Home » , » Ο Τσίπρας διευκρινίζει: «Δεν θα γίνω Ζαχαριάδης»!

Ο Τσίπρας διευκρινίζει: «Δεν θα γίνω Ζαχαριάδης»!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 | 7:21 μ.μ.


Γράφει ο kokkiniotis

Εκτός από τις ΗΠΑ, βρήκε και στον ΣΚΑΪ ανοιχτά αυτιά

Ο τέταρτος στην ιεραρχία κρατικός παράγοντας, μετά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, φοβούμαστε ότι …την ψώνισε!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε στην εκπομπή του Γ. Αυτιά μεταξύ πολλών άλλων που αφήνουμε ασχολίαστα:

«Κύριε Αυτιά, όραμά μου δεν είναι να δημιουργήσω ένα κόμμα νεκροταφείο … η εποχή μας δεν είναι η εποχή της μονολιθικότητας, ούτε εγώ θα είμαι σαν άλλος Ζαχαριάδης ένας ηγέτης της αριστεράς που θα εξοντώνω τις διαφορετικές απόψεις, αλλά θα είναι σαφές το δημοκρατικό πλαίσιο».

Δεν έχουμε την πρόθεση να υπεισέλθουμε στα εσωτερικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε βεβαίως στον επικοινωνιακό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η ΝΔ. Έτσι κι αλλιώς, η εποχή μας δεν απαιτεί ‘αντιπολίτευση’, το ζητούμενο και η μόνη διέξοδος για τον κόσμο της εργασίας που ισοπεδώνεται κυριολεκτικά από την πολιτική των τραπεζιτών, της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΕ και του κεφάλαιου είναι η αντίσταση.

Νομίζουμε όμως ότι η παραπάνω δήλωση την οποία απομονώσαμε (ολόκληρη η συζήτηση Αυτιά – Τσίπρα εδώ, παρουσιάζει ούτως ή άλλως γενικότερο πολιτικό ενδιαφέρον…), με μεγάλη δόση αμετροέπειας φανερώνει έλλειψη αυτογνωσίας και γενικότερης επαφής με την πραγματικότητα.

Στεκόμαστε σε επτά λέξεις από την όλη συζήτηση: «εγώ», «σαν άλλος Ζαχαριάδης», «ηγέτης της αριστεράς»… (στο 48.45΄της συζήτησης)

Την πρώτη από αυτές, την έχει ήδη κατοχυρώσει ο Βενιζέλος, όσο για τις άλλες, ας τον προσγειώσει κάποιος εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από την επιλογή να καταγγέλλεις σαν αντιδημοκρατικό τον Ζαχαριάδη συζητώντας με τον Αυτιά στο …άντρο της δημοκρατίας, τον ΣΚΑΪ, προκύπτουν ορισμένα ζητήματα κλίμακας και μεγεθών.

Θεωρούμε κάπως –πώς να το διατυπώσει κανείς κομψά- πρόωρη τη βεβαιότητα ότι η Ιστορία θα καταγράψει τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο «Ηγέτες της αριστεράς». Ένα κεφάλαιο που, αναμφισβήτητα, περιλαμβάνει βέβαια τον Νίκο Ζαχαριάδη, με όλα τα θετικά και αρνητικά που μπορεί κανείς να βρει στο έργο και τη δράση του. Σε παλαιότερη ανάρτησή μας έχουμε καταγράψει και εμείς δυο σκέψεις σχετικά.

Σε κάθε περίπτωση, οι ηγέτες της αριστεράς στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στη δύσκολη εκείνη περίοδο, αναδείχτηκαν στο σκληρό πεδίο της ταξικής σύγκρουσης, δεν αυτοαναγορεύονταν στην εκπομπή του Αυτιά. Και αν υποθέσουμε ότι πράγματι ο Νίκος Ζαχαριάδης,  που εν πάση περιπτώσει ήταν γραμματέας του ΚΚΕ και όχι επικεφαλής περιοδεύοντος θιάσου της κεντροαριστεράς ή της αλήστου μνήμης ‘δημοκρατικής παράταξης’, προσωποποιεί μόνος αυτός το απόλυτο κακό για την εσωκομματική δημοκρατία, πώς τότε εξηγείται ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε με την (πολύ ‘δημοκρατική’…) ανατροπή και καταλασπολόγησή του αλλά αναπαράχθηκε διευρυμένο;

Δεν ‘εξοντώθηκε’ και η άποψη του Ζαχαριάδη –αλλά και χιλιάδων αγωνιστών του κομμουνιστικού κινήματος που γνώρισαν διώξεις- όταν άλλαξαν τα πράγματα και έγινε και αυτή ‘διαφορετική άποψη’;

Δεν ξέρουμε ποιος έβαλε στον Τσίπρα την ιδέα ότι κάθεται σε καρέκλα αντίστοιχη με κάποιου μακρινού ‘προκατόχου’ στον οποίο αρνείται να μοιάσει. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι παλιότεροι ηρωικοί και αδικαίωτοι αγώνες του λαού μας βρίσκουν τη διαδοχή και την όποια τους δικαίωση στους δρόμους της αντίστασης για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και όχι στις επικοινωνιακές πιρουέτες και τους ακκισμούς νεαρών ηγετών της αντιπολίτευσης.

Αναρωτιόμαστε πώς θα σκέφτονται όσοι τον ανέβασαν στην καρέκλα που σήμερα κάθεται –και το καλάμι που όπως φαίνεται την συνοδεύει.

Πηγή: Η ιστοσελίδα μας
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 30 σχόλια

17 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:50 μ.μ.

Ρε Άλεξη τι δουλειά έχει ο Ζαχαριάδης τώρα? Νερό στο μύλο των αντικομμουνιστών θα ρίχνουμε?
Έλεος

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:16 μ.μ.

Δεν ειμαι φαν του τσιπρα,αλλά τα λεγόμενα σου γινονται γελοία από την εμπάθεια και το κνιτικο υφος τους

17 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:58 μ.μ.

και να ήθελε να γίνει Ζαχαριάδης, ούτε τίχα από τα "ζαγριά" του Νίκου δεν φτάνει.
Προς τι η συζήτηση;

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:58 μ.μ.

Απαράδεκτες οι μεγαλοστομίες του Τσίπρα

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:04 μ.μ.

@8.16: Σχολιάζεις τα γραφόμενα βλέπω, αυτά που είπε ο Τσίπρας πως σου φαινονται;

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:33 μ.μ.

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι....

Εντάξει φίλε έριξες τη μπλόφα στο ΚΚΕ και στον κόσμο που διψά να αποφύγει την τυραννία του μνημονίου και της Τρόικας και ο κόσμος σε πίστεψε και σε πήγε στο 27% .... μιλώντας για την πολυπόθητη κυβέρνηση της αριστεράς....
Τώρα γιατί πετροβολάς την ίδια την Αριστερά και την ιστορία της....

Γιατί δεν τολμάς να αντιπαρατεθείς και με τον Φλωράκη;

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:36 μ.μ.

και για τον Αλέκο Αλαβάνο τι γνώμη έχεις Ω "ηγέτη" της αριστεράς...... Θα μας το πεις ποτέ;

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:33 μ.μ.

Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραμματευτάδες...

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:49 π.μ.

Γ.Σ. Θα μπορούσε τουλάχιστον ο ALEXIS να μας πεί σε ποιόν θέλει να μοιάσει; Στον Ανδρέα, στον Λεωνίδα, στον Κωνσταντόπουλο, στον Γκορμπατσοφ, στον Γέλτσιν; Μπαααα στον Ωμπάμα θέλει το παιδί, αλλά σε άσπρο!!!

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:30 π.μ.

Ζαχαριάδης, ο πιο αντιδημοκρατικός ηγέτης στο πιο απολιθωμένο δογματικό, και συγκεντρωτικό κόμμα. Το κόμμα που οποιονδήποτε εκφράζει έστω και την παραμικρή διαφωνία τον κατηγορεί για προδοσία και οπορτουνισμό. Ατέλειωτος ο κατάλογος αγωνιστών που έχουν διαπομπευτεί από την ηγεσία του σταλινικού ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά τα καμώματά του γι’ αυτό και του έχουν γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη.
Τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον κρίνει η ιστορία. Για την ώρα εκφράζει τη νέα αριστερά πέρα και ενάντια στην παραδοσιακή και μεταλλαγμένη σοσιαλδημοκρατία, πέρα και ενάντια από τα δογματικά και σταλινικά στερεότυπα που μετέτρεψαν τα κόμματα σε θρησκείες, την ιδεολογία σε ιδεοληψία και τα καθεστώτα του υπαρκτού σε ανελεύθερα, αντιδημοκρατικά και γραφειοκρατικά μορφώματα που απαξίωσαν και δυσφήμησαν τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Εκφράζει την νέα αριστερά των κινημάτων και των αγώνων. Την ελευθεριακή αριστερά της ενότητας κα της σύνθεσης. Για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα με δημοκρατία, ελευθερία και ουσιαστική χειραφέτηση του ανθρώπου.

Α................

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:32 π.μ.

ολα τα παραπανω τα εκφράζει ο τσίπρας;
στην πολιτικη οι φαντασιώσεις και οι ονειρώξεις κανουν ζημια συντροφε.
μακάρι ο συριζα να ηταν το κομμα που παλευε για το σοσιαλισμο- κομμουνισμο του 21ου αιωνα .
δυστυχως ομως προκειται για κομμα που το μονο που θελει είναι να συνδιαχειριστει το σύστημα .
περα απο ευχες και καλες προθέσεις το καπιταλιστικο συστημα δεν αλλαζει ουτε με μεταρυθμίσεις,ουτε με θεσμικες και δομικες αλλαγες, ουτε με χρηστες διοικήσεις πολυ δε περισσοτερο ουτε με κοινοβουλευτικες διαδικασίες.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:17 μ.μ.

Ο κ. Σαμαράς, μάλιστα, χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός ότι η ανεργία στους νέους φτάνει το 60%.
«Πιστεύω στο φιλότιμο και την καρδιά του Έλληνα και στον αγώνα που δίνουμε, είμαι σίγουρος πως όλοι οι Έλληνες θα νικήσουμε σε αυτό τον αγώνα με έμπνευση, δουλειά, φιλότιμο και με αγάπη» τόνισε! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ PEEEE !! PEEEE ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ !!! Tρισάλθια Πολιτικά ONTA !! XλεXλέδες !!!!

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:50 μ.μ.

Αφήστε το παλικάρι στην ησυχία του.
Κυριολεκτικά έχει μπλέξει τα μπούτια του.
Κοιτάξτε μίγμα:
Ενώτητα της Αριστεράς + ναί στην ΕΕ και στο EUR +
λίγο Ομπάμα + λιγο Σόϊμπλε + λίγο ΕΑΜ + λίγο Ζαχαριάδης = Άστα να πάνε στο διάολο.

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:01 μ.μ.

τιμη και δοξα στο ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:33 μ.μ.

Για τους κκεδες που συνεχίζουν να τιμούν τον Ζαχαριάδη σαν τον μέγα ηγέτη και κομμουνιστή,τους προτρέπω να διαβάσουν την τελευταία επιστολή του πρίν την αυτοκτονία του(αν ήταν αυτοκτονία).Η επιστολή είχε παραλήπτες τον ένα γιό του και τον Χαρίλαο που ήταν τότε ΓΓ.Θα αναθεωρήσουν πολλά και για τον 'ηγέτη'αλλά και για το κόμμα που υπερασπίζονται σήμερα.Και μιά ερώτηση προς τους λαλίστατους υπερασπιστές του Ζαχαριάδη.Πώς εξηγούν το ότι ο Ζαχαριάδης όντας ηγέτης κομμουνιστικού κόμματος έκανε 4 χρόνια σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και κατάφερε να επιζήσει και να επιστρέψει ροδοκόκκινος,την στιγμή που απλοί ανθρωποι χωρίς να έχουν καν εναντιωθεί στο ναζισμό γινόντουσαν παρανάλωμα στα κρεματόρια;Την ίδια απορία του είχε εκφράσει και ο Νικος Πλουμπίδης,και αυτό ήταν μια απο τις αιτίες να μπεί ο Πλουμπίδης σε δυσμένεια και συνακόλουθα να οδηγηθεί στο απόσπασμα σαν πράκτορας του εχθρού.

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:34 μ.μ.

τιμη και δοξα στον ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΝΤΑΧΑΟ ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ (άλλος ανώνυμος)

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:12 μ.μ.

Κανένας νορμάλ κομμουνιστής δεν θέλει να μοιάσει στον Ζαχαριάδη, ούτε στον Κολιγιάννη, ούτε στον Μπαρτώτα, ούτε στον Κύρκο: Το κοινό σημείο όλων αυτών των στελεχών του κομμουνιστικού κινήματος, είναι πως περιφρόνησαν την εσωκομματική δημοκρατία, συνέβαλλαν στο να εδραιωθεί εντός του κκε και όχι μόνο φυσικά, ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς, που εδώ που τα λέμε, δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από ένα αστικό αντιδημοκρατικό καθεστώς!

Η ουσία βρίσκεται στο ΠΟΙΕΣ δομές και διαδικασίες θέλουμε για τις οργανώσεις μας. Και εδώ ο Ζαχαριάδης είναι σαφώς αντιπαράδειγμα, ή καλύτερα παράδειγμα προς αποφυγήν. Μαζί με τον Φλωράκη, τον Κύρκο κλπ.

Σωτήρης
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:59 μ.μ.

τιμή και δόξα στον κομμουνιστή-επαναστάτη ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΕΔΙΚΟ!

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:40 μ.μ.

Aλέξη, ΠPOΣOXH ΠPOΣOXH ACHTUNG ACHTUNG ATTENTION ATTENTION : EINAI ATIMOI !!!

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:06 μ.μ.

Ο Ζαχαριάδης επέζησε στο Νταχάου, γιατί καταρχήν διορίστηκε από τους ναζί, "Κάπο" δλδ "επόπτης/υπεύθυνος για μια ομάδα (Kommando) κρατουμένων", με συνέπεια το να μην βιώνει σε όλη την κλίμακα ως κρατούμενος, την απάνθρωπη ζωή του στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:24 μ.μ.

Παρακαλούνται οι συριζεοι και οι νεοσσοί α/α να διαβάσουν ιστορια (τα βασικα) και υστέρα
να πουν την γνωμη τους για τον Ζαχαριάδη,,,ουτε να γελάσεις δεν εχει αξια με την
παπαρολογία
Συνεχίστε άλλωστε ουτε κουφαίνει ουτε στραβώνει....

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:59 μ.μ.

Παρακαλούνται άπαντες οι προσωπολάτρες γραφειοκράτες, να διαβάσουν λίγο ιστορία και ύστερα να υμνολογούν σαν ταλιμπάν θρησκόληπτοι τον Ζαχαριάδη.

Ο Ζαχαριάδης συνεβαλλε:

- στο να συκοφαντηθεί και να εξοντωθεί ο Αρης Βελουχιώτης

- στο να εμπεδωθεί, να τηρηθεί και να εφαρμοστεί η συνθήκη της Βάρκιζας

- στο να εδραιωθεί ένα σαφές αντιδημοκρατικό καθεστώς στο κκε, με χαρακτηριστικά την χαφιεδολογία, την συκοφαντία και την εξόντωση κάθε αντίθετης άποψης

Τέτιους ηγέτες δεν τους χρειαζόμαστε σαν εργατική τάξη και λαός.

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:11 μ.μ.

Sτο μονο που εχεις καποιο δίκαιο ειναι για τον εθνικιστή ,αλλα και μεγαλο ήρωα,, πρωτοκαπετάνιο Βελουχιώτη ,,
στα αλλα οπως στα προηγούμενα δεν εχεις γνωση(και φαίνεται να το ξερεις) ,αν νομίζεις οτι εχεις δικαιολόγησε τα....
Σε περίπτωση που τα καταφέρεις σου υπόσχομαι πως θα γινω αστροναύτης
ΥΓ
Μια και το έφερε(ς) η κουβέντα ,τι "ηγέτες" χρειάζεται η εργ.ταξη....Ενημέρωσε μας εαν σου ειναι εύκολο...

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:23 π.μ.

Ανώνυμε των 11:11 μμ, εθνικιστής ο Βελουχιώτης; Για ξαναδιάβασε λίγο ιστορία! Πατριώτης κομμουνιστής ναι, εθνικιστής όχι.

1. Ο Ζαχαριάδης γύρισε την άνοιξη του '45 αν δεν απατώμαι, από το νταχάου. Είχε ήδη υπογραφεί η συνθήκη της Βάρκιζας και ως γραμματέας του κκε, το πρώτο πράγμα που ζήτησε είναι η ομαλή εφαρμογή της συνθήκης αυτής από το κκε. Ο Αρης είχε ήδη διαφωνήσει και επέμεινε -και πολύ σωστά- στην διαφορετική του αντίληψη από αυτή του κκε. Αποτέλεσμα;; Τον διέγραψε το κκε και προσωπικά ο ζαχαριάδης πρωτοστάτησε στην διαγραφή και την απομονωση του άρη, με την περιβόητη φράση "ούτε φαϊ, ούτε νερό, ούτε στέγη στον Μιζέρια" (προπολεμικό παρατσούκλι του Αρη).

2. Στο εσωκομματικό επίπεδο, ο Ζαχαριάδηςπέρα από την συκοφάντηση του Αρη, συκοφάντησε τον Πλουμπίδη ως χαφιέ της Ασφάλειας, διέλυσε το εάμ χωρίς καμμία ουσιαστική συζήτηση εντός του κκε παρά μόνο πήρε την απόφαση η ζαχαριάδικη ΚΕ του κκε. Μετά το '49 και την ανεκδιήγητη απόφαση "το όπλο παρά πόδα", στις λαϊκές δημοκρατίες η κε του κκε δεν άφησε να γίνει καμμία συζήτηση για τα αίτια της ήττας και κυνήγησε ως "πράκτορες" όσα μέλη του κκε ζήταγαν να γίνει αυτή η συζήτηση.

Η ανυπαρξία οποιασδήποτε μορφής εσωκομματικής δημοκρατίας επί Ζαχαριάδη γύρισε μπουμερανγκ σε αυτόν όταν με τον ίδιο τρόπο που τον διόρισαν οι Σοβιετικοί (μέσω της κομιντέρν) γραμματέα το '31, τον καθαίρεσαν πραξικοπηματικά το '56. Τον κυνήγησαν οι κολλιγιανικοί και αυτόν και τους οπαδούς του, όπως κυνηγούσε αυτός και η κε του κκε όσους διαφωνούσαν.

3. Τι ηγέτες χριεαζόμαστε; Χρειαζόμαστε ηγέτες πολύπλευρα μορφωμένους, βαθιά δημοκράτες και αποφασισμένους. Τέτιους που να αντιστοιχούν στη νεα μορφή του κομμουνιστικού κινήματος η οποία πρέπει να είναι βαθιά δημοκρατική (με ουσιαστικό και όχι τυπικό τρόπο) και αποτελεσματική.

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:02 π.μ.

Οι 6.33 και 9.06 είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε για πρακτορολογίες κ χαφιεδολογίες αφου χαφιεδολογούν οι ιδιοι για θέματα που τα εχει λύσει η ιστορία. Που τα ειδες αυτά 9.06; Δε ντρέπεσαι λίγο; Για κάποιους άλλους... "όχι στην προσωπολατρεία του Ζαχαριάδη-ναι στην προσωπολατρεία του ...Τσίπρα!!!!!"
Σοβαρευτείτε παιδιά

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:20 μ.μ.

Ανώνυμε 5:02.Εγώ εξέφρασα την απορία για το πως επέζησε ο Ζαχαριάδης του Νταχάου και επέστρεψε ροδοκόκκινος και ζωηρός να αναλάβει καθήκοντα σαν ΓΓ.και να συντρίψει την εαμική αντίσταση.Πώς δηλαδή ηγέτης κομμουνιστικού κόμματος χώρας μάλιστα με πρωτοφανή αντίσταση στο ναζισμό,κατάφερε να επιζήσει του κολαστηρίου του Νταχάου.Κάθε πειστική απάντηση δεκτή.Και επειδή όλα τα θέματα τα έχει λύσει η ιστορία,ο Άρης είναι εικόνισμα για τον λαό πλήν των δοσίλογων,ενώ ο Ζαχαριάδης ο ξεχασμένος καταστροφέας του κινήματος,πλήν του κκε βεβαίως βεβαίως.

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:10 π.μ.

Να προστεθεί παρακαλώ ότι ο Ν. Ζαχαριάδης γύρισε στην Ελλάδα στις 30 Μαΐου του 1945 με αγγλικό αεροπλάνο της RAF

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:32 μ.μ.

Κοίτα μην γίνεις Τσιριμώκος!

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:32 π.μ.

καλα δεν παίζεται ο Τσιπρας...Συγκρίνει τον εαυτο του με τον Ζαχαριάδη. Παει τρελάθηκε το παλικαριά

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:10 μ.μ.

Ο Ζαχαριάδης είναι η ντροπή του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα. Η μόνη θέση που του αξίζει είναι στην χωματερή της Ιστορίας. Όποιος αναγνωρίζει ως ηγέτη τον Ζαχαριάδη, δεν έχει το δικαίωμα να λέγεται κομμουνιστής. Ντροπή σε όσους εξακολουθούν μέχρι σήμερα να εξυμνούν αυτόν τον πράκτορα των μεγάλων δυνάμεων, τον προδότη που λέγεται Νίκος Ζαχαριάδης. Ντροπή στην δήθεν "Αριστερά" της Βάρκιζας. Την "Αριστερά" που συκοφάντησε και εξόντωσε τον Άρη και πολλούς άλλους γνήσιους αγωνιστές. Την "Αριστερά" που προσπαθεί να κάνει επανάσταση μέσα από το κοινοβούλιο και να φέρει την λαοκρατία μέσα από τις κάλπες. Την "Αριστερά" που επαναστατεί με εικοσιτετράωρες απεργίες, ακαταλαβίστικη ξύλινη γλώσσα και φρασεολογία του 1917. Την "Αριστερά" που λειτουργεί με θρησκευτικού τύπου δογματισμό, εφαρμόζοντας γραμμές κεντρικών επιτροπών κομμάτων. Την "Αριστερά" που αυτή τη στιγμή δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Την "Αριστερά" που ποτέ της δεν θέλησε μια Ελλάδα που να ανήκει στον λαό της. Η μόνη διαφορά μεταξύ όλων αυτών των πολιτικών φορέων (κομμάτων, κ.τ.λ.) που αυτοαποκαλούνται "κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς", είναι η ονομασία τους.
Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger