Home » , » Διαφωνίες βουλευτών που στηρίζουν την ολέθρια συγκυβέρνηση (Βίντεο)

Διαφωνίες βουλευτών που στηρίζουν την ολέθρια συγκυβέρνηση (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 | 9:53 π.μ.

Όχι ότι έχει σημασία αν θα βρεθούν κάποιοι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την άθλια συγκυβέρνηση και καταψηφίσουν τα καινούργια μέτρα λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος. Κινήσεις κορυφής είναι αυτές –πιθανόν και προσωπικές μικροπολιτικές σκοπιμότητες- και από πολιτική άποψη δεν έχουν ιδιαίτερη  σημασία.
Το βίντεο που αναρτούμε –από την τηλεόραση του Αντένα- το κάνουμε για αρχειακούς λόγους. Σ’ αυτό ακούμε τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Οδ. Βουδούρη και την βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζακρή να δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.


Πιθανόν έτσι να συμβεί –ίσως να υπάρξουν και άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές που θα τα καταψηφίσουν-. Δεν πρόκειται όμως να αλλάξει το παραμικρό στους σχεδιασμούς του υπηρετικού κυβερνητικού προσωπικού ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας που επιδιώκει να εξαθλιώσει τον κόσμο της εργασίας και να ξεπουλήσει κάθε δημόσιο πλούτο που έχει απομείνει.
Το μόνο που μπορεί να ανατρέψει τους σχεδιασμούς τους είναι ένα ταξικό εργατικό κίνημα που θα βγει στο προσκήνιο. Αν παραδεχθούμε ότι σήμερα δεν υπάρχει μαζική συνειδητή πρωτοπορία που μπορεί να αναλάβει κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται ένα τυχαίο γεγονός –ας θυμηθούμε τα Δεκεμβριανά του 2008- ή μια ενέργεια κινηματικού ακτιβισμού να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες για το σύστημα καταστάσεις.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger