Home » , » Ομιλία της Α. Παπαρήγα για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ (Βίντεο) - ΚΚΕ: Δυο μέτρα και δυο σταθμά από το "Πριν"

Ομιλία της Α. Παπαρήγα για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ (Βίντεο) - ΚΚΕ: Δυο μέτρα και δυο σταθμά από το "Πριν"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 | 9:34 μ.μ.

Στο στάδιο Ειρήνης και φιλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ το οποίο τίμησε τα 94 χρόνια από την ίδρυση του. Στην ομιλία της η Α. Παπαρήγα έβαλε στο στόχαστρο της όλα τα άλλα κόμματα λέγοντας ότι δεν έχουν αξιόπιστες λύσεις καυτηριάζοντας ιδιαίτερα την στάση του Σύριζα λέγοντας ότι μοιάζει παντού το ΠΑΣΟΚ λέγοντας επίσης ότι το ΚΚΕ δεν θα πρόσφερε ψήφο εμπιστοσύνης σε ετερόκλητο κυβερνητικό σχήμα.

 Στο βίντεο που παραθέτουμε –από την τηλεόραση του Mega- παρακολουθούμε αποσπάσματα από την ομιλία της γ.γ του ΚΚΕ.


Παραθέτουμε επίσης και ένα σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα «Πριν»

 ΚΚΕ: Με δύο μέτρα και σταθμά

Μεγάλη γιορτή για τα 94α γενέθλια

 Μπορεί στον Περισσό να παραδέχονται πως πλήρωσαν βαρύ εκλογικό κόστος για την επιλογή του κόμματος να σταθεί απέναντι στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «αριστερή κυβέρνηση», όμως σήμερα το ΚΚΕ γιορτάζει τα 94 χρόνια από την ίδρυση του με μια μεγάλη εκδήλωση στο ΣΕΦ που επιδιώκεται να αποτελέσει πολιτικό γεγονός που θα σηματοδοτεί την επιστροφή του κόμματος, μετά από μια περίοδο ενδοσκόπησης.

Με μια εφ' όλης της ύλης τοποθέτηση, η Αλέκα Παπαρήγα από τον Λίβανο όπου πραγματοποιήθηκε η 14η συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, περιέγραψε τη σθεναρή αντίθεση του ΚΚΕ σε κάθε σχέδιο τύπου ΣΥΡΙΖΑ: «Απορρίπτουμε κάθε στήριξη σε πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το ένα ή το άλλο μίγμα διαχείρισης», είπε και ανέλυσε πως δεν μπορεί να υπάρξει «μεταβατικό πολιτικό πρόγραμμα πάλης και εξουσίας που μπορεί να ισορροπήσει και τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του εργαζόμενου λαού».

 Το μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ συντήρησε η γ.γ. του ΚΚΕ και σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο τροφοδότης σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ» υπογραμμίζοντας ότι «η σοσιαλδημοκρατία τροφοδοτεί εξ αντικειμένου σήμερα, τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι πρόβλημα, διότι αυτά τα στρώματα θα ασκήσουν πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ, για ακόμη πιο δεξιά πολιτική». Ωστόσο, η διαρκής προσπάθεια διαφοροποίησης από το «δεξιόστροφο» αντιμνημονιακό μέτωπο που εκφράζει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την ανάγκη διατήρησης των παραδοσιακών πολιτικών δεσμών δεκαετιών π.χ. με την κυβερνώσα Αριστερά του ΑΚΕΛ, οδηγούν σε πολιτικές αντιφάσεις.

 Χαρακτηριστικές αυτών των αντιφάσεων ήταν και οι δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση στήριξης στον Σταύρο Μαλά, τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου. Ο κόσμος της Αριστεράς δυσκολεύεται να χωνέψει πώς μπορεί το ΚΚΕ να επαναλαμβάνει διαρκώς ότι «τίποτα θετικό δεν έχει να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» ή πως δεν μπορεί να συνεργαστεί στο ταξικό κίνημα με δυνάμεις που δεν αποδέχονται το σύνολο της «λαϊκής εξουσίας», όπως την εννοεί το ΚΚΕ, και από την άλλη να μην έχει κανένα πρόβλημα να στηρίξει ντε φάκτο τον σοδιαλδημοκράτη υποψήφιο του ΑΚΕΛ. Μετά τη συνάντηση με τον Σ. Μαλά, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Κύπρος βρίσκεται και αυτή κοντά στο Μνημόνιο. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν μέτρα τόσο σκληρά όσο στην Ελλάδα ...

Η αντιμνημονιακή γραμμή πάλης δεν απαντά στα προβλήματα και κυρίως συγκαλύπτει τη βαθύτερη αιτία της κρίσης»! Η γ.γ. του ΚΚΕ με τις αμφίσημες δηλώσεις της από τη μια δημιουργεί αυταπάτες στον λαό της Κύπρου ότι μπορεί να υπάρχει ένα ηπιότερο Μνημόνιο και από την άλλη δικαιολογεί την ουσιαστική αποδοχή του κοινωνικού οδοστρωτήρα από τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
26 Νοεμβρίου 2012 στις 12:13 π.μ.

Στη σημερινή εκδήλωση για τα 94 χρόνια του Κόμματος, η Γ.Γ. είχε μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξει δημόσια και επίσημα τον προσυνεδριακό διάλογο, παρουσιάζοντας στα μέλη και του φίλους του ΚΚΕ σε γενικές γραμμές τους βασικούς άξονες του προγραμματικού συνεδρίου. Δυστυχώς η σημερινή εκδήλωση δεν ήταν παρά μόνο ένα τεστ για το πόσο ακόμη ο κομματικός μηχανισμός της ΚΟΑ (οι διαγραφές αντιφρονούντων στην μεγαλύτερη οργάνωση του Κόμματος άρχισαν είδη από το 2007-2008) μπορεί να καθοδηγεί τα μέλη και τις επιρροές του Κόμματος... ώστε ο προσυνεδριακός διάλογος να πραγματοποιηθεί χωρίς... παρατράγουδα!!!

Ανώνυμος
26 Νοεμβρίου 2012 στις 3:49 μ.μ.

Στο "τεστ" ήσουν παρών ή έχεις "εσωτερική" πληροφόρηση; Μου είπαν ότι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν είχαν υπογράψει "δήλωση" και τους είχαν φορέσει σιδερένιες μπάλλες στα πόδια. Ξέρεις τίποτα;

Ανώνυμος
26 Νοεμβρίου 2012 στις 6:26 μ.μ.

http://redflyplanet.blogspot.com/2012/11/blog-post_2263.html#more

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger