Home » , » Οι πλουτοκράτες αποφασίζουν το αστικό κοινοβούλιο εκτελεί

Οι πλουτοκράτες αποφασίζουν το αστικό κοινοβούλιο εκτελεί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 | 12:25 π.μ.

Όπως αναμενόταν υπερψηφίστηκε χτες στην βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών που επιφέρει άλλο ένα σοβαρό πλήγμα στα λαϊκά στρώματα. Υπήρξαν κάποιες ανούσιες διαφοροποιήσεις από τον Β. Κεγκέρογλου του ΠΑΣΟΚ και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που καταψήφισαν το άρθρο 35 για τα εργασιακά μέτρα. Φυσικά κι αυτό πέρασε με 151 ναι και 136 όχι.

Το ότι η βουλή λειτουργεί σαν κέντρο νομιμοποίησης ειλημμένων αποφάσεων φάνηκε για μια ακόμα φορά απ’ την μεθόδευση που ακολουθεί η κυβέρνηση επικαλούμενη «κατεπείγοντες καταστάσεις».

 «Δεν θέλετε να συζητά η Βουλή και να διαβουλεύεται. Καταργείτε με αυτό το ν/σ την αυτονομία της που αποτελεί εγγύηση της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος … Αυτό αποτελεί πλήρη κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος. Παραδίδετε γη και ύδωρ και μην μας κουνάτε εμάς το δάχτυλο γιατί αντιστεκόμαστε», τόνισε η βουλευτίνα του Σύριζα Ζώη Κωνσταντοπούλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καθώς με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ανοίγει επικίνδυνους δρόμους. Πρόσθεσε πως η διαδικασία αυτή δείχνει την υποκρισία και τα περιθώρια της αστικής δημοκρατίας και του αστικού κοινοβουλίου. Κάλεσε παράλληλα το λαό να αντισταθεί απέναντι στα βάρβαρα μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει και από τη συζήτηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

 Για «ρήτρα αποικίας» στη σύμβαση και «κοινωνικό Αρμαγεδδώνα» έκανε λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος του Σύριζα ενώ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνως Πάνος Καμμένος είπε ότι «ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έχει υπογράψει τέτοια επονείδιστα κείμενα, όπως αυτό που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger