Home » » Επανάσταση και Αντεπανάσταση στην Αίγυπτο 2 χρόνια μετά την ανατροπή του Μουμπάρακ τίποτα δεν έχει τελειώσει!

Επανάσταση και Αντεπανάσταση στην Αίγυπτο 2 χρόνια μετά την ανατροπή του Μουμπάρακ τίποτα δεν έχει τελειώσει!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 | 1:35 π.μ.

Mε τανκς γύρω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο αντιμετώπισε ο πρόεδρος της Aιγύπτου Mουρσί τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.

Το βράδυ της Τετάρτης 5 Δεκέμβρη δυνάμεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας υποστηρίζοντας τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μουρσί εξαπέλυσαν ένα αιματηρό πογκρόμ στο Κάιρο ενάντια στην εργατική τάξη και τη νεολαία της Αιγύπτου που διαδηλώνει στους δρόμους. Η απάντηση των Ισλαμιστών να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις τους για να τσακίσουν τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, την επομένη της εισβολής μιας πορείας εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στο προεδρικό μέγαρο μετά από δύο εβδομάδες εντεινόμενων κινητοποιήσεων, όχι μόνο ρίχνει τις μάσκες αλλά παρουσιάζει ανάγλυφα το γεγονός ότι πρόκειται για αγώνα τάξης ενάντια σε τάξη.



Oι δυνάμεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε συνεργασία με τους Σαλαφιστές και την Γκαμάα Ισλαμίγια επιτέθηκαν σε μια καθιστική διαμαρτυρία χιλιάδων διαδηλωτών μπροστά στο προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο. Η καθιστική διαμαρτυρία ξεκίνησε αφού εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και νεολαίοι διαδήλωσαν σε μια μεγαλειώδη πορεία που ξεκίνησε από πολλά προάστια του Καΐρου για να καταλήξει στο προεδρικό μέγαρο απαιτώντας την παραίτηση του Μουρσί και την ακύρωση του προεδρικού του διατάγματος που του δίνει υπερεξουσίες δικτάτορα. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν γενναία με τις δυνάμεις καταστολής. Δέχτηκαν βροχή δακρυγόνων και ξύλο με γκλομπ αλλά κράτησαν, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό μαζί και το συρματόπλεγμα που τους εμπόδιζε να προσεγγίσουν το προεδρικό μέγαρο. Η ένταση της σύγκρουσης οδήγησε τον πρόεδρο Μουρσί να διαφύγει και να  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger