Home » , , » Το ξεψύχισμα και η γέννηση …

Το ξεψύχισμα και η γέννηση …

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 | 1:46 μ.μ.

του Κωστή Μουδάτσου

Απόψε αποφάσισα στη πιάτσα να σιμώσω
Τους πόνους του Γενή Ντουνιά*, να σας τους φανερώσω!

Φτηνοκαψούρα και ψευτοδιασκέδαση. Μαστούρα και αποχαύνωση! Χανόμαστε στο βούρκο και στα πηλά ξεχνώντας τη ζωή μας. Ξεχνούμε το άγχος της επιβίωσης, τα προβλήματα και τα φρικτά έργα των αναξίων κυβερνητών.
Η καταιγίδα με τις ασήμαντες μικροαηδιούλες και λεπτομέρειες που πλακώνουν το μυαλό κρύβουν τα μεγάλα ψάρια που στήνουν λαμογιές και αρχηγιές για να μοιράζουν χρήμα με ουρά στους ελαχίστους που συσσωρεύουν απίστευτο πλούτο την ώρα που πεινάμε και διψάμε!
Ο φτηνιάρικος κόσμος της ψευτοδιασκέδασης έχει σαν σκοπό να πείσει τα υποζύγια να αντέχουν …. και να αντέχουν υπομένοντας γιατί μπορεί να έρθουν και τα χειρότερα!

Κατέχει υψηλές τεχνικές ο κόσμος της υποκουλτούρας και οι πραχτικές του είναι ανελέητες. Από ζόρικες τεχνικές μέχρι τις μεγαλύτερες βρωμιές! Μέσα στου βούρκου τα νερά ποιος θα ασχοληθεί με το λογικό και την κριτική;
Ποιος θα ενδιαφερθεί για την τέχνη της πολιτικής, για την επιστήμη και τη γνώση, την τέχνη και τον πολιτισμό, με τα κοινωνικά προβλήματα και τα οράματα.
Το δικαίωμα στην εργασία μετατράπηκε σε προνόμιο και μέσο εκβιασμού συνειδήσεων. Μόνο να στρέψουν μια ματιά στα ανόσια έργα τους, οι φριχτοί κυβερνήτες και τα τσιράκια, θα μείνουν στήλη άλατος! Σόδομα και Γόμορρα! Όμως μας κοιτούν και καρφώνουν στις σάρκες μας τα δόντια τους!

Εμείς εξασκούμαστε στο να μην απογοητευόμαστε από την αναισθησία που κυκλοφορεί!
Τρώμε τον ανεπίστρεπτο χρόνο στις ψευδαισθήσεις της φτηνής διασκέδασης και της γκεμπελικής προπαγάνδας χωρίς διάθεση να βρούμε δυο-τρεις καλές στιγμές για σκέψη και προβληματισμό. Δεν αφρουκαζόμαστε το πόνο του διπλανού, του γείτονα, του συναδέλφου, το πόνο και το δάκρυ του κάθε πεινασμένου. Ανέραστοι και άβουλοι αποδεχόμαστε την ποινικοποίηση της πείνας και της εξαθλίωσης από τον αρχιληστή που φορά τη μάσκα του κράτους.

Κράτος και βία! Στο όνομα της νομιμότητας και της σωτηρίας οι σκλάβοι του χρήματος της εξουσίας γελοιοποιούν κάθε έννοια αξιοπιστίας και σοβαρότητας. Το ον του Αριστοτέλη μεταμορφώθηκε σε κτήνος. Βάρβαρο κτήνος που λατρεύει την κατανάλωση σαν Θεό, το χρήμα για Μεσσία, τους χρηματιστές και τραπεζίτες σαν αγίους. Βάρβαρο κτήνος που έστησε το πανηγύρι του παρασκηνίου για τη μικρή η μεγάλη εξουσία!

Τρώμε την ώρα μας στις ψευδαισθήσεις που μας προσφέρει το βάρβαρο κτήνος και απολαμβάνομε την αποχαύνωση και τη σιωπή των αμνών. Όλα είναι βαριά κι ασήκωτα αλλά υπάρχουν και χειρότερα! Η μοιρολατρία γίνεται ρουτίνα και η συνεχής επανάληψη κάνει τον άνθρωπο άκακο ζώο που αποδέχεται τους ακέφαλους βιαστές.

Η απόγνωση έρχεται σαν κάτι το συνηθισμένο. Ποιος θα κάτσει να ψάχνει αιτίες  και διέξοδο; Έτσι χαμένοι κι άβουλοι αντάμα ριχνόμαστε στην μανία της ψευτοδιασκέδασης και της εναπομείνουσας ψευτοκαλοπέρασης! Φαγοπιοτούρα και σεξισμός!  Επιδημία και πανούκλα!
Η παρακμή αναδεικνύει καπετανάτα, νοσηρότητες και άχρηστες αναμνησιολογίες. Όλα είναι χρήμα! Παράς με ουρά και επίδειξη!  Η απουσία ονείρων και οραμάτων, αλλαγών και ανατροπών, γεννά λαγνεία, επίδειξη, νταηλίκι και νοσηρά πρότυπα. Ο λεφτάς έμπορος και ο νονός προσελκύουν τα πλήθη των αμνών! Ο σταρ κατακτά καρδιές με την αμορφωσιά του! Οι βάρβαροι έρχονται! Οι πεθαμένοι τρώνε τις σάρκες των ζωντανών! Η νεκρή εργασία σκοτώνει την ζωντανή! Η πορνογραφία κι η παιδεραστία σκοτώνει την δημόσια υγεία και τον έρωτα! Πορνοδιαστροφικοί χαλασοχώρηδες εξουσιάζουν στη νύχτα κι απλώνουν τα πλοκάμια τους στη κοινωνία και στις δομές της εξουσίας. Διαπλοκή μεταξύ πολιτικού κι εγκληματικού κόσμου! Σικέ αγώνες και στημένα στοιχήματα! Πουλημένοι- πουλημένοι τι άλλο μας μένει;

Τι δουλειά έχει ο νέος με τους ανέραστους εμπόρους των ονείρων του;  Τι δουλειά έχομε με τις μπούρδες που ξεστομίζει ο κάθε λαμογίσκος και ο κάθε δουλικός υπηρέτης;
 Τι δουλειά έχομε με τους κόλακες της φρικτής εξουσίας και με τους συκοφάντες κάθε προσπάθειας για αξιοπρέπεια, λεβεντιά και ζωή;
Ας κάνομε του κόσμου κατοχή με το τραγούδι!!!!

Βέβαια η τέχνη δεν επιβάλλεται, αλλά ανακαλύπτεται! Η ψευτοκουλτούρα και το σκυλάδικο επιβάλλονται από το βάρβαρο κτήνος , από την βιομηχανία της διασκέδασης και την προπαγάνδα. Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα μπορούμε να έχομε επαφή με ότι παράγει κάποια ευαισθησία; Η σχέση μας με τη τέχνη έχει ανάγκη τις δυνάμεις που καθορίζουν τρόπους ζωής και ο καθένας να ψάξει να βρει την έκφραση του! Δυνάμεις που δημιουργούν συνθήκες αλλά και εμείς να είμαστε ζωντανοί οργανισμοί! Ζωντανοί που ψάχνουν το πνεύμα της εποχής. Οι αγώνες του πνεύματος είναι σκληροί, είναι άγριοι! Είναι όπως ο κουρσάρος στη μάχη την πειρατική! Φωτιά και τσεκούρι! Σπαθί και βόλι!
Ο καλλιτέχνης δεν είναι καλοποτισμένος βασιλικός στη γλάστρα! Είναι ο κουρσάρος που νοιώθει την κραυγή  της θλίψης, του τρόμου, της απόγνωσης, του θυμού και της οργής!
Της άρνησης του ακρωτηριασμού των ονείρων, της άρνησης του ακρωτηριασμού της ζωής!
Είναι ο κουρσάρος που νοιώθει να ξυπνά το φάντασμα των κοινωνικών συγκρούσεων και αρματώνει το πειρατικό του!!!

Εμείς θα ψάξομε το αύριο και το μεθαύριο. Οι πνευματικοί άνθρωποι θα μιλήσουν για αυτό! Ας φύγομε από τα ρηχά νερά και την ηδυπάθεια! Υπάρχουν πολλά στη ζωή που θέλομε να αγαπήσομε και να ονειρευτούμε. Υπάρχει ελπίδα και όραμα! Υπάρχουν νέες ιδέες! Ας φροντίσομε τη γης για να ριζώσουν δέντρα που θα βγάλουν κλάδες και φυλλώματα για να αναζητούν τον ήλιο και τις αχτίνες του!
Ουδέν κακόν αμιγές καλού!

Οι εγκληματικές πολιτικές του ανελέητου σοκ, δέους και τρόμου μας αναγκάζουν να σκεφτούμε άλλους δρόμους, ανατροπές, αλλαγές, ευθύνες και διαδικασίες για το λαό από το λαό. Δεν έχουμε ανάγκη από προστάτες και σωτήρες! Δεν έχομε ανάγκη από αυτούς που μετέτρεψαν τα παιδιά μας σε τροφή στα θηρία της αρένας της ασύδοτης αγοράς.  Απάτες, πωλήσεις, ψεύτικα στοιχεία , ειρωνείες και μονταζιέρες παλεύουν να δικαιολογήσουν και να στηρίξουν  εγκληματικές ενέργειες φρικτών κυβερνητών, ντόπιων και ξένων!

Οι πνευματικοί βολεύτηκαν αμίλητοι απολαμβάνοντας τα ψίχουλα ως αντάλλαγμα της σιωπής. Στην τηλεόραση, οι παρουσιαστές, οι αναλυτές και οι γλάστρες παρουσιάζουν φάλτσα στοιχεία και παραποιημένες πολιτικές στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας. Φριχτοί κι ανόσιοι αντάμα!
Ο φόνος παρουσιάζεται σαν μη απευκταία πράξη και άρα αναγκαία που θα βοηθήσει την αναπτυξιακή διαδικασία.
Οι αυτοκτονίες που αποσιωπούνται, οι φτωχοί που αποκρύπτονται στις φαβέλες της παραπλάνησης, η ποινικοποίηση της ζωής και της πείνας, η βία του αρχιληστή που ονομάζεται κράτος θα φέρουν την νέα αναγέννηση του ανθρώπου μέσα στις σύγχρονες καταιγίδες!

Μέχρι να ξυπνήσει όμως το «θύμα και το ψώνιο» οι εγκληματικές νομοθεσίες και οι ανελέητες φορολογικές επιδρομές θα προσφέρονται σαν αναγκαίες υπηρεσίες που δικαιολογούνται από ηθικής πλευράς και ας παράγουν τραγωδίες! Το υπουργείο η «τιμιότης» δια του υπουργού κυρίου «απατεωνίδη» αποφασίζει, νομοθετεί και εφαρμόζει! Εάν στην πόρτα της αίθουσας του υπουργικού συμβουλίου τοποθετηθεί μια ταμπέλα που θα αναγράφει:

«ΑΙΘΟΥΣΑ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» αμέσως γεννιέται το ερώτημα: ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί από ποια πόρτα θα προσέρχονται στις συνεδριάσεις;
 Γι αυτούς είμαστε αμόρφωτοι, τεμπέληδες, ζωντόβολα και ρεμπεσκέδες! Οι παλαιοί διαχειριστές της εξουσίας ανάλαβαν να μας βγάλουν από το βούρκο που οι ίδιοι μας έσπρωξαν με τα ανόσια τους έργα! Οι σπάταλοι τύποι που κυριάρχησαν διακωμωδώντας τους εργατικούς και μετρημένους ανθρώπους σήμερα αφού ντύθηκαν το ένδυμα της αγιότητας και της φερεγγυότητας με ένταση προκαλούν την ηρωική έξοδο από το τέλμα.

Με την ορμή άκρατου ανταγωνισμού θα φέρουν την περιπόθητη ανάπτυξη που στηρίζεται στους πόνους, στους φόνους- αυτοκτονίες, στην ανεργία, στην ανασφάλιστη εργασία και σε μισθούς πείνας κι εξαθλίωσης! Οι άξονες της πολιτικής της σωτηρίας στηρίζονται στους πυλώνες της εξαφάνισης των εργασιακών δικαιωμάτων και στην καταλήστευση, δημόσιου και ατομικού πλούτου. Αυτή είναι η προοπτική της πατρίδας! Τρίβουν τα χέρια κι ακονίζουν τα μαχαίρια οι δανειστές! Οι έμποροι των εθνών χτυπούν τα μαχαιροπήρουνα για να αρχίσει ο δείπνος και το μοίρασμα των ιματίων. Το πλιάτσικο και το διαγούμι αναμένει! Ο κάθε λήσταρχος προσπαθεί να πάρει καλύτερη θέση από τον άλλο! Το μέσον είναι γνωστό : Οικονομική βία και εξωοικονομική βία του κράτους και του νομικού συστήματος!

Η κλεψά και οι αρπαγές, η βία και οι ταχτικές της εξαπάτησης όμως θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των πεινασμένων. Οι πολιτικές της απάτης έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν τις ιδέες της ανατροπής. Οι μάσκες πέφτουν. Όσα  νέα μέτρα κι αν εφευρίσκουν τόσο το έγκλημα θα μας οδηγεί να ξαναβρούμε την χαμένη αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα που είχαμε απολέσει παρασυρμένοι από δημαγωγούς και παραχαράκτες. Ξαναβρίσκομε το τραγούδι μας!

Μέσα από τις αυτοκτονίες, την πείνα και την εξαθλίωση , μέσα από τα ερείπια, αναδύονται νέες δυνάμεις που θα μας βοηθήσουν να φέρομε τη νέα αναγέννηση! Σήμερα ο λαός και τα παιδιά μας μπορεί να αποτελούν βορά στα πλοκάμια των  ντόπιων και ξένων  αρπακτικών, όμως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!  Τα ψεύτικα στοιχεία και οι προπαγάνδες, οι μέθοδοι και οι ταχτικές, θα βάλουν το δημιουργικό μυαλό σε ενέργεια για να ανοίξομε τα παράθυρα στον ήλιο! Ίσως η κόλαση που περνούμε να μας οδηγήσει να βρούμε το δρόμο για τον παράδεισο!
Οι φόνοι-αυτοκτονίες χρησιμοποιούνται στην ουσία από το σύστημα για να φοβηθούν οι άλλοι μην πάθουν τα ίδια και χειρότερα, που ίσως έρχονται αλλά ο από μηχανή άγγελος τα αποτρέπει τη ύστατη στιγμή ! Ακόμη και οι λιμοί και οι καταποντισμοί είναι ευκαιρία για γενικό ξεπούλημα σε εξευτελιστικές τιμές !

Δεν θέλομε να σωθούμε από τους σωτήρες! Δεν έχομε ανάγκη από προστάτες! Δεν θέλομε εκείνους που οδηγούν στην συντριβή το ηθικό των οδοιπορούντων, νοσούντων και των πονούντων! Δεν θέλομε μάχες οπισθοφυλακής για διατήρηση των ψιχίων και επανάκτηση κάποιων κεκτημένων η status κβο!

Θέλομε καινοτόμες  μάχες κοινωνικών  αλλαγών! Απαιτούμε ανατροπές! Δεν πρέπει μόλις φτάσει η κατάσταση στο παρά  λίγο να ψάχνομε λύσεις και με την πρώτη ευκαιρία να ξαναγυρνάμε στις παλιές κακές συνήθειες!

Ζούμε σε μια μεταβατική εποχή που το παλιό ψυχομαχεί χωρίς να έχει ακόμη ξεψυχήσει ενώ το καινούργιο μόλις τώρα γεννιέται! Το νέο που θα συντονίσει τις μάχιμες δυνάμεις ανατροπής του σκληρού παρόντος και του ζοφερού μέλλοντος που έρχεται χωρίς να περιμένομε τη μεγάλη στιγμή. Το νέο που θα δώσει απαντήσεις σε όλες τις περιπτώσεις αυθαιρεσίας, καταπίεσης και κατάχρησης.

Το νέο που θα έχει όσφρηση πολιτικής συγκυρίας, που με ουσιαστικές πολιτικές και λαϊκές δυνάμεις θα επιτύχει συμμαχίες ευρύτερων πολιτικών συνασπισμών για να βρούμε λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα. Το νέο που με ενθουσιασμό και ελπίδα, καθολική απελευθέρωση, θα κινητοποιήσει τις λαϊκές μάζες στην ζωτική ανάγκη της ανατροπής του σημερινού ολοκληρωτικού συστήματος που τρώει τα παιδιά μας στην αρένα των ρωμαϊκών οργίων. Κόντρα στο θερίο ,κόντρα στη φτώχια, στη δομική ανεργία, στον απολυταρχισμό ,στην κοινωνική σήψη, στην οικολογική καταστροφή, στην πολεμική καταστροφή.

Η τροφή και το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Δεν είναι συνηθισμένα πράγματα. Δεν αποτελούν συνηθισμένο εμπόρευμα! Η διατροφική αυτάρκεια και η προστασία της δημόσιας υγείας είναι και θα συνεχίσει να είναι πρωταρχικό καθήκον κάθε σώφρονα ανθρώπου που θέλει να λέγεται πολιτικό ον!

Η δίωξη των λαθροεργοδοτών και η προστασία της εργασίας είναι ακόμη μια αρχή.

Η ανατροπή του συμφώνου της σταθερότητας και κάθε μνημονίου η συμφωνίας που εξαθλιώνει τους λαούς.

Σε γενικές γραμμές η άρνηση του ακρωτηριασμού της ζωής αποτελεί το ξεκίνημα που είναι το ήμισυ του παντός!

Χρειαζόμαστε την ορχήστρα που θα στηρίζει το σολιστικό όργανο για να αποδώσομε το σκοπό , τη μελωδία, τη συμφωνία του ενθουσιασμού του παιγνιδιού της ζωής!

Γι αυτό λαέ βασανισμένε εάν δεν ξεσηκώθηκες ακόμη, άρχισε από τώρα! Δεν πρέπει όμως  να δείχνεις εμπιστοσύνη σε όσους αναπαράγουν το ρητορικό λόγο των λαμογίων και των ακραίων συντηρητικών πολιτικών που μας οδήγησαν στα βούρκα των βρώμικων λιμανιών!!!!!

Γι αυτό:
Άλλος αέρας με φυσά σαν είμαι στο λιμάνι
Κι άλλος σαν είμαι στ΄ ανοιχτά, της θάλασσας με πιάνει!

Γενή Ντουνιάς = καινούργιος κόσμος
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger