Home » , » Προφυλακίστηκαν τρεις χρυσαυγίτες για την επίθεση στο Πέραμα

Προφυλακίστηκαν τρεις χρυσαυγίτες για την επίθεση στο Πέραμα

Από giorgis , Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 | 6:08 π.μ.

Πηγή: "Ριζσπάστης"

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χτες, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή - εισαγγελέα, τρεις από τους τέσσερις που κατηγορούνταν για την επίθεση στα στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Εκτός απο τον Α. Πανταζή που είναι ήδη προφυλακισμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προφυλακίστηκαν χτες και οι Αντ. Χατζηδάκης και Κυρ. Αντωνακόπουλος. Ο τέταρτος, ο Καστρινός, αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι τέσσερις κατέθεσαν χτες στον Ε' ανακριτή Πειραιά, για την επίθεση ενάντια στα στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα, καθώς έχουν αναγνωριστεί από τους συνδικαλιστές της Ζώνης ως επικεφαλής της δολοφονικής επίθεσης που εξαπέλυσε ομάδα περίπου 50 χρυσαυγιτών τη νύχτα της 12ης Σεπτέμβρη στη λεωφόρο Δημοκρατίας του Περάματος. Η πρόθεσή τους για δολοφονικό χτύπημα είχε γίνει σαφής από τα φονικά εργαλεία που κρατούσαν, όπως λοστοί, στους οποίους είχαν εφαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα.

Αργά το βράδυ χτες ανακοινώθηκε από την Αστυνομία ότι έγιναν επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής σε διάφορα γραφεία αθλητικών συνδέσμων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιχείρηση στα γραφεία του συνδέσμου του «Ολυμπιακού» στο Πέραμα, βρέθηκε και συνελήφθη ο εργολάβος, της Ζώνης, Πατίλας, έξω από το ναυπηγείο του οποίου έγινε η επίθεση των χρυσαυγιτών στα στελέχη του ΚΚΕ.

Χτες επίσης διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Αρειο Πάγο το αίτημα άρσης ασυλίας κατά της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελ. Ζαρούλια για το ποινικό αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων σχετικά με τη μεταφορά ενός φυσιγγίου που βρέθηκε στην τσάντα της, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όταν πήγε να δει τον Ν. Μιχαλολιάκο. Επίσης, έφτασε και το νέο αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στ. Μπούκουρα για τις αξιόποινες πράξεις της εξύβρισης, απειλής και κακόβουλης βλασφημίας και φθοράς ξένης περιουσίας σε βάρος του δημάρχου Κορινθίων Αλ. Πνευματικού. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής και ήδη η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας έχει εισηγηθεί την άρση της ασυλίας τους.

Στον τομέα των απολογιών, ο κατηγορούμενος Γιάννης Αγγος, που βρισκόταν στην καφετέρια και φέρεται να είναι αυτός που ειδοποίησε τους άλλους χρυσαυγίτες για το χτύπημα του Π. Φύσσα, χτες «τα γύρισε» και ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως δεν ξέρει τίποτα για το φόνο και αρνείται κάθε κατηγορία. Με βάση αυτό κατέθεσε αίτηση για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους. Να υπενθυμίσουμε, ότι το περασμένο Σάββατο, μετά την αρχική του κατάθεση στον ανακριτή και αφού έγινε γνωστό ότι θα προφυλακιστεί, ζήτησε να επανέλθει στον ανακριτή για να καταθέσει συμπληρωματικά. Πράγματι, εμφανίστηκε τη Δευτέρα και πάλι στους ανακριτές, παρέμεινε επί ώρες στο γραφείο τους, αλλά τελικά χτες με το υπόμνημά του δήλωσε ότι δεν ξέρει τίποτα...

Από τις συνεχιζόμενες έρευνες της Αστυνομίας, πιάστηκαν στην Κορινθία δύο άτομα για παράνομη κατοχή όπλων. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, γεμιστήρας, μαχαίρι, φυσίγγια, καθώς επίσης έντυπα και ψηφιακό υλικό με περιεχόμενο που αφορά το χώρο της Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού. Οι δύο συλληφθέντες αναζητούνταν μετά από επίθεση χρυσαυγιτών σε ομάδα νέων παιδιών στην Κόρινθο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2013 στις 4:54 μ.μ.

27 και 54 νεα ατομα στις Σκουριες καλουνται ως υποπτοι επεισοδιων ,αθροισμα 81
81 ατομα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger