Home » » Προμελετημένο έγκλημα με θύματα 12 μετανάστες (Βίντεο)

Προμελετημένο έγκλημα με θύματα 12 μετανάστες (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 | 8:29 μ.μ.

Ένα ξεκάθαρο έγκλημα συνέβη στην Λευκάδα με θύματα 12 μετανάστες, ανάμεσα τους τέσσερα παιδάκια.
Τα καθάρματα που εμπορεύονται στον ανθρώπινο πόνο είχαν κλέψει ένα μικρό σκάφος που δεν είχε την δυνατότητα να μεταφέρει πάνω από 6 άτομα στοίβαζαν σ’ αυτό 27 μετανάστες με την προσδοκία ότι θα πάνε στην Ιταλία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και το αποτέλεσμα, ήταν προδιαγεγραμμένο.

Οι μετανάστες στην πλειοψηφία τους από την Συρία και από το Πακιστάν, πλήρωσαν στους δουλέμπορους –σύμφωνα με τα ρεπορτάζ- από 1000 ευρώ ο καθένας σε κύκλωμα που συμμετείχαν δυο έλληνες, πιθανόν και αλλοδαποί συνεργοί της που συμμετείχαν στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Ηταν ένα προμελετημένο έγκλημα και αυτό εκτός των άλλων αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το σκάφος δεν είχε ούτε τα απαιτούμενα καύσιμα να φτάσει στην Ιταλία.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Πριν(ς)
16 Νοεμβρίου 2013 στις 10:25 π.μ.

Πολύ ρηχή και απολιτίκ αναμετάδοση της "είδησης". Στα όρια της συνειδητής απόκρυψης των πραγματικών εγκληματιών.

Δηλαδή αν το σκάφος είχε τα καύσιμα και 12 αντί για 27 μετανάστες θα ήταν μπίζνες ως συνήθως. Αν ειχε και σωστικά θα μιλάγαμε για κάτι σαν ατύχημα σε ψιλοπαράνομη κρουαζιέρα? Ντροπή.

Οι θάλασσες της Μεσογείου είναι γεμάτες από θύματα του ιμπεριαλισμού. Οι 17.000 μετανάστες που, από το 1990, έχουν χάσει τη ζωή τους στα σύνορα της ΕΕ είναι μια ακόμη απόδειξη της σήψης και της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος, που από τη μία βομβαρδίζει λαούς για τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και από την άλλη τους “πνίγει” και τους φυλακίζει, όταν προσπαθούν να γλιτώσουν από την κόλαση των πολέμων για να ζήσουν.

Οι χιλιάδες μετανάστες -ανάμεσά τους μικρά παιδιά- που βρίσκουν τραγικό θάνατο στις θάλασσες της μεσογείου, του Αιγαίου, είναι οι ξεριζωμένοι και τα θύματα της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Είναι αυτοί που, όταν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους ονομάζουν “αμάχους” και μετά όταν αναγκάζονται να ξεριζωθούν τους θεωρούν “εισβολείς”. Είναι αυτοί που αξιοποιούνται από τα διάφορα φασιστικά-ναζιστικά μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, για να σπείρουν το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους εργάτες, ώστε να μπορεί το κεφάλαιο ανενόχλητο να διασφαλίζει την κερδοφορία του, να διαιωνίζει την εξουσία του.

Αυτό είναι το έγλημα εκ προμελέτης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger