Home » , » Νέα μέτρα-νέες συνθήκες -Νέες αυξημένες υποχρεώσεις για τα σωματεία και το κίνημα

Νέα μέτρα-νέες συνθήκες -Νέες αυξημένες υποχρεώσεις για τα σωματεία και το κίνημα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 | 10:16 π.μ.


Συνάδελφοι-ισσες,

ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο (μνημόνιο 3) και ο προϋπολογισμός που επικυρώνει την εφαρμογή των μέτρων αυτού, αλλά και την ψήφο εμπιστοσύνης στην τρικοματική κυβέρνηση του ξένου και ντόπιου ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Τα βάρβαρα ,αντιλαϊκά μέτρα που προτίθεται να πάρει αυτή η κυβέρνηση συνευθύνης-σωτηρίας όπως και αυτοαποκαλούνται θα οδηγήσουν στην πλήρη φτωχοποίηση ,απόγνωση και στην πλήρη εξαθλίωση της λαϊκής εργατικής τάξης.

Μειώσεις δαπανών σε ΥΓΕΙΑ –ΠΑΙΔΕΙΑ μέχρι την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους ,απολύσεις (διαθεσιμότητα), μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ,κατάργηση προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων, κατάργηση του αφορολογήτου, βασικός μισθός πείνας , κ.α.

Απέναντι σε αυτούς, σε όλα αυτά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης «αντιδρούν» το καθένα με τον τρόπο του. Κάποιοι μιλούν για προδότες και ειδικά δικαστήρια, κάποιοι άλλοι για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων (κάτι που θα χρειαστεί 8 με 10 χρόνια για να αποφανθούν) ,άλλοι για καταστροφή και επικινδύνους χειρισμούς και προειδοποιώντας ξένους επενδυτές, χωρίς οι ίδιοι να έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην εξάρτηση στους ξένους καπιταλιστές και τέλος αυτοί με την πιο επαναστατική διάθεση συλλέγοντας υπογραφές για την ανατροπή των μνημονίων.


Μετά από όλα αυτά δεν χρειάζεται να είσαι αναρχικός ,πρωτοπόρος, επαναστάτης, ριζοσπάστης για να ανησυχείς για όλα αυτά που αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας , να καταλάβεις ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από όλους αυτούς!!


Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος τού Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Χάρης Κυριαζής τόνισε ότι «η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι σε αυτή, είναι εκείνοι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι, τις προσαρμογές που πρέπει να γίνονται λόγω της κρίσης, τις αλλαγές των απαιτήσεων στο χώρο δουλειάς σε νέες δεξιότητες, ή τα προβλήματα τής μειωμένης ζήτησης και της έλλειψης ρευστότητας».
Πρόσθεσε ότι «γι' αυτό οι δύο πλευρές συνεννοούνται για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, μέσα σε ένα πλαίσιο, όπου είναι ξεκάθαρα τα συμφέροντα που υπερασπίζεται η κάθε πλευρά -όπως ξεκάθαρη είναι και η εκπροσώπηση τής κάθε πλευράς».

Ο κ. Κυριαζής απηύθυνε πρόσκληση προς όλες τις πλευρές, «να συνεργαστούν στενά το επόμενο διάστημα για να οικοδομήσουν ένα τέτοιο περιβάλλον, χωρίς προκαταλήψεις και μακριά από τις αγκυλώσεις των συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών».
Αναφερόμενος στο θέμα τού κοινωνικού διαλόγου, υπέρ της αναγκαιότητας του οποίου είχε ταχθεί νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τον χαρακτήρισε «ουσιαστικά νεκρό» και σημείωσε ότι «ο ειλικρινής και εποικοδομητικός κοινωνικός διάλογος είναι ουσιαστική προϋπόθεση για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων».

(πηγή Έθνος.gr)

Δηλαδή ο ΣΕΒ ζητά από εμάς τους εργαζόμενους (με ενάμισι εκατομμύριο άνεργους από πίσω) να κανονίσουμε μόνοι μας πόσοι και ποιοι θα δουλεύουμε και τι μεροκάματο θα παίρνουμε με βάση τα κέρδη που θέλει το κάθε αφεντικό!!


Στις νέες αυτές συνθήκες που μας επιβάλλουν οι καπιταλιστές, με μια ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ (όπως την χαρακτηρίζει και ο ΣΕΒ), μαθημένη σε απλά παζάρια για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, συμβιβασμένη-ξεπουλημένη στα αφεντικά και που τώρα  ψάχνει και κομματική στέγη (μετακινήσεις στελεχών) ,το δύσκολο έργο πέφτει πάνω στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Βάζοντας στους εργαζόμενους ζητήματα όπως , συμμέτοχη στα σωματεία, οργάνωση στους χώρους δουλειάς, συντονισμό με άλλες ομάδες (πρωτοβουλίες, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές ανέργων, φοιτητών ,συνταξιούχων) αλλά και με αυτούς τους αγωνιστές που θέλουν να συμμετέχουν μεμονωμένα.

Ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν μέσα στα σωματεία και να παρθούν αποφάσεις

μαζικά από τα κάτω με γενικές συνελεύσεις για τις επόμενες κινήσεις στο κίνημα.


Συνάδελφοι-ισσες, όλα αυτά τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα θα περάσουν (έχουν ήδη περάσει) και στον κλάδο μας (ταχυμεταφορά-ταχυδρόμηση). Μετά τις εκλογές που έγιναν στο κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΕΑ, και την συμμετοχή των συναδέλφων στη διαδικασία, αν αναλογιστουμε την δύσκολη εποχή, με τον κόσμο απογοητευμένο από τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες, ζώντας την ανασφάλεια και τον τρόμο της επόμενης μέρας, καλείται η νέα διοίκηση που εκλέχτηκε να πραγματοποιήσει άμεσα νέα γενική συνέλευση καλώντας και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, όπου δεν λείπουν και κει τέτοια προβλήματα, με σκοπό την οργάνωση κοινών αγώνων απέναντι στα αφεντικά (μεγάλα-μικρά –εργολάβοι) που μας θέλουν φοβισμένους και φτωχότερους!


Από την μεριά μας χαιρετίζουμε την νεοεκλεγείσα διοίκηση ,στο δύσκολο έργο που έχουν το επόμενο διάστημα θα είμαστε δίπλα τους αλλά και απέναντι τους όταν χρειαστεί!!

Ευχόμαστε καλούς αγώνες…


ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΙ-ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ


Αθήνα 19 Νοεμβρίου 2012


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger