Home » , » Ο επικίνδυνος κοινωνικός αυτοματισμός

Ο επικίνδυνος κοινωνικός αυτοματισμός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 11 Μαΐου 2013 | 1:30 μ.μ.


Η συγκυβέρνηση Σαμαρά προσφεύγει για μία ακόμη φορά στον κοινωνικό αυτοματισμό, τώρα, με αφορμή την απεργία των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με τη δύναμη των συστημικών ΜΜΕ, μαθητές και γονείς επιχειρείται να στραφούν ενάντια στους καθηγητές, που ενώ αντιδρούν στο σφαγιασμό τους από τη μνημονιακή κυβέρνηση, προβάλλονται σαν τάχα αδιάφοροι για τους κόπους των μαθητών τους και τις θυσίες των γονιών τους. Κάθε μέσο επιστρατεύεται, οι οθόνες της τηλεόρασης και των υπολογιστών -συστημικοί ιστότοποι- πλημμυρίζουν από εικόνες αγωνιούντων παιδιών, ώστε να στραφεί η πλειοψηφία της κοινωνίας ενάντια στον προγραμμένο από το Μνημόνιο κλάδο. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για να κλιμακωθεί, στη συνέχεια, η επίθεση της κυβέρνησης είτε με άγρια καταστολή είτε με επιστράτευση είτε με εκδικητική τιμωρία και με απολύσεις πλέον.

Αυτήν τη μεθόδευση την έχουμε ζήσει πολλές φορές (πρόσφατα με τους εργαζομένους στο Μετρό και με τους ναυτικούς) και η αποτελεσματικότητα της οφείλεται στο ότι εφαρμόζεται πάνω σε μια κοινωνία βομβαρδιζόμενη επί δεκαετίες με ισχυρότατες δόσεις ατομισμού, εξατομίκευσης, απουσίας συλλογικού οράματος και συλλογικής ελπίδας. Η «επένδυση» στον κοινωνικό αυτοματισμό βυθίζει διαρκώς και περισσότερο την κοινωνία σε ένα σπιράλ κατατεμαχισμού και αποσύνθεσης.
Πλέον ξεπεράσαμε το γνωστό «διαίρει και βασίλευε» και πλησιάζουμε το ακρότατο σημείο. Δεν μιλάμε μόνο για το χειρισμό των εργαζομένων, αλλά για την ανάπτυξη της ναζιστικής αντίληψης. Όσο περισσότερο οδηγείται ένας απελπισμένος κόσμος ενάντια σε άλλους κατατρεγμένους, τόσο περισσότερο βρίσκει έδαφος να δυναμώσει η Χρυσή Αυγή. Αυτό υποδεικνύει η απλή λογική και επαληθεύει η εμπειρία.

Η αντίσταση στον κοινωνικό αυτοματισμό είναι πρωτίστως αναγκαία για μια επαναβηματοδότηση του γενικού κοινωνικού συμφέροντες. Δεν είναι δυνατόν να επικαλούνται το κοινωνικό συμφέρον οι μνημονιακοί, αυτοί που κατεδαφίζουν την κοινωνία και διαλύουν τη χώρα. Πολύ χαρακτηριστικά, η επόμενη εικόνα στις οθόνες, μετά τους αγωνιούντες για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αφορούσε την ανεργία, που ανάμεσα στους νέους σκαρφάλωσε πλέον στο 64%.

Έχει, άραγε, το δικαίωμα να διατείνεται ότι αγωνιά, τάχα, για τη νεολαία η μνημονιακή διακυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα που έφτασε τα πράγματα σε αυτά τα χάλια; Βέβαια, η επανανοηματοδότηση του γενικού κοινωνικού συμφέροντος προϋποθέτει και μια ουσιώδη αυτοκριτική των πραγματικά προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που, δυστυχώς, δεν αντιμετώπισαν αποφασιστικά τα υπαρκτά φαινόμενα εκμαυλισμού της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, αλλά και -περιορισμένης έστω- μερίδας εργαζομένων.

Πηγή: "Δρόμος της Αριστεράς"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2013 στις 10:47 μ.μ.

η απεργια των καθηγητων μεσα στις παννελληνιες ειναι κομενες και ραμενες στα μετρα τις συγκυβερνησης της τροικας ,οποιος δεν το βλεπει αυτο εινα τουλαχιστον αγαθιαρης.. χειραγωγησει ειναι ποια μια επιστημη που την γνωριζουνε καλα στην κυβερνηση δημιουργουνε οι ιδιοι μεσω των μηχανισμων τους ¨συνδικαλιστες" προβλημα και μετα σαν απο μηχανης θεοι το λυνουνε οι ιδιοι,απομακρινοντας τη σκεψη του λαου απο τα πραγματικα προβληματα φτωχεια εξαθλειωση ανεργια κτλ..την ιδια ωρα ηδη η μαθητρια ολγα τρεμη και σημμαθητης πρετεντερης αρχησαν να ανησυχουνε για της εξετασεις εποντε τα τσακαλια του σκαι και φυσικα παρεμβαση στο θεμα θα κανουνε και οι λοιπες δημαγωγικες δυναμεις Αδωνης κασιδιαρης και φυσικα ο πρυτανης της ελληνικης παιδιας καιαδας Ανορφογραφοσ

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2013 στις 6:06 μ.μ.

Mήπως τον κοινωνικό αυτοματισμό τον τροφοδότησε η στάση του κκε και οι δηλώσεις Σοφιανού?
Μήπως?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger