Home » » Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 | 8:39 μ.μ.

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου-Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, μετά τον ορυμαγδό τον νέων μέτρων που του ρημάζει συνολικά την ζωή, σήμερα κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να τους δώσουν το τελειωτικό χτύπημα σε καταργώντας την κυριακάτικη αργία.

Με προκλητικό τρόπο η τρικοματική κυβέρνηση επιχειρεί να πάρει πίσω ότι δεν πρόλαβε να αφήσει όρθιο η προηγούμενη επέλαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.  Στην σημερινή συνέντευξη του υπουργείο ανάπτυξης υπουργός και υφυπουργός για να δικαιολογήσουν το άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές που χρόνια τώρα είναι στο στόχαστρο της εργοδοσίας, αναμασούν τα ίδια και παλιά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι εργοδότες δηλαδή:

1Η λειτουργία των καταστημάτων λένε πρέπει να είναι όπως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Η πείρα από τις χώρες που λειτούργησαν μαγαζιά της Κυριακές αποδεικνύει ότι μαγαζιά έκλεισαν, απολύσεις έγιναν, πετάχτηκαν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι.

2.Λένε ότι από την συνεχή λειτουργία των καταστημάτων εξαρτάται η εύρυθμηλειτουργία της αγοράς. Δενλένε την αλήθεια, αυτό που δεν λείπει σήμερα από τους εργαζομένους- καταναλωτές δεν είναι η περισσότερες ώρες ανοικτά τα μαγαζιά αλλά ότι ο μισθός του είναι άθλιος μετά τις μειώσεις μισθών, της ατομικέςσυμβάσεις, και δεν φθάνει ούτε για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.

3.Θέλουν εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους δούλους των πολυεθνικών για αυτό θέλουν να «ξαναζωντανέψουν τα κέντρα των πόλεων» να τα παραδώσουν δηλαδή σε μεγάλες μονοπωλιακές μονάδες με εργαζομένους χωρίς ωράρια, συλλογικές συμβάσεις και αυτοαπασχολούμενους χωρίς μαγαζιά.

4.Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά ορισμένες Κυριακές αυτό είναι το «τυρί στη φάκα». Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 2 η 6 Κυριακές αλλά για όλες της Κυριακές του χρόνου.

5.Επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

6.Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, σαρώνουν στην κυριολεξία τα δικαιώματα ιδιαίτερα στη νεολαία και
τις γυναίκες.

Έχουν μεγάλες ευθύνες Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ γιατί αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών επιλογών και νόμων που ψήφιζαν είναι τα σημερινά ωράρια. Έχει μεγάλες ευθύνες ο ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τα απελευθερωμένα ωράρια και την απελευθερωμένη εργασιακή σχέση.

Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους μαζί με την εργοδοσία στην απόφαση που απελευθερώνει το ωράριο από το 1997.

♦ Οι ταξικές δυνάμεις θα αντιπαλέψουν κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, όπως μεθοδεύει το εμπορικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους

♦ Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους αυτοαπασχολο

και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.

♦ Καλούμε τους εργαζομένους να συζητήσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, να αποφασίσουν ότι δεν θα ανεχτούν αυτή την απόφαση, θα απαντήσουν αγωνιστικά, θα αντισταθούν.

♦ Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :

♦ Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωση της.

♦ Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους.

♦ Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

♦ Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
♦ Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
.
♦ Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger