Home » , » Ρεφορμιστική η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει το ΚΚΕ

Ρεφορμιστική η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει το ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Απριλίου 2014 | 4:55 μ.μ.

Πηγή: Του Γιάννη Ελαφρού - "Πριν"

 «Τα κόμματα λοιπόν -θέλουν δεν θέλουν- χωρίζονται σε κόμματα που υπερασπίζονται την EE, τα μονοπώλια, από τη μια μεριά, και στα κόμματα, όπως το ΚΚΕ, από την άλλη, που παλεύει για αποδέσμευση από την EE, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με το λαό στην εξουσία να κάνει κουμάντο στην οικονομία» τόνισε ο Δ. Κουτσοϋμπας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία του Πάσχα.

Το πρόβλημα όμως για το ΚΚΕ είναι ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν χρειάζονται κυρίως έναν οδηγό κατάταξης των κομμάτων αλλά μια μάχιμη ανατρεπτική πολιτική γραμμή; Το ΚΚΕ εξαντλεί τη δυναμική του στο να κτυπήσει τις άλλες αριστερές απόψεις, ενώ το τελευταίο διάστημα επιτίθεται με σφοδρότητα (και συχνά χωρίς αρχές) στην άντικαπιταλιστική Αριστερά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Διαλέγουν όμως διαρκώς λάθος πεδίο, λέγοντας τόσο υπερβολικά ψέματα ώστε η λάσπη να γυρίζει σε όσους την εκτοξεύουν.
Αφού είπαν ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι... απεργοσπάστες, έκαναν κριτική στην Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας και στον Πέτρο Κωνσταντίνου πως δεν είναι επαρκώς... αντιναζί!
Ο Ριζοσπάστης (22/4) ανέλυσε γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ρεφορμιστική! Ο λόγος; «Διότι είναι αυταπάτη να καλείς το λαό σε πάλη για πολιτικές αλλαγές σε όφελος του εντός του καπιταλισμού» γράφει επί λέξει. Πρόκειται για παραλογισμό. Το ΚΚΕ υποστηρίζει πως δεν είναι δυνατό να επιβάλει η εργατική τάξη ασταθείς και μερικές αλλά ουσιαστικές κατακτήσεις μέσα στον καπιταλισμό, δυναμώνοντας στην πάλη για την επαναστατική ανατροπή.
Γι' αυτό και το ΚΚΕ δεν θέτει ανατρεπτικούς πολιτικούς στόχους στο μαζικό κίνημα, προωθεί αγώνες χαμηλής έντασης και βγάζει κορόνες για τη «λαϊκή εξουσία», ενώ δεν συγκρούεται με την αστική εξουσία και την κυβέρνηση.

Ο Ριζοσπάστης κατηγορεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πως «αποσυνδέει την αποδέσμευση από την EE από την εξουσία, μπορεί να υποθέσει κανείς ότι αναφέρονται σε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού; Ισως μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;». Διάνα πετύχατε, σύντροφοι. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μας βγάλει από την EE;
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει απαντημένο το ερώτημα της εξουσίας: πάλη για την επανάσταση και την εργατική εξουσία - δημοκρατία. Αλλά όχι στα χαρτιά, στον αγώνα με όπλο συσπείρωσης το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα.

Διαβάστε από την ίδια εφημερίδα: "ΣΥΡΙΖΑ: Εμπρός για το ... ευρώ, έλληνες πατριώτες"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 47 σχόλια

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 5:25 μ.μ.

η ανταρσυα μαζι με τον συριζα συμφωνησαν στην αθηνα να δωθουν διευκολυνσεις στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ χαρακτηρισμενη απο την βουλη σαν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ο δηθεν αντιφασισμος πηγε περιπατο. Με τον καπιταλισμο στο ιμπεριαλιστικο σταδιο και χωρις σοσσιαλιστικες χωρες δεν υπαρχει περιθωριο να παραχωρηση τιποτα. απο εδω και περα μονο με αλλαγη ταξης στην εξουσια να υπαρξει οριστικη λυση. οποιος λοιπον μιλαει για εξοδο απο την Ε.Ε χωρις ΛΑ ΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ αντικειμενικα παιζει το παιχνιδι τμηματων της αστικης ταξης που τα συμφεροντα τους εξυπηρετουντε απο την τελωνειακη ενωση με την ρωσια. ολες αυτες οι αποψεις πρεπει να απομωνοθουν απο το λαο. ανταρσυα και συριζα εχουνε στοχο την σωτηρια του καπιταλισμου παση θυσια για το λαο δεν τους καιγεται καρφακι ΠΑΝ

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 6:37 μ.μ.

Η πολιτική του χαϊδολογήματος απέναντι στο ΚΚΕ που εφαρμόζει η ανταρσυα αποθρασύνει το κόμμα αυτό, όχι μόνο δεν το βάζει σε μία διαδικασία αυτοκριτικής αλλά ούτε καν του αποσπά ψήφους όπως κάποιοι ίσως νομίζουν.

Το ΚΚΕ σήμερα είναι ένας καθαρά αντιδραστικός μηχανισμός, απολύτως χρήσιμος στο σύστημα για την διάσπαση των εργαζομένων. Διάσπαση όχι στις κάλπες, αλλά στους δρόμους, πραγμα ιδιαιτέρως σημαντικό, αφού αν βρουν ένα τρόπο να διαχειριστούν τις εκλογές μετά έχουν εξασφαλισμένη την αδυναμία των εργαζομένων να αντιδράσουν.

Το ΚΚΕ σήμερα είναι η πέμπτη φάλαγγα μέσα στους εργαζόμενους κι όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό για συναισθηματικούς λόγους, δεν διαφέρουν καθόλου από τους δεξιούς που είναι πολύ δεμένοι με την ΝΔ για να την εγκαταλείψουν μετά από 40 χρόνια.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 7:09 μ.μ.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=590085
(Προς το παρόν είναι "κλειδωμένο" το άρθρο (σε λίγες ώρες θα δημοσιευτεί και στο διαδίκτυο). Εγώ το διάβασα από το Βήμα της Κυριακής. Ο γνωστός ΚΚΕδολόγος αναπαράγει την προπαγάνδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διαστρεβλώνει τη θέση του ΚΚΕ για την ΕΕ-Ευρωζώνη...)

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 8:48 μ.μ.

Ποιούς αγώνες "υψηλής έντασης" θέλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ? Σαν την απεργία που τορπιλίσατε στην ΑΔΕΔΥ και πήρατε απόφαση κόντρα στην απεργία, γιατί δεν σας έκανε η 24ωρη, αλλά θέλατε και ¨διαρκείας". Διαρκείας σαν ποιά? Σαν αυτή του ΜΕΤΡΟ, που μόλις ήρθαν τα χαρτιά της επιστράτευσης, τρέξατε να κρυφτείτε?Αγώνας απεργίας ήταν, με τους εργαζόμενους να έχουν δείξει αντοχή και αγωνιστικές διαθέσεις για να το πάνε παραπέρα, με ταυτόχρονο συντονισμό, που μόλις μαθεύτηκε η επιστράτευση, όλα τα άλλα ΜΜΜ, αμέσως σήκωσαν χειρόφρενο, και ο συνδικαλιστής ας εξαφανίστηκε, και μείνανε οι εργαζόμενοι με τα χαρτιά στο χέρι και ρωτούσαν εμάς, που τρέξαμε να τους συμπαρασταθούμε, τι να κάνουν. Αν αυτό δεν είναι πισώπλατο κτύπημα της απεργίας, που αποσκοπούσε, αφού εκ των υστέρων απεδείχθη, ότι δεν είχατε κανένα σχέδιο, να δέσει τα χέρια των εργαζομένων για μεγάλο διάστημα, σαν επιστρατευμένοι, τότε τι είναι? Τώρα τι κάνετε στο χώρο αυτό? Σε κάθε απεργία επικαλείστε την επιστράτευση, αντί να οργανώσετε τον κόσμο να την σπάσει. Τόση επαναστατικότητα και αγώνες "υψηλής έντασης". Στους διοικητικού υπαλλήλους τα ίδια. Οταν μετά από μέρες απεργίας, ο κλάδος κατάφερε και μέσα στο γενικό κλίμα ηττοπάθειας και υποτονικότητας των αγώνων, απέσπασε έστω κάποιες μικρές, αλλά νίκες, αμέσως πήγατε να τορπιλίσετε. Ισως σας βόλευε και εκεί το σχέδιο της επιστράτευσης. Γιατί τώρα τί θα έχετε να επικαλείσθε? Αν θέλετε αγώνες "υψηλής έντασης" κι απεργίες διαρκείας, κάντε ένα κόπο και πηγαίνετε μέχρι τους χαλυβουργούς, για μερικά εντατικά μαθήματα, για το τι σημαίνει απεργία διαρκείας. Θα σας φύγει έτσι και η έπαρση που έχετε. Μανώλης

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 9:14 μ.μ.

Μανωλης. Εχουνε σχεδιο στην ανταρσυα πως θα κανουνε αριστερη κυβερνηση μαζι με τον συρι ζα με τους καπιταλιστες στην εξουσια βεβαια για να ειναι σιγουροι ΠΑΝ

27 Απριλίου 2014 στις 9:15 μ.μ.

Το καλύτερο πιόνι στα χέρια του Σαμαρά είναι το ΚΚΕ...
δεν υπάρχει δεξιός δημοσιογράφος που να μην το έχει "γλύψει"στην τηλεόραση....
ντροπή και αηδία με πιάνει ακούγοντας το πόσο σταθερές είναι οι "θέσεις"του...
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτή τη στιγμή είναι ότι πιο αγωνιστικό,κομμουνιστικό,και έντιμο!!!!

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 10:09 μ.μ.

9.15 Αντε καλη κουμπαρια ανταρσυα συριζα, σε εμας να δεις τη αηδια προκαλουν τα παραμυ θια για ανθρωπινο καπιταλισμο ΠΑΝ

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 11:24 μ.μ.

Να μην ξεχναμε οτι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανεπισημα-επισημα τον υποψηφιο Δημαρχο του ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΔ στην Ικαρια απεναντι στον κομμουνιστη υποψηφιο στον δευτερο γυρο.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 11:53 μ.μ.

Δικαιολογίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη Χρυσή Αυγή...
Με αστείες δικαιολογίες, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την απαράδεκτη στάση που κράτησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη διαπαραταξιακή συνεδρίαση που έγινε στις 23 Απρίλη στο Δημαρχείο της Αθήνας.



Όπου και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή χώρων προβολής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Κωνσταντίνου, σε δήλωσή του, υποστηρίζει πως ο ίδιος απουσίαζε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ τη συνεδρίαση και δεν τοποθετήθηκε.

Στη συνεδρίαση αυτή όμως, υπήρχε αντιπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Θανάσης Τσουκνίδας, ο οποίος και συμφώνησε με την πρόταση που έδινε χώρους στη Χρυσή Αυγή, για να προβάλλει τις «θέσεις» του ο υπόδικος ναζί Κασιδιάρης.

Αυτή είναι η αλήθεια. Η κωλοτούμπα που έκαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκ των υστέρων μετά την κατακραυγή για τη στάση τους στη διαπαραταξιακή, δεν ακυρώνει την αβάντα που έδωσαν στους χρυσαυγίτες.

Πηγή : 902.gr

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 8:25 π.μ.

Φιλαράκο Πηγή 902, ένα κομμα που τα παίρνει από το Μαρινάκη δεν μπορεί να μιλά για αντιφασισμό. Άσε τον 902 και κοίτα τι λέει ο....901. Από εκεί υπάρχεις.

ΚΚΕδες, εγώ δεν υποστηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ πολύ περισσότερο τις θέσεις του Πέτρου σε πολλά ζητήματα, αλλά το να λέτε τον Κωσταντίνου που είναι επικηρυγμένος κανονικά εδώ και 20-25 χρόνια από τους χρυσαυγίτες (από τότε που ήταν 30 άτομα) σας κάνει εντελώς γελοίους στα μάτια όσων των ξέρουν. Γνωρίζω ότι θα φτάσετε πολύ χαμηλά, αλλά έχουμε πολλά ράματα για τη γούνα σας, μη φοβάστε επαναστάτες του μαυσωλείου.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 12:17 μ.μ.

Όταν σε παίρνει το ποτάμι της λασπολογίας κ της ανήθικης αντιπαράθεσης χωρίς αρχές, πέφτεις σε φάουλ εξόφθαλμα...
Σε σχέση με τις απεργίες του τελευταίου καιρού, κκ κομματικοί σχολιαστές, πείτε μας πόσες επιστρατεύσεις έχουν σπάσει οι δυνάμεις του ΚΚΕ στους εργασιακούς χώρους να το μάθουμε κ εμείς. Τη μοναδική φορά τελευταία που ένας συντονισμένος απεργιακός αγώνας απειλούσε να σπάσει την επιστράτευση με δυνατότητες συνολικής ανόδου του κινήματος (καθηγητές Μάης 2013) τί στάση κρατήσατε;
Το "πες πες κάτι θα μείνει" άλλους χώρους χαρακτηρίζει, οι κομμουνιστές αντιπαρατίθενται σκληρά αλλά με αρχές.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 12:20 μ.μ.

8.25 Εμεις να δεις ποσα ραματα εχουμε για εσας επαναστατες της αστικης διαχειρησης ΠΑΝ

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 2:08 μ.μ.

12.17 Κοιταχτε εκει πως θα κανετε κυβερνηση να σωσετε τον καπιταλισμο απο την κριση του και η λασπη στο ΚΚΕ δεν πιανει εχουνε προσπαθηση καλυτεροι απο σενα και εσπασαν τα μουτρα τους ΠΑΝ

κοινός νους
28 Απριλίου 2014 στις 2:18 μ.μ.

Δυστυχώς το χαϊδολόγημα που κάνει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΚΚΕ, το κάνουν και άλλοι χώροι όπως η Αριστερή Πλατφόρμα του Σύριζα που απευθύνει συνεχώς προς αυτό κάλεσμα συνεργασίας, παρά τους τόνους λάσπης που δέχεται από το Κόμμα .

Συνεργασία με διαφορετικές απόψεις - μέσα σε κάποια όρια - μπορεί να υπάρξει. Συνεργασία όμως με υβριστές και τραμπούκους δεν γίνεται.

Φαίνεται ότι η μόνη λύση να εξυγιανθεί η Αριστερά είναι να ξεπεραστεί το ΚΚΕ στις εκλογές από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όσο και αν πεταχτούν οι φίλοι του ΚΚΕ και πουν ότι οι εκλογές δεν είναι αυτές που μας ενδιαφέρουν και να πόσο ρεφορμιστές είναι όλοι οι άλλοι που ασχολούνται με τις εκλογές, η καρδούλα τους το ξέρει πόσο περιμένουν καλά αποτελέσματα από τις εκλογές.

Δυστυχώς, νόμιζα ότι όταν ο Σύριζα θα ξεπερνούσε το ΚΚΕ, το ΚΚΕ έβαζε μυαλό. Είναι τέτοιες όμως οι συνθήκες που ο Σύριζα - για λόγους κατανοητούς - έχει αναλάβει άλλο ρόλο πια. Σειρά, τώρα, είναι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ξεπεράσει το ΚΚΕ και να μπουν σε κάποια πραγματική βάση οι προοπτικές συνεργασίας των αριστερών κομμάτων - όχι βέβαια μέσα στη Βουλή - κάτι στο οποίο το ΚΚΕ έχει παίξει ιδιαίτερα αρνητικό και αντιδραστικό ρόλο.



Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 4:53 μ.μ.

2.18 εμεις βαλαμε μυαλο το 1991. καλοριζικο το παντρεμα θα μας βρειτε απεναντι ΠΑΝ

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 10:30 μ.μ.

@Ανώνυμο 12.17
Σε πιάνω τελείως ανημέρωτο. Είναι δυνατόν να ρωτάς πόσες επιστρατεύσεις έχουν σπάσει οι δυνάμεις του ΚΚΕ? Λοιπόν φίλε μου, οι δυνάμεις του ΚΚΕ, μέσα από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πολλές φορές, όχι μία, έχουν σπάσει τις επιστρατεύσεις των ναυτικών. Με οργάνωση, σχέδιο, πειθαρχία. Ναί, οι επιστρατεύσεις στα λιμάνια σπάνε κάθε φορά που προκηρύσσετε απεργία. Μιλάμε για τον κλάδο εκείνο, που εσείς, θεωρούσατε τον αγώνας τους και κάνατε δηλώσεις υπέρ των εφοπλιστών, χαρακτηρίζοντάς τις απεργίες τους "εξαλλοσύνες". Το ξέχασες? Μανώλης

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 1:44 π.μ.

διασπαστες οι δεκάδες χιλιάδες απεργοί που κατεβαίνουν με το ΠΑΜΕ και τα εκατοντάδες σωματεία που συσπείρωνονται σε αυτό (και που πολλά απο αυτά έχουν κάνει απεργίες διαρκείας)???
Και ενώτικοι τα δεκαπέντε γκρουπούσκουλα που ενώνονται μπας και κατεβάσουν καμια χιλιάρα..φοιτητες??? Πουστήσανε τα πρωτοβάθμια τα οποία έχουν πρωτοστατήσει σε ποιους ακριβως αγώνες??? Κόψτε τον μπάφο όσο είναι καιρός παλικάρια,μετά οι βλάβες είναι μη αναστρέψιμες..τώρα αν υπάρχει και μπαξίσι απο πίσω..
Μανουήλ

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 5:08 μ.μ.

Κρίμα που λές ότι έχεις και ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ. Μάλλον δεν έχεις, γιατί αλλιώς θα ήξερες, ότι κανένα κόμμα αστικής διαχείρισης, πυλώνας και αριστερό ποδάρι του καπιταλισμού είτε λέγεται σύριζα, είτε ανταρσύα, είτε είναι πασοκιά στην θέση του ΠΑΣΟΚ, είτε ετοιμάζεται σαν αριστερό οπορτουνιστικό ανάχωμα, δεν μπορεί να "ανακόψει" όπως λές και εύχεσαι και πίστευες, την πορεία και τον στρατηγικό στόχο του ΚΚΕ. Και σου υπόσχομαι, εγώ, μία απλή μονάδα, μέσα στους συνοδοιπόρους και συντρόφους του ΚΚΕ, ότι ποτέ, ποτέ, μα ΠΟΤΕ, δεν θα επιτρέψουμε, να νομίζει ο οποιοσδήποτε άσχετος με την ιστορία του ΚΚΕ 95 χρόνων, ότι μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιονδήποτε τόπο, να νομίζει ότι μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να πιέσει ποτέ τους κομμουνιστές και το ΚΚΕ, να γίνουν τα τσιράκια του κεφαλαίου, να γίνουν σκυλάκια του καναπέ, να απεμπολήσουν το πρόγραμμά τους, δηλαδή την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, την δικτατορία του προλεταριάτου και τον μαρξισμό-λενινισμό. Είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος, αν το πίστεψες αυτό, έστω και για μια στιγμή. Μανώλης

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 8:20 μ.μ.

Όχι ρε Μανώλη αλίμονο.
Όταν το ΚΚΕ θα γίνει η απλή μονάδα σου, θα μας τα λες καλύτερα για το στρατηγικό στόχο γιατί πολιτικό δεν θα μπορείς να έχεις. Το έχουν πάθει πολλές αριστερίστικες ομάδες αυτό.
Αλλά εσείς δεν έχετε και την συγκρουσιακή πλευρά των αριστεριστών γι αυτό είστε και τόσο θλιβεροί.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 9:33 μ.μ.

8.20 φιλε μου νιωθω τον πονο σου και σε καταλαβαινω μεσα στην πικρα σου προσπαθεις να πεισης τον ευατο σου με αυτα που λες. Σε συμποναμε αλλα θα υπαρχει ΚΚΕ οτι και να γινει ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 10:21 μ.μ.

Πάντα το σύστημα θα βρίσκει αδύναμους κρίκους. Μέσα στο κομουνιστικό κίνημα, Μα εκεινο.
Θα τους ξερναει... Πεπρωμενου φυγειν αδυνατοντον... Βουτυρο στο ψωμι του καπιταλισμου!!!!!!

Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)

Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.)

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.)

Αριστερή Συσπείρωση

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας (Ε.Κ.Κ.Ε.)

Κομμουνιστική Ανανέωση

Νέο Αριστερό Ρεύμα (Ν.Α.Ρ.)

Δημοκρατική Αναγέννηση

Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία

Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ.)

Ελεύθεροι Πολίτες

Κίνηση για μια Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία

Δημοκρατική Περιφεριακή Ένωση (Δ.Π.Ε.)

Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Δημοκρατικοί

Κίνημα Δεν Πληρώνω

Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών

Κίνηση για την Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918–55

Κίνηση Επαναστατικής Αριστεράς

Κοινωνία

Κοινωνικός Σύνδεσμος

Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Κ.Ε.Κ.)

Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας

Κόμμα Νέων

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Κόμμα Φιλελευθέρων

Κομμουνιστική Οργάνωση “Ανασύνταξη”

Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων (Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.)

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)

Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (Α.Κ.Ο.Α.)

Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (Α.Π.Ο.)

Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗ.Κ.ΚΙ.)

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (Δ.Ε.Α.)

Ενεργοί Πολίτες

Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (Ε.ΔΗ.Κ.)

Ενωτικό Μέτωπο

Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (Κ.Ε.Δ.Α.)

Κοινωνική Συμφωνία

Κόκκινο

Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.)

Νέος Αγωνιστής

Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας

Ομάδα Ρόζα

Ριζοσπάστες

Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ)


κοινός νους
30 Απριλίου 2014 στις 1:00 π.μ.

Δυστυχώς, το ΚΚΕ αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινή λογική, με τον κοινό νου. Λέει ότι έχει έναν στρατηγικό στόχο. Τι κάνει όμως για να τον επιτύχει; Ποια είναι η τακτική του;

Γνώμη δική μου και πολλών άλλων είναι ότι ο στρατηγικός στόχος τον οποίο επικαλείται είναι απλά στάχτη στα μάτια του κόσμου. Οι υπάλληλοι του Περισσού είναι μια χαρά βολεμένοι μέσα σ’αυτό το σύστημα και το μόνο που τους νοιάζει είναι να έχουν εξασφαλισμένη τη θέση και το μισθό τους. Ένα ποσοστό πάνω από 5-6% τους το εξασφαλίζει. Ποιος ο λόγος λοιπόν για ανατροπή του συστήματος;

Λυπάμαι που το λέω αλλά αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα, θα βλέπαμε μια τακτική, έναν άξονα, έναν προσανατολισμό. Πού είναι όλα αυτά μέσα στο ΚΚΕ; Είναι δυνατόν να μην έχουν συμμαχικές δυνάμεις; Είναι δυνατόν να μην έχουν συνομιλητές; Είναι δυνατόν να βλέπουν παντού προδότες και πράκτορες εκτός από το δικό τους το χώρο; Είναι δυνατόν να μην έχουν κοινή δράση με άλλα σχήματα σε μείζονα θέματα όπως η αντιφασιστική δράση ή οι μεγάλες απεργίες στις οποίες συμμετέχουν ως κάτι άλλο, πέρα από τον υπόλοιπο λαό;

Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι μόνο του το ΚΚΕ θα καταφέρει να επιβληθεί; Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι μόνη της η Ελλάδα θα χτίσει ένα σοσιαλιστικό παράδεισο; Φυσικά και δεν τα πιστεύουν όλα αυτά. Τα λένε μόνο και μόνο για να τσιμπάνε πελατεία. Ας αφήσουν λοιπόν τις μεγαλοστομίες. Όσο κι αν στον κόσμο υπάρχει πρόβλημα συνειδητοποίησης, μερικά βασικά πράγματα τα βλέπει. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που αυτήν ακριβώς τη στιγμή, τη χειρότερη πιθανό μεταπολεμικά, ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (!)

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 9:04 π.μ.

1.00 Δεν εχουμε χασει καμμια επαφη με την λογικη. εχουμε συγκεκριμενο στρατηγικο στοχο και παλευουμε καθε μερα μεσα στον λαο το καθε προβλημα που υπαρχει μακρια απο τις καμερες. οπιος θελει να παλεψουμε μαζι στο ΠΑΜΕ ειναι ευπροσδεκτος χωρις να ειναι κομμουνιστης. προτεινουμε την πιο πλατια κοινωνικη συμμαχια ωστε να δημιουργηθουν οι προ υποθεσεις για αλλαγη ταξης στην εξουσια. και βεβαια η καθε χωρα μονη της θα χτισει σοσιαλισμο δεν υπαρχει αλλος τροπος. ο κοσμος δεν γυρναει τη πλατη στο ΚΚΕ απλα ο καπιταλισμος εχει πολλα ειδη απο υπνοτικα ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 5:40 μ.μ.

@Κοινό νού
Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι ο καπιταλισμός είναι αιώνιος? Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι μπορεί κάποιος από τα πάνω μεσσίας να τον ανατρέψει? Είναι δυνατόν να πιστεύεις οι νόμοι κίνησης της κοινωνίας θα πάνε προς τα πίσω, επειδή αυταπατάσαι εσύ, ότι με στάδια και ήξεις-αφίξεις και με την οικονομία στους καπιταλιστές, μπορεί να ανατραπεί ο καπιταλισμός? Είναι δυνατόν να μην πιστεύεις ότι μόνο με την πρωτοπορία της εργατικής τάξης, την οργανωμένη πρωτοπορία της, δηλαδή το Κ.Κ., που δρώντας ενιαία και σαν μια γροθιά, όμως μας έλεγε ο Λένιν, μπορεί να τσακιστεί τό κράτος της αστικής τάξης? Και φίλε μου, ευτυχώς που η ιστορία, με όλα τα ζικ-ζακ της, πάει πάντα μπροστά, γιατί φαντάσου να μην είχε γεννηθεί το ΚΚΕ που με την εργατική τάξη μπροστά, θα κάνει την έφοδο στον ουρανό, τί μαύρο σκοτάδι θα μας περίμενε. Και όσο κι αν σου φαίνεται αδύνατον αυτό τώρα, άλλο τόσο αδύνατον φαινόταν και σε κάτι μενσεβίκους το καλοκαίρι του 1917. Μανώλης

Σε νοιώθω
30 Απριλίου 2014 στις 9:08 μ.μ.

Φιλαράκο 5:50

Σου χαλάω το παραλήρημα αλλά μάθε πως το να μην πιστεύει κανείς την μεσσιανική δύναμη του ΚΚΕ, δεν σημαίνει πως πιστεύει στην αιωνιότητα του καπιταλισμού. Σου είναι δύσκολο, αλλά προσπάθησε να το καταλάβεις.

Αν πάλι δεν το καταλαβαίνεις και πραγματικά πιστεύεις πως αν δεν ".....είχε γεννηθεί το ΚΚΕ που με την εργατική τάξη μπροστά, θα κάνει την έφοδο στον ουρανό(!?!?!!), τί μαύρο σκοτάδι θα μας περίμενε", τότε πραγματικά έχεις την ειλικρινή μου συμπάθεια και την φιλική μου προτροπή να επισκεφτείς ψυχίατρο.

Έχεις σοβαρότατο ψυχωσικό πρόβλημα που απαιτεί κλινική αντιμετώπιση.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 10:17 μ.μ.

"...φαντάσου να μην είχε γεννηθεί το ΚΚΕ που με την εργατική τάξη μπροστά, θα κάνει την έφοδο στον ουρανό, τί μαύρο σκοτάδι θα μας περίμενε"
Μη με βάζεις Μανώλη να κάνω κάτι τέτοιο. Να χαρείς την κόβα σου, μη με υποχρεώνεις να φανταστώ έστω ότι θα ζήσω ένα δευτερόλεπτο χωρίς τα επιτεύγματα που θα υλοποιήσει το κόμμα σου. Πως μπορώ να περάσω έστω και μια ώρα χωρίς να σκέφτομαι αυτή την έφοδο στον ουρανό που θα κάνει το κόμμα σου; Πόσο πυκνό μπορεί να γίνει το σκοτάδι αν λείψουν αυτά που κάποτε θα κάνει το ΚΚΕ; Μη μας ζητάς να αρνηθούμε την πραγματικότητα. Η Ιστορία έχει αποφανθεί για το μέλλον.

Έρχεται το καλοκαίρι του 2014 Μανώλη, είναι σημαδιακό. Καλοκαίρι τώρα, καλοκαίρι και το 1917.
Ο Οκτώβρης κοντοζυγώνει Μενσεβίκοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ κι Εσέροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέρμα τα λόγια, ο Μανώλης θα ξανάρθει και θα είναι εκατομμύρια.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 11:22 μ.μ.

9.08 10.17 ειναι το ποιο ωραιο που εχω ακουσει. οτι χωρις ΚΚΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣ ΜΟΣ απο τους οπορτουνιστες. πραγματικα και σε ψυχιατρο να πατε θα σηκωσει τα χερια ψηλα. η περιπτωση σας ειναι ανιατη ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 11:18 π.μ.

11:22 ειναι το ποιο ωραιο που εχω ακουσει. οτι με ΚΚΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣ ΜΟΣ απο τους σταλινικους γραφειοκρατες. πραγματικα και σε ψυχιατρο να πατε θα σηκωσει τα χερια ψηλα. η περιπτωση σας ΚΚεδες ειναι ανιατη ΣΒΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 4:38 μ.μ.

11.18 Ασφαλως και θα γινει σοσιαλισμος με το ΚΚΕ ως ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. εσας παντως η αποστολη σας ειναι μια η σωτηρια του καπιταλισμου. αυτο κανατε και θα κανετε οσο υπαρχει καπιταλισμος για αυτο αλλωστε υπαρχετε οτι εισαστε ανιατο καρκινωμα συμφωνο απολυτα ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 5:29 μ.μ.

4:38 Ασφαλως και θα γινει σοσιαλισμος χωρις το ΚΚΕ ως ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. εσας παντως η αποστολη σας ειναι μια η σωτηρια του καπιταλισμου. αυτο κανατε και θα κανετε οσο υπαρχει καπιταλισμος για αυτο αλλωστε υπαρχετε οτι εισαστε ανιατο καρκινωμα συμφωνο απολυτα ΣΒΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 6:48 μ.μ.

5.29 οπως εγινε στην γερμανια το 1918 και οι οπορτουνιστες συντροφοι σας ΕΜΠΕΤ ΣΑ ΙΝΤΕ ΜΑΝ Την προδωσαν και δολοφονησαν τον ΚΑΡΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΖΑ. οτι πλακιτσα και να κανετε αυτα τα χαλια δεν κρτβονται με τιποτα ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 8:18 μ.μ.

6:48 οπως εγινε στην ΕΣΣΔ το '30 και οι σταλινικοι συντροφοι σας ΣΤΑ ΛΙΝ ΜΠΕ ΡΙΑ Την προδωσαν και δολοφονησαν τον ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΕΦ. οτι πλακιτσα και να κανετε αυτα τα χαλια δεν κρτβονται με τιποτα ΖΒΑΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 11:05 μ.μ.

@Ανώνυμο 5.29
Εσύ τώρα, ετοιμάσου για "αριστερές" κυβερνητικές θεσούλες και άσε το ΚΚΕ τί θα κάνει. Ετσι κι αλλιώς δεν είσαι ΚΚΕ. Οπότε τι σε κόφτει τι θα κάνει. Ασε τους κουκουέδες να ανησυχούν γι αυτό. Εσύ κοίτα το κόμμα σου, ή την συνιστώσα σου. Μανώλης

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 1:53 π.μ.

8.18 Αποκαλυφθηκε συνωμοσια στο σοβιετικο στρατο με τα νηματα να φθανουν μεχρι τον ΧΙΤΛΕΡ δικαστηκαν και εκτελεστηκαν..αν δεν ειχε αποκαλυφθη ο χιτλερ θα ειχε επιτεθη απο το 1939 και μαζι με ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΚΑΜΕΝΕΦ θα ειχε νικηση. περιμενω τωρα την απαντηση για την δολοφονια της ΡΟΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΛ απο τους συντροφους σας ΕΜΠΕΤ ΣΑ ΙΝΤΕΜΑΝ ελα υπομονη κανε κουραγιο ΠΑΝ

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 2:29 μ.μ.

καλα εσυ οτι λαμακια σου λενε στο κομμα την καταποινις αμασιτη. Ακου λεει οι πρωτεργάτες τις επαναστασης ηταν πρακτορες του ΧΙΤ ΛΕΡ. αληθια τετιεσ αιδιεσ σας λενε;

Για τις δολοφονιες ΛΟΥΞΕΝΜΠΟΥΡΚ και ΛΙΜΠΝΕΧΤ όλοι ξερουν πιος εφτεξε. δε μας λεσ κατι και νουριο. ΖΒΑΝ



(Σου τα γράφω ανορθόγραφα και χωρίς τόνους μπας και ετσι καταλαβαίνεις καλύτερα)

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 4:04 μ.μ.

2.29 Καταλαβαινω τον πανικο σου φιλε μου αλλα πρεπει να κανης κουραγιο. υπαρχει το βιβλιο του ΛΟΥΝΤΟ ΜΑΡΤΕΝΣ που εχει αναλυτικα για την συνωμοσια. επισης το βιβλιο του ΑΜΕΡΙΚΑ ΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ στην μοσχα την εποχη εκεινη που παρακολουθησε τις δικες και εχει μεσα της αναφορες του στην κυβερνηση και την γνωμη του για τα γεγονοτα να ητανε κομμουνιστης δεν νομιζω. θα ενοεις βεβαια πρωτεργατες της κυβερνησης ΚΕΡΕΝΣΚΙ γιατι εγω μιλαω για τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ. Για την γερμανια το 1918 και βεβαια ειναι γνωστα. η επανασταση πετυχε και ο πριγκιπας ΜΑΞ παρεδωσε την κατασταση στους προγονους σας ΕΜΠΕΤ ΣΑ ΙΝΤΕΜΑΝ οι οποιοι επνιξαν την επανασταση στο ΑΙΜΑ με τα ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΦΡΑ ΙΚΟΠΣ. το αιμα τον σ. ΡΟΖΑ ΚΑΙ ΚΑΡΛ ειναι στα χερια των ιδεο λογικον σας προγονον. ΠΑΝ

ΚΚΕδοφρένεια
2 Μαΐου 2014 στις 5:30 μ.μ.

Αν οι ιδεολογικοί απόγονοι των αγωνιστών του ΕΑΜ είναι "κομμουνιστές" σαν τον ΠΑΝ (χαχαχαχα....), τότε οι ιδεολογικοί απόγονοι του Μπέρια ποιοι είναι?

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 7:50 μ.μ.

5.30 Το ξερουμε οτι εισαστε εναντιια στους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ αυτος ειναι ο ρολος σας ΠΑΝ

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 8:01 μ.μ.

"το αιμα τον σ. ΡΟΖΑ ΚΑΙ ΚΑΡΛ ειναι στα χερια των ιδεο λογικον σας προγονον. ΠΑΝ "

Σιγά ρε Φώσ-κωλε!

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 9:27 μ.μ.

5.30 παντα ξεχνατε το ΔΣΕ οταν μιλατε για εκεινη την περιοδο. σας χαλαει μηπως την σουπα ΠΑΝ

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 11:36 μ.μ.

@Ανώνυμο 8.18
Αυτά τα "αντισταλινικά" άντε να τα πείς α αυτά τα εκατομμύρια που διαδήλωναν εχθές σε όλη την Ρωσία με τα σφυροδρέπανα και τα πορτρέτα Λένιν και Στάλιν. Αυτοί θα σου απαντήσουν καλύτερα και από πρώτο χέρι. Και μετά άντε να τα πείς στους Ουκρανούς της Ανατ. Ουκρανίας, που οι ναζί τους σκοτώνουν, ακριβώς με όχημα τον "αντισταλινισμό". Αν ακούσεις τα επιχειρήματα των ναζί του Κιέβου, θα νομίζεις ότι είσαι εσύ. Και εκεί να δείς τι θα σου απαντήσουν και πώς. Οπως ακριβώς απαντάνε μέρες τώρα, σε κάτι τέτοιους "αντισταλινικούς". Ξέρουν καλά ποιοί κρύβονται πίσω. Κάνε τον κόπο να το διαπιστώσεις με τα μάτια σου. Μανώλης

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 11:48 μ.μ.

8.01 αν σε τσουζει η αληθεια ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΛΗ ΠΑΝ

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 12:03 π.μ.

@ 11:36

Επειδή αυτό το ανόητο επιχείρημα το 'χεις ξαναπεί και νομίζεις ότι λες κάτι σπουδαίο, θα πάρεις απάντηση:

1. Που τα είδες και κυρίως που τα μέτρησες τα "εκατομμύρια"? (Εξαιρείται η ονείρωξή σου)

2. Αν είναι "εκατομμύρια" γιατί δεν κάνουν κόμμα να πάρουν την εξουσία από τους ΕΣΕ ΡΟΥΣ & ΜΕΝΣ ΕΒΙΚΟΥΣ που θα λεγε και ο ....ΠΑΝ!

3. Επειδή η ΧΑ (οι φίλοι σας, ρώτα και το ...Σιφωνιό) πήρε 600.000 ψήφους και αύριο κατεβάσει 2.000 φασίστες με πορτρέτα του Χίτλερ στο δρόμο, αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες νοσταλγούν τον ....Χίτλερ???

Αν μπορείς λοιπόν μίλα πολιτικά και άσε τα επιχειρήματα του ....ποπού για την ΚΟΒΑ σου.

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 12:04 π.μ.

7.50 Το ξερουμε οτι εισαστε εναντιια στους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ αυτος ειναι ο ρολος σας ΣΒΑΝ

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 1:25 π.μ.

Μανώλη, αν καταλαβαίνω καλά από τα λεγόμενά σου, επίκειται σοσιαλιστική επανάσταση στη Ρωσία από τα εκατομμύρια που διαδηλώνουν με τα πορτραίτα του Λένιν και του Στάλιν. Ε ρε και να σφίξουν οι ζέστες

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 4:20 μ.μ.

12.03 το ξεραμε οτι εισαστε υπερ της θεωριας των δυο ακρων δεν χρειαζοτανε να μας το πεις. την ιστορια σας την γνωριζουμε παντα με τον καπιταλισμο εισαστε ΠΑΝ

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2014 στις 4:02 π.μ.

ο λενιν δε μιλησε για διασπαμενο μετωπο αποτελουμενο απο 10 συνιστωσες..μιλησε για κομμα νεου τυπου.... σοβαρευτειτε.... κι αν ειστε οντως μαρξιστες και επαναστατες ελαε στις κοβ που κοροιδευετε να πειτε την αποψη σας για το πως θα δρα το κκε ...αλλωστε υπαρχει δημοκρατικος συγκεντρωτισμος.... επισης σας θμιζω οτι την ανταρσυα την περασε στις εκλογες το παναθηναικο κινημα!!! ταβατε να τσακωθειτε μεταξυ σας τωρα τροτσκιστες σταλινικοι κομμουνιστες ρεφορμιστες οπποορτουνιστες ρεβιζιονιστες φασιστες δεξιοι αριστεροι μενσεβικιστες κεντρωοι και τελος παντως με την καθε κοτση μαρια που χετε μαζεψει εκει μεσα.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger