Home » , » Ρωσία: Καμπάνια του ΚΚΡΟ για επαναφορά του ονόματος του Στάλινγκραντ

Ρωσία: Καμπάνια του ΚΚΡΟ για επαναφορά του ονόματος του Στάλινγκραντ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 | 8:58 μ.μ.

Με πρωτοβουλία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) ξεκίνησε στις 20 Νοέμβρη η συλλογή υπογραφών για την επαναφορά του ονόματος της πόλης Βόλγογκραντ σε Στάλινγκραντ.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, για την υποβολή στην Κρατική Δούμα σχετικής πρωτοβουλίας απαιτείται η συλλογή τουλάχιστον 100 χιλιάδων υπογραφών. Το ΚΚΡΟ επιδιώκει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 100 χιλιάδες υπογραφές μέσα σε ένα μήνα και να υποβάλει το νομοσχέδιο πριν τον καινούργιο χρόνο.

Οι Ρώσοι κομμουνιστές συνδέουν αυτή την πρωτοβουλία με την 70ή επέτειο από τη Μάχη του Στάλινγκραντ (1942-43), μιας και στις 2 Φλεβάρη του 2013 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ολοκλήρωσή της, που αποτέλεσε την αρχή της ριζικής καμπής στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Νεζαβίσιμαγια Γκαζέτα» υπάρχουν βουλευτές και άλλων πολιτικών κομμάτων, (από το εθνικιστικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα και το κεντροαριστερό κόμμα «Δίκαιη Ρωσία») που πιθανολογείται ότι θα στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΚΚΡΟ. Εάν υπέρ του νομοσχεδίου ψηφίσουν 226 βουλευτές (το ΚΚΡΟ διαθέτει 92), η μετονομασία θα πραγματοποιηθεί.

Το ΚΚΡΟ θα συνδυάσει αυτή την καμπάνια με πλατύ πολιτικό άνοιγμα. Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΡΟ, Βαντίμ Σολοβιόφ, οι κομμουνιστές θα συζητήσουν με τους Ρώσους πολίτες αυτό το θέμα παντού, στους τόπους δουλειάς, στις συγκεντρώσεις, στα σπίτια.

Πηγή:http://www.902.gr
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger