Home » , » 8 Ομοσπονδίες - 13 Εγατικά Κέντρα: Καλούν σε απεργία με την κατάθεση των βάρβαρων μέτρων

8 Ομοσπονδίες - 13 Εγατικά Κέντρα: Καλούν σε απεργία με την κατάθεση των βάρβαρων μέτρων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 | 11:27 π.μ.

Σε κλιμάκωση της πάλης ενάντια στο βάρβαρο πακέτο των μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή από μέρα σε μέρα σφαγιάζοντας τη ζωή της εργατικής τάξης καλούν 8 Ομοσπονδίες και 13 Εργατικά Κέντρα, με κοινό τους κάλεσμα.

Το κοινό κάλεσμα έχει ως εξής:

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Οι οργανώσεις μας, καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας χωρίς καμία καθυστέρηση να αποφασίσουν:

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Να βουλιάξουν οι πλατείες και οι δρόμοι από τον κόσμο. Να μην έχουν προηγούμενο οι συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ.

Να νεκρώσουν τα εργοστάσια, τα γιαπιά, τα γραφεία, όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Να μην κινηθεί ούτε ένα λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο, καράβι, να μην λειτουργήσει σχολείο και πανεπιστήμιο.

Να μην ανοίξει μαγαζί, να μην κινηθεί τρακτέρ.

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ!


Να δείξουν η εργατική τάξη και συνολικά ο λαός την τεράστια δύναμή τους. Να τρομοκρατήσουν τους εκβιαστές και τους τρομοκράτες, ντόπιους και ξένους.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια τέτοια καθολικά γενική μαζική απεργία. Τέτοια, που να δυσκολέψει πραγματικά την ψήφιση του αντιλαϊκού πακέτου. Τέτοια, που ακόμα και αν ψηφιστούν τα μέτρα να γίνει καταλύτης κλιμάκωσης της πάλης και αφετηρία γενικότερων εξελίξεων και ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος.

Απεργία που θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην πάλη για τη ματαίωση, την παρεμπόδιση στην πράξη των μέτρων αυτών σε κάθε τόπο δουλειάς.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ».

Το κάλεσμα υπογράφουν:

Τα Εργατικά Κέντρα: ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΑΡΤΑΣ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΥΡΙΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΝΑΟΥΣΑΣ - ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ - ΣΑΜΟΥ - ΦΩΚΙΔΑΣ.

Οι Ομοσπονδίες: ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ - ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΚΑ-ΕΤΜ) - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ (ΠΟΕΕΠ).


Από το "Ριζοσπάστη" 26/10/2012
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
26 Οκτωβρίου 2012 στις 2:52 μ.μ.

ΔΗΛΑΔΉ ΜΙΑ 24ΩΡΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ; ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΣΣΕ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΟΤΟ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΠΙΤΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
ΑΣ ΜΑΘΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΟ Γ.Σ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΧΘΕΣ.

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2012 στις 3:46 μ.μ.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος σχετικά με τι ψήφισαν στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ;

παναγιώτης
26 Οκτωβρίου 2012 στις 7:28 μ.μ.

ΠΑΣΚΕ μαζί με ΠΑΜΕ ψήφισαν δύο 24ωρες στις 9/11 και στις 14/11 (!!!!). Όλοι οι άλλοι κατέληξαν σε απεργία διαρκείας από τη στιγμή που τα μέτρα θα πάνε στη βουλή. Οι ψήφοι του ΠΑΜΕ έκριναν το αποτέλεσμα υπέρ μιας ακόμα ντουφεκιάς. Η στάση τους ισοδυναμεί με προδοσία αυτή τη στιγμή! Ντροπή τους!

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
26 Οκτωβρίου 2012 στις 9:32 μ.μ.

Στην συνεδρίαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ ανέλπιστος σύμμαχος στην ΠΑΣΚΕ εμφανίστηκε το ΠΑΜΕ!
Με μια απίστευτης έντασης ρητορική απέναντι σε όλες τις άλλες δυνάμεις, κυρίως της Αριστεράς, και σε αντίθεση με τα όσα έλεγαν εδώ και δύο χρόνια για αποφασιστικούς αγώνες, μας πληροφόρησαν ότι τα μέτρα θα περάσουν ούτως ή άλλως (!), και ζήτησαν να μην ψηφιστεί καμία άλλη απεργία εκτός από την 24ωρη στις 9/11, αλλά να ξεκινήσουν κλαδικοί αγώνες που θα μπλοκάρουν τα μέτρα στην πράξη μετά από την ψήφισή τους!
Έφτασε στο σημείο να υπερασπιστεί τις μεμονωμένες 24ωρες απεργίες, τις οποίες η πλειονότητα των εργαζόμενων θεωρεί ντουφεκιές στον αέρα, λέγοντας ότι «και οι 26 μέρες απεργίας που έχουμε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια είναι απεργία διαρκείας».

Ο κατήφορος αυτός δεν τελείωσε παρά με την υπερψήφιση, μαζί με την ΠΑΣΚΕ, του πλαισίου της ΕΕ, που πήρε 24 ψήφους, ενώ η πρόταση για απεργία όσες μέρες θα είναι το νομοσχέδιο με τα μέτρα στη Βουλή, που υπερψήφισαν όλοι οι άλλοι, πήρε 19 ψήφους.
Είναι προφανές ότι οι 7 παρόντες ψήφοι του ΠΑΜΕ έκριναν τελικά το να μην πάρει η ΑΔΕΔΥ απόφαση για οτιδήποτε άλλο πέρα από μια 24ωρη απεργία!
Το χειρότερο είναι ότι το ΠΑΜΕ, μαζί με την ΠΑΣΚΕ, πρωταγωνίστησαν στη λογική πως «ότι και να κάνουμε τα μέτρα θα περάσουν» Είναι πραγματικά κρίμα για συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να υπηρετούν μια τέτοια καταστροφική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα.

26 Οκτωβρίου 2012 στις 9:54 μ.μ.

Οι υπόλοιποι ποιοι ήταν ?

26 Οκτωβρίου 2012 στις 10:14 μ.μ.

Και ποιος σας είπε ότι Π.Α.ΜΕ, σε αυτές τις δυο 24ωρες, θα κατέβει μαζί με την ΠΑΣΚΕ, και με τους « υπόλοιπους» ???

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
27 Οκτωβρίου 2012 στις 12:07 π.μ.

ΜΠΡΑΒΟ TOCHE (ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΣΤΟ...) ΜΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2012 στις 1:55 π.μ.

Συνδικαλιστη!!!!! μην το παιζεις απατημενος αγωνιστης. Μπορεις να κανεις καποιο σχολιο για τον αντιδραστηκο μαξιμαλισμο του αριστεριστικου/φιλοσυριζαιου χωρου στην Ποεδην τα τελευταια χρονια με τον απολυτο ευτελισμο της απεργιας σαν εννοια;
Καμια εννοια κλιμακωσης/περιεχομενου. Αντιδιαλεκτικη προσεγγιση της παλης. Απολιτοποιηση. Εν τελη αντιδραστικόποιηση
Πολιτικη συνειδητη! Πασοκικη
Οσο για το Παμε. Λιγα λογια. Σε συνθηκες κρισης μετραει μετεριζια, νικες. Υπερασπιζεται την αξιοπρεπεια της ετγατικης ταξης. Ποια απεργια διαρκειας ρε κακομοιρεε το υποκειμενο στον καναπε!!!

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2012 στις 9:48 π.μ.

Δοξάστε τους!!Ναι το παμε και το κκε.Είναι αυτοί που χρόνια ολόκληρα κατακεραυνώνουν όλη την υπόλοιπη Αριστερά με συκοφαντίες και ψέμματα.Είναι οι μεγάλοι αγωνιστές που μόλις δυσκολεύουν τα πράγματα δίνουν χέρι βοηθείας στο αστικό κράτος.Το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν,συνεχίζουν,και θα συνεχίσουν σαν στήριγμα του συστήματος.Απομονώστε τους!

27 Οκτωβρίου 2012 στις 11:27 π.μ.

Έχει κατεβάσει το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, πολλές φορές κοινά πλαίσια με τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά μέτωπα εδώ στην Ελλάδα, και κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις ???? οι υπόλοιποι «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ» μπορεί να είσαι και εσύ με τον «Παναγιώτη» μόνοι σας, και να προσπαθείτε να προβοκάρετε τους αγώνες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ ….

27 Οκτωβρίου 2012 στις 11:50 π.μ.

Και επιτέλους, αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι, γιατί δεν την οργανώνετε αυτήν την απεργία διαρκείας εσείς όλοι που φωνάζετε? Ας πούμε, δεν θυμάμαι η ΠΕΜΕΝ, να περίμενε ποτέ σχετικό πλαίσιο από την ΠΝΟ ( εργοδοτικός συνδικαλισμός ) , για να απεργήσει. Και έχει κατηγορηθεί από πολλές ( ακόμα και αριστερές ( ΚΟΥΒΕΛΗΣ όταν ακόμα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ)( ΑΝΑΤΑΡΣΥΑ ούτε καν συμμετείχε)) « πάντες» το Π.Α.ΜΕ για το « κλείσιμο του λιμανιού στον Πειραιά » ....

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2012 στις 3:07 μ.μ.

;Ελεος,μη το κτυπάτε άλλο το κκε-παμε σύντροφοι για την κολεγιά με την πασκε.Ότι μπορούν κάνουν και αυτοί τώρα που το σύστημα ζορίζεται.Έφυγε βλέπεις και η Λιάνα απο την''Παναθηναική συμμαχία''του Αλαφούζου.Όλα μαζεμένα τους έπεσαν!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger