Home » , , » Ανθρωποφύλακες βασάνισαν μέχρι θανάτου τον κρατούμενο Ιλία Καρέλι (Βίντεο)

Ανθρωποφύλακες βασάνισαν μέχρι θανάτου τον κρατούμενο Ιλία Καρέλι (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 1 Απριλίου 2014 | 7:26 μ.μ.

«Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν», τιτλοφορούσαμε ανάρτησή μας το 2009 αναφερόμενοι στα όσα συμβαίνουν στις φυλακές και στον ρόλο των ανθρωποφυλάκων.

Πάντα οι φυλακές του αστικού κράτους είχαν την μορφή αποθήκης για να τσουβαλιαστούν άτομα, υπό άθλιες συνθήκες για να γνωρίσουν την εκδικητικότητα του κράτους είτε επρόκειτο για πολιτικούς κρατουμένους είτε για παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου. (Σημ η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από την εφημερίδα «Ελεύθερη Λέσβος», της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 1946).

Ταυτόχρονα οι φυλακές είναι πεδίο «επαγγελματικής δραστηριότητας» για αρκετούς ανθρωποφύλακες που θησαυρίζουν: «Στις φυλακές γίνετε ένας τεράστιος τζίρος από την εμπορία ναρκωτικών. Ενας αντεισαγγελέας Εφετών, ο Στ. Μαντακιοζίδης, έκανε λόγο ότι στις φυλακές Κορυδαλλού η ηρωίνη που διακινείτε τον χρόνο είναι πάνω από 1 δισ. δρχ, οπότε η σημερινή κατάσταση βολεύει πάρα πολλούς. Και δεν τολμάει κανείς να αγγίζει αυτή την κατάσταση γιατί θα έχει κακά ξεμπερδέματα», γράφαμε στην ανάρτηση που αναφέραμε.

Και φυσικά οι ιστορίες φρίκης που συμβαίνουν μέσα στα κολαστήρια που ονομάζουν «σωφρονιστικά ιδρύματα», σε βάρος των κρατουμένων, βλέπουν εδώ και δεκαετίες το φως της δημοσιότητας, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός κυβερνητικού παράγοντα και η τραγική κατάσταση διαιωνίζεται. Οι κρατούμενοι για τους δεσμοφύλακες είναι «σκυλιά» και αντιμετωπίζονται με κτηνωδία, από τους ίδιους, αφού στερούνται ακόμα και φιλοζωικά αισθήματα.

Σήμερα απ’ ότι παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε, ασκήθηκε δίωξη σε δεσμοφύλακες γιατί βασάνισαν τον κρατούμενο Ιλία Καρέλι μέχρι θανάτου.  Αυτό φυσικά δεν μας λέει απολύτως τίποτα. Και οι δεσμοφύλακες όργανα του αστικού κατασταλτικού μηχανισμού είναι και όποτε βρεθούν κατηγορούμενοι μπροστά στην αστική τους δικαιοσύνη έχουν ειδική μεταχείρηση όπως και οι υπόλοιποι ένστολοι που ανήκουν σε μηχανισμούς προστασίας του καθεστώτος. 

Δεν χρειάζεται να αιτιολογίσουμε το παραπάνω, αρκεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στην χθεσινή μας ανάρτηση που είχε τίτλο: «Τελεσίδικα αθώοι οι 4 μπάτσοι που κατηγορούταν για το θάνατο του Ν. Σακκελλίων. Για άλλη μια φορά "θριάμβευσε" η αστική δικαιοσύνη τους».



Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger