Home » , » Επικοινωνιακά κυβερνητικά τεχνάσματα

Επικοινωνιακά κυβερνητικά τεχνάσματα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012 | 2:48 μ.μ.

Σιγά την «αποκάλυψη» που κάνει σήμερα η «Καθημερινή» την οποία προβάλλει πρωτοσέλιδα, και την αναδημοσιεύουν ενημερωτικές ιστοσελίδες και blog.
Επικοινωνιακά κυβερνητικά τεχνάσματα είναι όλα αυτά για να παρουσιαστεί ότι έχουμε μια «στιβαρή» συγκυβέρνηση, που κάνει «σκληρές» διαπραγματεύσεις με τους τροϊκανούς αλλά υπονομεύεται από «μέσα» και άλλα τέτοια παραμύθια.

Γράφει, λοιπόν σήμερα η φυλλάδα του Αλαφούζου: «Οπως αποκαλύπτει σήμερα η "Κ", συνελήφθη και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ο τμηματάρχης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου κ. Λάμπρος Λιόσης, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος (!) για παράβαση του νόμου περί "προσωπικών δεδομένων" και "παραβίαση μυστικών της Πολιτείας"…. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της "Κ", ο κ. Λιόσης κατηγορείται ως υπεύθυνος για τη διαρροή, στο Διαδίκτυο, ενός διαβαθμισμένου εγγράφου - Non Paper με πληροφορίες που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας θα χρησιμοποιούσε στις διαπραγματεύσεις του με την τρόικα. Το έγγραφο αναρτήθηκε την περασμένη Πέμπτη σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα και ένα blog. Το συγκεκριμένο non paper είχε σταλεί μέσω email σε τέσσερις μόνο παραλήπτες, τον κ. Σταϊκούρα, τον κ. Λιόση και δύο ακόμα υπαλλήλους, ενώ το κείμενο είχε συντάξει και προωθήσει υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών».

 Επί της ουσίας τώρα και για να φανεί η υποκρισία των αστών.

 Επώνυμες καταγγελίες ότι υπάρχουν εκπρόσωποι της ντόπιας αστικής τάξης που συνεργάζονται παρασκηνιακά με τους τροϊκανούς για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα –τα συλλογικά συμφέροντα των ντόπιων καπιταλιστών τα εξυπηρετεί επάξια η συγκυβέρνηση- έχουν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και μήνες. Τότε δεν ίδρωσε το αυτί κανενός «αρμοδίου».
Τώρα πιθανόν να έχουμε αλληλομαχαιρώματα στους κόλπους των πλουτοκρατών.

Ας θυμηθούμε μια σχετική περασμένη ανάρτησή μας 

Δεν αιφνιδίαζε κανέναν η διαπίστωση-καταγγελία του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χρήστου Σπίρτζη ότι υπάρχουν έλληνες «κουκουλοφόροι» οι οποίοι σε μυστικές συναντήσεις που έχουν με την τρόικα και τους «λογιστές» της, την κατευθύνουν στις απαιτήσεις της με στόχο την ικανοποίηση συγκεκριμένων συμφερόντων τα οποία έχουν όνομα. Είναι τα συμφέροντα του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ.

Συγκεκριμένα όταν στον πρόεδρο του ΤΕΕ τέθηκε το ερώτημα εάν γίνονται διαπραγματεύσεις κάτω απ’ το τραπέζι με την τρόικα από δημόσιους φορείς και αν αυτοί συνέβαλαν ώστε να περάσουν δεσμεύσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα απάντησε ευθαρσώς «και βέβαια ναι». Και μάλιστα έγινε εντελώς συγκεκριμένος αφού κατάγγειλε ανοιχτά τον ρόλο του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ αλλά και των δήθεν, όπως τις χαρακτηρίζει, Ανεξάρτητων Αρχών, όπως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που επίσης έπαιξε περίεργο παιχνίδι για την υιοθέτηση, μέσω τρόικας, συγκεκριμένων μέτρων τα οποία με το άλλοθι της ανταγωνιστικότητας οδήγησαν στο να μειωθεί η εργατική δύναμη σε τριτοκοσμικά επίπεδα.

Όχι φυσικά ότι το πολιτικό προσωπικό των αστών έχει καμιά αντίρρηση έχει καμιά αντίρρηση να εξαθλιωθούν τα λαϊκά στρώματα για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα ξένων και ντόπιων πλουτοκρατών. Αλλά η τοποθέτηση του προέδρου του ΤΕΕ έλυσε και την απορία το πώς μπορεί οι εκπρόσωποι της «τρόικας» να γνωρίζουν τόσες πολλές λεπτομέρειες για τις «στρεβλώσεις», όπως ισχυρίζονται, της ελληνικής οικονομίας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger