Home » » Κείμενο των Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Κείμενο των Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 | 12:36 π.μ.

Μια μακροσκελή τοποθέτηση για τα όσα έχουν προκύψει μετά την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Π. Φύσσα από μέλη της ναζιστικής συμμορίας, κάνουν με κοινό κείμενο τους, που δημοσιεύεται στο indymedia ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα.

Απόσπασμα του:

Στην ουσία τον δρόμο για την τιμωρία της Χρυσής Αυγής, η ΝΔ και συγκεκριμένα ο Σαμαράς δεν την πήρε γιατί είναι μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, αφού αυτό το γνώριζε και διόλου δεν τον απέτρεπε να επεξεργάζεται μια κυβερνητική συνεργασία μαζί της (πότε εξάλλου υπήρξε φασιστική οργάνωση που να μην ήταν εγκληματική και δολοφονική), αλλά γιατί καταχράστηκε την εύνοια και την υποστήριξη που της παρείχε το καθεστώς σε οικονομικό, πολιτικό αλλά και στρατιωτικό επίπεδο και μάλιστα με τρόπο που το εξέθεσε σε τέτοιο βαθμό, ώστε η Χρυσή Αυγή από ένας εν δυνάμει παράγοντας πολιτικής και κοινωνικής σταθεροποίησης του συστήματος σε περίοδο έντονης πολιτικής και κοινωνικής ρευστότητας, όπως θα ήθελε το δεξιό τμήμα της πολιτικής ελίτ και τμήμα του ελληνικού κεφαλαίου, να μετατραπεί σε παράγοντα περαιτέρω πολιτικής αποσταθεροποίησής του καθεστώτος. Και αυτό είχε βαρύ τίμημα καθώς και οι πιστωτές της χώρας δήλωναν με εκβιαστικό τρόπο σε κάθε ευκαιρία, πως πρωτεύον ζήτημα αυτή την περίοδο είναι η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας....

 Όμως, ο σπόρος του εμφυλίου που έσπειρε το σύστημα με την κρίση του και καλλιέργησε το κράτος και η δεξιά πτέρυγα του καθεστώτος με την ανοχή όλων των καθεστωτικών πολιτικών τάσεων, δεν τελειώνει με τη δίωξη ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Θα συνεχιστεί και θα ενταθεί καθώς η κρίση θα βαθαίνει, η κοινωνική δυσαρέσκεια και οργή θα αυξάνεται, τα φασιστικά στοιχεία θα βρίσκονται στους δρόμους για να την αξιοποιούν και το καθεστώς με πρωτοπόρο την κυβέρνηση θα επιβάλει η ίδια ένα καθεστώς φασιστικοποίησης της κοινωνικής βάσης καθώς θα επιδιώξει να αντικαταστήσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής με τα τάγματα εφόδου του κράτους, να εφαρμόσει πολιτικές πολεμικές ενάντια σε κάθε μορφή δράσης που στρέφεται ενάντια στις επιλογές της, που στρέφεται ενάντια στους θεσμούς και τις πολιτικές της σύγχρονης κυριαρχίας, ιδίως όταν αυτή υπερβαίνει τα όρια της διαμαρτυρίας. Αυτός ο εμφύλιος θα συνεχιστεί και θα ενταθεί καθώς οι κυβερνήσεις θα συνεχίζουν να καλλιεργούν με μεγαλύτερη από πριν ένταση την κύρια κοινωνική τάση που απαιτεί κάθε εμφύλιος για να αναπτυχθεί και που έθρεψε και τους νεοναζί: τη μεταφορά της κοινωνικής δυσαρέσκειας και οργής που γεννά η κρίση προς τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα ώστε ο φτωχός να στρέφεται ενάντια στον πιο φτωχό, ο αδύνατος ενάντια στον πιο αδύνατο, με το σύστημα να μένει στο απυρόβλητο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2013 στις 7:02 μ.μ.

Θα μας βρείτε εδώ στις περιφρουρήσεις,,,, της δημοκρατίας

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2013 στις 7:33 μ.μ.

Αλήθεια σύντροφοι του μπλογκ διαβάζετε καθόλου τα σχόλια πριν τα δημοσιεύσετε; Εκτός κι αν θεωρείτε ότι εμετικά σχόλια που προσβάλλουν αγωνιστές που έχουν ρισκάρει τη ζωή τους και πληρώνουν τις επιλογές τους είτε με φυλακές, είτε με το να ζουν στην παρανομία, έχουν θέση σε ένα κινηματικό μέσο. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, αλλά το να μιλάει ένας εξυπνάκιας με ειρωνία και χλευασμό για ανθρώπους σαν τους συντρόφους Ρούπα και Μαζιώτη είναι κάτι που με γεμίζει αηδία και αγανάκτηση.

Δεν απευθύνομαι στον σχολιογράφο. Απαξιώ να ανοίξω διάλογο με τέτοιας ποιότητας άτομα. Απευθύνομαι σε εσάς που σας διαβάζω επί πέντε χρόνια και σας θεωρώ συντρόφους μου. Πάρτε θέση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger