Home » , , » Όταν η ΕΛ.ΑΣ συμπεριφέρεται σαν συγγενείς των νεοναζί

Όταν η ΕΛ.ΑΣ συμπεριφέρεται σαν συγγενείς των νεοναζί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 | 6:52 μ.μ.


Από το «Ποντίκι»
Της δεδηλωμένης το κιγκλίδωμα

Photoshop στις σχέσεις Αστυνομίας – Χρυσής Αυγής

Αστυνομία και Δένδιας δεν χάνουν την ευκαιρία να εκτεθούν, και μάλιστα ανεπανόρθωτα, σε ό,τι αφορά την ανοχή που δείχνουν στα κρούσματα βίας και... ανομίας - κατά την προσφιλή ορολογία του υπουργού Δημόσιας Αταξίας - που προέρχονται από συνδεόμενους με τη Χρυσή Αυγή ύποπτους διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Το τελευταίο κρούσμα προσδιορίζεται την προπερασμένη Τρίτη, όταν, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», «δύο νεαροί που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με μία γυναίκα και ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς για έρευνα διαπιστώθηκε ότι οπλοφορούσαν και συνελήφθησαν». Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για δεδηλωμένους οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από πηγές ανεξάρτητες από το επίσημο κέντρο διαχείρισης πληροφοριών και προπαγάνδας της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε πως πρόκειται για έναν 26χρονο και έναν 18χρονο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ένα πιστόλι τύπου Zastava με τέσσερα φυσίγγια, πτυσσόμενα κλομπ, σουγιάδες, κουκούλες και κράνη.

Επίσης, κατά το ρεπορτάζ, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Κορίνθου, τα οποία έχουν πρωτοστατήσει σε ουκ ολίγες εκδηλώσεις του συνδέσμου.

Οι επιβάτες του αυτοκινήτου κατευθύνονταν προς την Κορινθία. Στη γωνία Ιεράς Οδού και Καραϊσκάκη ένα μπλόκο της Αστυνομίας σταμάτησε το IX για έλεγχο και... πέτυχε «λαβράκι». Ο 18χρονος, στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook έχει βάλει «πρωτοσέλιδο» τις συγκρούσεις χρυσαυγιτών -Αστυνομίας έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου, όπου κρατούνται μετανάστες. Εκεί τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν εμφανιστεί συντεταγμένα, με ασορτί στολή, σαν στρατός, υπό τις διαταγές του τοπικού «αφεντικού», βουλευτή Ευστάθιου Μπούκουρα.

Η Αστυνομία, κατά το» Έθνος», άρχισε έρευνα για «τις... σκοτεινές διαδρομές των ένοπλων νεαρών, τη σχέση τους με τυχόν ποινικά αδικήματα, αλλά και την ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Με την υπόθεση ασχολείται και το νεοσύστατο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας που ιδρύθηκε κατ'  εντολήν του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και έχει αρχίσει να λειτουργεί εδώ και έναν μήνα». Αμ δε...

Επικοινωνιακή ντρίμπλα

Αναζητώντας πρόσθετα στοιχεία και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, πέσαμε από τα... σύννεφα. Η αιτία της «προσγείωσης» μας ήταν η διαπίστωση ότι η Αστυνομία, συμπεριφερόμενη σαν... συγγενής του νεοναζιστικού κόμματος, δεν έκανε τίποτε απολύτως απ' όλα αυτά! Εμείς, όπως καταλάβατε, ως αμετανόητα αφελείς,  περιμέναμε ενδελεχή έρευνα ώστε το μαχαίρι να φτάσει... βαθιά στο κόκαλο.

Με «έκπληξη», όμως, διαπιστώσαμε ότι:

Την έρευνα διεξάγει, υποτίθεται, το τοπικό αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου, το οποίο συνέταξε δικογραφία για την οπλοφορία και τους έστειλε στην... ευχή του θεού.

Καμία κατ' οίκον έρευνα δεν διενεργήθηκε για να δουν τι στην ευχή ήθελαν τα όπλα και αν υπάρχει πιθανότητα ύπαρξης γιάφκας.

Τέλος, ούτε η νεοσύστατη - για τα μάτια του κόσμου - Αρχή Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας είχε επιληφθεί!

Φυσικά, λόγος δεν έγινε ποτέ για σκέψεις ή προοπτική να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες για την περίπτωση, βρε αδελφέ, που κάποιος τους είδε κάπου να κουβαλούν τσάντες ή να μπαίνουν σε διαμερίσματα χωρίς αιτιολογημένο λόγο παρουσίας. Κυρίως όμως, δεν είδαμε καμιά... φωτογραφία τους, που να μας βοηθήσει να θυμηθούμε αν έχουν εμπλακεί παρουσία μας σε κάποια έκνομη πράξη.

Όχι, εννοείται πως δεν θα θέλαμε να δημοσιευτούν φωτογραφίες τους επεξεργασμένες στο Photoshop  ύστερα από ξυλοδαρμό που θα είχαν υποστεί προκειμένου να τους αποσπάσουν περισσότερα στοιχεία, θα περιμέναμε απλώς να έχουν δείξει έστω λίγο ερευνητικό ενδιαφέρον ώστε να απαλύνουν την εντύπωση ότι μπροστά στη Χρυσή Αυγή κάθονται σούζα λόγω της αυξημένης επιρροής των νεοναζί στις τάξεις τους.

Έτσι, λοιπόν, καμία έκπληξη δεν προκάλεσε σ' εμάς, όπως προκάλεσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκέφθηκαν τον... «ανίδεο» Δένδια και του έθεσαν «το ζήτημα των δηλώσεων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου σχετικά με επικείμενη επίθεση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ» και του ζήτησαν ενημέρωση για τις τυχόν ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί το υπουργείο και η ΕΛ.ΑΣ. για τη διερεύνηση του συγκεκριμένου ζητήματος».

Ο Δένδιας επικαλέστηκε, βεβαίως, άγνοια για το θέμα και δήλωσε ότι θα το διερευνήσει, αφήνοντας... παγωτό την αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελούμενη από τον Δημήτρη Τσουκαλά και τον Κώστα Μαρματάκη.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger