Home » , » Σέρνουν την "Εργατική Αλληλεγγύη" στα δικαστήρια με χρυσαυγίτικη μήνυση

Σέρνουν την "Εργατική Αλληλεγγύη" στα δικαστήρια με χρυσαυγίτικη μήνυση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 | 6:12 μ.μ.

Στις 12 Δεκέμβρη σέρνεται στα δικαστήρια η Εργατική Αλληλεγγύη ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα καλούνται να δικαστούν:
Η Κατερίνα Θωίδου, δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης και μέλος του Συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ, με δραστήρια συμμετοχή στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα της Νίκαιας. Ο Τάσος Αναστασιάδης, εκδότης της Εργατικής Αλληλεγγύης και συντονιστής της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης, γνωστός σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα για τις καμπάνιες
συμπαράστασης σε κάθε απεργιακή μάχη. Ο Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της Εργατικής Αλληλεγγύης, ιδρυτικό μέλος του ΣΕΚ και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το «έγκλημά» τους είναι ότι κατάγγειλαν μέσα από την αρθρογραφία της Εργατικής Αλληλεγγύης τις μεθοδεύσεις σε βάρος του δικαιώματος να παίρνουν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών.

Ο μηνυτής Ι. Ανδριόπουλος είναι ο δικηγόρος που τον Αύγουστο του 2010 είχε καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ με στόχο να βγάλει αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση που έδινε με το σταγονόμετρο ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών.

Πρόκληση

Η δίωξη κατά της Εργατικής Αλληλεγύης είναι καθαρή πρόκληση!

•Είναι μια επίθεση ενάντια σε όόσους υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών. Στρέφεται ενάντια στο αντιρατσιστικό κίνημα και σε βάρος αυτών που με την αρθρογραφία τους στην Εργατική Αληλεγγύη στήριξαν με συνέπεια κάθε καμπάνια ενάντια στις ρατσιστικές διακρίσεις και διώξεις από την κυβέρνηση των Μνημονίων.

•Είναι επίθεση σε βάρος των χιλιάδων αντιφασιστών που με τις κινητοποιήσεις τους ανάγκασαν την κυβέρνηση να προχωρήσει στη δίωξη των πρωτοκλασάτων νεοναζί. Την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματική δράση των Χρυσαυγιτών και είναι «υπό διερεύνηση» μέχρι πού φτάνουν οι σχέσεις διαφόρων κυκλωμάτων με υπόδικα μέλη της φασιστικής εγκληματικής συμμορίας, είναι πρόκληση να δικάζονται αντιφασίστες αγωνιστές.
•Είναι επίθεση ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία του τύπου.

Η δίωξη κατά της Εργατικής Αλληλεγγύης γίνεται με βάση τον «τυποκτόνο» νόμο Βενιζέλου
2243/1994 ο οποίος βάζει σε αμφισβήτηση την ελευθερία του τύπου, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον μηνυτή να απαιτήσει χρηματικά ποσά, με ελάχιστο πρόστιμο τα 30.000 ευρώ! Στόχο έχει να κλείσει την εφημερίδα που στηρίζει αταλάντευτα τους αγώνες του αντιρατσιστικού, του αντιφασιστικού και του εργατικού κινήματος, χωρίς να εξαρτάται και να στηρίζεται στους βαρώνους των ΜΜΕ, ούτε σε κρατικές και σε οποιουδήποτε τύπου «επιδοτήσεις».

Η δίωξη δεν θα περάσει!

Καταγγέλουμε αυτή τη δίωξη που εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία στοχοποίησης της Αριστεράς από την κυβέρνηση των απολύσεων, της φτώχειας και των Μνημονίων με τη «θεωρία των δυο άκρων» και ζητάμε από όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, όλους αυτούς που παλεύουν για δημοκρατικά δικαιώματα, όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμπαρασταθούν στους τρεις διωκόμενους και στην Εργατική Αλληλεγγύη.

Καλούμε κάθε εργατικό συνδικάτο και φοιτητικό σύλλογο, κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική κίνηση, κάθε κόμμα και οργάνωση της Αριστεράς, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να προσθέσει τη δική του φωνή ενάντια στην προκλητική επίθεση ενάντια στην Εργατική Αλληλεγγύη και να στηρίξει με κάθε τρόπο την καμπάνια για να καταρρεύσει η δίωξη και να πάει η υπό-
θεση στο αρχείο.

Όλοι στη συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 9πμ

http://www.ergatiki.gr/
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger