Home » , » LIVE - Ανταπόκριση από τις διαδηλώσεις (σήμερα 06/11) – Συνεχής Ενημέρωση

LIVE - Ανταπόκριση από τις διαδηλώσεις (σήμερα 06/11) – Συνεχής Ενημέρωση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 | 3:28 μ.μ.


Το Βαθύ κόκκινο ενημερώνει για τις εξελίξεις από τις σημερινές διαδηλώσεις της πρώτης μέρας από την 48ωρη απεργία. 


*Δεν λειτουργεί σήμερα τρίτη κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς 
*Αύριο τετάρτη κανονικά μετρό και ΗΣΑΠ από τις 15:00
* Κανονικά το τραμ αύριο τετάρτη από τις 12:00 και μετά 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: 

11:33 Από το ύψος του Hilton και σε όλη τη Βάσ. Κωνσταντίνου μέχρι στάδιο η αστυνομία έχει κλείσει τις κάθετους που οδηγούν στο κέντρο. Σε αρκετά στενά υπάρχουν ΔΙΑΣ. Κλειστή η Συγγρού στην άνοδο στο σημείο που γίνεται Αμαλίας. Γενικά χαλαρά στους δρόμους, δεν έχει καθόλου κίνηση.

11:35 Νωρίτερα το πρωί γύρω από το πολυτεχνείο στις γωνίες υπήρχαν ασφαλίτες και 1 ή 2 διμοιρίες. Σε όλη την Αλεξάνδρας έχει ανά λίγα στενά πολλούς ΔΙΑΣ κατά βάση και κάποιους Δέλτα (ειδικά πιο χαμηλά).

12:20 (περίπου) Αρχίζει η πορεία από μουσείο, σχετικά λίγος κόσμος. Ωστόσο δεν υπάρχουν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

12:52 Στο σύνταγμα αυτή τη στιγμή βρίσκεται το ΠΑΜΕ. Πανεπιστημίου έχουν φτάσει κάποια  σωματεία. Η πορεία του ΠΑΜΕ προχωρά προς Συγγρού. Άλλα μπλόκ βρίσκονται στην Σταδίου. Στην Γεωργίου  δύο διμοιρίες. Γενικά πολύ ήσυχα.

12:55 (περίπου) Το ΠΑΜΕ αποχώρισε από Φιλελλήνων – Η πορεία της ΓΣΕΕ συνεχίζει κανονικά προς σύνταγμα.

13:00 - Κανονικά θα κινηθούν αύριο το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 15.00 μετά το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 στο Σύνταγμα.

13:10 - Το σωματείο ΣΑΤΑ (ταρίφες) δήλωσε μέσω του Λυμπερόπουλου (πρόεδρου τους) πριν λίγο, ότι θα περιφρουρήσει την βουλή από όποιον θέλει να κάνει επεισόδια. «θα συλλαμβάνουν!!!!! όλους τους ταραξίες, θα τους ξεβρακώσουν και θα τους δώσουν στην αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά στο ζούγκλα radio. Τα μέλη του σωματείου έχουν στηθεί στον φράχτη κοιτώντας προς τον κόσμο και φοράνε όλοι ταμπελάκι που γράφει «ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ Σ.Α.Τ.Α»

13:50 – Ο κόσμος συγκεντρώθηκε και παραμένει στο σύνταγμα, ήσυχα μέχρι τώρα. Πολύ λίγος ωστόσο, για το σημαντικό της ημέρας.

14:00 Συνεχίζεται η συγκέντρωση στο σύνταγμα, μέχρι τώρα τα πράγματα είναι ήσυχα – οι μπάσοι κρατάνε την Γεωργίου κλειστή

14:20  - Ο κόσμος αραιώνει σίγα σίγα, μερικά μπλοκ αποχωρούν προς προπύλαια, όλα χαλαρά το ίδιο και οι μπάτσοι.

14:35 – Τα περισσότερα μπλοκ αποχωρούν προς προπύλαια, ο κόσμος έχει αραιώσει πολύ στο σύνταγμα, πολύ ήσυχα τα πράγματα κατά την διάρκεια της διαδήλωσης στην Αθήνα

14:50 – Η κάτω πλευρά της πλατείας είναι ανοικτή και οι υπάλληλοι του δήμου καθαρίζουν, τα περισσότερα μπλοκ έχουν αποχωρίσει από σύνταγμα. Σε ένα μικρό κομμάτι της Αμαλίας ο κόσμος και αραιώνει διαρκώς.  Λίγος κόσμος βρίσκεται στο σιντριβάνι στην πλατεία.

14:58 – Πριν από λίγο αποχώρισαν και τα τελευταία μπλοκ από το σύνταγμα, αδειάζει και η Αμαλίας.

15:01 – Στους 40.000 η συμμέτοχη σύμφωνα με τους μπάτσους, Στο 90% η συμμετοχή στην απεργία σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ

15:06Κανονικά το τραμ αύριο από τις 12:00 και μετά, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, για την διευκόλυνση του κόσμου που θα κατέβει στους δρόμους.


*Οι ενημερώσεις προέρχονται από πολλαπλές πηγές, ιστοσελίδες, blogs αλλά και συντρόφους/ισσες από το δρόμο.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

7 Νοεμβρίου 2012 στις 11:27 π.μ.

Σήμερα είναι η μέρα;
Πάρα το πανηγυρικό χαρακτήρα των πρώτων ενημερώσεων (1, 2) για τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Το μόνο που πετυχαίνουν αυτές οι ενημερώσεις για τις “χιλιάδες διαδηλωτών που βούλιαξαν την Αθήνα”, είναι να δίνουν την εντύπωση ότι όλα πάνε περίφημα… μέχρι κάποτε να νικήσουμε.
Στην πραγματικότητα όμως όλα είναι στον αυτόματο και πάμε ολοταχώς κατά διαόλου. Χθες υποτίθεται ότι θα ζούσαμε τη “μητέρα των μαχών”. Από νωρίς όμως φάνηκε ότι η μάχη αναβάλλεται για σήμερα το απόγευμα. Γιατί άραγε σήμερα και όχι από χθες; Μήπως γιατί δεν είχαμε το 1 εκατομμύριο στο δρόμο και σήμερα θα το έχουμε; Και πως θα συμβεί αυτό ύστερα από τη χθεσινή κηδεία; Νοιώθει κανείς ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό; Αν πράγματι η 48ωρη γενική απεργία ήταν η μητέρα των μαχών αυτό θα έπρεπε να είχε φανεί από χθες. Και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Συνέχεια εδώ: http://wp.me/pryYN-1a8

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger