Home » , » Νέος Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.- Δημοσιεύματα από "Δρόμο της Αριστεράς" και "Πριν" για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Νέος Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.- Δημοσιεύματα από "Δρόμο της Αριστεράς" και "Πριν" για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Απριλίου 2013 | 4:46 π.μ.

«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».

Γραφείο Τύπου της Κ.Ε του ΚΚΕ

Είχαμε υποσχεθεί σε περασμένη ανάρτησή μας ότι θα επιδιώξουμε τις επόμενες μέρες να κάνουμε μια συζήτηση στον διαδικτυακό ραδιοσταθμό μας για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ, στην οποία θα συμμετέχουν και άτομα που έλαβαν μέρος στην κορυφαία αυτή κομματική διαδικασία. Δεν μπορεί να το θεωρούμε δεδομένο κάτι τέτοιο γιατί σε περασμένη επαφή που είχαμε με το γραφείο τύπου του ΚΚΕ αντιμετωπιστήκαμε με πολύ καχυποψία.  Θα επαναλάβουμε και τώρα την πρόσκλησή μας και ανάλογα την ανταπόκριση που θα υπάρξει θα εξαρτηθεί και αν θα γίνει η ραδιοφωνική συζήτηση που αναφέραμε.

Αναρτούμε δυο δημοσιεύματα σχετικά με το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ από τις εφημερίδες «Δρόμος της Αριστεράς» και «Πριν».

Επιμονή στη μοναχική πορεία
"Δρόμος της Αριστεράς"

Η εισήγηση της Αλέκας Παπαρήγα στο άνοιγμα των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο με τις Θέσεις, καθώς και με τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών τις τελευταίες δυο εβδομάδες ενάντια σε απόψεις διαφοροποίησης από τις Θέσεις. Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, «για τις Θέσεις και το Πρόγραμμα του Κόμματος ψήφισαν υπέρ το 96,80%», ενώ «θετικά εκφράστηκε το 98,9% των μελών στις ΟΒ». Η εικόνα βρίσκεται σε αντίθεση με την εικόνα από τον προσυνεδριακό διάλογο που δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη και αποτύπωνε περίπου το 1/3 των παρεμβάσεων σε κριτική προς τις Θέσεις.

Δικαιολογώντας τη στάση του ΚΚΕ, από την αρχή του Μνημονίου, η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε «στα καπιταλιστικά κράτη που ασκούσαν ηγετικό ρόλο παγκόσμια» στις οποίες «τα Κομμουνιστικά Κόμματα που είχαν κατακτήσει ισχυρές θέσεις στο κίνημα, με αντανάκλαση στα Κοινοβούλια, ενσωματώθηκαν και μεταλλάχτηκαν, στο φόντο πάντα της επικρατούσας στρατηγικής αντίληψης ότι υπάρχει δυνατότητα μεταβατικού αντιμονοπωλιακού-δημοκρατικού, πολιτικού προγράμματος στο έδαφος της καπιταλιστικής κυριαρχίας, το οποίο χωρίς να είναι σοσιαλιστικό, μπορεί να υπερασπίσει τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες και ν' ανοίγει το δρόμο για το σοσιαλισμό».

Αισθανομενη, ίσως, πίεση από κριτικές «που μας κατηγορούν ότι παραπέμπουμε τα πάντα στο σοσιαλισμό και αναχωρούμε από την πάλη για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, κάνουν πως δεν βλέπουν, πως δεν ξέρουν, ότι το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενοι μαζί του σηκώσαμε στις πλάτες μας το μεγαλύτερο βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενώ πήραμε πρωτοβουλίες για ανάπτυξη μετώπων πάλης σε συγκεκριμένα και άμεσα προβλήματα: Από τα χαράτσια και τα διόδια, ώς τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τις συλλογικές συμβάσεις, για όλα τα μνημονιακά μέτρα, για την κοινωνική ασφάλιση και την Υγεία, για τα αγροτικά προβλήματα, τις μεγάλες ανάγκες των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας, των γυναικών».

Για το γεγονός ότι την ίδια περίοδο το ΚΚΕ ήταν απών ή περιχαρακωμένο απέναντι στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού δεν υπήρξε αναφορά. «Είναι γεγονός ότι η αστική τάξη της χώρας μας, όπως άλλωστε και η ευρωπαϊκή αστική τάξη, ή παγκόσμια, δεν είναι ευθυγραμμισμένη ως προς το ποια συνταγή θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης». Για να καταλήξει η Παπαρήγα πως «άλλωστε, φιλελεύθερη ή κεϊνσιανή πολιτική ακολούθησαν στη χώρα μας τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ» και τελικά στο ότι «τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης έχουμε το δίπολο Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα μετασχηματίζεται ως Ν. Δ. -ΣΥΡΙΖΑ», αναδείχνοντας με λίγα λόγια το δίπολο αντιμνημονιακού μπλοκ και ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος δέχεται την επίθεση όλου του μεγαλοαστικού κόσμου) περίπου ως μια άλλη εκδοχή του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

Την υποχώρηση του ΚΚΕ στις ευνοϊκές συνθήκες που δημιούργησε με τραγικό τρόπο η επίθεση του Μνημονίου, η Παπαρήγα απάντησε ότι «δεν αποφύγαμε, ξεκινώντας από την απερχόμενη Κ.Ε. και κατά συνέπεια ως την κομματική βάση, ένα πνεύμα εφησυχασμού ότι έχουμε σωστή πολιτική γραμμή... Για συγκεκριμένη φάση ο συσχετισμός δυνάμεων καθορίζεται ανεξάρτητα από τη θέληση του Κόμματος, αφού είναι προϊόν δραστηριότητας των τάξεων και των κομμάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι μένει στατικός και αναλλοίωτος. Κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να αλλάξει θετικά, αλλά και να πισωγυρίσει προσωρινά, αφού η ίδια η καπιταλιστική πραγματικότητα δεν μένει στατική»...

Τ.Τ.


 Κλίμα αυταρέσκειας από την ηγεσία του ΚΚΕ στο Συνέδριο 

 Του Γιώργου Λαουτάρη - "Πριν"

Οι λέξεις «συνέχεια» και «δικαίωση» ταιριάζουν περισσότερο στο κλίμα έναρξης του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, όπως προκύπτει από την εισήγηση που παρουσίασε η Αλέκα Παπαρήγα το πρωί της Πέμπτης στον Περισσό.

Με ένα εκτενές βίντεο, πριν ανέβει η απερχόμενη γ.γ. στο βήμα, οι δεκάδες καλεσμένοι του κόμματος, που κινήθηκαν σε ένα εύρος από τον Δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο, ως τον Σήφη Ζαχαριάδη, γιο του θρυλικού αρχηγού του ΚΚΕ, παρακολούθησαν ένα αφιέρωμα στην πορεία του κόμματος από την ίδρυσή του, με μοτίβο και έμφαση στη φράση «κάτω από τις ίδιες σημαίες».

Πρόκειται ασφαλώς για ένα βαρύ ιστορικό φορτίο, ωστόσο πέρα από το συναισθηματικό επίπεδο, η έμφαση της πολιτικής συνέχειας, όπως φάνηκε από την ίδια την εισήγηση και αποτυπώνεται και στις Θέσεις, γίνεται περισσότερο για τα τελευταία χρόνια, παρά για τους αγώνες τη δεκαετία του ’20. Η μη αναμενόμενη άνθηση διαφοροποιήσεων και προβληματισμών στον προσυνεδριακό διάλογο άφησε στην καθοδήγηση του κόμματος ένα άγχος για το βαθμό αποδοχής των κατευθύνσεων που έδωσε.

Έτσι ήδη από την προηγούμενη Κυριακή ο Ριζοσπάστης ανακοίνωσε ποσοστό ψήφισης των Θέσεων «πάνω από 95%» ενώ αρθρογράφος σχολίασε ως «ισχνή μειοψηφία στο Κόμμα» τα μέλη που εξέφρασαν δημοσίως άλλη άποψη. Η Αλέκα Παπαρήγα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι Θέσεις υπερψηφίστηκαν σε ποσοστό 96,8%, ενώ όπως είπε, «θετικά εκφράστηκε το 98,9% των μελών στις ΟΒ στις Θέσεις, το σχέδιο Προγράμματος και στο σχέδιο Καταστατικού».

Βεβαίως, τα ποσοστά αυτά αποδοχής επί της αρχής των κειμένων δεν αποκλείουν διαφοροποιήσεις σε σημεία, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Κεντρική θέση στην εισήγηση έχει η εκτίμηση ότι «η επαναστατική αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική», με «κινητήριες δυνάμεις της επανάστασης» την εργατική τάξη ως ηγετική δύναμη, τους μισοπρολετάριους, τη φτωχή αγροτιά και τα πιο καταπιεσμένα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων της πόλης.

Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι η τακτική για την αλλαγή αυτή, τείνει να ταυτιστεί με τη στρατηγική, καταργώντας τις μεταξύ τους διαφορές: Η απόσπασή τους, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, είχε ιστορικά «σοβαρές έως και δραματικές επιπτώσεις στο παγκόσμιο κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα».

 Ο «κρίκος» της τακτικής που σε μη επαναστατικές συνθήκες θα ανασυντάξει το εργατικό κίνημα αναλύθηκε κυρίως αρνητικά, τι δηλαδή δεν θα είναι: Κατά το ΚΚΕ λοιπόν, δεν αποτελεί «κρίκο» η πάλη κατά του Μνημονίου, το κούρεμα και η επιμήκυνση του χρέους, η διεύρυνση του κρατικού παρεμβατισμού ή το «plan B που πλασάρεται με την έξοδο από την ευρωζώνη».

Αντιθέτως, «κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις» (τις οποίες η Αλέκα Παπαρήγα δεν ανέφερε) η «πάλη κατά των συνεπειών της κρίσης, η αποτροπή μεγαλύτερης χρεοκοπίας του λαού, η διέξοδος από την κρίση υπέρ του λαού» μπορεί να αποτελέσει το ζητούμενο κρίκο. Ενδιαφέρον είχε η αναφορά για την πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ.

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι «η γραμμή συμμαχίας του 15ου και του 19ου Συνεδρίου είναι η ίδια», μολονότι στο πλαίσιο των παλιότερων αποφάσεων είχε δρομολογηθεί πολιτική συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και στο ΠΑΜΕ, με το ΔΗΚΚΙ και άλλες δυνάμεις, κάτι που σήμερα δεν συζητείται.

Η εισήγηση πάντως άφησε κάποια «παράθυρα»: Έγινε αναφορά σε «στιγμές μέσα από τις οποίες αποκρυσταλλώνεται ο συσχετισμός», οι οποίες όπως διευκρινίστηκε, μόνο εκ των υστέρων μπορούν να εκτιμηθούν. Παράλληλα, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «στο βαθμό που με την ανάπτυξη της ταξικής πάλης διαμορφώνονται και μικροαστικού χαρακτήρα πολιτικές δυνάμεις … τότε το ΚΚΕ θα έχει συνεργασία μαζί τους».

 Το ίδιο ασφαλώς δεν ισχύει επουδενί με τις ριζοσπαστικές και αντικαπιταλιστικές πολιτικές δυνάμεις. Ενδεικτικό ίσως και συμβολικό στιγμιότυπο αυτής της άποψης περί συμμαχιών είναι το γεγονός ότι στην έναρξη του συνεδρίου κλήθηκαν μόνο θεσμικοί φορείς, όπως ο πρόεδρος της Βουλής ή δήμαρχοι της Αττικής (Καμίνης, Ασκούνης) αλλά όχι πολιτικά κόμματα.

Για οικονομικούς λόγους, όπως τονίστηκε, σε αυτό το Συνέδριο δεν κλήθηκαν αντιπροσωπείες κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων από άλλες χώρες. Η αυτοκριτική της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής εστιάστηκε με αρκετές δόσεις αυταρέσκειας στο «πνεύμα εφησυχασμού ότι έχουμε σωστή πολιτική γραμμή». Στον εφησυχασμό αυτό αποδόθηκε και η παράλειψη οργανωτικών μέτρων «για την προώθηση της στρατηγικής μας στην πράξη».

Στα δημοσιογραφικά γραφεία η διαδοχολογία έχει φουντώσει, ωστόσο τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Όσο ισχύει ότι η Αλέκα Παπαρήγα έχει αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχουν άξια στελέχη να φέρουν σε πέρας την καθοδηγητική δουλειά, άλλο τόσο ισχύει ότι σε περιόδους κρίσης και σχετικής εσωστρέφειας, η αλλαγή βάρδιας στη «γέφυρα» κοστίζει. «Η 15η Απρίλη πρέπει να μας βρει ένα βήμα πιο μπροστά», είπε κλείνοντας την εισήγηση η γ.γ. του ΚΚΕ, ωστόσο δεν έπεισε ότι η δρομολογημένη πορεία είναι και η σωστή.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
14 Απριλίου 2013 στις 3:32 μ.μ.

Κουράστηκε ο κοσμάκης από τόση αντικκουεδιλα.
Εδώ ο κόσμος καίγεται … έλεγε η γιαγιά μου.
Μια εφημερίδα, ένα blog , κάποια ΜΜΕ που να έχουν τις θέσεις του κκε και να τις σχολιάζουν κάποιοι δημοσιογράφοι με άλλη άποψη έως τώρα δεν είδαμε!
Καλά ρε ιδιοτελείς κατεφθηνομενα παπαγαλάκια…!
Που έχετε την εντύπωση πως απευθύνεστε?
Τόση βρομιά, τόσο ψέμα, τόση ξενδριαντροπια ούτε ο καθηγητής σας ο GEBEL δεν θα το φανταζόταν από τέτοιους επαίσχυντους κοντυλοφόρους .
Οποίος από τον λαό μας και την τάξη μας (ΕΡΓΑΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ- ΜΙΚΡΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ- ΑΓΡΟΤΕΣ κ.λ.π) θέλει να μάθει για το κκε, δεν έχει παρά να πάει εκεί που έχει τις οργανώσεις του εκεί που είναι οι ανθρωποι του,
στην καθημερινή δράση τους, να ρωτήσει από πρώτο χέρι και να μάθει τι λέει αυτό το κόμμα και τις θέσεις του.

ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ…? ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος
14 Απριλίου 2013 στις 3:35 μ.μ.

samiko13@hotmail.com θελω να μου γραψετε γιατι αυτο που γραφω δεν το ανεβαζεται. εχω το δικαιωμα να μαθω και μονο επιδη μπαινω και σας διαβαζω.

Ανώνυμος
14 Απριλίου 2013 στις 6:34 μ.μ.

Μη νομίζεις πως εισαι ο μονος.....Δεν περπατάει η "καλοπροαίρετη κτητική" τους απο ολες τις απόψεις,εχει πέσει πολυ "σφαλιάρα"..Παρεξηγήθηκαν μεχρι και για το οτι τους είπαμε
πως θελουν να κανουν τους εργατες, μικρούς καπιταλιστές...Ενω θα έπρεπε να τους πούμε καλες δουλείες.... φαίνεται....
Σας φάγανε τα μεγάλα λογια και οι εξυπνάδες ..Για μεχρι εκει είστε,διαχρονικά...

Ανώνυμος
14 Απριλίου 2013 στις 6:40 μ.μ.

Ελα μωρέ τωρα χάθηκε να βαλετε ενα φρέσκο πρόσωπο ενα σταρ η" κατι τετοιο..

Πολυ περιχαρακωμένο αυτο το κόμμα

Ανώνυμος
15 Απριλίου 2013 στις 12:58 π.μ.

δηλαδη εσεις η 4 απο πανω ειστε ευχαριστημενοι απο την διαδικασια και την εκλογη και φυσικα απο το αποτελεσμα αν καταλαβα καλα ,εγω οχι παλι γιατι μου θυμησε λιγο βορεια κορεα(ΟΙΚΟΓΕΝΙΟΚΡΑΤΙΑ),,δεν ειπαμε να βαλουνε ενα "σταρ"ειπαμε να να σταματησει να ειναι κλαπ για λιγους οτι αποφασισει η ηγεσια και το ποπολο να ειναι ετοιμο παντα για νεους αγωνες ,διαχρονικα αυτοι ειναι λιγοι και οχι τα απλα μελοι ή ψηφοφοροι του ΚΚΕ απο την καζερτας και την διαγραφη του βελουχιωτη και μεχρι τωρα..ΤΟ ΚΚΕ ειναι το κομμα του λαου τιποτα λιγοτερο..ελπιζω ο νεος ΓΓ να με διαψευση και να παει το κομμα μπροστα και με σωστες κινησεις αλλιως το κομμα θα μεινει εκτος βουλης ή ακομα χειροτερα κολλημενο παντα στο 5% και αν βολευει καποιους αυτο το 5% γιατι το ειδανε κατι σαν δημοσιο να φυγουνε και ας και στελεχη και ηγεσια γιατι εγω ειμαι ψηφοφορος και λαος και δεν το κουναω ρουπι απο το κομμα μεχρι να το δω κυβερνηση

Ανώνυμος
15 Απριλίου 2013 στις 3:37 π.μ.

Εσύ που αποκαλείς όσους ασκούν κριτική στην ηγεσία του ΚΚΕ ένα κιλό κρέας πιστεύεις ότι βοηθάς το Κόμμα με αυτό τον τρόπο; Με το να μιλάς σαν φασίστας; Ντροπή πια.

Μάνι

Προς tsak-giorgi: Καταργήστε ρε παιδιά τα δύο blog και κρατήστε ένα site/blog. Μας μπερδεύετε έτσι.

Ανώνυμος
15 Απριλίου 2013 στις 7:21 π.μ.

O Υπουργός προπαγάνδας του Ναζιστικού Κόμματος της Γερμανίας λεγόταν Γκαίμπελς (Goebbels) και όχι GEBEL.

Ανώνυμος
15 Απριλίου 2013 στις 11:36 π.μ.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΤΏΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος
15 Απριλίου 2013 στις 3:35 μ.μ.

@Ανώνυμο 11:36

>'ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΤΏΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.'
-Ποιές αποφάσεις; Εννοείς τις 'θέσεις' του Γόντικα και της παρέας του που κατεβάσανε γραμμή και που όσοι δεν τις ψηφίσανε τους έφαγε μαύρο φίδι όπως και εμάς κάποτε;
Τα συνέδρια γίνονται για να συζητούν, να συμπληρώνουν και να διαφοροποιούν τις εισηγήσεις. Ποιά 'θέση' διαφοροποιήθηκε και που;
>ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ
-Ο Κομμουνιστής δεν πασχίζει μόνο να περάσει την γραμμή του Κόμματος. Συζητάει κιόλας.
Και για να προλάβω: αντι-ΚΚΕ και προβοκάτορας είναι όποιος δεν αφουγκράζεται το λαό, όποιος δεν δέχεται να ακούσει(όχι να δεχθεί) άλλες απόψεις, όποιος έσβησε το 'δημοκρατικό' και άφησε τον συγκεντρωτισμό, αυτός που καταδικάζει το Κόμμα του Λαού στο 4% σε μια Ελλάδα των 1.600.000 ανέργων, αυτός που προσπαθεί να το βγάλει εκτός Βουλής.

ΥΓ: Ξέρουμε όλοι εμείς οι απέξω που μιλάμε για το ΚΚΕ, πως οι 'εντός των τειχών' θα μας πουν προβοκάτορες και αντικομμουνιστές. Όταν είμαστε μέσα και εκφράζαμε άλλη άποψη μπήκαμε στη μαύρη λίστα της Γραμμής. Όμως εμείς όπου βρίσκουμε βήμα θα τα λέμε. Έχουμε δικαίωμα και ειδικά όταν την αίθουσα που γίνονταν το συνέδριο την χτίσαμε και εμείς!

16 Απριλίου 2013 στις 10:36 π.μ.

το ΚΚΕ είναι κόμμα του λαού, όντως… η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπου αυτοπροβάλλεται ως μία « κομουνιστική αριστερά» τάση, είναι του λαού??? εάν ναι, γιατί ενόψει της δεύτερης συνδιάσκεψης δεν ανοίγει τις « πόρτες» του σε όλους μας, ακόμα και να συμμετέχουμε όλοι μας σε αυτήν??? ο ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε στο 27% ( και αναμένετε και άλλη άνοδο) δεν είναι κόμμα του λαού? εάν ναι, γιατί ενόψει ιδρυτικού συνεδρίου, δεν ανοίγει σε όλους μας τις « πόρτες», ακόμα και να συμμετέχουμε όλοι μας σε αυτό ( http://newpost.gr/post/207594/view/ )???

σιγά ρε Ανώνυμε (15 Απριλίου 2013 - 3:35 μ.μ. ) που έχεις χτίσει κιόλας την αίθουσα που το ΚΚΕ κάνει τα συνέδρια του … πότε την χτίσατε? το 89 που διασπάσατε νεολαία και κόμμα ( και σήμερα ζητάτε συμμαχίες του ΚΚΕ με άλλα κόμματα) ή το 91 που πάλι κάνατε το ίδιο? άσε μας πια… όλο σαχλαμάρες …

Ναβις
19 Απριλίου 2013 στις 1:55 π.μ.

H ηγεσία του ΚΚΕ φαινεται οτι επιλεγει την ταχτικη της επιθεσης για να εμποδισει την πορεια της προλεταριακής συνειδησης προς την αγκαλια της σοσιαλδημοκρατιας. Ειναι νομιζω ενα ανοιχτο ζητημα. Αυθορμητα το προλεταριατο αναπτυσσει προσδοκιες απο μια κυβερνηση της αριστερας. Αφου δεν καταφερε να αναχαιτισει την καπιταλιστικη λεηλασια των δικαιωματων του με μαζικους αγωνες ειναι νομιζω αναμενομενο να επενδυσει σε προσδοκιες απο μια εκλογικη νικη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτη την αναμενομενη αυθορμητη πορεια της προλεταριακής συνειδησης επιχειρει να εμποδισει το ΚΚΕ με την ταχτικη του. Ευχομαι ειλικρινα να τα καταφερει, αλλα φοβαμαι οτι δεν θα μπορεσει.

21 Απριλίου 2013 στις 11:50 μ.μ.

Ναβις....ο οπορτουνισμος σου δεν εχει όρια!ασε που φέρεσε και σαν πασιφιστής. Βγες στον Δρομο και αγωνισου η αλλιωσ θα κλειστεις σε κανα μοναστηρι!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger