Home » , , » Κινητοποιήσεις για την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ (Βίντεο)

Κινητοποιήσεις για την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 | 9:02 μ.μ.

Καινούργια μέτωπα κατακαλόκαιρο ανοίγει η κυβέρνηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εντοπίζονται κύρια σε τρία ζητήματα. Στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση των παραλιών αλλά και στις περεταίρω μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.

Μιλώντας σε ένα ακροατήριο το οποίο εκτός από στελέχη του κόμματος του παρευρίσκονται εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Οικολόγων Πράσινων και των ΑΝΕΛ –χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του «Ποταμιού», του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ- ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για εκποίηση δημόσιου πλούτου και δεσμεύτηκε ότι θα ακυρώσει την συμφωνία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ αν το κόμμα του έλθει στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Σύριζα έκανε λόγο για με σκοπό την δημιουργία ενός «παλαϊκού μετώπου κατά της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ», για την αποτροπή της ψήφισης αυτού «του εγκληματικού νομοσχεδίου», Ηδη στην πρόταση του Σύριζα έχουν ταχθεί θετικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Θόδωρος Παραστατίδης, Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

 Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ εξήγγειλαν σειρά κινητοποιήσεων από την Τετάρτη κατά τις μέρες που το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης μέρους της ΔΕΗ θα ψηφίζετε και με δηλώσεις τους αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ενός μπλακ-άουτ.

Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ τονίζει:
«Το ΚΚΕ θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις να ορθωθεί τείχος αντίστασης και ανατροπής του κυβερνητικού σχεδίου για τη "μικρή ΔΕΗ". Ο αγώνας ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση πρέπει να βάλει στο στόχαστρο την πολιτική απελευθέρωσης του τομέα ενέργειας, που προωθείται εδώ και χρόνια από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για τους λαϊκούς καταναλωτές και τους εργαζόμενους του κλάδου. Ταυτόχρονα να αντιπαλεύει τις αυταπάτες που καλλιεργούν τα άλλα κόμματα της ΕΕ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στις συνθήκες της ευρωενωσιακής απελευθερωμένης αγοράς, μπορεί να υπάρξει επιχείρηση ηλεκτρικού ρεύματος που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες, να παρέχει φθηνό ρεύμα και εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα στους εργαζόμενους του κλάδου». 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

26 Ιουνίου 2014 στις 9:52 μ.μ.

Δηλαδή τι μας λεει ο Τσιπρας;
Οτι ειναι εναντια στην ενεργειακή πολιτική της ΕΕ;

Οχι αλλο κάρβουνο ρε νεοΠασοκοι

Ανώνυμος
26 Ιουνίου 2014 στις 11:18 μ.μ.

Η ΔΕΗ εδω και χρονια εχει ιδιωτικοποιηθη στα πλαισια της απελευθερωσης της αγορας ηλεκτρικης ενεργειας που ειναι στρατηγικη επιλογη της Ε.Ε και του ελληνικου κεφαλαιου. ο αγωνας για να ειναι νικηφορος πρεπει να εχει στον στοχο τον πραγματικο αντιπαλο που ειναι ο καπιταλισμος. Μονο με εξοδο απο την Ε.Ε και με τον λαο να εχει τα μεσα παραγωγης στα δικα του χερια θα υπαρχει ΔΕΗ που θα δεινη φτηνο ρευμα σε ολο τον λαο. οποιος καλλιεργει αυταπατες για ανθρωπινο καπιταλισμο εχει βαρυτατες ευθυνες

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger