Home » , » Ανδρέας Κεφαλογιάννης: Ο σύγχρονος παπα-Ανυπόμονος!

Ανδρέας Κεφαλογιάννης: Ο σύγχρονος παπα-Ανυπόμονος!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013 | 2:58 μ.μ.

Γράφει ο askordoulakos 

«Απ’ όντεν ήμουνε μικιός, ήκουσα και θυμούμαι, ό,τι κι αν κάμεις στη ζωή, προδότη μη σε πούνε».

Ανωγειανή μαντινάδα του γέρο-Πολιού (Αεράκη).
_____________________________

Με αφορμή σχετική ανάρτηση του blog seisaxthia «ψάρεψα» το φλογερό κήρυγμα του παπα Ανδρέα Κεφαλογιάννη στην εκκλησία του Άη Γιώργη στ’ Ανώγεια, κατά την επέτειο της μάχης του Σφακακιού, μεταξύ των ανταρτών και των Ναζί, στις 3 του Μάρτη.

«Είμαι βέβαιος ότι και σήμερα θα βρεθεί ένας… [μνημονεύει μερικά ονόματα αγωνιστών] να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, απλώνοντας απέναντι το τείχος της αντίστασης και της αξιοπρέπειας, απέναντι στους νέους κατακτητές, τους νεοφασίστες, στους νεομπουραντάδες, στους συνεχιστές και εκφραστές των ταγμάτων ασφαλείας, των γερμανοτσολιάδων…

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαία η δημιουργία ενός νέου ΕΑΜ με βασικό στόχο τη καθοδήγηση των λαϊκών στρωμάτων, για να μπορέσουμε οργανωμένα και μονιασμένα να συγκρουστούμε με τον Μινώταυρο του μνημονίου…

Σηκωθείτε από τους καναπέδες και βγείτε στους δρόμους να διαμαρτυρηθείτε. Φτάνει πια η μοιρολατρία, φτάνει πια οι κλάψες. Ήρθε η ώρα, η αληθινή ώρα για αληθινούς αγώνες. Η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει. Ο Ελληνικός λαός είναι έτοιμος για το μεγάλο ξεσηκωμό. Είναι έτοιμος να στείλει από κει που ήρθαν όλα αυτά τα τροϊκανά κοράκια που μας πίνουν καθημερινά το αίμα…..Σήμερα, τιμούμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης….

Ένα από τα πλέον οδυνηρά αποτελέσματα των μνημονιακών, είναι και η επώαση του αυγού του φιδιού, ένα φίδι που μεγαλώνει καθημερινά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έτοιμο να αμολήσει το δηλητήριό του. Από τους πρόποδες του Ψηλορείτη, στέλνουμε το μήνυμα ότι, εδώ φασίστες δε χωράνε…Όλοι μαζί αδέλφια θα πρέπει να χτυπήσουμε το τέρας του φασισμού…».

Παπάδες σαν τον παπα Ανδρέα, είναι άξιοι συνεχιστές της τιμημένης αγωνιστικής παράδοσης των παπάδων, που πήραν τ’ άρματα στο πλευρό του λαού και βγήκαν στο κλαρί, όπως ο παπα Ανυπόμονος, αλλά και πολλοί ιερείς της καθολικής εκκλησίας στη Λ. Αμερική, ερχόμενοι σε πλήρη ρήξη με τις δωσιλογικές και προσκυνημένες –στο καθεστώς- ιεραρχίες! «Η ευθύνη του παπά είναι να’ ναι μπροστάρης», είπε ο παπα Ανδρέας.


Και για να προλάβω κάποιους τραγικούς χουλιγκάνους και πολιτικά αστοιχείωτους, που θα με ξαναποκαλέσουν...χρυσαυγίτη, χριστιανοφασίστα κι εθνικιστή (είναι τόσο θαρραλέοι, που σχολιάζουν με ψευδώνυμα), όπως έκαναν και σε προηγούμενες αναρτήσεις (εδώ  κι εδώ), τους παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του Άρη στη Λαμία μήπως και καταλάβουν (πολύ αμφιβάλλω) ορισμένα βασικά πράγματα:

«Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργήσει την θρησκεία. Μα η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με την διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων!
Το τι θα γίνει στο πολύ μακρινό μέλλον, το πώς θα σκέπτονται οι άνθρωποι τότε, είναι άλλο πρόβλημα. Και κανένας πολιτικός δε μπορεί να βγάλει νόμο για το τι θα πρέπει να γίνει ύστερα από 200 η 500 χρόνια. Ούτε λοιπόν κι εμείς θα βγάλουμε τέτοιο νόμο. Μας ενδιαφέρει το πώς θα προκόψει ο λαός μας σήμερα κι όχι το τι φιλοσοφικές πεποιθήσεις θα έχει ύστερα από 500 χρόνια»

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger