Home » » Καταγγελία του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για την καταδίκη των Σ. Ζαριανόπουλου - Αν. Ανανιάδου

Καταγγελία του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για την καταδίκη των Σ. Ζαριανόπουλου - Αν. Ανανιάδου

Από giorgis , Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 | 2:00 π.μ.

Πηγή: 902.gr

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή στον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και στη δημοσιογράφο Άννα Ανανιάδου.

Η κατασκευασμένη κατηγορία δεν στηρίχθηκε ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, ενώ και η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική καθώς εισηγήθηκε ότι δεν τεκμηριώθηκε η κατηγορία.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ επισημαίνει πως πλέον δεν αρκεί η καταγγελία της μιας ή της άλλης απόφασης των δικαστηρίων και καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, να εξάγουν τα αναγκαία συμπεράσματα από την κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, αλλά και από τη στάση των αστικών ΜΜΕ απέναντι στην κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού.

«Η συγκεκριμένη καταδίκη είναι ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της επιβολής του δόγματος "νόμος και τάξη", που σηματοδοτεί το στένεμα των ορίων της αστικής δημοκρατίας και είναι απαραίτητο "εργαλείο" της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των συμμάχων της (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Επιπλέον, αποτελεί μόνο ένα τμήμα της βιομηχανίας μηνύσεων και διώξεων που έχει στήσει η αστική τάξη και το κράτος της, κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ταξικών σωματείων και κάθε εργαζόμενου που αντιδρά στη βαρβαρότητα. Ο κύριος στόχος της επιχείρησης αυτής είναι η τρομοκράτηση κάθε εργαζόμενου ώστε να μην συμμετάσχει σε καμία διαδικασία του εργατικού κινήματος, να μην οργανωθεί, να μην αντιδράσει, να μην διεκδικήσει, να μην απεργήσει».

Παράλληλα, επισημαίνει πως η κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού «συνοδεύει» και ταυτόχρονα είναι προπομπός των νέων αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται είτε ως «καινούργια», είτε ως εφαρμογή προειλημμένων αποφάσεων. Τονίζει πως καμία κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού δεν θα «προλάβει» τις εργατικές εξεγέρσεις και καλεί όλους τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν και να μη σκύψουν το κεφάλι. Οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν έχουν τίποτα να χάσουν από τον αγώνα τους.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες του κλάδου να καταδικάσουν άμεσα και έμπρακτα το απαράδεκτο γεγονός της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
19 Δεκεμβρίου 2013 - 9:44 π.μ.

Καταντια και μιζερια.2000 συνδικαλιστες και στελεχη του Π.Α.ΜΕ.,εχουν απολυθει η διωκονται δικαστικα κι αλλοι χτυπιουνται,στην κυριολεξια απ τα τσιρακια των εφοπλιστων,εργοδοτων,Εγω το συνδικαλιστη τον θελω κιμπαρη,ναχει το κατιτις του ρε παιδι μου,να τον σεβεται η εργατικη αριστοκρατια και να φροντιζουν τ αφεντικα τους να παιρνουν ενα καλο μπονους,για τη σωστη διαχειρηση των κεφαλαιων τους κι οχι μονο.Γιατι στο τελος,που λενε κι αυτοι οι σεχταριστες,που κοιτανε να στρεψουν τους δουλους εναντια σττους πλουτοκρατες,εργατη μπορεις χωρις αφεντικα.Χωρις εργατοπατερες ομως? Γω.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger