Home » » Xάϊλ Σάλα , Xάϊλ Βαρδινογιάννη, Xάϊλ Τσοχατζόπουλε!!!

Xάϊλ Σάλα , Xάϊλ Βαρδινογιάννη, Xάϊλ Τσοχατζόπουλε!!!

Από β.ariaditis , Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012 | 7:32 μ.μ.Η Χρυσή Αυγή συμμετέχει  ενεργά στο χάρισμα της Αγροτικής Τράπεζας σε τραπεζίτες μπατιρημένους που έκαναν το ξέπλυμα από τις μίζες του Τσοχατζόπουλου, με τον οποίο συνδδιοικούσαν  θυγατρικές της τράπεζας πειραιως.
   
Πλέον αποκαλύφθηκαν όλα.

Στην κεντρική πολιτική επιλογή του ελληνικού καπιταλισμού, στο χάρισμα δηλαδή της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στον Σάλλα και για πολλούς, στον πραγματικό κυρίαρχο αυτής, το Βαρδινογιάννη, που ανοίγει το δρόμο για τη συνολική αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα και βάζει τις βάσεις του νέου γύρου εργατικής λεηλασίας, η Χρυσή Αυγή δηλώνει Παρόν.
Μάλιστα, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής τάσσονται στο πλευρό της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, εφαρμόζουν το Μνημόνιο Ε.Ε.-ΔΝΤ, προστατεύουν την χρυσοφόρα συμφωνία των τραπεζιτών.

Πιο συγκεκριμένα 2 βουλευτές από τη ΔΗΜΑΡ, 6 από το ΠΑΣΟΚ,  23 από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και 3 Ναζιστές από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ,  ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ τη διαδικασία Δημιουργίας Επιτροπής για τον Έλεγχο της «μεταβίβασης»  της ΑΤΕ Bank στη Πειραιώς Bank!
Ουσιαστικά, η Χρυσή Αυγή κάνει χάρη σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τα δύο κόμματα εξουσίας που χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και προσδοκούν τη διαγραφή τους.
Ποιοί είναι αυτοί που  Διοικούν τη Πειραιώς Bank: Μιχάλης Γ. Σάλλας, Σταύρος Μ. Λεκκάκος, Αλέξανδρος Σ. Μάνος, Χριστόδουλος Γ. Αντωνιάδης, Ηλίας Δ. Μίλης, Σπυρίδων Α. Παπασπύρου, Ιάκωβος Γ. Γεωργάνας, Παναγιώτης Β. Ρουμελιώτης, Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης, Χαρίκλεια Α. Απαλαγάκη, Ευτύχιος Θ. Βασιλάκης, Στυλιανός Δ. Γκολέμης, Θεόδωρος Π. Μυλωνάς, Βασίλειος Σ. Φουρλής, Jiri Smejc.

Η Χρυσή Αυγή επομένως που δαιμονοποιεί και εξοντώνει τους ξένους εργάτες και τους μετανάστες ταυτίζοντας τους με την εγκληματικότητα, ουσιαστικά κάνει τον νταβατζή στους οικονομικούς δολοφόνους της κοινωνίας μας, στον κόσμο του πλούτου που λεηλατεί τα πάντα, επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα και εκτελεί καθημερινά τον κόσμο της εργασίας με τις απολύσεις, την ανεργία, τις περικοπές σε μισθούς-συντάξεις και τις «αυτοκτονίες».
Ταυτόχρονα, Δένδιας και Χρυσή Αυγή βουτούν την κοινωνία μας στον εθνικισμό και τον ρατσισμό, αναλαμβάνουν ρόλο Πραιτοριανού της Ευρώπης Φρούριο και εκμεταλλεύονται την απάνθρωπη εκστρατεία εναντίον των μεταναστών και των ΡΟΜΑ για να  αποπροσανατολίσουν από την χυδαία εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των εργολάβων.

Ας δούμε τι σημαίνει μεταξύ άλλων το χάρισμα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην ιδιωτική ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ;

Καταρχήν, ανοίγει ο δρόμος για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ, της ΕΒΖ και της ΣΕΚΑΠ. Αναλυτική όμως απάντηση για τις υπόλοιπες παραμέτρους δίνει ένας εργαζόμενος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ απαντώντας σε δημοσιοκάφρο
.
«Για τις έως σήμερα πρακτικές συγχωνεύσεων-εξαγορών ίσχυε ότι οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού της εξαγοραζόμενης εταιρείας μεταφέρονταν αυτούσιες στο νέο σχήμα χωρίς οι εργαζόμενοι να χάνουν κάποια από τα δικαιώματά τους (π.χ. εξαγορά Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος από Εγνατίας Τράπεζα, Τράπεζας Εργασίας από Eurobank, Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης από Τράπεζα Πειραιώς κτλ). Άρα αν ένας εργαζόμενος π.χ. της πρώην Τράπεζας Εργασίας απολύονταν από τη Eurobank, η τελευταία ήταν υποχρεωμένη να τον αποζημιώσει για το συνολικό χρόνο προϋπηρεσίας και στα δυο σχήματα και όχι μόνο για το χρονικό διάστημα που εργάστηκε στο νέο σχήμα. Η πρωτοτυπία με την περίπτωση της ΑΤΕ είναι ότι πριν παραχωρηθεί στην Πειραιώς τέθηκε υπό εκκαθάριση και αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην απόλυση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε αυτή και στη συνέχεια, βάσει της έως σήμερα ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗΣ συμφωνίας ΤτΕ και Πειραιώς, η τελευταία θα προσλάβει από το μηδέν όλους τους εργαζόμενους της ΑΤΕ. Αυτό σημαίνει ότι εργαζόμενοι 20 και 25 ετών ξεκινάνε πρακτικά από την αρχή τα εργασιακά τους δικαιώματα και αν για οποιοδήποτε λόγο η Πειραιώς αποφασίσει σε 1-2 χρόνια ή και πιο νωρίς ότι δεν τους χρειάζεται, μπορεί να τους απολύσει καταβάλλοντας 1 μεικτό μισθό ή και λιγότερο. Η διαδικασία λοιπόν προβλέπει ότι οι απολυμένοι θα αποζημιωθούν από την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ (αντί να μεταφερθούν τα δικαιώματά τους στην Πειραιώς) ΕΦΟΣΟΝ περισσέψουν διαθέσιμα από τα στοιχεία του "κακού" ενεργητικού που θα εκποιηθούν. Η αποζημίωση θα λάβει χώρα μετά τη λήξη της διαδικασίας η οποία αναμένεται μετά από 15-20 χρόνια (η εκκαθάριση της Τράπεζας Κρήτης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί).

Οι υπάλληλοι της ΑΤΕ αμείβονται στη μεγάλη τους πλειοψηφία κάτω από τις ελάχιστες προβλεπόμενες αμοιβές με βάση τη ΣΣΕ των τραπεζών (προσωπικά έχω υποστεί μείωση 35% το τελευταίο έτος) σε συνέχεια ειδικής νομοθετικής ρύθμισης και η πρόβλεψη είναι η πρόσληψη από την Πειραιώς να είναι με αυτούς τους μειωμένους μισθούς θεωρώντας μας υπαλλήλους β' κατηγορίας.

Αν λοιπόν τα πιο πάνω εξακολουθούν να θεωρούνται εξωφρενικά μάθετε και κάτι ακόμα. Όλοι οι εργαζόμενοι στη Νέα PROTON εξακολούθησαν να έχουν τους ίδιους προ ΤΧΣ μισθούς μετά την ένταξη τους σε αυτό ενώ μάλιστα έγινε και μια αρκετά μεγάλη εθελούσια έξοδος (πάνω από 100 άτομα) με αποζημίωση 3 (τρεις) φορές μεγαλύτερη από τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης με όλη την προϋπηρεσία σε παλιά και Νέα PROTON να λαμβάνεται
υπόψιν, πλέον ειδικών bonus από ασφαλιστικό πρόγραμμα που πλήρωνε η Τράπεζα. Όλα αυτά βέβαια με λεφτά του ΤΧΣ, δηλαδή του Έλληνα φορολογούμενου.

Τελειώνοντας με τα εργασιακά, σημειώστε ότι το 80% των καταστημάτων της ΑΤΕ στην Αττική και στις πρωτεύουσες των νομών βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτά της Πειραιώς πράγμα που σημαίνει ότιτουλάχιστον 250 καταστήματα της ΑΤΕ θα κλείσουν το συντομότερο δυνατό. Επίσης η Πειραιώς είναι απίθανο να διατηρήσει ανοικτά καταστήματα τύπου Γκούρας, Δωρίου ή Μακρακώμης επειδή δεν είναι ιδιαίτερακερδοφόρα και τα οποία η ΑΤΕ τα διατηρούσε για κοινωνικούς λόγους. Με 300 τουλάχιστον καταστήματα να κλείνουν λίαν συντόμως, σημαίνει ότι περί των 1500-2000 υπαλλήλων περισσεύουν. Αν υπολογίσετε ότι 1200
υπάλληλοι της ΑΤΕ απασχολούνται σε διοικητικές θέσεις και ότι η Πειραιώς εφαρμόζει ήδη τα sabbaticals και 4ήμερη απασχόληση, κάντε μόνος σας τον υπολογισμό πόσοι υπάλληλοι της ΑΤΕ θα βρεθούν χωρίς δουλειά και αποζημίωση εντός του 2013. 

Συνεχίζοντας την ανάλυση του άρθρου σας, επειδή όπως εξηγείτε όλα τα κακά τα προκαλούν οι κομματικοί στρατοί του δημοσίου τομέα ενώ ο ιδιωτικός τομέας είναι παραγωγικός, αποδοτικός και αγαθός, μπορείτε ναμου εξηγήσετε πως τράπεζες όπως η Πειραιώς έφτασαν το 2008 και πριν το credit crunch να έχουν σχέση χορηγήσεων προς καταθέσεις στο 170%; Επίσης γνωρίζετε ότι εδώ και 4 χρόνια όλες αυτές οι τράπεζες είναι πτωχευμένες λόγω μικρής ρευστότητας και συντηρούνται χάριν στις ρευστοτικές ενέσεις της ΕΚΤ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου των κομματικών στρατών; Γνωρίζεται πώς τράπεζες με καταθετική βάση κάτωτων 30 δις όπως η Πειραιώς βρέθηκαν με ΟΕΔ αξίας 5 και 7 δις; Αν όχι μάθετε ότι σπεκουλάρησαν εκχωρώντας ΟΕΔ που αγόρασαν με αποδόσεις στο + 4% στην ΕΚΤ πληρώνοντας υποπολλαπλάσια επιτόκια (κατά μ.ο. κάτω του1% πλέον, κάτι παραπάνω πριν) και παίρνοντας πίσω στο 100% τη ρευστότητα που υποτίθεται ότι είχαν δεσμεύσει, άρα κερδοσκόπησαν επενδύοντας τεράστια ποσά σε σχέση με τα κεφάλαιά τους και το ενεργητικό τους σε έναν μόνο πιστούχο, το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης θα ήθελα να μου εξηγήσετε για ποιούς μετόχους και ποιο dilution (πομπώδης ορολογία αλήθεια) μιλάτε όταν αναφέρεστε την απόκτηση της ΑΤΕ από την Πειραιώς. Όπως οφείλετε να γνωρίζετε, η Πειραιώς όταν
χρηματοδοτήθηκε από το ΤΧΣ είχε αρνητική καθαρή θέση και μάλιστα μικρότερη από αυτή που θα έπρεπε να είναι για λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω. Όταν λοιπόν υπάρχουν αρνητικές καθαρές θέσεις οποιαδήποτεαναφορά σε dilution είναι τουλάχιστον άστοχη αφού η εταιρεία είναι de facto χρεοκοπημένη. Αυτό είναι πολύ απλό και οποιοσδήποτε χωρίς ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις το καταλαβαίνει εξ αρχής.

Επιπλέον τα 6,7 δις που δίνονται για την κάλυψη του "κακού" ενεργητικού θεωρήστε τα ως extra δώρο, απευθείας ρευστότητα, ζεστό χρήμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα για τη μείωση των υποχρεώσεων της Πειραιώς στη διατραπεζική η ποίες πριν την απόκτηση της ΑΤΕ αν θυμάμαι καλά ήταν περί τα 20 δις. Σε συνάρτηση λοιπόν με την πιο πάνω ανάλυση δεν μου φαίνεται και πολύ κακή κίνηση για την αποκτούσα. Και λάβετε υπόψιν σας ότι οι καταθέσεις στην ΑΤΕ (περίπου 15 δις) ενισχύουν με επιπλέον 4-5 δις τη ρευστότητα της Πειραιώς ενώ επειδήστη μεγάλη τους πλειοψηφία αφορούν λογαριασμούς ταμιευτηρίου και οι όποιες προθεσμιακές καταθέσεις είναι χαμηλότοκες σε σχέση με αυτές της Πειραιώς, το κόστος χρήματος του νέου σχήματος μειώνεται με ένανπρόχειρο υπολογισμό κατά 30-35%.

Κλείνοντας θα ήθελα να επανέλθω στα στοιχεία του ενεργητικού των δυο Τραπεζών και να εξηγήσω γιατί κατά τη γνώμη μου η Πειραιώς βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που εμφανίζεται. Όλες οι εμπορικές τράπεζες είχαν μεγάλη έκθεση σε επιχειρηματικά και επενδυτικά δάνεια. Τα μεν επιχειρηματικά δάνεια της Πειραιώς αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι του χαρτοφυλακίου της αφού σε αυτόν τον τομέα η τράπεζα αυτή ήταν ιδιαίτερα επιθετική τις "καλές" εποχές. Μια μόνο ματιά στους ισολογισμούς των εισηγμένων ΣΤΟ XAA εταιρειών οι οποίες είναι κατά τεκμήριο οι καλύτερες από πλευράς θεμελιωδών στοιχείων θα σας πείσει ότι τουλάχιστον τα μισά επιχειρηματικά δάνεια εμφανίζονται ενήμερα χάριν σε συνεχείς ρυθμίσεις και αναχρηματοδοτήσεις οι οποίες αφορούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την καταβολή τόκων αφού ελάχιστες επιχειρήσεις

σήμερα είναι σε θέση να καταβάλουν χρεολύσια. Τα δε επενδυτικά δάνεια τα οποία δίνονταν μεταξύ άλλων με ενέχυρο μετοχές (πολλά από αυτά αφορούν και υπαλλήλους διαφόρων βαθμίδων της τράπεζας) ή με βάση προσδοκώμενες υπεραξίες ακινήτων σήμερα βρίσκονται ακάλυπτα σε τρομακτικά ποσοστά τα οποία φτάνουν και το 95%. Τα πιo πάνω στοιχεία είναι σίγουρο ότι αναφέρονται στην έκθεση της Black Rock σύμφωνα μετην οποία η ΑΤΕ είχε τα λιγότερα προβλήματα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τα ανεπίσημα λεγόμενα των ελεγκτών μας».

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εχθροί του κόσμου της εργασίας. Οι πραγματικοί Προστάτες των Τραπεζιτών.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2012 - 8:40 μ.μ.

Τώρα είναι η ώρα να πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ την Τράπεζα, να την κοινωνικοποιήσουν, και να προσκληθούν οι εργαζόμενοι των παραγωγικών επιχειρήσεων να τις αυτοδιαχειριστούν με χρηματοδότηση από την ΑΤΕ (δεν γίνεται να καταργήσουμε το τραπεζικό σύστημα εν μέσω καπιταλισμού).
Σκεφτείτε ξαφνικά ο ΟΤΕ, η Βόνταφον, η Χαλυβουργία, η 3Ε, η ΦΑΓΕ να περάσουν στα χέρια των εργαζόμενων. Σκεφτείτε ο αγροτικός κόσμος να πάψει να ανησυχεί για την παραγωγή του και την αποπληρωμή των δανείων του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger