Home » , » Προς ΜΑΤατζήδες: "Βάλτε βαζελίνη κι ελάτε Μυτιλήνη”

Προς ΜΑΤατζήδες: "Βάλτε βαζελίνη κι ελάτε Μυτιλήνη”

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 | 2:33 π.μ.

Του Σ.Λ

Εξάρχεια Εξάρχεια
χίλιεις φουρές του χρόνου
πάρα μη τούτ τσ αγριγιαθρώπ
να κάτσου να μαλώνου.

Εχω λυθεί σε ασυγκράτητα γέλια όσο διαβάζω το .. Αριστοφανικό έμμετρο δημιούργημα κατοίκων νησιού της Λέσβου, το οποίο απευθύνεται στα ένστολα όργανα προστασία του συστήματος, που ξεφτιλισμένα εγκατέλειψαν το νησί.

(Απ' ότι μου είπε σύντροφος που είχε άμεση επαφή με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες στην Λέσβο, υπάρχουν και κάτι νίλες που έπαθαν δυο μπάτσοι όταν μια ομάδα τσοπαναραίων τους απομόνωσε σε παράδρομο στη Καράβα τις οποίες θα τις θυμούνται σε όλη τους την ζωή. Διαδραματίστηκαν και μια σειρά άλλα περιστατικά όπως η "εικαστική" παρέμβαση στο πατρικό σπίτι του βουλευτή της Ν.Δ., Χαράλαμπου Αθανασίου στο χωριό Αγία Παρασκευή, τα οποία επέλεξαν να μην τα δημοσιεύσουν. Το σύνθημα όμως που συνόδευε τι ΜΑΤ καθώς αποχωρούσαν από το νησί: "Βάλτε βαζελίνη κι ελάτε Μυτιλήνη”, είναι όλα τα λεφτά).

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει απ' την εξέλιξη των γεγονότων σε Λέσβο και Χίο, είναι αυτό που επισήμανε σε κείμενο της η σ. Τ.Γ. Οτι το κράτος δηλαδή δέχτηκε ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα. ("Το κράτος είστε εσείς" για να θυμηθούμε την ρήση που απεύθυνε στους μπάτσους ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού).

Αυτό που επίσης είναι πολύ σημαντικό είναι η καταρράκωση του ηθικού των ΜΑΤατζήδων που μέχρι τώρα παρίσταναν τους "γαμάω και δέρνω".
Επίσης ο "χώρος" των Εξαρχείων που θεωρήθηκε ότι λιδωρήθηκε, για την θεωρούμενη αναποτελεσματική του αντίδραση απέναντι στην προκλητικότητα των δυνάμεων καταστολής σε σύγκριση με τους κατοίκους της Λέσβου, θα προσπαθήσει να διαψεύσει αυτή την εκτίμηση.    .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger