Home » , » Τότε που ο Αρης Βελουχιώτης ήταν δημοσιογράφος του "Ριζοσπάστη"

Τότε που ο Αρης Βελουχιώτης ήταν δημοσιογράφος του "Ριζοσπάστη"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 | 6:55 π.μ.

1931 Ο «Ριζοσπάστης» παραπέμπεται σε νέα δίκη για τις αποκαλύψεις του σχετικά με το σκάνδαλο του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Βενιζέλου, Αβραάμ. Ο «Ριζοσπάστης» καταδικάζεται και κλείνει. Επανεκδίδεται από την 1η Σεπτέμβρη με τον τίτλο «Νέος Ριζοσπάστης».

Ριζοσπάστης 31/8/2014 στήλη "Σαν σήμερα"

Ελάχιστοι αναγνώστες του "Ρ" υποθέτουμε θα γνωρίζουν ποιο ήταν το σκάνδαλο του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Βενιζέλου, Αβραάμ. και ότι το ρεπορτάζ το οποίο στοίχησε την καταδίκη της εφημερίδας το  υπέγραφε ο Θανάσης Κλάρας –ο μετέπειτα θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Αρης Βελουχιώτης. 

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα απ' την αρχή. Το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφορούσε ο «Ριζοσπάστης» στις 11/8/1931 είχε τίτλο: «Αποκάλυψη του αστικού παραδείσου»:.


«Οι ανήθικοι αυτοί που έχουν λερωμένη τιμή, μιλάν για ηθική και συκοφαντούν του κομμουνιστές πώς θα χαλάσουν την οικογένεια. Ξεσκίζουμε τον οχετό της ανηθικότητας, της λέρας των εκμεταλλευτών της φτωχολογιάς. Μετά τον Αλεξανδρή, υπουργό επί της γεωργίας, νέος άσσος της αστικής ηθικής, ο υπουργός δικαιοσύνης. Ο Αβραάμ αποκαλύφθηκε, συλληφθείς επ’ αυτοφώρο με το βουλευτή Αιγίνης Χατζή και με δυο ναύτες στην αγία Παρασκευή».

Αποκάλυπτε, λοιπόν, με τα γραφόμενα του ο Θ. Κλάρας: «Ο κ. Αβραάμ είναι κίναιδος, δηλαδής μπινές» ο οποίος «συνελήφθη επ' αυτοφώρω σ' ένα σεπαρέ έξω από την Αγία Παρασκευή μαζί με τον βουλευτή Αιγίνης Χατζή, κίναιδο κι αυτόν, και με δυο ναύτες να εκτελούν το ηθικό τους έργο. Τους έπιασαν μ' άλλα λόγια καβάλα, όπως λέει ο εργάτης και ο χωρικός».

Μετά απ' αυτό το δημοσίευμα ο "Ρ" καταδικάζεται και κλείνει. Επανακυκλοφορεί την 1 Σεπτέμβρη του ίδιου έτους με τον τίτλο "Νέος Ριζοσπάστης".



Τώρα παρακολουθούμε την εξέλιξη της ιστορίας, που αναφέραμε μέσα από τις σελίδες του  «Νέου Ριζοσπάστη» της 9/9/1931.

Ο Αρης Βελουχιώτης, μετά από το κείμενο του ππου κόστισε το κλείσιμο του "Ρ"  δέχτηκε επικρίσεις από το αστικό κατεστημένο, το οποίο επικαλέστηκε μια καταδίκη του για κλοπή και ο συντάκτης του «Ρ» απαντάει στους επικριτές του με ένα άρθρο που έχει τίτλο:

«ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΩΠΟΔΥΤΩΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.» Και υπότιτλο  «ΕΝΑ ΡΑΠΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΜΑΣ σ. ΚΛΑΡΑΣ».

 «Απείλησαν, τρομοκράτησαν, πλήρωσαν, όλα τα μέσα μεταχειρίστηκαν για να σκεπάσουν τη βρομερότητα του ληστρικού αστικού καθεστώτος. Μάρτυρες αποκλείστηκαν από τη δίκη, οι αστικές εφημερίδες συνέργησαν στη συγκάλυψη της υπόθεσης. Ο Αβραάμ ο ίδιος αυτός παρέμεινε στη θέση του υπουργού σκοπίμως, ενώ δεν δέχτηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Όμως τίποτα δεν εμπόδισε να έρθει στο φως όλο το αίσχος και ο βόρβορος που αποτελούν το καθεστώς των πλουσίων. Όταν δε εγώ εκθέτω με νούμερα, με ντοκουμέντα αδιάψευστα τα όργια που οι Ν. Ναρτάκος και Ζωγράφος απεκάλυψαν, ελύσαξαν κυριολεκτικά. Τα πράγματα ετίθεντο και τίθενται ωμά, ωμότατα εναντίον τους. Επρεπε οπωσδήποτε κάτι να κάνουν για να διασκεδάσουν την εντύπωση που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Ριζοσπάστη.
Και με παρουσίασαν ως καταδικασθέντα για κλοπή το 1924.

Στους ληστές και δολοφόνους του εργαζόμενου λαού, σ' αυτούς που βρωμάν ανηθικότητα, σ' αυτούς που χτες ακόμα σεμνόνονταν γιατί είχαν μάρτυρες υπεράσπισης διευθυντές μπορντέλων όπως οι ίδιοι το ομολόγησαν,  δεν οφείλω καμιάν εξήγηση. Μιαν εξήγηση όμως ντόμπρη, σταράτη οφείλω στις εργαζόμενες μάζες της Ελλάδας.
Καταδικάστηκα για κλοπή το 1924; Έκανα κλοπή το 1924; Ναι! Και έκανα την κλοπή και καταδικάστηκα!

Γιατί έκλεψα; Γεννημένος μέσα στο καθεστώς αυτό της ληστείας, της διαφθοράς, του πνευματικού σκότους και της διαστρέβλωσης της πνευματικής, έχοντας για σύμβουλο τον διεφθαρμένο αστικό πολιτισμό, έφτασα στο σημείο να κλέψω. Όχι αυτό μόνο. Ρωτήστε τον τόπο της καταγωγής μου: Θα μάθετε πως στα μικρά μου χρόνια χαρτόπαιζα, μεθούσα, πιστόλιζα για το τίποτε και τον τυχόντα μέσα στα καφενεία. Αυτά ως το 1924, ακόμα και το '25 σχεδόν, όταν επί τέλους άρχισα με τη βοήθεια κομμουνιστών εργατών και διανοουμένων να βλέπω όχι θολά, μα με κάποια καθαρότητα.

Έφτασε λίγος καιρός να απαλλαγώ απ' την επίδραση του διεφθαρμένου αστικού πολιτισμού. Ήμουνα πια στους κόλπους του Κομμουνιστικού κόμματος. Αν στη ζωή μου υπάρχει ένα σημείο που με συγκίνηση και με υπερηφάνεια αφάνταστη από καιρού σε καιρό γυρίζω και βλέπω, είναι ακριβώς η εποχή που μπήκα στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Διαπαιδαγωγήθηκα ταξικά, έμαθα το συμφέρο μου, πέταξα τον κεφαλαιοκρατικό πολιτισμό στα μούτρα της λωποδύτριας μπουρζουαζίας και ρίχτηκα με πίστη, με θέληση, με ηρωισμό στον αγώνα για τις εργαζόμενες μάζες.

 Έκτοτε δεν έχω στο ενεργητικό μου παρά φυλακίσεις για πάλη επαναστατική. Μιλάν τα γεγονότα, μιλάει αυτή η αλήθεια. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΗΛΙΔΑ. Είναι αυτό σε βάρος μου; Είναι αυτό στοιχείο ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα; ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ότι γλίτωσα απ' τη διαφθορά της συνείδησης, στην οποία με οδηγούσε το ληστρικό αστικό καθεστώς και κόσμησα τον Κλάρα που φερόντανε τροχάδην στον γκρεμό με ΑΓΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ στοιχεία και μόνο με τέτοια.

Αλλά δεν πρόκειται περί αυτού. Δεν πειράζει την κεφαλαιοκρατία το ότι υπάρχουν "κλέφτες" κλπ, άνθρωποι ασυνείδητοι, ταξικά εκμεταλλευόμενοι. Ισα - ίσα που το επιδιώκει αυτό. Θέλει να 'χει σε μια τέτοια κατάσταση τις εργαζόμενες μάζες για να τις εκμεταλλεύεται αισχρά χωρίς κανένα εμπόδιο. Και τρέμει ακριβώς όταν αυτοί οι παραστρατημένοι ταξικά βρουν το δρόμο τους και διεκδικήσουν το ψωμί τους, τις ελευθερίες τους επαναστατικά με πρόγραμμα και αρχές κομμουνιστικές.

Γ’ αυτό και συνεχώς ρίχνει τις πιο αισχρές συκοφαντίες κατά των κομμουνιστών η κεφαλαιοκρατία. Γ’ αυτό κάθε φορά που περνώ από δίκη κατά θεατρικό τρόπο επιδικνύουν την καταδικαστική αυτή απόφαση, γ’ αυτό και το 1929 ακόμα αναίσχυντα τελείως χωρίς στοιχείο κανένα και μόνο γιατί ήμουν κομμουνιστής έριξαν μια νέα αισχρή συκοφαντική κατηγορία σε βάρος μου που πέφτει μόνη της όμως.

Εσείς λοιπόν, εσείς, το καθεστώς που γεννά τη διαφθορά και τη ληστεία, εσείς που είστε υπεύθυνοι για όλα τα εγκλήματα, τα κοινωνικά, εσείς που έχετε επικεφαλής Καραπαναγιώτηδες κλέφτες, Αβράμηδες και Αλεξανδρήδες, εσείς μιλάτε για λωποδύτες; Όχι! Είστε, εσείς, το καθεστώς που διαφθείρει, ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα συγκεντρώνει ότι πιο τίμιο, ηθικό, προλεταριακό στοιχείο. Το Κομμουνιστικό Κόμμα εξαγνίζει και δημιουργεί αγωνιστές αφοσιωμένους στη μεγάλη υπόθεση του προλεταριάτου. Και στο κόμμα αυτό έδωσα όλη μου τη ζωή μου και θα συνεχίσω να δίνω όσες δυνάμεις μου απέμειναν, για τον αγώνα για το ψωμί των εργαζομένων κατά των φόρων και των πολέμων, για την επανάσταση.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΛΑΡΑΣ»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 23 σχόλια

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 8:10 π.μ.

Και ο Άρης ομοφοβικός λοιπόν

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
31 Αυγούστου 2014 στις 8:23 π.μ.

Μετα απο αυτο το κειμενο ενας ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ θα αποκαλουσε τον Αρη Σεξιστη κ σιγουρα θα του ζητουσε τα ρεστα γιατι κανει αναφορα στην ταξικη παλη κ στην ιστορικη υποθεση του προλεταριατου.Αν λεω κατι που δεν ισχυει ας διαβασουν το κειμενο ολοι προσεκτικα και μετα τα ξαναλεμε.

Ξεκάθαρα
31 Αυγούστου 2014 στις 1:55 μ.μ.

To να κρίνεις με τα κριτήρια των κοινωνιών του 2014, τις απόψεις της κοινωνίας του 1930, είναι απλά ΗΛΙΘΙΟ.
Άρα όποιος θα χαρακτήριζε σήμερα τον Άρη του 1930 ομοφοβικό, θα ήταν ΗΛΙΘΙΟΣ.
Αν όμως κάποιος σήμερα επαναλαμβάνει τις απόψεις του Άρη του 1930, τότε είναι και ομοφοβικός και ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ.

Τι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τα κουκουεδάκια που πάνε να σκεπάσουν με αυτόν τον αισχρό τρόπο τις πρόσφατες ρατσιστικές δηλώσεις του Κουτσούμπα???

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 9:56 μ.μ.

Να αφαιρέσετε αμέσως το αισχρό αυτό κείμενο του Βελουχιώτη, Είναι όχι απλά ρατσιστικό αλλά νομιμοποιεί ακόμα και επιθέσεις. Φίλε 1:55 ασφαλώς και στην δεκαετία του 30 υπήρχε κίνημα των ομοφυλοφίλων οπότε μην βγάζεις λάδι του "Πρωτοκαπετάνιο"

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
31 Αυγούστου 2014 στις 9:58 μ.μ.

Παντως προσωπικα θα υπερασπιζομουνα το ιδιο τις θεσεις του Αρη σημερα οπως κ τοτε ως μαρξιστης,λενινιστης. Ας σας θυμισει καποιος οτι ο Αρης δεν εξεφραζε την προσωπικη του αποψη κ αν δεν σας κανει κοπο διαβαστε το η καταγωγη της οικογενειας,της ατομικης ιδιοκτησιας κ του κρατους του Ενγκελς αν δεν το εχετε διαβασει

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 10:29 μ.μ.

ειναι μελοςτου κκε ο Αρης και δεν το εχω μαθει;

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 11:26 μ.μ.

@Ξεκάθαρε ασυνάρτητε πανίβλακα, εσύ ούτε τί είπε ο Κουτσούμπας γνωρίζεις, ούτε τί είναι ρατσισμός ξέρεις. Ξέρεις μόνο όσα αναμασούν ως ρατσισμό οι βλαχοσελέμπριτις από τη Μύκονο. Άστο λοιπόν, μίλα για life style και για ποδόσφαιρο, και άσε τα θέματα που αγνοείς, δεν είναι το ΚΛΙΚ εδώ.

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2014 στις 11:45 μ.μ.

@ Ξεκάθαρα
Επειδή εσύ τα έχεις λυμένα όλα αυτά κάνε έναν κόπο να ακούσεις με τα αυτιά σου τί είπε ακριβώς ο Κουτσούμπας, διότι αυτά που σχολιάζεις δεν τα είπε. Έτσι για να "ξεκαρφωνόμαστε" κιόλας.

Ξεκάθαρα
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:12 μ.μ.

Ας δούμε λοιπον τι είπε ο Κουτσούμπας:

--------------------------
«Εμείς συμφωνούμε να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί, αυτό θεωρούμε ότι είναι προσωπική υπόθεση.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. Είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα. Όμως θα πρέπει να διώκονται όσοι συμπεριφέρονται ρατσιστικά όχι μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά σε οποιονδήποτε ανήμπορο ή που έχει μια ιδιαιτερότητα».
--------------------------
http://902.gr/eidisi/politiki/49722/deite-ti-synenteyxi-toy-d-koytsoympa-sto-proino-ant1-video


Άρα λοιπον ο σ. Κουσούμπας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ κατά του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, που σημάινει ότι τα ομόφυλα ζευγάρια δεν πρέπει κατά την άποψή του να απολαμβάνουν κανένα δικαίωμα πχ στα κληρονομικά θέματα ή σε θέματα υγειονομικής ασφάλισης, κάτι που έχουν κατοχυρώσει προ πολλού τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Αυτό αποτελεί επιλεκτική μεταχείριση σε βάρος των ομόφυλων ζευγαριών, δηλ. είναι de facto ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ και ας λέει μετά ότι είναι κατά του Ρατσισμού.


Άρα "ευγενικό" ΚΚΕδι της 31 Αυγούστου 2014 - 11:26 μ.μ. και 11:45 μ.μ., καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς._

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:59 μ.μ.

Λοιπόν επειδή λες πραγματικά ασυναρτησίες @ξεκάθαρα νομίζω ότι ο οχετός σου πρέπει να σταματήσει κάπου εδώ. Το σύμφωνο συμβίωσης είναι ούτως ή άλλως παντελώς άχρηστο και γι αυτό έχουν γίνει ελάχιστα 100-200 το χρόνο έναντι 25.000 πολιτικών γάμων κυρίως μεταξύ σούπερ-επαναστατών και καθολικών από χώρες που δεν επιτρέπουν το διαζύγιο ή για να αποφύγουν την διαδικασία αναγνώρισης αλλοδαπού δεδικασμένου. Το σύμφωνο συμβίωσης ΔΕΝ δίνει κανένα απολύτως ασφαλιστικό δικαίωμα. ρυθμίζει ζητήματα τέκνων, κληρονομικά ζητήματα που μπορούν άνετα να λυθούν με διαθήκη και συμμετοχής στο 1/6 της επαύξησης της περιουσίας του άλλου (αντί του 1/3 στον γάμο ως τεκμήριο) - αυτό το τελευταίο αν το ήξεραν νομίζω δεν θα το έκαναν και αυτοί που το έκαναν. Επίσης λύνεται εύκολα και αυτόματα αν το θελήσει μόνο ο ένας ή σε περίπτωση γάμου έστω ενός με το ίδιο ή άλλο πρόσωπο (αυτόματα) οπότε ΔΕΝ προσφέρει καμία κατοχύρωση.
Συνεπώς ουσιαστικά θέτεις ζητήματα γάμου και υιοθεσίας. Το πρώτο κατά πάγια άποψη δεν θεωρείται καν δικαίωμα αλλά μορφή νομικής δέσμευσης (αν θέλεις ψάξε για τους λόγους και αιτίες που καθορίζουν την μορφή οικογένειας - βαριέμαι εγώ), το δε δεύτερο αφορά κυρίως τα συμφέροντα του τέκνου γι αυτό και δεν επιτρέπεται να υιοθετεί ούτε μόνος άνδρας ή γυναίκα.
Η μάχη ενάντια στον ρατσισμό κατά των ομοφυλλοφίλων δίνεται ώστε να μην απολύονται για τον λόγο αυτό, να μην λοιδωρούνται, να μην προβάλλονται σαν καρικατούρες στην tv και στα διάφορα δήθεν parade, να μην δέχονται επιθέσεις και πόσα άλλα που παραδόξως αγνοείς ή κάνεις πώς αγνοείς. Ή νομίζεις ότι αν δεν λυθούν τα παραπάνω πολλοί θα είναι οι gay που θα φανερώσουν την προτίμησή τους. Ουστ!

Β.

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:18 μ.μ.

Σωπα ρε δηλαδη αν πανε σε εναν συμβολαιογραφο δεν μπορουν να κατωχυρωσουν κληρονομικοτητα? Ουτε μπορουν να εχουν υγειονομικη περιθαλψη(αληθεια ποιος εχει τετοια σημερα στην Ελλαδα?) Ρε πατε καλα μερικοι? Σοβαρευτειτε ρε...ακου λεει δεν μπορει να εχει δικαιωμα σε κληρονομικα θεματα...

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:15 μ.μ.

Αν είναι έτσι όπως τα λες Β. (1 Σεπτεμβρίου 2014 - 2:59 μ.μ) τότε ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΟΦΤΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ να μην έχουν δικαίωμα τα ομόφυλα ζευγάρια δικαίωμα στο "Σύμφωνο Συμβίωσης" εεεεεεεε;;;;
Γιατί τόση ΠΡΕΜΟΥΡΑ;

Είναι γιατί το είπε ο Κουτσούμπας ή απλά είσαι και συ ομοφοβικός σαν το ΚΚΕ;

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:04 μ.μ.

Ακριβώς 7:18. Ζητήματα κληρονομικού δικαίου διευθετούνται οριστικά με διαθήκη ενώπιον συμβολαιογράφου και μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών. Το σύμφωνο δεν δίνει ασφαλιστικά δικαιώματα ούτε σε ετερόφυλα ούτε σε ομόφυλα ζευγάρια. H αντιΚΚΕ ψύχωση τους οδηγεί στην γελοιοποίηση!

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:13 μ.μ.

Που την είδες την πρεμούρα καημένε 9:15; Εγώ τους αγώνες και την θέση μου υπέρ των πραγματικών δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων - ατόμων ή ζευγαριών - τους δίνω εκεί και όπου νομίζω. Αντί να τυφλώνεσαι googlaρε λίγο (δεν είναι δα και δύσκολο) ή ρώτα κάνα φίλο σου δικηγόρο αν είναι έτσι όπως τα λέω. Και εάν έτσι είναι μπες στον κόπο (χλωμό) να προβληματιστείς λίγο γιατί αυτοί που κόπτονται για δήθεν δικαιώματα περιορίζονται μόνο στα περί συμφώνου και γάμου που ελάχιστους αφορά. Προσωπικά έχοντας και φίλους και στενούς συγγενείς ομοφυλόφιλους ξέρω θεωρώ πως δεν τους αφορά καν. Ή μήπως πιστεύεις ότι σε μια χώρα που τους δέρνουν στα παγκάκια θα πάνε να δημοσιοποιήσουν τις προτιμήσεις τους. Β.

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:49 π.μ.

Μπορείς Β. να απαντήσεις χωρίς σοφιστείες?
Είσαι αντίθετος στο Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ΝΑΙ ή ΟΥ?

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:59 μ.μ.

@2 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:49 π.μ.
Εσύ μπορείς να απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές;;; Κάνει λάθος ο Β σ' αυτά που λέει; Κι αν ναι δείξε μας πώς το ξέρεις ότι είναι λάθος....

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:20 μ.μ.

Μάλιστα... Σε φαντάζομαι (με μια δόση αυθαιρεσίας ειναι αλήθεια), 10:49 να μου θέτεις το βαθιά διαλεκτικό αυτό ερώτημα με το χέρι στην μέση ή εστω κουνώντας το δάχτυλο. Κρίμα μου έχασα τον χρόνο μου.Αυτό σου έμεινε ζητούμενο από την συζήτηση; Θα μπορούσα σε ανάλογο ύφος να σου απαντήσω "και τι σε νοιάζει εσένα! Ασφαλίτης είσαι;". Ειμαι φίλος του ΚΚΕ και όχι μέλος, η θέση του ΚΚΕ είναι σαφής και μπορείς να την κρίνεις, η προσωπική μου γιατί σε κόφτει; Επειδή όμως θα ήταν κρίμα και άδικο να τελειώσει η συζήτηση χωρίς να λάβω ένα παράσημο ομοφοβίας ή ρατσισμού από κάτι σαν και του λόγου σου σου απαντώ λέγοντας ότι παρών είναι και αδελφικός φίλος μου ομοφυλόφιλος.Λοιπόν προσωπικά είμαι κατά του βλακώδους θεσμού του συμφώνου συμβίωσης τόσο για ομοφυλόφιλους όσο και για ετεροφυλόφιλους για λόγους που εξήγησα (και φυσικά δεν κατάλαβες). Είμαι κατά της επέκτασης του κύκλου των προσώπων που δύνανται να συνάψουν την αστική σύμβαση του γάμου διότι δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται ότι πρόκειται για ένα αθροισμα νομικών κανόνων που τις αστικές σχέσεις προσώπων διαφορετικού φύλου και την πιθανή απόκτηση τέκνων κάτι ώρα που θα καταλαβαίνεις αν διάβαζες το τι είναι είναι γάμος. αν αυτό το θεωρείς ρατσισμό τι να σου πω... Είμαι επίσης πολύ επιφυλακιτικός για την υιοθεσία καθώς πρωτεύει το συμφέρον του τέκνου και δεν ξέρω αν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές αποδείξεις (και όχι ρεπορτάζ του Βήματος που έστειλε ένας απίθανος) για το ότι είναι καλό γι αυτά (γενικευμένα και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις που προφανώς υπάρχουν). Αν γίνει επιστημονικά αποδεκτό δεν έχω πρόβλημα.

Αυτά
Β.

Εσύ ανησυχείς καθόλου για την ασφάλεια όσων σπεύσουν (αν) να δηλώσουν και καταγράψουν σε υπηρεσίες κτλ ότι είναι ομόφυλο ζευγάρι; Παίρνεις την ευθύνη;

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:20 π.μ.

@2 Σεπτεμβρίου 2014 - 8:20 μ.μ.
Κι εδώ είναι η πλάκα. ΄Οτι ακόμη και το δημοσιευμα του Βήματος αναφέρει ότι υπάρχουν έρευνες που γίνανται εδώ και 40 χρόνια από κάποιους αλλά θεωρουνται ΠΡΩΙΜΕΣ και δεν βγάζουν ασφαλή συμπεράσματα. Δηλαδή πόσα χρονια χρειάζονται για να είναι ώριμες; Και στο κάτω κάτω όταν θα είναι ώριμες για συμπεράσματα ασφαλή τότε ας έρθετε να μας πειτε για υιοθεσίες παιδιών απ' τα ομοφυλα ζευγάρια. Ως τότε σταματήστε να παίζετε με τις ζωές των παιδιών για να παραστήσετε τους προοδευτικούς.

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:41 π.μ.

Ωπα μεγάλε Β. γιατί και η σοφιστεία έχει όρια:

α) Ποσώς με ενδιαφέρει τι ψηφίζεις ή ποιο κόμμα υποστηρίζεις. Δεν σου ζήτησα τέτοια πληροφορία.

β) Ζήτησα την δική σου γνώμη γιατί με σένα συνομιλώ. Αλλίως θα απευθυνόμουν στο Γρ. Τύπου του Περισσού (ή π.χ. της Κουμουνδούρου αντίστοιχα)

γ) Αφού λοιπον το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι "ελλειπές" γιατί το ΚΚΕ ως επαναστατικό κόμμα αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που θέλουν να λέγονται προοδευτικά δεν προτείνουν ένα πιο πλήρες Σύμφωνο Συμβίωσης που να προβλέπει δικαιώματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στη σύνταξη;;;;;

δ) Με έναν αναχρονιστικό τρόπο που βρωμάει μικροαστικό συντηρητισμό, λίγο πολύ μας λές ότι όλες οι αστικές συμβάσεις συμβίωσης μεταξύ φυσικών προσώπων (π.χ. Σύμφωνα Συμβίωσης, Γάμος) έχουν απώτερο στόχο την ανατροφή τέκνων!!! Αυτή η άποψη για το γάμο έχει πάψει να ισχύει στην κοινωνία εδώ και δεκαετίες.
Να υποθέσω δηλ ότι άτομα που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν δεν θα πρέπει να παντρεύονται ποτέ;;;;;;;
Ούτε ο Άνθιμος δεν θα τολμούσε να πει κάτι τέτοιο.

ε) Η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα από αυτό που συζητάμε. Προσωπικά δεν έχω άποψη υπέρ ή κατά.

στ) Δεν ανησυχώ καθόλου για την "ασφάλεια" όσων ομοφυλόφιλων προβούν σε Σύμφωνο. Με το φόβο ποτέ δεν κερδήθηκε κανένα δικαίωμα. Αν η κοινότητα των gay προτιμά να κρύβεται, τόσο το χειρότερο για τους ίδιους.


Τόσο απλά.

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:38 π.μ.

Καμια πρεμουρα δεν υπαρχει. Υπαρχει καταψηφιση απο μεριας ΚΚΕ γιατι αυτο ειναι ενα νομοσχεδιο χωρις αντικρισμα σε οτι αφορα τα αστικα δικαιωματα πλην της υοθεσιας παιδιου. Με λιγα λογια ανοιγει το δρομο για υοθεσια παιδιων.

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:42 μ.μ.

10:41 Μάλλον κάνεις (κακό χιούμορ)
1. Μάλλον εννοείς "σόφισμα" και όχι σοφιστεία
2. την μια με ρωτάς την προσωπική μου άποψη και την άλλη γιατί δεν προτείνει το ΚΚΕ άλλο σύμφωνο
3. Είμαι κατά κάθε Συμφώνου για κάθε ομόφυλο ή ετερόφυλο ζευγάρι. Ελπίζω ότι σε μια αναπτυγμένη κομμουνιστική κοινωνία θα καταργηθεί και ο γάμος υπέρ της ελεύθερης συμβίωσης χωρίς σύμφωνα και μαλακίες
4. Το δ σου άλλα αντί άλλων. Αυτή την μόνιμη επωδό "για αδυναμία τέλεσης γάμου σε άτεκνα ζευγάρια" την έχει σε αυτόματο κείμενο ε; Αυτό κατάλαβες; κρίμα. Δεν ταιριάζει με όλα!! που να σου λέω τώρα για θέση γυναίκας στην παραγωγή, για αναπαραγωγή των τάξεων, για μείωση κοινωνικών δικαιωμάτων των παιδιών κτλ κτλ. Κάνε μια προσπάθεια ακόμα. Ξεκίνα από μια προσπάθεια να προσδιορίσεις τι είναι ο γάμος.
5. Το ζήτημα της υιοθεσίας σχετίζεται ΥΠΕΡάμεσα με την αναγνώριση πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων και σε πολλές έννομες τάξεις και με το σύμφωνο.
6. Να ανησυχείς!! Υποθέτω είσαι από αυτούς που λένε ότι το ΚΚΕ πρέπει να δίνει στις αστικές αρχές τα ονόματα των μελών και όσων το ενισχύουν οικονομικά για΄τι οι "κομμουνιστές δεν ζουν στον φόβο"...
Άντε έχεις homework

B.

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:16 μ.μ.

Homework και μάλιστα ΠΟΛΥ μεγάλο, έχεις εσύ Β. για να εξηγήσεις στον εαυτό σου πως από τη μια είσαι "υπέρ της ελεύθερης συμβίωσης χωρίς σύμφωνα και μαλακίες σε μια κομμουνιστική κοινωνία" αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτή η κοινωνία αποδέχεσαι το ρόλο του γάμου ως θεματοφύλακα των τεκνοποίησης και του θεσμού της οικογένειας (πιθανόν δε και της πατρίδας και της θρησκείας).

Ή είσαι κομμουνιστής, είσαι κατά του Γάμου εν γένει και υπερασπίζεις ίσα δικαιώματα σε ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια,
ή είσαι γιαλαντζί κομμουνιστής (δηλαδή ΚΚΕ) και παίζεις το μίζερο παιχνιδάκι της σκατόψυχης μικροαστικής συντήρησης αφού "δεν μπορείς να εφαρμόσεις τον κομμουνισμό μέσα σε καπιταλιστικές συνθήκες" (sic) καθώς πρεσβεύει το Κώμμα όταν ζορίζεται.

Αλήθεια στην κομμουνιστική (έτσι λέει το Κώμμα) ΕΣΣΔ του Πατερούλη γιατί διατηρήθηκε ο θεσμός της οικογένειας και γιατί οι ομοφυλόφιλοι ήταν καταδιωκόμενοι????? Δεν ρωτάς και τον ομοφυλόφιλο φίλο σου να σου εξηγήσει??

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:11 μ.μ.

Δηλαδή πραγματικά κατάλαβες ότι αντιλαμβάνομαι τον γάμο ως "θεματοφύλακα της οικογένειας" ή απλά γουστάρεις να τρολάρεις; Εσύ μήπως τον αντιλαμβάνεσαι ως μια γλυκιά ένωση δύο ανθρώπων που αγαπιούνται (ου μην και ευλογία κυρίου...). Μήπως ξέρεις μέχρι πότε ήταν ή και είναι παράνομη η ομοφυλοφιλία στην Δύση; Μήπως ξέρεις για την Ελλάδα; Για την Κούβα; Κάκιστα βέβαια (γιατί είσαι ικανός να λες ότι είμαι και υπερ της ποινικοποίησης).
Πάντως συγχαρητήρια, κατάφερες να φύγει η κουβέντα από την ουσία του τι είναι το λεγόμενο σύμφωνο, αν συνδέεται πράγματι με δικαιώματα και τους λόγους της σχετικής πολεμικής
Κέρδισες.Παραδίνομαι. Ο Αϊνστάιν είχε δίκιο

Β.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger