Home » , » Τι Κριμαία τι Σκωτία

Τι Κριμαία τι Σκωτία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 | 8:18 μ.μ.

Πηγή: Του Αρη Χατζηστεφάνου – «Επίκαιρα»

«Η Κριμαία δεν είναι Σκωτία», μπορούσε να διαβάσει κανείς τις τελευταίες μέρες σε ένα πολυσυζητημένο και εμφανώς αντιρωσικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική Washington Post. «Στην περίπτωση της Κριμαίας πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Σκωτίας», έλεγε όμως λίγο αργότερα ο ορκισμένος εχθρός του Βλαντιμίρ Πούτιν Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος μετά την απελευθέρωσή του από τις ρωσικές φυλακές αποφάσισε να επισκεφθεί το Κίεβο για να μοιραστεί τις απόψεις του με το νέο φιλοδυτικό καθεστώς.

«Πρόσεχε, Σκωτία, μην βρεθείς στη θέση της διχασμένης Ουκρανίας», έγραφε τις ίδιες μέρες ένας αναλυτής της βρετανικής εφημερίδας Independent, απειλώντας τους Σκωτσέζους ότι τα σχέδια ανεξαρτητοποίησης από το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να τους φέρουν στην κατάσταση της Βοσνίας.

Αν προσθέσει κανείς σε αυτό το μωσαϊκό δηλώσεων και την ανακοίνωση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων ItarTass, ότι το δημοψήφισμα στην Κριμαία στηρίχθηκε στην τεχνογνωσία που είχε συγκεντρωθεί τα τελευταία χρόνια στη Σκωτία και την Καταλονία, συνειδητοποιεί ότι κάθε πλευρά ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2014 στις 10:45 μ.μ.

Όταν συμμετέχει το 80% του πληθυσμού και ψηφίζει πάνω από το 90% είναι δύσκολο να μιλάνε για παρανομία οι αμερικάνοι πού ψηφίζουν στις εκλογές τους λιγότεροι από τους μισούς. Όμως το δίκαιο δεν κρίνεται τόσο από τη συμμετοχή αλλά από το αν έχει δικαίωμα μια μειονότητα ή μια ομάδα ανθρώπων, να υπερασπισθεί τον τρόπο ζωής της. Κι αυτό ακριβώς το δικαίωμα κάνει νόμιμο το δημοψήφισμα.
Φυσικά οι κάτοικοι της Κριμαίας επέλεξαν «το μη χείρον». Γιατί η Ρωσία δεν είναι παρά μια καπιταλιστική δύναμη που προωθεί τα συμφέροντά της όταν μπορεί, όπως όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ, ΕΕ, κλπ).
Ουδέποτε θα πετύχαιναν απόσχιση, εάν δεν έσπρωχναν τα πράγματα σε αυτό το σημείο οι ναζί που πήραν την εξουσία. Πράγματι, αν δεν αμφισβητούσαν όχι μόνο τη γλώσσα αλλά ακόμα και την ίδια την ύπαρξη των μειονοτήτων, οι κάτοικοι της Κριμαίας δεν θα είχαν λόγο να αποσχισθούν. Κι αν ακόμα μιλούσαν για ανεξάρτητο κράτος, σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα ήταν σε τέτοιο ποσοστό υπερ.
Όταν όμως ξέρουν τι σημαίνει ναζί και γνωρίζουν ότι αυτοί που πήραν την εξουσία ετοιμάζουν πογκρόμ, δε θα κάθονταν άπραγοι. Δυστυχώς οι Ρώσοι και οι ΗΠΑ τα χάλασαν στη μοιρασιά. Οι ΗΠΑ θέλουν και την Κριμαία για να αποκλείσουν τη Ρωσία από την Α. Μεσόγειο μια κι εκεί είναι οι κύριες ναυτικές βάσεις. Η Ρωσία δεν θα δεχθεί μια νατοϊκή δύναμη στην «πόρτα» της, όπως ακριβώς οι ΗΠΑ δεν δέχθηκαν τους πυραύλους στην Κούβα.
Δε θα γίνει φυσικά πυρηνικός πόλεμος που θα έχει απείρως περισσότερες ζημιές από κέρδη, αλλά κάθε χώρα θα πιέσει για δική της κυβέρνηση «μαριονέτα» στην Ουκρανία. Μ’ άλλα λόγια μεθοδεύουν εμφύλιο «αλά Συρία», πράγμα που συμφέρει και τους Ρώσους αφού θα χωρίσει η χώρα de facto, αλλά και τους Αμερικάνους που θα προμηθεύουν με όπλα και δάνεια το δικό τους κομμάτι.
Πότε επιτέλους θα καταλάβουν οι άνθρωποι ότι ο φασισμός κι ο εθνικισμός δεν είναι αγάπη για την πατρίδα αλλά μίσος και αυτό ακριβώς το μίσος καταστρέφει μια χώρα φέρνοντας διχασμό και πολέμους;
Όσο για την περιβόητη αλλαγή συνόρων (για την οποία ανησυχούν πολλοί), ο Ηράκλειτος είπε: Τα πάντα ρει. Είναι αδύνατο στο υπάρχον σύστημα να υπάρξει ειρήνη γιατί απλά ανοίγει η όρεξη των ισχυρών ή αυτών που πιστεύουν ότι είναι δυνατοί, ώστε να διεκδικήσουν από τους γείτονες και τους αδύναμους... mitsos175.

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2014 στις 1:25 μ.μ.

o NAZI αρχηγος του δεξιου τομεα(αυτος που εδερνε ενα εισαγελεα πριν μια βδομαδα) σε νεες περιπετειες...http://www.youtube.com/watch?v=8IgRAd_YH-U

25 Μαρτίου 2014 στις 12:36 μ.μ.

Κριμαία, Ρωσία και ιμπεριαλιστική ηγεμονία (Α’ μέρος)
http://wp.me/pryYN-1zj

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger