Home » , » H Βία και ο αυταρχισμός δεν θα κάμψουν τους αγώνες των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση

H Βία και ο αυταρχισμός δεν θα κάμψουν τους αγώνες των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 | 2:10 μ.μ.


 Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Μέσα στο κλίμα άρνησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας να υποταχθεί στις πολιτικές των μνημονίων, η τρικομματική κυβέρνηση(Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) προσφεύγει στην προσφιλή μέθοδο αστυνομικής βίας και συλλήψεων, για να κάμψει τις ογκούμενες αγωνιστικές λαϊκές διαθέσεις. Καταγγέλλουμε τις στοχευμένες συλλήψεις των δύο εργαζομένων στην Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία  των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση και αυτής του συνδικαλιστή δασκάλου το πρωί της Παρασκευής και την προσαγωγή τους στην Ασφάλεια με τις κατηγορίες «διατάραξης κοινής ειρήνης και άσκησης παράνομης βίας». Φυσικά ο πραγματικός λόγος σύλληψης και ενοχοποίησης είναι το γεγονός ότι πήραν μέρος στην διαμαρτυρία των εργαζομένων στην ΔΕΘ όπου παρευρέθηκε και ο Γερμανός πρόξενος.

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Συνειδητοποιούν καθημερινά πως οι εργαζόμενοι και ο λαός μας δεν πρόκειται να αποδεχθούν μοιρολατρικά τις απολύσεις και την ανεργία, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας και του δημόσιου πλούτου, την συνεχή χειροτέρευση των δεδομένων της ζωής του. Με το κύμα συλλήψεων που εξαπολύουν και την ιδεολογική τρομοκρατία εναντίον όλων όσων αγωνίζονται, θέλουν να προλάβουν το κύμα καθολικής και συντονισμένης αντίδρασης που σταδιακά δημιουργείται, για την ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης του ΣΕΒ, των τραπεζιτών και της Τρόικα. Η ιστορία τους έχει διδάξει πως ¨ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υπομένει…¨.

 Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται σήμερα στους δήμους, αντίθετα με τα όσα συκοφαντικά λέει η προπαγάνδα των ΜΜΕ και του πολιτικού κατεστημένου, εκπροσωπούν τη ζωή και τα δικαιώματα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, ενάντια σε πολυεθνικές και υπεργολάβους που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν  τα δημόσια αγαθά και να τα καταστήσουν φορείς κερδοφορίας και ιδιωτικού πλουτισμού.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φοβηθούμε. Ήρθε η ώρα, χωρίς κομματικούς και παραταξιακούς διαχωρισμούς να ενωθούμε σε ένα μεγάλο και συντονισμένο ποτάμι αλληλεγγύης και αγώνα, για την ανατροπή των μνημονίων και της τρικομματικής κυβέρνησης. 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 
 

                                      
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ   2012
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger