Home » , , » Ασυλία στους πλουτοκράτες. - Πρωτόγνωρο το ταξικό μίσος των εξουσιαστών του ελεεινού εξουσιαστικού διδύμου Σαμαρά-Βενιζέλου προς τα λαϊκά στρώματα

Ασυλία στους πλουτοκράτες. - Πρωτόγνωρο το ταξικό μίσος των εξουσιαστών του ελεεινού εξουσιαστικού διδύμου Σαμαρά-Βενιζέλου προς τα λαϊκά στρώματα

Από giorgis , Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013 | 11:12 π.μ.

Του Γ.Γ.

 Ένα θέμα με το οποίο είχαμε ασχοληθεί στο πρόσφατο παρελθόν (στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε «Δεν είναι περίεργο, είναι όμως εξοργιστικό») προβάλουν σήμερα αρκετές εφημερίδες. Και αναφερόμαστε στην περίπτωση της κυβερνητικής προπαγάνδας περί πάταξης της μεγάλης φοροδιαφυγής, έλεγχο στις λίστες με τα τεράστια χρηματικά ποσά που φυγάδευσαν οι καπιταλιστές από την χώρα μας, στο εξωτερικό, για τους ελέγχους που θα γίνουν και όλα τα σχετικά.

Ερχεται σήμερα η εφημερίδα των Συντακτών και γράφει πρωτοσέλιδα: «Μισή χιλιετία ή πεντέμιση αιώνες θα χρειαζόταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να ελέγξουν 24.710 περιπτώσεις εμβασμάτων της τριετίας 2009-2011, εάν οι έλεγχοι προχωρούσαν με τους ρυθμούς που κινήθηκαν την τελευταία διετία».
Και όπως σημειώνει η «Αυγή»:
«Mόλις το 0,18% των υποθέσεων φορολογουμένων που την περίοδο 2009 - 2011 εξήγαγαν "μαύρο χρήμα" με εμβάσματα στο εξωτερικό έχει ελέγξει το υπουργείο Οικονομικών και, ειδικότερα, από τις 24.710 υποθέσεις έχει ελέγξει τις 44!
Την ίδια ώρα που το υπουργείο κυνηγά μικροοφειλέτες απειλώντας τους με κατασχέσεις, οι περιβόητες λίστες της μεγάλης φοροδιαφυγής, όπως τουλάχιστον έχουν διαφημιστεί από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, είναι παρατημένες στα γραφεία των ελεγκτών της εφορίας και του ΣΔΟΕ εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών, αλλά κυρίως λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης ώστε να προχωρήσουν οι υποθέσεις ώς το τέλος».

 Η ουσία δεν είναι ούτε η έλλειψη προσωπικού, ούτε ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση όπως γράφει η «Αυγή». Είναι η λειτουργία του καπιταλισμού στον οποίον οι νόμοι του είναι σαν τον ιστό της αράχνης: «Τα μικρά έντομα τα συλλαμβάνει, τα μεγάλα διαφεύγουν», για να θυμηθούμε μια κινέζικη παροιμία.

Και όπως τονίζαμε στην ανάρτησή μας που αναφέραμε πριν, την ίδια ώρα είναι πρωτόγνωρο το ταξικό μίσος των εξουσιαστών του ελεεινού εξουσιαστικού διδύμου Σαμαρά-Βενιζέλου προς τα λαϊκά στρώματα. Κάνουν τα πάντα για να ξεζουμίζουν τον εργαζόμενο λαό μας και αν αυτός δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην φορολεηλασία, που τέτοια δεν έχει συναντήσει ούτε στην τουρκοκρατία, είναι έτοιμοι να τον ρίξουν στα κάγκελα της φυλακής.
Είναι οι ίδιοι που εκτοξεύουν μύδρους για την κοινωνική ευθύνη που έχουν οι μισθοσυντήρητοι και οι συνταξιούχοι που ανέχονται τη φοροδιαφυγή. Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καταδικάσουν μια ταβερνιάρισσα στην Υδρα που δεν έκοψε απόδειξη για μια σαλάτα, είναι οι ίδιοι που δεν διστάζουν να αφήσουν άστεγες πολυμελείς οικογένειες, γιατί χρωστούν κάποια μικροποσά στην εφορία ή στις τράπεζες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger