Home » , » Ούτε 100 άτομα δεν μάζεψε η ΔΑΠ στα προπύλαια

Ούτε 100 άτομα δεν μάζεψε η ΔΑΠ στα προπύλαια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 | 5:57 μ.μ.

Πηγή: http://alterthess.gr

Εξευτελισμός για την κυβέρνηση και την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ούτε 100 άτομα, στο πλάισιο της καμπάνιας για ανοιχτές σχολες στα ΑΕΙ. Η αποτυχία ήταν τέτοια που όχι μόνο δεν έγινε πορεία, αλλά και τελικά αναγκάστηκαν να μεταφερθούν προς την πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς τα Προπύλαια γέμισαν από μέλη των φοιτητικών συλλόγων που στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των διοικητικών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που η κυβέρνηση προσπάθησε να κατεβάσει με αυτό τον τρόπο κόσμο στο δρόμο και να διοργανώσει αντιδραστικές συγκεντρώσεις "αγανακτισμενων" ενάντια σε εργατικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Μετά και τον προσχηματικό διάλογο που πρότεινε ο Υπ. Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος αλλά και τις αποφάσεις των Συγκλήτων ΑΠΘ και ΕΚΠΑ να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση των πρυτάνεών τους η κυβέρνηση έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή μάλιστα που υπό κατάληψη βρίσκονται σχολές του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων μετά από αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων. Συγκεκριμένα υπό κατάληψη βρίσκονται οι Αρχιτέκτονες, Τοπογράφοι, Ηλεκτρολόγοι, Μεταλλειολόγοι, Ναυπηγοι από το ΕΜΠ και τα  Παιδαγωγικό,  Χημικό, Βιολογικό,Φυσικό, Μαθηματικό,Πληροφορική, Νομική και η Φιλοσοφική από το ΕΚΠΑ.

Από κοντά όμως σε πλήρη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών βρίσκονται και οι εκδότες της διαπλοκής οι οποίοι έχουν στηρίξει την εν λόγω πρωτοβουλία καθώς παριστάνουν πως θυμήθηκαν ξαφνικά με τι δυσκολία οι οικογένειες των φοιτητών ανταπεξέρχονται στο έξοδα ενώ χλευάζουν ή υποκρύπτουν την άποψη των πρυτάνεων, των διοικητικών και των φοιτητών πως τέτοιες ελλείψεις σε προσωπικό οδηγούν τα Ιδρύματα σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
22 Νοεμβρίου 2013 στις 7:56 μ.μ.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1502720
Την ίδια ώρα ο πονηρούλης Χατζηνικολάου και άλλα καθεστωτικά μιλούν για 1000!!! Μετά από αυτά απαιτούμε το άμεσο άνοιγμα της Α τάξης δημοτικού σε όλα τα δαπόσκυλα και τους δημοσιογράφους. Να μάθουν επιτέλους να μετράνε μπας και δώσουν καμιά φορά σωστά ποσοστά στις φοιτητικές εκλογές. 400 πόδια τετράποδων + 100 κεφάλια Χ 2 δεν σημαίνουν 1000 συγκεντρωμένοι. Εκατό κομματόσκυλα σημαίνουν + την αβάντα των ΜΜΕ. Ντάξει όμως ήταν κουρασμένα τα παιδιά... 290 φορές ψήφισε ο καθένας τους στη δημοσκόπηση της (Φ)ΟΝΝΕΔ για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια ώστε να μπορεί να τα κλείσει τελείως μετά η κυβέρνηση. Γιατί τι ζητάνε; Αυτό που τους λέει το κόμμα. Σκοτίστηκαν αν κλείνει η κυβέρνηση σχολές, αν χαρατσώνει, απολύει , μειώνει συντάξεις μισθούς με ότι αντίκτυπο έχει αυτό στους γονείς των φοιτητών. Θα πάνε μετά το πτυχίο σε κάποιο κηφήνα του κυνοβουλίου, να χωθούν σε καμιά θεσούλα, να ροκανίσουν κι αυτοί δημόσιο χρήμα. Τι κι αν δεν υπάρχουν γραμματείες στα τμήματα; Τι κι αν το πτυχίο θα αξίζει λιγότερο κι από λευκή κόλλα φωτοτυπίας; Για το ΔΑΠίτη το πάρτι είναι πάνω απ όλα! Όσο για τους γραμματείς; Θα αντικατασταθούν με Φαρισαίους. Θα έχουν ιδιωτικές εταιρίες για όσους πληρώνουν, ιδιωτικά πτυχία και σχολές, ιδιαίτερα μαθήματα και ιδιαίτερες εξυπηρετήσεις για να βρεις μετά δουλειά.
Αν πω μετά κι εγώ ένα παλιό σύνθημα κάποιων φοιτητών ότι: ΔΑΠ ΝΔΦΚ σημαίνει "Δέχεστε Από Πίσω; Ναι! Δεν Φοράω Κιλότα!" θα είμαι λαϊκιστής; mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger