυσή Αυγή, Εκκλησία και αμερικανική πρεσβεία επανέφεραν στο προσκήνιο το ζήτημα του εμφυλίου, όπου με μίσος μίλησαν ξανά για τους συμμορίτες κομμουνιστές και τη νίκη τους! Στο κείμενο «Χέρι- χέρι Χρυσή Αυγή και Εκκλησία σε ακραία κηρύγματα μίσους», διαπιστώνουμε ότι μετά «τα σκουπίδια-μετανάστες έρχεται η σειρά για τα κόκκινα σκουπίδια»!

«Γιορτές μίσους έστησαν στο Γράμμο και το Βίτσι Χρυσή Αυγή και Εκκλησία, για να γιορταστεί "η νίκη του Ελληνικού στρατού εναντίον της κομμουνιστικής ανταρσίας το 1949"... Στις εμφυλιοπολεμικές τελετές μίσους παρευρέθησαν μέλη της Χρυσής Αυγής από τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία, αλλά και ο  Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, που έκανε ένα απίστευτο κήρυγμα μίσους, συμπαρατασσόμενος με τους ακραίους χρυσαυγίτες. Στις εκδηλώσεις μίσους παραβρέθηκε και ο βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Τα όσα ακραία και απειλητικά ανέφερε στην ομιλία του προκαλούν κάθε δημοκρατικό αίσθημα: «Καπηλεύτηκαν τη θυσία σας και τον αγώνα σας για λίγες ψήφους. Όταν ήρθε η λαίλαπα της μεταπολίτευσης όλοι λησμόνησαν τους νεκρούς. Αλλά να ξέρετε νεκροί ήρωες ότι πάντα λίγοι, λίγοι τρελοί έσωσαν αυτή τη χώρα. Ο Παπαφλέσσας, ακραίος λέγονταν, όπως κι εμείς σήμερα. Κάνουμε τελετές μίσους. Ναι κάνουμε τελετές μίσους, γιατί μισούμε οτιδήποτε ανθελληνικό, μισούμε οτιδήποτε θα σταθεί εμπόδιο στην ελευθερία της πατρίδας μας. Μισούμε όλους αυτούς τους προδότες κι αυτούς θέλουμε να εξοντώσουμε. Μισούμε όλους τους ανθέλληνες, όλα αυτά τα ερυθρά σκουπίδια, που είτε είναι στα μέσα ενημέρωσης, είτε είναι στη βουλή, είτε είναι στην Κυβέρνηση, που μας λένε εθνικιστές. Ναι είμαστε εθνικιστές, αυτά τα νέα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες σηκώνουν στις πλάτες τους την Ελλάδα. Η νίκη δεν αργεί...».

Όπως έλεγε ο παλιός και καλός η ιστορία επαναλαμβάνεται άλλοτε ως φάρσα και άλλοτε ως τραγωδία. Στην περίοδο της κατοχής οι Έλληνες Ναζί, τα Σώματα Ασφαλείας (με λαμπρές εξαιρέσεις) και οι αστοί συνεργάστηκαν με τους Ιταλούς φασίστες και Γερμανούς Ναζί κατακτητές συγκροτώντας τα Τάγματα Ασφαλείας ή λειτουργώντας στα πλαίσια της Ειδικής Ασφάλειας και της Χωροφυλακής, για να αναδειχτούν μετά το Δεκέμβρη του 1944 σε «εθνικόφρων» παράταξη που θα έσωζε τη χώρα, δηλαδή την εξουσία και τα πλούτη τους, που έσταζαν αίμα και συχνά βρώμαγαν «Μαύρη Αγορά». Σήμερα, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-Χρυσή Αυγή-ΜΜΕ-επιχειρηματίες συνεργάζονται με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για να επιβάλλουν την κοινή ταξική τους επιλογή, μετατρέποντας τον λαό μας σε ένα πειραματόζωο εφαρμογής των πιο άγριων καπιταλιστικών σχεδίων άντλησης υπεραξίας, ξεπουλήματος της κοινωνικής περιουσίας, εμπορευματοποίησης-ιδιωτικοποίησης κάθε κοινωνικού αγαθού!

Σε αυτή την απόπειρα φυσικά έχουν θέση και οι ΗΠΑ. Ενισχύουν την κυβέρνηση, επηρεάζουν τα ΜΜΕ,  μεταφέρουν μεθόδους και μέσα καταστολής-παρακολούθησης-ελέγχου (στις 50,000 έφτασαν οι συμπολίτες μας που παρακολουθούνται από την Ασφάλεια και την ΕΥΠ για τη διασφάλιση της «εθνικής ασφάλειας», πάντα!), παρεμβαίνουν και σε συμβολικό επίπεδο.

Ενδεικτικά τα όσα επισημαίνει το δημοσίευμα «Στην εποχή του εμφυλίου μάς γύρισε ο Αμερικανός πρεσβευτής! Πήγε στο χωριό Λια Θεσπρωτίας και συμμετείχε σε μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες από τους κομμουνιστές, προσκεκλημένος του Ν. Γκατζογιάννη!  Στην εποχή του εμφυλίου πολέμου μάς γύρισε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Ντάνιελ Μπένεθ Σμιθ. Προσκεκλημένος του Νίκου Γκατζογιάννη συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση των εκτελεσθέντων κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στο ιστορικό χωριό της Μουργκάνας. Ακόμη επισκέφτηκε το σπίτι της Ελένης Γκατζογιάννη. Βέβαια, οι μνήμες από την εποχή του εμφυλίου μπορεί να υπάρχουν ακόμη. Καλά είναι, όμως, να μην ξύνονται πληγές, γιατί ο λαός μας περνάει μια μεγάλη και δυνατή κρίση, που μόνο ενωμένος μπορεί να την ξεπεράσει».

Απαιτείται τώρα όλοι οι εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να βαδίσουμε το δρόμο της Αντίστασης-Ρήξης-Ανατροπής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κάθε αστού διαχειριστή, των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ-Τραπεζών και τοκογλύφων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2012 στις 5:14 μ.μ.

Και η εφημερίδα Δημοκρατία διανέμει την εμφυλιοπολεμική ταινία Γράμμος -Βίτσι. Φρίκη. Το ΚΚΕ μπορεί να τους σταματήσει ακομα. Για πόσο;

1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:06 π.μ.

Tι μου λες?

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:07 π.μ.

Το κκε ουτε μπορεί και ουτε θέλει να τους σταματήσει.Ειναι μέρος του συστήματος και μέρος του προβλήματος.

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:39 μ.μ.

Λόγχη, follow your leader ... just do it

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger