Home » , » Εμείς δεν υπογράψαμε ποτέ τη Βάρκιζα

Εμείς δεν υπογράψαμε ποτέ τη Βάρκιζα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 | 10:12 π.μ.

Της Μαρίας Γερογιάννη

«Τώρα που μάθαμε ποιοι είστε θα σας θάψουμε βαθιά στο χώμα σαν τους παππούδες σας στον εμφύλιο». Η φράση ανήκει σε μισθοφόρο της δημοκρατίας το σωτήριον έτος 2012 και απευθύνεται σε βασανισθέντες αντιφασίστες και αντιφασίστριες που συνελήφθησαν στις 30 Σεπτεμβρίου στη μηχανοκίνητη αντιφασιστική πορεία-περιπολία σε γειτονιές της Αθήνας.

Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται αυτό το διάστημα δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες ψευδαισθήσεις. Για να προστατέψουν τους φασίστες, συμμορίες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτίθενται την πορεία, χτυπάνε κόσμο και συλλαμβάνουν στο σωρό. Στη ΓΑΔΑ βασανίζουν δεμένους πισθάγκωνα τους αιχμαλώτους του νέου εμφυλίου. Τους ταλαιπωρούν και τους σέρνουν στον εισαγγελέα. Εκεί
(ξανα)επιτίθενται σε αλληλέγγυους, νέες συλλήψεις, νέοι εξευτελισμοί κρατουμένων. ¨Όταν επιτέλους φτάνουν στον ανακριτή, καινούργια επίθεση από τους πραίτορες, αυτή τη φορά δεν γλυτώνουν ούτε συγγενείς κρατουμένων.

Την ίδια ώρα, η φαιορόζ κυβέρνηση μαριονέτα ξεκαθαρίζει ότι ο νόμος και η τάξη θα επιβληθεί (όχι, ακόμη δεν είπαν κάτι για γύψο προκειμένου να αναρρώσει η πατρίς). Για του λόγου το αληθές, τσακίζουν τους απλήρωτους εργάτες του Σκαραμαγκά, ενώ οι δυνάμεις της τάξης επιτίθενται και κατά αγροτών στην Κρήτη.
Πάνω από όλα πρέπει να επιβληθεί η τάξη, οι υπήκοοι θα το εμπεδώσουν με το καλό ή με το ζόρι. Το αυγό του φιδιού που τόσα χρόνια εκκολάφτηκε στην αγκαλιά του συστήματος έχει σκάσει και η μπόχα μολύνει τον αέρα που αναπνέουμε.

Το σαπιοκάραβο βουλιάζει

Όταν το καράβι βουλιάζει τα ποντίκια βγαίνουν από τις τρύπες τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να σωθούν· έτσι ακριβώς συμπεριφέρονται και τα τρωκτικά που φωλιάζουν χρόνια τώρα στο σαπιοκάραβο της δημοκρατίας τους.

Οι τζάμπα μάγκες της Χρυσής Αυγής δεν έπεσαν από τον συννεφιασμένο ουρανό της καπιταλιστικής κρίσης, υπήρχαν πάντοτε δίπλα μας, πίσω μας, γύρω μας.
Είναι αυτοί που τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αποκαλούν «μέσο πολίτη» και οι απατεώνες πολιτικάντηδες «κοινή γνώμη». Πρόκειται για τα ανθρωπάκια που στηνόντουσαν στις ουρές έξω από πολιτικά γραφεία κι έγλυφαν για μια θέση στο βόθρο των κρατικών υπηρεσιών ή έστω μια αργομισθία στο δημόσιο.
Είναι ο ρουφιάνος συνάδελφος στη δουλειά, ο απεργοσπάστης και ο άνθρωπος του αφεντικού.

Ο φασισμός στην πραγματικότητα δεν εξέλειπε ποτέ από αυτό τον τόπο. Τα παιδιά και τα εγγόνια των ταγματασφαλιτών παρέμεναν κρυμμένα στις τρύπες των θεσμικών κομμάτων και περίμεναν την ώρα που θα συνεχίσουν το έργο των δοσίλογων προγόνων τους.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα. Η σιδηρόφρακτη δημοκρατία έφτασε στα όριά της, η κρίση του συστήματος διέλυσε και τα τελευταία προσχήματα και σάρωσε το δήθεν κοινωνικό προφίλ του καθεστώτος.

Αυτή η ώρα είναι η πιο κατάλληλη για να δράσει όλος αυτός ο εσμός των εχθρών του ανθρώπινου γένους, και μάλιστα, συνεπικουρούμενος από τους ένστολους ομοίους τους. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το σκηνικό στήθηκε. Τα ΜΜΕ έφτιαξαν το προφίλ και διαμόρφωσαν το περιβάλλον για να δράσουν οι σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες.

Ο εσωτερικός εχθρός είναι ο μετανάστης, ο αντιεξουσιαστής, ο τρομοκράτης που απειλεί το σύστημα, ο εργάτης που δεν υποτάσσεται, όποιος γενικά αντιστέκεται.
Ο εφιάλτης της ανεργίας χρησιμοποιήθηκε για να αφανιστεί και το τελευταίο ίχνος ανθρωπιάς του περίφημου μέσου πολίτη.

«Τις δουλειές τις παίρνουν οι ξένοι, τις φάμπρικες και τις επιχειρήσεις τις κλείνουν οι απεργοί, για την κακοδαιμονία της αγοράς φταίνε οι διαδηλωτές». Οι τηλεορασόπληκτοι ψηφοφόροι-νοικοκυραίοι, έτοιμοι ήδη από καιρό, κατάπιαν τη φόλα. Κάπως έτσι η σαπίλα του πολιτικού κατεστημένου εμπλουτίστηκε με εκπροσώπους της Χ.Α., ενώ την ίδια ώρα πλήθαιναν απελπιστικά οι κομπλεξικοί οπαδοί της στον κατασταλτικό μηχανισμό (είναι κοινό μυστικό ότι ανεγκέφαλα φασιστοειδή υπηρετούν στα ΜΑΤ και τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ).

Το φάντασμα των χιτλερικών δεν ξορκίζεται με ευχές

Το μαύρο σκηνικό εξυπηρετεί μια χαρά τα σχέδια και τις επιδιώξεις του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Με τη δράση των φασιστών που περιλαμβάνει από «κοινωνικό έργο» με κρατική επιδότηση ή πόρους από πώληση ναρκωτικών και προστασία μαγαζιών, μέχρι δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών να συμβάλλει στην εξάπλωση του φόβου και την τόνωση της υπερηφάνειας του πολίτη- καταναλωτή που έμεινε ταπί και καταχρεωμένος, χωρίς ρόλο και κοινωνική αποδοχή.

Σφιχτά δεμένη στα γρανάζια του συστήματος, η καθεστωτική αριστερά αντιμετωπίζει χλιαρά την αναβίωση του ναζισμού με ευχολόγια, ή ακόμη χειρότερα, υιοθετεί τη θεωρία των «δύο άκρων» όπως πρόσφατα ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ που προσπαθεί να μην πτωχεύσει ολοσχερώς ως επιχείρηση.

Η άλλη αριστερά, θαμπωμένη από την άνοδο των ποσοστών της, ετοιμάζεται να εισέλθει στην κόλαση της εξουσίας, ενώ τα διάφορα αριστερά μορφώματα δίνουν μάχη για μια θέση στον ήλιο του κοινοβουλίου λες και γύρω μας δεν συμβαίνει τίποτα.

Ωστόσο, η λίστα των θηραμάτων των ανθρωποκυνηγών ναζί σύντομα θα εμπλουτιστεί κι εκτός από μετανάστες, θα συμπεριλάβει όποιον είναι διαφορετικός από το πρότυπο του μάτσο ελληναρά που υπερήφανος για τη δράση του μπαμπάκα ή του παππούλη του στα τάγματα ασφαλείας, παλεύει σήμερα για «το καλό της Ελλάδας και των ελλήνων» αυστηρά.

Το φάντασμα του ναζισμού δεν ξορκίζεται με προσευχές και ακίνδυνους αφορισμούς. Τσακίζεται στους δρόμους. Όσο κι αν τους προστατεύει η πολιτική εξουσία, δεν είναι άτρωτοι. Αντιφασιστικές περιπολίες, συλλογή στοιχείων για τους υπάνθρωπους και τη δράση τους, αλληλεγγύη και στήσιμο δικών μας δομών, είναι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση της νεκρανάστασης των χιτλερικών αποβρασμάτων. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι χρέος όλων μας. Το χρωστάμε στους πατεράδες μας, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.

Εμείς, εξάλλου, δεν υπογράψαμε ποτέ τη Βάρκιζα, είμαστε τα παιδιά των αναρχοκομμουνιστών συμμοριτών του εμφυλίου.

Από το 9ο τεύχος της εργατικής εφημερίδας Δράση


ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11, 12:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2012 στις 10:53 π.μ.

Και άλλα κοράκια που στηρίζουν την υπαρξή τους σφετεριζόμενο την 94χρονή Ιστορία του Κ.Κ.Ε και καπιλέυονται τα θύματα και τους νεκρούς του.

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2012 στις 12:46 μ.μ.

προφάνως οι παπουδές υπογράψαν την βάρκιζα για το απέναντι στρατοπεδό και δεν είχατε καποιόν στο σπιτί να μάθετε αυτό ειναι μια καλή αρχή
http://redflyplanet.blogspot.com/2012/11/blog-post_9238.html και ξαφνικά απο εκει που ησαστάν η γενιά που γεννηθηκε στους αγώνες του 2008 μπερδευτηκατε και πηγατε 64 δεκεμβρηδές πισώ τοτε που σπάγαν βιτρίνες μονο απο Α.Τ. καλούς και αποφασιστικούς αγώνες σύντροφοι η ιστοριά δεν αλλάζει με τσιτάτα...

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2012 στις 1:54 μ.μ.

ΜΑΛΙΣΤΑ!!! ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΟΥΝΑ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε. ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΓΛΙΦΟΝΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΑΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ΄΄ ..ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ΄΄
ΔΙΑΨΕΥΣΤΙΚΑ ΟΙΚΤΡΑ!!Ο ΡΟΛΟΣ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ . ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ Δ.Σ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 46 ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΠΕΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΦΟΥ ΑΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30%. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΣΥΣΤΙΜΙΚΟΥΣ. ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ . ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΟΛΩΝ ΑΘΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΖΑΝΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΝΩΝ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΝΩ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΛΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ? Η ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ?
ΓΙΩΡΓΟΣΖ ΑΘΗΝΑ

20 Νοεμβρίου 2012 στις 3:20 μ.μ.

Εσύ τώρα βρε ανώνυμε απ όλα αυτά αυτό κατάλαβες ….
Έχεις μπερδέψει τα κοράκια συντροφάκο μου ….
Και στο λέει αυτό ένας κουμουνιστής της άλλης πλευράς ….
Που προσπαθεί να βάλει στην κυβέρνηση ένα κόμμα ….
Με την προοπτική να ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία του λαού ….
Δεν έχει η αριστερά κοράκια …. Τα κοράκια πάν αλλού ….
Γνώμες και ιδέες έχει που πρέπει να συνδυάσει για να μπορέσει ….
Να παλέψει για το μέλλον της ανθρωπότητας ….

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2012 στις 7:14 μ.μ.

Όσο ο Άρης δεν αποκαθίσταται και ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ απο το κκε,η προδοσία της Βάρκιζας θα συνεχίζεται.Ξέρω,ξέρω το κόμμα δεν κάνει ποτέ λάθη.....

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2012 στις 8:38 μ.μ.

Οι γνώμες διίστανται.. ομως ο στόχος σας ειναι ίδιος...
Για τα "παιδια" που τα σχετικοποιούν ολα
κατα οπως τους βολεύει ,,και ειναι γελοίοι αυτοι που οι πρόγονοι τους εκαναν κριτική απο τα
δεξια τωρα να το κανουν απο τα "αριστερα" ......

http://erodotos.wordpress.com/2011/05/25/kathimerini-kke/

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2012 στις 8:45 μ.μ.

Χρήστο,
όσο είσαι εσύ κομουνιστής άλλο τόσο είναι σοσιαλιστής ο Βενιζέλος και ο Τσίπρας.

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2012 στις 9:47 μ.μ.

Δεν ξέρω πόσες πλευρές έχει ενας ''κομμουνιστης''.
Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ έχει μία πλευρά και αυτή ειναι αδιαπραγμάτευτη,υπερ της εργατικής τάξης και εναντίον της εκμετάλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο! Ο δρόμος για την ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ,δεν περνάει απλά με το να βάλεις ένα οποιδήποτε κόμμα στην κυβέρνηση, αλλά να αναλάβει ο ΛΑΟΣ την εξουσία με διαγραφή του χρέους αποδέσμευση απο την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ του ΠΛΟΥΤΟΥπου παραγει η εργατικη τάξη. Τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η εξουσία με την κυβέρνηση που ευαγγελίζεσε?
ε, λοιπόν καλά το είπες..ΕΣΥ προσπαθείς να βάλεις στην κυβέρνηση ενα κόμμα....ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ!!!
Τα κοράκια αγαπητέ φίλε υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο υπάρχουν οπορτουνιστές και σοσιαλδημοκράτες, ΄΄κυβερνώσες αριστερές΄΄, που τρέφουν το σύστημα με τις σάρκες των εργαζομένων.
Η ΔΗΜΑΡ την ΄΄αριστερά΄΄ευαγγελίζετε, το ΠΑΣΟΚ το ίδιο,ο ΣΥΡΙΖΑ και τα λαμόγια που εντάχθηκαν στις συνιστώσες του απο το ΠΑΣΟΚ( ολοι οι κολλητοί του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου, μαζί με τον Κολλά) την ΄΄αριστερά΄΄ ευαγγελίζοντε για να την χρησιμοποιήσουν για κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Τέτοια ΄΄ αριστερά΄΄ εξόντωσε την Ρόζα Λούξεμπουργκ, και δέν δέχτηκε σαν ΕΔΑ να εντάξη στα ψηφοδέλτια της σαν υποψήφιους βουλευτές, τους ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ και ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ μετά απο εκκλήσεις του Κ.Κ.Ε για να γλυτώσουν το εκτελεστικό απόσπασμα.
ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ παλευουμε για το μέλλον της ανθρωπότητας.
ΓΙΩΡΓΟΣ Ζ. ΑΘΗΝΑ.ΑΝΕΡΓΟΣ-ΠΑΤΕΡΑΣ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ.

21 Νοεμβρίου 2012 στις 2:41 π.μ.

Τώρα εγώ τους μπέρδεψα τους ανώνυμους εδώ μέσα ….
Αλλά που θα μου πάει θα τους ξεμπερδέψω τελικά ….

Εγώ να συστηθώ : Αναρχικός και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ …. Πάει καλά ….
Ως γνωστόν εμείς οι αναρχικοί κόμμα δεν έχουμε ….
Αλλά η ανάγκη η πουτάνα μας ανάγκασε να πρέπει κάπου να ψηφήσουμε ….
Εδώ ανταρσία είναι ???? δεν το ήξερα …. Κάτι για κοράκια άκουσα και μπήκα ….

Κηδεία θα χουν λέω ας μπω για να συλλυπηθώ …. Και είδα να εύχονται οι πεθαμένοι στους ζωντανούς καλά σαράντα ….
Και για τον λόγο αυτόν δηλαδή παράτησα και το σχολιάκι ότι κάποια συντρόφια εδώ, μπέρδεψαν τα κοράκια με τα αηδόνια και τους νεκρούς με τους ζωντανούς ….

Κάνοντας όμως και την βόλτα μου στο νετ μ έφερε ο δρόμος πίσω και τι να δω ….
Ο Παππούλης μου λέει ήταν οπορτουνιστής και γώ έχω οπορτουνιστικά γονίδια ….

Ποιος είσαι συ ρε ανώνυμο χρυσάβγουλο που αμφισβητείς τα γονίδια του Παππούλη μου του Καρλ και τους αγώνες του ???? μήπως σε λένε Κάιν ????
Πέτα της σφραγίδες του ΚΚΕ που έχεις κλέψει και πήγαινε να κάνεις παρέα με τους χρυσαβγίτες ….
Γιατί γενετικά εκεί ταιριάζεις …. Είστε αδέρφια …. Κάιν και αυτοί ………………..

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2012 στις 6:00 π.μ.

Διαβλέπω μεγάλο πόλεμο για την πρωτοκαθεδρία στην παρακολούθηση της καρατόμησης της εργατικής τάξης.

Δεν σοβαρευόμαστε λιγάκι, λέω εγώ, μπας και μπορέσουμε να περάσουμε στην επίθεση;

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2012 στις 8:09 π.μ.

Εσείς του κκε έχετε την δυνατότητα να μπαίνετε στο βαθυ κόκκινο και σε άλλες σελίδες,και να λέτε τον πόνο σας.Όσοι δεν είναι κκε γιατί να μην έχουν πρόσβαση να σχολιάζουν και στο επίσημο πορταλ του κκε;Τελικά πόσο σέβεται το κκε την ελευθερία της έκφρασης,και για να καταλάβουμε πως εννοεί και την περιλάλητη 'λαική εξουσία';

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2012 στις 7:23 μ.μ.

Προς 21 Νοεμβρίου 2012 8:09 π.μ.

Το ΒΑΘΥ κόκκινο δεν είναι blog του ΣΥΡΙΖΑ για να "εισακουστούν" τα παραπονά σου.

Η πολιτική του ΚΚΕ πάει πολύ καλά " για να λέμε τον πόνο μας ". Μόνο που δεν είναι θέμα για τις λάιφ στάιλ εκπομπές και τις "δημοσκοπήσεις".

Το δείχνουν οι αυξήσεις στις πωλήσεις του ριζοσπάστη,
η σύνταξη απλών εργαζόμενων στις απεργίες με το ΠΑΜΕ,
τα δίκτυα ΤΑΞΙΚΗΣ αλληλεγγύης με επιτροπές για το ρεύμα, τα τρόφιμα, τους ανέργους.

Το δείχνουν τα ψηφίσματα καταδίκης ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ από συνδικάτα-σωματεία και η απομόνωση της χ.α. σε εργατικούς χώρους όπου υπάρχει ΤΑΞΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
Ενδεικτικά αναφέρονται δημοτικό συμβούλιο σε Πέραμα, εργοστάσιο Παπουτσάνης, σωματείο ποτών - τροφίμων, σωματείο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο κ.α.

Η απομόνωση της χ.α. όπου υπάρχει οργάνωση της ΚΝΕ σε μαθητικό - σπουδαστικό επίπεδο(ενδεικτικά π.χ.ΕΠΑΛ Γιαννιστών Λαγκαδά, σχολείο του Ηρακλείου)

Η χ.α. δεν είναι απλά μία ρατσιστική οργάνωση. Είναι το βαθύ χέρι του κεφαλαίου και το τελευταίο του χαρτί.

Στην Βουλή οι βουλευτές της χ.α. ζήτησαν επιδοτήσεις των πλουσίων,
ο θαυμασμός τους για τις οικομικές γνώσεις του Στουρνάρα(βλέπε ομιλία "Καιάδα"),
η φορολογήση εφοπλιστών, δουλειά χωρίς ένσημα για 14€ από το ταμείο ανεργίας,
η θέση τους για ελληνικές τράπεζες όταν γίνοντα η διωτικοποίηση της Αγροτικής,
η θέση τους για μη ψήφιση των άρθρων της πρότασης νόμου για καταργηση του μνημονίου, δανειακών συμβάσεων εφαρμοστικού νόμου από το ΚΚΕ κ.α.

Τα κόμματα του κεφαλαίου δεν θέλουν να φανερώνουν αυτή την σχέση μεταξύ κεφαλαίου φασισμού και εστιάζουν μόνο στο πολιτιστικό όχι όμως στο ταξικό ρόλο του φασισμού.
Η αστική αντίληψη έδωσε "βήμα" στις φασίζουσες απόψεις με την "ειρηνική συμβίωση" με τους αγανακτισμένους "ελληναράδες" το καλοκαίρι του 2011.

Να μην ξεχνάμε πως η ίδια η σοσιαλδημοκρατία της περιόδου 1918-1933 οργάνωνε τα ακροδεξιά frei corps, συμφωνούσε με την δράση των φασιστών κατά των κομμουνιστών, έδινε θεσμικές θέσεις στους φασίστες στο ραιχσταγκ, στα τοπικα κοινοβούλια και στην πολιτική σκηνή, και απέρριπτε προτάσεις των γερμανών κομμουνιστών ενάντια των φασιστών.

Ανώνυμος
22 Νοεμβρίου 2012 στις 5:49 μ.μ.

καλή η κουβεντα.
αλλά προσεχτε σε λίγο το φως θα κλείσει!
και τότε θα είναι πολύ αργά.
Ο ΧΡΌΝΟς ΕΧΕΙ ΑΡΧΊΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.
Η ΛΥΣΗ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ - ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΙΖΌΜΑΣΤΕ - ΣΤΗ
ΣΎΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟς ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
ΚΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟς ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger