Home » , » Το ΚΚΕ για το νομοσχέδιο που αφορά το νέο Λύκειο (Βίντεο)

Το ΚΚΕ για το νομοσχέδιο που αφορά το νέο Λύκειο (Βίντεο)

Από giorgis , Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 | 1:26 π.μ.

Του Γ. Γ.

Κι ενώ έληξε η μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας κατά την οποία αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία να αρχίσουν οι καθηγητές από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, στην βουλή υπήρχε η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο.

Παρακολούθησα όλη την συζήτηση που στην ουσία της ήταν ανιαρή με ελάχιστες ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις βουλευτών.

Κατά την άποψη μου «κέντησε», κατά την ομιλία του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. (Δείτε το βίντεο). Ξεκίνησε την παρέμβαση του λέγοντας ότι το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι ότι έχουμε δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι είναι βαθιά ταξικό το νέο νομοσχέδιο που θέλει να βγάλει γρήγορα φτηνό ευέλικτο, υποταγμένο, εργατικό δυναμικό.

Δεν παρέλειψε επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ να αναφερθεί στον ρόλο της εκπαίδευσης στον καπιταλισμό τονίζοντας ότι αυτό αναπαράγει την αστική ιδεολογία φέρνοντας σαν παράδειγμα ότι απ’ το δημοτικό τα παιδιά διδάσκονται την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα.

Κι ενώ δεν έχω καμιά αντίρρηση στα λεγόμενα του στελέχους του ΚΚΕ οι ενστάσεις μου είναι έντονες για την στάση που κρατάει το κόμμα του στην μορφή πάλης που έχουν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικοί.
Όχι φυσικά, ότι έχω καμιά αμφιβολία ότι τα άτομα που είναι συσπειρωμένα στο ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών θα απεργήσουν, αλλά για την επιφυλακτικότητα που κρατάνε στην μορφή αγώνα που επέλεξε η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.


Σήμερα, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, το ΠΑΜΕ καλεί όλους και όλες στα συλλαλητήρια των Συνδικάτων, των Ομοσπονδιών, της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας (ΑΓΣΜΕ), των Ενώσεων Γονέων Το σχετικό κάλεσμα εδώ 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger