Home » , » 19 Νοέμβρη 1948: η φανέλα του Ολυμπιακού βάφτηκε κόκκινη από την εκτέλεση του ΕΛΑΣίτη, κομμουνιστή, ποδοσφαιριστή, Νίκου Γόδα. (Βίντεο)

19 Νοέμβρη 1948: η φανέλα του Ολυμπιακού βάφτηκε κόκκινη από την εκτέλεση του ΕΛΑΣίτη, κομμουνιστή, ποδοσφαιριστή, Νίκου Γόδα. (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 | 10:13 μ.μ.

Σήμερα συμπληρώθηκαν 66 χρόνια από τότε που το αστικό κράτος προχώρησε στην εκτέλεση του ΕΛΑΣίτη, κομμουνιστή, ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Νίκου Γόδα.

Ο Γόδας δεν υπέγραψε δήλωση μετανοίας και έτσι η τύχη του ήταν προδιαγεγραμμένη. Στο τελευταίο γράμμα προς τους δικούς του έγραψε: «πεθαίνω για την πατρίδα και τα ιδανικά μου». Το ποια ήταν αυτά τα ιδανικά το μαρτυρούν πέρα απ' τη δράση του, τα ίδια του τα λόγια τη στιγμή που τον έπαιρναν για να τον εκτελέσουν: -«Νενικήκαμεν. Ζήτω οι ολυμπιονίκες του σοσιαλισμού». Την ίδια στιγμή οι συγκρατούμενοι του τραγουδούσαν τον ύμνο της Διεθνούς. Τελευταία επιθυμία του ήταν να τον εκτελέσουν με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας! Όπως και έγινε! Εκείνο το βροχερό πρωινό της 19ης Νοέμβριου 1948 η φανέλα του Ολυμπιακού βάφτηκε κόκκινη.

Με την ευκαιρία αυτή θα σας προτείναμε να διαβάσετε ένα πολύ καλό σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΑΠΑΤΡΙΣ» τον Απρίλη του 2013, όπως και να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που αναφέρεται στον Νίκο Γόδα έναν αταλάντευτο αγωνιστή που με το παράδειγμα της θυσίας του μετατράπηκε σε συμβολική μορφή.

>
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2014 στις 12:51 π.μ.

αλλος ενας ηρωας του ΚΚΕ που εκτελεστηκε κατα την διαρκεια της ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣΕ 1946 1949. και ολα αυτα γιατι το 1944 το ΕΑΜ και οι ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ οδηγησανε το κινημα στην καταστροφη στα πλαισια της εθνικης ενοτητας και του σοσιαλισμου με σταδια. ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ συνεχιζουμε αταλαντευτα τον αγωνα για την ανατροπη του καπιταλισμου κοντρα στο καθε ταξικο ναυαγιο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger