Home » , » Ο λαός έχει το δικό του δρόμο ενάντια στην ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό!

Ο λαός έχει το δικό του δρόμο ενάντια στην ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 | 8:12 μ.μ.


Τα επιτελεία των αστικών κομμάτων και των «αριστερών» κολαούζων τής συγκυβέρνησης Σαμαρά προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις ψηφοφορίες στη Βουλή της Τετάρτης 7 Νοέμβρη και Κυριακής 11 Νοέμβρη του 3ου μνημονίου και του προϋπολογισμού. Με τα νέα βάρβαρα μέτρα ενάντια στο λαό διακηρύσσουν ότι θα «σώσουν» τη χώρα από την καταστροφή της «χρεοκοπίας» και των «άκρων», όταν θα καταβυθίσουν τις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων, συνταξιούχων, νεολαίων.

Πιστοί υπηρέτες των επιταγών της ΕΕ και του ΔΝΤ, υπάλληλοι του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, απειλούν με ολοκαύτωμα τις καταχτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού. Οδηγούν στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση τη μεγάλη εργαζόμενη πλειοψηφία, με στόχο οι καπιταλιστές και οι ιμπεριαλιστές να ξεπεράσουν την κρίση τους πάνω στις πλάτες των πραγματικών παραγωγών του κοινωνικού πλούτου. Την ίδια ώρα κλιμακώνουν την καταστολή και την τρομοκρατία απέναντι στον «εχθρό λαό», χέρι-χέρι με τους φασίστες της ΧΑ, για να τον υποτάξουν στην αντιλαϊκή τους πολιτική.

Ταυτόχρονα, όμως, τα μηνύματα από όλα τα κέντρα των ιμπεριαλιστικών μητροπόλεων ΗΠΑ και Ευρώπης λένε ότι και αυτά τα μέτρα δεν θα είναι αρκετά για να αντιμετωπιστούν τα αδιέξοδα του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού, ενώ η κάθε πλευρά των ιμπεριαλιστών απαιτεί από το πολιτικό προσωπικό της αστικής «μας» τάξης συμμόρφωση στις δικές του στρατηγικές που δεν αφορούν «στενά» τη χώρα αλλά το σύνολο της περιοχής.

Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί για πολιτική, οικονομική και στρατιωτική κυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή, αποτελούν τον πραγματικό τροφοδότη των αναταράξεων στα αστικά κόμματα και τους «αριστερούς» κολαούζους τους, καθώς, οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές -προκειμένου να υλοποιηθούν οι πραγματικοί στόχοι τους- απαιτούν την πλήρη συμμόρφωση του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού, αδιαφορώντας για την τύχη του και τις ιδιαίτερες επιδιώξεις του.

Όλες οι μερίδες της αστικής τάξης της χώρας και το πολιτικό της προσωπικό, για να διασφαλίσουν την εξουσία και το «έχειν» τους, δεν διστάζουν να προσφέρουν το λαό και τον πλούτο της χώρας ως θυσία στους ιμπεριαλιστές. Οι αρνήσεις, οι αντιθέσεις και τα τραντάγματα δεν έχουν να κάνουν με τον «πατριωτισμό» τους, αλλά με τη διεκδίκηση καλύτερου μεριδίου για τις «υπηρεσίες» τους και την πολιτική τους επιβίωση.

Απέναντι σε αυτό το «κουβάρι» των αντιθέσεων και των αδιεξόδων που φέρνει μαζί της η κλιμάκωση της επίθεσης στον εργαζόμενο λαό, δεν υπάρχει άλλη θέση και στάση από τη συνολική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του συστήματος. Ο λαός έχει το δικό του δρόμο να διανύσει:

- Με την οργάνωση της πάλης του για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, με τη συγκρότηση του παρατεταμένου αγώνα του ενάντια στις δυνάμεις της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της εξάρτησης.

- Αρνούμενος να γίνει μέρος αστικών και ιμπεριαλιστικών αντιδραστικών «λύσεων» που θα εκτονώσουν και θα αποπροσανατολίσουν την πάλη του σε δεξιά κατεύθυνση, όπως αυτή της ΔΗΜΑΡ.

- Απορρίπτοντας το νέο του εγκλωβισμό σε εκλογικές αυταπάτες και ψεύτικα διλήμματα όπως έγινε στις πρόσφατες εκλογές που ανέδειξαν ακόμη αντιδραστικότερη κυβέρνηση και φρέναραν το δυνάμωμα εστιών αντίστασης δίνοντας χρόνο σε ιμπεριαλιστές και στο ντόπιο πολιτικό τους προσωπικό να ετοιμάσουν νέα επώδυνα μέτρα.

Η «πολιτική λύση» που διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας εκλογές όχι μόνο δεν πρόκειται να ανακουφίσει στο ελάχιστο λαό και εργαζόμενους, αλλά θα ενισχύσει τις εκλογικές αυταπάτες, αλλά και τις αυταπάτες για τον πραγματικό, αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ.

·       Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να ενισχύσουν τις γραμμές του αγώνα, να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη και γειτονιά, να φουντώσουν οι εστίες αντίστασης και πάλης. Να αρνηθούν τους εκβιασμούς και τις απειλές των δυνάμεων του συστήματος και να παλέψουν για τα δικά τους συμφέροντα που είναι ανταγωνιστικά με αυτά των εκμεταλλευτών και καταπιεστών τους. Να αρνηθούν τη «σωτηρία» από κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη, παλεύοντας για ανεξαρτησία, ενάντια στα δεσμά της εξάρτησης.

Αυτός ο λαϊκός μονόδρομος μπορεί να στριμώξει τα αστικά και ιμπεριαλιστικά επιτελεία, να τροποποιήσει τους συσχετισμούς υπέρ του λαού, να προκαλέσει σημαντικές ρωγμές στο αντιδραστικό μέτωπο. Αυτός ο δρόμος μπορεί να νικήσει!

Το ΚΚΕ(μ-λ) θέλοντας να συμβάλει στο να ανοίξει ο δρόμος του λαού, δίνει όλες του τις δυνάμεις στη συγκρότηση του εργατικού-λαϊκού παράγοντα σε ταξική και επαναστατική κατεύθυνση, στηρίζοντας κάθε εστία αντίστασης, προωθώντας την αριστερή μετωπική συγκρότηση, μέσα από την «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία».



·  Όλοι στη 48ωρη απεργία 6 και 7 Ιούνη

·  Όλοι στους δρόμους για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και του προϋπολογισμού-σφαγείο.

·  Όχι στις νέες εκλογικές αυταπάτες - Εστίες αντίστασης, π παρατεταμένος αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


   ΚΚΕ(μ-λ)

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger