Home » , » Μάνεσης εναντίον σωματείου και πρωτοπόρων εργατών

Μάνεσης εναντίον σωματείου και πρωτοπόρων εργατών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012 | 4:08 μ.μ.


 Από τον "Ριζοσπάστη"

Με εξώδικα και προκλήσεις επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας


Το όργιο τρομοκρατίας από την εργοδοσία εντείνεται

Με εξώδικα, λεκτικές προκλήσεις από πρώην απεργοσπάστες και διευθυντικά στελέχη, τρομοκρατία και αυθαίρετες εντολές για ανάθεση καθηκόντων άσχετα με την ειδικότητά τους, προσπαθεί ο ιδιοκτήτης της «Χαλυβουργίας Ελλάδας» Ν. Μάνεσης να κάμψει το φρόνημα των μελών του ΔΣ του Σωματείου «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και αρκετών άλλων εργατών που πρωτοστάτησαν στον 9μηνο απεργιακό αγώνα.

Συγκεκριμένα, από την πρώτη στιγμή που μπήκαν για δουλειά, η εργοδοσία συνέχισε τις προσπάθειές της - με την ίδια παταγώδη αποτυχία - για την απομόνωση των μελών του ΔΣ του Σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και προσωπικά του προέδρου της Γ. Σιφωνιού από το σύνολο των εργαζομένων του εργοστασίου. Αρχικά, απαγόρευσε στα μέλη του ΔΣ να περιοδεύσουν στους χώρους δουλειάς, με προσωπική εντολή του διευθυντή του εργοστασίου. Επιπρόσθετα, σε όλα τα μέλη του ΔΣ ουσιαστικά δεν τους επέτρεψαν τα διευθυντικά στελέχη να πάνε στα οργανικά τους πόστα. Αρχικά τους τα άλλαξαν και τους έστειλαν σε άσχετες δουλειές και στη συνέχεια τους έδωσαν εντολή να πάνε στα γραφεία του Σωματείου και να παραμείνουν εκεί μέχρι να τους ...ειδοποιήσουν.

Από τους εργάτες, προχτές Δευτέρα, ζήτησαν να δουλέψουν μέχρι τις 5.30 μ.μ. και όχι μέχρι τις 2.30 μ.μ. που τελειώνει η πρωινή βάρδια, επειδή μπήκαν στο εργοστάσιο στις 9.30 π.μ. λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων στην πύλη του εργοστασίου καθώς κι εντός. Στο σημείο αυτό φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η εμπιστοσύνη των εργατών προς τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου. Μόλις τα μέλη του ΔΣ βρέθηκαν κοντά στους εργάτες και τους παρότρυναν να φύγουν κανονικά με τη λήξη της βάρδιας, καθώς δε φέρουν καμιά ευθύνη για το γεγονός ότι μπήκαν μέσα τρεις ώρες αργότερα, η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών ανταποκρίθηκε και σχόλασε κανονικά στις 2.30 μ.μ., παρά τις απειλές των διευθυντικών στελεχών για μείωση του ημερομισθίου κατά τρεις ώρες...

Μνημείο ψεύδους και διαστρέβλωσης το εξώδικο του Μάνεση

Η εργοδοσία στο εξώδικο που απέστειλε χτες σε όλα τα μέλη του ΔΣ και αποτελεί μνημείο ψεύδους αναφέρει: «...μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων επίμονα και αδικαιολόγητα αρνηθήκατε να εκτελέσετε την εργασία η οποία σας ανατέθηκε και με την εν γένει συμπεριφορά σας προκαλέσατε προβλήματα στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου.
Επειδή, η κατά τα ανωτέρω άρνησή σας και η εν γένει συμπεριφορά σας συνιστούν παράβαση των όρων της μεταξύ μας συμβάσεως και του νόμου. Σας καλούμε όπως εκτελείτε την εργασία, η οποία σας ανατίθεται και παύσετε να δημιουργείτε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του εργοστασίου. Αλλως σας δηλώνουμε ότι θα λάβουμε όλα τα μέτρα που μας παρέχει η μεταξύ μας σύμβαση και ο νόμος».

Στο ίδιο ύφος με τα εξώδικα, κινήθηκε μια επιστολή που απέστειλε η εργοδοσία της «Χαλυβουργίας Ελλάδας» προχτές, προς το Σωματείο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» με την οποία θεωρεί πως «η αναστολή της απεργίας είναι προσχηματική». Επίσης σε αρκετούς δόθηκε κλήση με δικαστικό επιμελητή η οποία τους καλεί να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου για να ενημερωθούν για το περιεχόμενο σε βάρος τους καταγγελιών με βάση τον Ποινικό Κώδικα.


Συνάντηση χαλυβουργών - συνδικαλιστικών φορέων με το ΣΕΠΕ

Απέναντι σε αυτό το όργιο τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας, σύσσωμο το ΔΣ του Σωματείου «Ελληνικής Χαλυβουργίας» μαζί με πολυπληθής αντιπροσωπεία εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων, αποτελούμενη από το Εργατικό Κέντρο (ΕΚ) Αθήνας, ΕΚ Πειραιά, ΕΚ Ελευσίνας, τα Συνδικάτα Μετάλλου Αθήνας, Πειραιά, Θριασίου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Μετάλλου, τα Σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικής Υγείας κ.ά., συναντήθηκε χτες το μεσημέρι με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Μιχάλη Χάλαρη και του κατήγγειλαν το όργιο τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας που επικρατεί στο εργοστάσιο.

Από την πλευρά του ο Μ. Χάλαρης δεσμεύτηκε πως θα προκαλέσει τριμερή συνάντηση για εργατική διαφορά την ερχόμενη βδομάδα και ότι θα στείλει μεικτό κλιμάκιο για έλεγχο υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο.

Στη συνέχεια ζήτησαν να συναντηθούν και με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος, παρότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χτες το πρωί με τον πρόεδρο του ΔΣ του Σωματείου Γ. Σιφωνιό του είπε πως θα συναντηθούν, το μεσημέρι δικαιολογήθηκε μέσω του διευθυντή του πως βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις και αδυνατεί να τους δει.

Μάλιστα, από το διευθυντή του γραφείου του ζητήθηκε από τους συνδικαλιστές να ακολουθήσουν την εξής γελοία διαδικασία που φυσικά δεν πέρασε. Αντί δηλαδή να κλείσουν επιτόπου ραντεβού με τον ίδιο και τη γραμματεία του υπουργείου, τους ζήτησε να αποχωρήσουν και στη συνέχεια να πάρουν τηλέφωνο οι συνδικαλιστές για να οριστεί το νέο ραντεβού!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

1 Αυγούστου 2012 στις 5:14 μ.μ.

Εργασία Τώρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger