Home » , , » Το ΚΚΕ πούλησε τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό "902"

Το ΚΚΕ πούλησε τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό "902"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 6 Αυγούστου 2013 | 11:50 π.μ.

Δίχως να κατονομάζεται ο επιχειρηματικός όμιλος στον οποίον κατέληξαν η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του "902" το γραφείο Τύπου της Κ.Ε του ΚΚΕ, με ανακοίνωση του που παραθέτουμε παρακάτω ανακοίνωσε την πώληση των ΜΜΕ που διέθετε η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα από την ιστοσελίδα των ¨Νέων":

 Χωρίς ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό θα είναι πλέον το ΚΚΕ, καθώς μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, η κομματική, δηλαδή, εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους εν λόγω σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τους οποίες εκπέμπουν.

Η πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του κόμματος, που κυοφορούνταν εδώ και μήνες, ολοκληρώθηκε, οι σχετικές υπογραφές μπήκαν, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη ο οποίος έχει και την κομματική- πολιτική ευθύνη για τα κομματικά ΜΜΕ.

Ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν. Κι επειδή αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν εργασιακά τους δικαιώματα.

Τέλος, υπάρχει και μια μικρή ομάδα (περί τους 4 εργαζομένους) που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ. Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον προαναφερόμενο μισθό θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις. 

Εν τω μεταξύ ήδη η διεύθυνση του 902 άρχισε συζητήσεις με τους εργαζομένους που θα απολυθούν από τους οποίους ζητείται να αποδεχτούν κούρεμα των οφειλομένων τουλάχιστον κατά 40%.

Η διαδικασία των απολύσεων και η τυπική μεταβίβαση της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ στον νέο ιδιοκτήτη θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Αυγούστου. Σ' αυτό το διάστημα ο ραδιοφωνικός 902 θα παίζει μόνο μουσική κι ενδεχομένως να υπάρχει και κάποιο σύντομο δελτίο ειδήσεων.

Αναδημοσίευση από το www.tanea.gr

  Σε ανακοίνωσή του για τον «902» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής

«Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φίλους του σταθμού ράδιο – τηλεόραση 902 αριστερά στα FM σχετικά με το σταθμό.

Όπως γνωρίζετε, για δυο και πλέον δεκαετίες με το σταθμό 902 δώσαμε ένα σοβαρό και πολύμορφο αγώνα για ουσιαστική ενημέρωση του λαού, ώστε να ξέρει την αλήθεια, να διαμορφώνει άποψη μέσα στον κυκεώνα της στρέβλωσης των γεγονότων και της παραπληροφόρησης.

Ο σταθμός στήριξε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και συνέβαλε στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό. Στήριξε την πολιτική του ΚΚΕ για να απαλλαγεί ο λαός από την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, το καπιταλιστικό σύστημα που τη γεννά.

Ο 902 ραδιόφωνο – τηλεόραση χτίστηκε και αναπτύχθηκε με την ολόπλευρη βοήθεια του ΚΚΕ και τη στήριξη φίλων του κόμματος και του σταθμού, με τη δουλειά και το μεράκι των εργαζομένων σ’ αυτόν, δημοσιογράφων, τεχνικών, καλλιτεχνών.

Ο σταθμός στηρίχτηκε ως εκφραστής του δίκιου του λαού και από ευρύτερο λαϊκό κόσμο.

Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της οικονομικής κρίσης η εταιρία Ραδιοτηλεοπτική, καθώς και οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους στο σταθμό, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αντέξει ο σταθμός στις οικονομικές δυσκολίες. Παρ’ όλες τις προσπάθειες και την στήριξη του ΚΚΕ, δεν έγινε δυνατό να αποφευχθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του σταθμού.

Για τα προβλήματα αυτά και τις δυσκολίες είχαμε ενημερώσει επίσημα και δημόσια, πριν ένα χρόνο, μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Αυτό που κυριαρχούσε στην προσπάθειά μας ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους,  καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Στις προσπάθειες που κάναμε ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρέη και οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους, εξετάσαμε και την περίπτωση να πωληθεί η εταιρία Ραδιοτηλεοπτική.

Η σημερινή οικονομική κατάσταση της Ραδιοτηλεοπτικής δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Υπήρξε τελικά δυνατότητα πώλησης και καταλήξαμε να δοθεί αυτή η λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού. Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρίας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα λεκτικά και ηχητικά παραμένουν στο Κόμμα.

Έγινε αυτή η επιλογή σε σχέση με το κλείσιμο, γιατί δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Γνωρίζετε ότι ο σταθμός στηριζόταν πάντα οικονομικά από το ΚΚΕ. Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενίσχυση για τη λειτουργία του σταθμού.

Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει έλλειμμα στην ενημέρωση του λαού, αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση.

Γνωρίζουμε ότι η επιλογή αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη αφορμή για κακόβουλες επιθέσεις στον 902 και το ΚΚΕ. Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι φίλοι του Κόμματος και του σταθμού θα υπερασπιστούν το Κόμμα και την πολιτική του και θα βρουν τον τρόπο να αναπληρωθεί το κενό στην ενημέρωση που αφήνει η έλλειψη του 902. Αυτή η έλλειψη της άλλης φωνής μπορεί να καλυφθεί με συζητήσεις μέσα στο λαό που οργανώνει το ΚΚΕ, από τον Ριζοσπάστη, το portal 902.gr στο διαδίκτυο. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται είμαστε σίγουροι ότι το δίκιο δεν πνίγεται και ο λαός θα βάλει τέλος στο άδικο σύστημα που ζούμε».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2013 στις 12:02 π.μ.

Απλώς γελοίοι.
Και ακόμα 48 οικογένειες στο δρόμο.
Σιγά μην συγκινηθεί η νομενκλατούρα απο το δράμα των απολυμένων.
Και είχαν το θράσος αυτοί οι ίδιοι να πάνε στην ΕΡΤ δήθεν για αλληλέγγυοι.
Ναι ειναι οι ίδιοι που κατηγορούσαν τον Κεδίκογλου.
Χωρίς τσίπα.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2013 στις 2:28 π.μ.

Να τους προσλάβει ο συριζα ρε παιδια .Ε δω εχει προσλάβει το μισο ΠΑΣΟΚ τους 48 εργαζόμενους δεν μπορεί ...Τα πουρά της οικογένειας Λατση και του ΣΕΒ φτανουν και περισσεύουν ...Για να μην πω για τον Ομπαμα ,θα λυθει και το πρόβλημα της ανεργίας


καλα τα λες 12.02 κατω τα χερια απο τον κεδικογλου

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2013 στις 12:08 μ.μ.

Ξεφτίλα για το ΚΚΕ.. Πριν μερικούς μήνες είχαν οργιάσει οι κκεδες, καταγγέλοντας ως ψευδή τα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν την πώληση του 902!

Τώρα κκεδες;; Τον πουλήσατε στους καπιταλιστές τον σταθμό; Τον πουλήσατε στους καπιταλιστές. Θα πουλήσετε και το σκοινί για να κρεμάσουν το λαϊκό κίνημα με την αντίληψή σας.

Αντί να δώσετε τη συχνότητα σε ΟΛΗ την Αριστερά (συριζα, κκε, ανταρσυα κλπ) και στα σωματεία, σε συλλογικότητες γειτονιές, σε καλλιτεχνικές συλλογικότητες που αγωνίζονται, ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ!

Γαμάτη υπηρεσία σε όφελος της αστικής τάξης. Και εις ανώτερα!

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2013 στις 4:06 μ.μ.

Όχι 2.28 δεν κατάλαβες.Ο 12.02 δε λέει κάτω τα χέρια απ'τον Κεδίκογλου.Λέει ζήτω ο Μαρινάκης,
ζήτω οι απολύσεις όλων των εργαζομένων,ζήτω οι κολεγιές με τους κολλητούς του Σαμαρά,ζήτω η κόκκινη συνιστώσα της ΝΔ.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2013 στις 5:14 μ.μ.

Την απάντηση στους μπουρδολόγους του ΣΥΡΙΖΑ την δίνει ο δικός τους Πέτρος Τατσόπουλος:
"Ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με «δυνάμεις της δεξιάς»".
Επαναφέρει την πρόταση για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με «δυνάμεις από τη δεξιά» ο βουλευτής του κόμματος, Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στον «ANT1».

Επικαλείται τα δυσάρεστα -όπως τα χαρακτήρισε- ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν οριακή διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή.

Ο Π. Τατσόπουλος συμπεραίνει ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να μιλάει για αυτοδυναμία και για να μην έχουμε κυβέρνηση με την ανοχή των ναζιστών δηλώνει ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε άλλες λύσεις».

Η επαναφορά της πρότασης Τατσόπουλου δεν είναι άσχετη με το γεγονός πως το αστικό πολιτικό σκηνικό είναι αυτή την περίοδο κινούμενη άμμος και υπό διαμόρφωση και επίσης δείχνει έναν από τους τρόπους αξιοποίησης της Χρυσής Αυγής για την δρομολόγηση εξελίξεων.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2013 στις 1:33 π.μ.

Καλά αυτοί είναι ικανοί για να συνεχίσουν να πληρώνουν τον επαγγελματικό τους στρατό να πουλήσουν ακόμα και τον Περισσό,όχι τον 902.
Ζήτω ο Μαρινάκης.Ζήτω το χάρισμα της συχνότητας.
Ζήτω οι απολύσεις όλων των εργατών.
Ζήτω οι κολεγιές με τους κολλητούς του Σαμαρά.
Ζήτω η κόκκινη συνιστώσα της ΝΔ.
Λαέ μην εμπιστεύεσαι τον ΣΥΡΙΖΑ.
Παιδιά πόσο πάει ο Περισσός;Μεγάλο μέγαρο,ωραίο,
θα πιάνει αρκετά λεφτά.Θα ζήσουνε με αυτά άκοπα οι κηφήνες σας άλλα 5 χρόνια για να το παίζουνε κομμουνιστές στα 15χρονα.
Το πουλάτε ρε σεις στον Τσίπρα τώρα που έχει λεφτά απ'την κρατική χρηματοδότηση;
Η'θα το πουλήσετε και αυτό στον Μαρινάκη;
Είστε εντελώς ξεφτίλες γιατί ΚΑΙ έχετε απολύσει ένα σωρό κόσμο ΚΑΙ ξεπουλάτε ΚΑΙ διαλέγετε καπιταλιστές.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2013 στις 5:45 μ.μ.

Ξεφτίλα για το ΚΚΕ:

1. Επιστρεφει τις συχνότητες τηλεόρασης και ραδιοφώνου γιατί και καλά δεν έχει λεφτά. οκ δεν έχει λεφτά. Κοιτάξτε σκατοψυχιά: Προτιμά το ΚΚΕ να δώσει σε καπιταλιστές τις συχνότητες, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ νακάνουν όλοι μαζί μια σύγχρονη αριστερή τηλεόραση!!!!

Αν αυτό δεν είναι σκατοψυχια και τέλεια υπηρεσία προς την άρχουσα αστική τάξη της χώρας μας, τότε τι είναι;;;

2. ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟ ΚΚΕ άλλους 45 εργαζόμενους με δικά του κόλπα νομικίστικα (σπάσιμο σε 2 εταιρείες της υπάρχουσας και απόλυση απο αυτές των εργαζόμενων) και ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ του το μέλλον τους!!

Φίλοι του ΚΚΕ όσο περνά ο καιρός είναι για σας πιο δύσκολο να υπερασπίζεστε το κόμμα σας, το οποίο κατά πως φαίνεται στην πράξη, αποδεικνύεται ολοένα και πιο ανίκανο να συμβάλλει στην χειραφέτηση της εργατικής τάξης.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2013 στις 2:57 μ.μ.

Ο ιδιοκτήτης κρύβεται γιατί φοβάται μήπως χαλάσει το ντιλ έστω και την τελευταία στιγμή.
Για τον ίδιο λόγο τον κρύβει και το ΚΚΕ.Για να μη χαλάσει το ντιλ.
Μην ακούτε για τετελεσμένα και ρήτρες.Αν πάει στον Περισσό ΤΩΡΑ όλος ο κόσμος όπως πήγε και στην ΕΡΤ,πάνε τα τετελεσμένα,πάνε και οι ρήτρες.
Ο Περισσός πρέπει ΤΩΡΑ να γίνει νέα ΕΡΤ,να πάμε όλοι εκεί.Πρώτοι απ'όλους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.Θα είναι μια πράξη αλληλεγγύης στον αγώνα που έδωσε το ΠΑΜΕ στο Ραδιομέγαρο.
Έτσι θα χαλάσει το ντιλ.Αυτό τρέμουν.
Όχι στο χάρισμα του 902.Ο 902 ανήκει στο λαό και δεν πουλιέται σε κανένα Μαρινάκη.
Ο λαός πρέπει να πάει στον Περισσό και να προστατέψει τον σταθμό ΤΟΥ από αυτούς που τον βγάζουν στο σφυρί.
Την ίδια στιγμή που θα βρεθούν 20 χιλιάδες κόσμου στον Περισσό,θα έχει ακυρωθεί το ντιλ.
Και για να το λήγουμε.
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ με το χάρισμα του 902.Αλλά μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.Όμως με 20 χιλιάδες έξω απ'το Σπίτι του Λαού,κάτι μπορούν να κάνουν.
Σας νοιάζει να παίζετε ξύλο πάνω απ'το χυμένο γάλα,ή σας νοιάζει να κάνετε τίποτα σοβαρότερο μπας και σωθεί ο σταθμός την τελευταία στιγμή;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger