Home » , » ΚΚΕ για "μικρή ΔΕΗ" και αντιπαράθεση με Σύριζα σχετικά με το δημοψήφισμα (Βίντεο)

ΚΚΕ για "μικρή ΔΕΗ" και αντιπαράθεση με Σύριζα σχετικά με το δημοψήφισμα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 | 8:47 μ.μ.

Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε τις απόψεις του ΚΚΕ, όπως τις διατυπώνει ο βουλευτής του Νίκος Καραθανασόπουλος σχετικά με το νομοσχέδιο που ψηφίζετε περί «μικρής ΔΕΗ».
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το ΚΚΕ δεν κάνει μάχη οπισθοφυλακής για να υπερασπιστεί τις καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί σήμερα  Επί της ουσίας η διαπάλη μεταξύ στην διατήρηση του σημερινού καθεστώτος και σ αυτό που θέλει να διαμορφώσει η κυβέρνηση είναι διαπάλη αντιτιθέμενων επί μέρους οικονομικών συμφερόντων, σύμφωνα με το στέλεχος του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στην πρόταση του Σύριζα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση τμήματος της ΔΕΗ, ο Ν. Καραθανασόπουλος, διατύπωσε την θέση ότι το ΚΚΕ ζητάει να τεθούν στο δημοψήφισμα όλοι οι νόμοι που υπάρχουν και έχουν εφαρμοστικό χαρακτήρα  προβλέποντας την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει ένα «αποσπασματικό δημοψήφισμα, που βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος».

Απ την πλευρά του το στέλεχος του Σύριζα Ν. Ξυδάκης που βρισκόταν στο πάνελ, έκανε λόγο για μαξιμαλισμό που διακατέχει το ΚΚΕ αφού ζητάει να αλλάξουν όλοι οι νόμοι που ισχύουν από το 1995 μέχρι σήμερα και στην ουσία να μην γίνει τίποτα, για να πάρει την απάντηση από τον βουλευτή του ΚΚΕ ότι η  λογική του μικρότερου κακού μας έχει οδηγήσει σήμερα στα μεγαλύτερα κακά που βιώνει ο ελληνικός λαός

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 20 σχόλια

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 9:51 μ.μ.

Γιατί ρε Καραθανασόπουλε δεν ζητάς τότε αναθεώρηση και δημοψήφισμα για όλους τους νόμους που ισχύουν απο το 1821 και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους και περιορίζεσαι μόνο σε αυτούς που αφορούν την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας?
Επί καπιταλιστικού συστήματος ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν ολοι οι νόμοι,και όχι επι σοσιαλισμού.Βούρ λοιπόν ρε παλληκαρά,φέρε ενα δημοψήφισμα που να τους καταργεί όλους.Να αποδείξεις πως δεν είσαι με το μικρότερο κακό.Δεν τολμάς όμως κάτι τέτοιο γιατί απλά είσαι σύμμαχος και κολλητός με το απόλυτο κακό αλλά δεν μπορείς να το κρύψεις πλέον ρε φουκαρά.
Μην το παιδεύετε ρε παίδες το ζήτημα με το κκε.Δεν είναι μαξιμαλισμός αυτή η πολιτική,είναι τυφλή υποταγή και υλοποίηση των γραμματίων που έχει υπογράψει το κώμα με το σύστημα,και που πρέπει να τα τηρήσει πιστά,αλλοιώς το σύστημα θα το ξεμπροστιάσει ολοσχερώς και η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Είναι βλέπεις και τα έρμα τα ποσοστά του κώματος που έχουν πάρει την κατηφόρα και σταματημό δεν έχουν.
Με τέτοια ποσοστά είναι ποτέ δυνατόν ο Καραθανασόπουλος να έχει καθαρό μυαλό? Πάτωσε ο δόλιος και σαν υποψήφιος περιφερειάρχης,και όσο νάναι το μυαλό του δεν έχει ξεθολώσει ακόμα.

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 10:15 μ.μ.

@Ανώνυμος

Γιατί αυτοί οι νόμοι (που ψηφίστηκαν για να συμμορφωθεί το ελληνικό νομικό πλαίσιο σε αντίστοιχη ΕΕ-οδηγία) επιβάλλουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και όχι ο "κακός Σαμαράς" ή "κακιά Τρόικα" (οι οποίοι μπορεί να είναι κακοί αλλά δεν έχουν εμμονές/υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα εφαρμόζοντας συγκεκριμένη ΕΕ-πολιτική).

Αν δεν καταργηθούν αυτοί οι νόμοι, την επόμενη στιγμή μπορεί να φέρει νέο νομοσχέδιο αυτή ή η επόμενη κυβέρνηση, το οποίο θα ονομάσει "μεσαία ΔΕΗ" και θα έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο στόχο: να περάσουν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας και οι υποδομές της ΔΕΗ σε ιδιωτικά μονοπώλια.

ΥΓ: Και τους λοιπούς νόμους που έχουν ψηφιστεί από το 1821 και μετά έχουμε σκοπό να καταργήσουμε, αλλά προς το παρόν αρκούμαστε στο νομικό πλαίσιο που προβλέπει την "απελευθέρωση" της ενέργειας...

ΥΓ2: Ειρήσθω εν παρόδω, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι "δεν έχει πρόβλημα" με την πρόταση του ΚΚΕ. Μη γίνεσαι βασιλικότερος του βασιλέως...

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 10:31 μ.μ.

Oσο και να χτυπιεται ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφορικα παιχνιδια του Παπανδρεικου ΠΑΣΟΚ το ΚΚΕ οφειλει να μην τα παιξει.

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 11:23 μ.μ.

9.51 Το δικο σου το μυαλο ειναι θολωμενο φουκαρα μου. Ο ενοχος ειναι ο καπιταλισμος και αυτον παλευουμε να ανατρεψουμε κακομοιρη. εσεις εισαστε τα τσιρακια του καπιταλισμου. ολοι αυτη η λυσσα που εχετε δειχνη ποσο δικιο εχουμε. τα παραμυθια οτι μεσα στην Ε.Ε και με καπιταλισμο θα λυθουνε τα προβληματα δεν περνανε. Εμεις θα ειμαστε εδω οταν θα αρχισει το ξεβρακωμα σας. ακομα δεν εχετε δει τιποτα φουκαρα μου ΠΑΝ

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 11:29 μ.μ.

κατω να χτυπιοσαστε σε κυβερνηση στο καπιταλισμο το ΚΚΕ δεν μπαινει λυσσαξτε οσο θελετε η τραγωδια για εσας ειναι μπροστα δεν θα υπαρξει ελεος

3 Ιουλίου 2014 στις 11:29 μ.μ.

9:51

Γιατι κύριε, θέλεις δημοψήφισμα για τη Μικρή ΔΕΗ, αφού και να κερδησεις, κανεις μια τρύπα στο νερό;

Απο το 2015 καθε χώρα της ΕΕ στην ενέργεια θα αγοράζει στην κοινή τιμή του χρηματιστηρίου ενέργειας.

Γιατι ο Τσιπρας το παίζει τρελός;

Αν εσυ θέλεις το αυτομαστίγωμα, δικαιομα σου.

Το ΚΚΕ καθρεφτάκια και τρελιτσες στο λαο, δεν πουλάει

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 11:37 μ.μ.

9.51 εχεις το θρασος και μιλας στο ΚΚΕ την στιγμη που εχετε πει ναι στην Ε.Ε στο ΝΑΤΟ στον ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ. απογονε του ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. οση λασπη και να ριξετε θα πεθανετε ορθιοι τσιρακια του καπιταλισμου

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 1:05 π.μ.

αν η ηγεσια του ΚΚΕ..καιι το τονιζω αυτο αν ηγεσια κανει την πατατα να αρνηθει να συνυπογραψη το αιτημα για δημοψηφισμα πουλωντας εξυπναδακισμους του τυπου να κανουμε ενα δημοψηφισμα για αλλα νταλα της παρασκευης το γαλα μονο και μονο γιατι ειναι προταση του συριζα..και γινει δεκανικη της νεοφιλελευθερης φασιστικης κυβερνησης του σαμαρα-βενιζελου του μπομπολα και του βαρδινογιανη που ηδη εχουνε συμφωνησει στη μοιρασια της Δ.Ε.Η της περιουσιας του ελληνικου λαου δηλαδη στις επομενες εκλογες θα παρει ποσοστα δημαρ η ακομα και να μεινει εκτος βουλης ,,η ηγεσια των πεφωτισμενων του περισου εχει χασει περαμα δραπετσωνα κοκκινια νικαια περιστερι που απο κοκκινες συνοικιες εγιναν προπυργιας των ναζι και σε αυτο δεν φταινε μονο οι ανεργοι στης περιοχες αλλα ηγεσια του κκε που στο τελος το μονο που θα τους μεινει ειναι να το παιζουνε της κεφαλες στο αδειο σπιτι του λαου στον περισσο οι εργαζομενοι στη ΔΕΗ δεν ειναι ρετιρε οπως λεει ο μπαμπης στο σκαι δουλευοντας για των αλαφουζο αλλα ειναι εργατες σε βαρια βιομηχανια της χωρς που παει να ξεπουληθει στους μεγαλοκαρχαριες και τσιριμωνιες της ηγεσιας του κκε δεν προκειτε να ανεχτοι αλλο η κοινωνια μας πρεπει να αποφασισουνε εκει στον περισσο ειναι κουμουνιστικο κομμα ,κομμα των εργατων η μια παρεα υψιλοβαθμων κουμουνιστων που δεν εχουνε καμια επαφη με το λαο και τα προβληματα του

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 2:34 μ.μ.

1.05 ΤΟ ΚΚΕ προτεινει δημοψηφισμα για την καταργηση ολων των νομων απο το 1996 για την απελευθερωση της αγορας ηλεκτρικης ενεργειας που ητανε αποτελεσμα της συνθη κης του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ που το ψηφισανε και οι οπορτουνιστες. Η ΔΕΗ σημερα ειναι ιδιωτικη επιχειρηση με μετοχους και η φασαρια γινεται απο τμηματα της αστικης ταξης για το ποιος θα παρει την μεριδα του λεοντος. το ΚΚΕ παλευει για ηλεκτρικο ρευμα κοινωνικο αγαθο και οχι εμπορευμα. αφηνουμε πισω τα κολπα του οπορτουνι σμου για υπουργικες καρεκλες

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 3:12 μ.μ.

1. Τις απειλες τι κακο θα παθει το ΚΚΕ αφηστε τες γιατι χτυπατε πορτες ανοιχτες. Ανοιξτε κανα βιβλιο γιατι προφανως δεν εχετε ιδεα σε ποιο κομμα απευθυνεστε.
2. Οι λαικες γειτονιες που ανεφερες δινουν παρομοια ποσοστα στο ΚΚΕ με αυτα που παντα εδιναν. Προς τη ΧΑ το ΚΚΕ δεν εχει χασει απλα η ΧΑ παιρνει οτι επαιρνε το ΛΑΟΣ και κατι παραπανω λογο καθιζισης της ΝΔ. Τους εξυπνακισμους του Πορτοσαλτε και του Μπαμπη οτι οσοι ψηφιζαν το 1 ακρο πανε στο αλλο κρατα τους για τον εαυτο σου.
3. Το ΚΚΕ ειναι ενα σωμα αποφασιζει σαν τετοιο. Διαχωρισμο ηγεσιας-βασης ψαξε στη μερια σας.
4. Το ΚΚΕ ειναι συνεπες. Εκανε προταση για δημοψηφισμα συνολικα εναντια στην ιδιωτικοποιηση.Ιδου η ροδος για σας καντε τη δεχτη. Οχι τρυπες στο νερο. Η ιδιωτικοποιηση ειναι κοινοτικη οδηγια. Η ενεργεια με εντολη ΕΕ απο το 1990 και μετα απελευθερωνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα εχει στηριξει ολα αυτα. Αν θελει αγωνα υπερ της ΔΕΗ θα δεχτει τα αιτηματα του ΚΚΕ αν οχι απλα κανει τακτικισμους πασοκικους.
5. Για να γινει δημοψηφισμα θες 120 υπογραφες βουλευτων και σε δευτερη φαση 180. Προφανως αυτοι δεν βρισκονται αρα δημοψηφισμα δεν θα γινει. Οποτε αν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνηθει την προταση του ΚΚΕ θα επαληθευση οτι κανεναν αγωνα με στοχο εναντια στην ιδιωτικοποιηση δεν θελει. Απλα θελει με προσχημα τη ΔΕΗ να μαζεψει 120 βουλευτες για να παει το χειμωνα σε εκλογες.
Τον κλακαδωρο του νεου ΠΑΣΟΚ στο ΚΚΕ δεν θα βρειτε. Οι εργαζομενοι και οι αγωνιστες να βγαλουν συμπερασμα απο την φιλο-ΕΕ σταση σας και στο θεμα της ΔΕΗ που η ιδιωτικοποιηση της ειναι εντολη της ΕΕ.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 3:30 μ.μ.

κκεδες πεσς τε οχιστο δημοηφισμα!! βαλτε και θεμα νατο εξοδου απο την εε και οτι αλλο σας κατεβει ξεφτιλες. τρεμετε ξεφτιλες μην πεσει η κυβερνηση.

ο αλλος ο βλαξ παραπανω υποστηριζει αφου το 2015 καθε χώρα της ΕΕ στην ενέργεια θα αγοράζει στην κοινή τιμή του χρηματιστηρίου ενέργειας δεν χρειαζεται δημοψηφισμα!! τι αλλο θα πειτε; το μονο που καταλαβαινετε ειναι πορειες ομονοια-συνταγμα. αφου δεν κατανοητε οτι ενα δημοψηφισμα για νερο ή δεη δημιουργει κινηματικες διαδικασιες των εργαζομενων και ολου του λαου κλειστε το μαγαζι του κκε και περιμενετε τη 2α παρουσια γραφειοκρατες

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 5:28 μ.μ.

3.30 Σου συνιστω να εισαι ψυχραιμος γιατι ακομα δεν εχετε παθει τιποτα. Το ΚΚΕ Συμφωνει σε δημοψηφισμα που θα καταργει ολους τους νομους για την ιδιωτικοποιηση και την απελευθερωση της αγορας ηλεκτρικης ενεργειας που εχουνε ψηφιστει απο το 1996 με βαση την συνθηκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ που ειχε ψηφισει και ο συνασπισμος της αριστερας και της προοδου Η προταση του συριζα για την ειδη ιδιωτικη ΔΕΗ εξυπηρετει συμφεροντα που ειδη εχουνε μετοχες απεναντι σε κανουργιους που θελουνε να μπουνε. καταλαβαινω οτι εισαι θυμα παραπληροφορησης καΙ για αυτο τα λες μπερδεμενα. πιστευω οτι θα ηρεμησης και θα τα καταλαβεις οτι η θεση σου δεν ειναι με τις κομπινες του συριζα φιλικα

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 5:57 μ.μ.

@
Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 - 3:30 μ.
΄Ελα!! ΄Ωστε για να βγει ο λαός στο δρόμο πρέπει να γίνει δημοψήφισμα. Α, ρε Ανταρσύες και Συριζαίοι που εσείς θέλατε να βγάλετε το λαό στο δρόμο με απεργίες διαρκείας που κανείς δεν τις έκανε!! Να ρε, ο συναγωνιστής εδώ μας δείχνει τον δρόμο. Λοιπόν συναγωνιστή εγώ λέω να κάνουμε κι ένα δημοψήφισμα για την ανεργία. Και να βάλουμε το ερώτημα αν ο Σύριζα σωστά διαφωνει με τις προτάσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ στη βουλή για τους άνεργους γι' αυτό και δεν τις ψήφισε. Γιατί δεν πιστεύω να πιστεύεις κι εσύ αυτα που είπε ο Γλέζος ότι θα συνεργαστεί ο Σύριζα με ΠΑσοκ και ΝΔ και να φαντάζεσαι ότι ο σύριζα έγινε δεκανίκι της κυβέρνησης; ΄Η της ΕΕ; Α παπαπα πα Ε;

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 6:44 μ.μ.

Απόσπασμα από Διονύση Χαριτόπουλο ΑΡΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ σελ. 164
<<Είναι απογοητευτικό, μα στο ΚΚΕ παραλείπουν κάτι πολύ καίριο από τον Μαρξ: οι αντικειμενικές συνθήκες προηγούνται της πολιτικής βούλησης. Δεν αρκεί να θέλεις να εφαρμόσεις κάτι που θεωρείς σωστό, πρέπει να έχουν διαμορφωθεί και οι κατάλληλες συνθήκες.»
Πάντα τα ίδια λάθη από ΚΚΕ

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 6:55 μ.μ.

Καλά μας δουλεύει ο κ. Τσίπρας; Αφού και να μαζέψει τώρα τους 120 ψήφους, θα πρέπει να το ψηφίσουν στην ολομέλεια 180 για να γίνει το δημοψήφισμα. Δεν ξέρει ότι δεν προκειται να πάρει τόσους ψήφους; Το ξέρει και το παραξέρει. Πυροτέχνημα λοιπόν το δημοψήφισμα. Σε κουβέντα να βρισκόμαστε κι ο σύριζα στο κεντρο της κουβέντας.

4 Ιουλίου 2014 στις 11:57 μ.μ.

Βρε μαρξιστή 6:15, εννοείς οτι οι αντικειμενικές συνθήκες δεν ειναι οριμες για ενέργεια στην υπηρεσία του λαου και το ΚΚΕ κάνει λάθος που δεν δέχεται την θέση των ευρωπαϊκών μονοπωλιων για ιδιωτικοποίηση;
Βρε καραγκιοζηδες, γιατι κορόιδευεται το λαο ψηλό γαζί οτι δειθεν είστε εναντια στην ιδιωτικοποίηση;

Απλά έχετε την εντύπωση οτι τα δικά σας φύκια φαντάζουν περισσότερο για μεταξωτές κορδέλες απ οτι των ΣαμαροΒενιζελων.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 στις 10:37 π.μ.

Γιατί ο Σύριζα δεν θέλει να καταργηθούν όλοι αυτοί οι νόμοι που επιτρέπουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ; τι έχει στο νου του; να βάλει απ' το παράθυρο τους δικούς του ιδιώτες στη ΔΕΗ;

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 στις 1:13 μ.μ.

Φίλε 11:57 εννοώ πως κι εγώ μπορεί να θέλω να γίνω εκατομμυριούχος, αλλά επειδή βρωμάνε τα χνώτα μου από την πείνα αν βρω ένα εικοσάευρω στο δρόμο δεν θα πω δεν με κάνει εκατομμυριούχο άρα δεν το παίρνω αλλά θα κάνω βουτιά να το αρπάξω. Ότι μπορείς να κερδίσεις καλό είναι.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2014 στις 3:58 μ.μ.

@1:13 μ.μ
Ναι, αλλά επειδή βρομάνε τα χνωτα σου θα σε βρούνε γρήγορα και θα σε βάλουν φυλακή. Και μπορεί να παρουσιαστεί αυτός που το έχασε και να πει ότι του το έκλεψες κι ότι είχε χάσει κι άλλα κι άρα εσύ τα έκλεψες. Θα πληρώνεις κι από πάνω. Αξίζει για ένα εικοσάευρο που μπορεί να βρεις στον δρόμο να χάσεις τα πάντα; Και το σύστημα μας έχει δείξει ότι με το ένα χέρι μας δίνει 20 ευρώ αλλά με το άλλο μας παίρνει 200 ευρώ. Ενω για τους πλούσιους δεν γίνεται το ίδιο.

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2014 στις 10:11 π.μ.

Πολύ εύκολα δεν "έσπασε" αυτή η απεργία; Και μάλιστα από μια ομάδα εργαζόμενων που έχουν δώσει πολύ μεγάλες μάχες άλλες φορές, και δείχνουν ότι δεν μασάνε. Δεν ξέρω. Με βάζει σε σκέψεις στο για ποιο λόγο γινόταν τελικά αυτή η απεργία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger