Home » , » Για την εξουσιαστική κάστα των δικαστών

Για την εξουσιαστική κάστα των δικαστών

Από giorgis , Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 | 10:05 π.μ.

Του Γ. Γ.

 «Η Δικαιοσύνη είναι όπως ο ιστός της αράχνης. Τα μικρά τα έντομα τα συλλαμβάνει ενώ τα μεγάλα διαφεύγουν», λέει μια Κινέζικη παροιμία, και το αναρχικό σύνθημα που συναντάμε στους τοίχους είναι πιο χαρακτηριστικό: «Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια. Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους».

Εγώ σαν κομουνιστής το τοποθετώ στην ίσια κατεύθυνση αλλά προσθέτοντας ταξικό πρόσημο. Ζούμε σε ένα καπιταλιστικό καθεστώς. Δεν υπάρχει καμιά διάκριση μεταξύ «νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας», όπως ακούμε να μας λένε, δυστυχώς και άτομα του προοδευτικού χώρου.. Η πραγματικότητα είναι ότι όλες αυτές οι εξουσίες είναι όργανα επιβολής του αστικού κράτους, είναι αλληλένδετα δεμένες μεταξύ τους και θανάσιμοι εχθροί της εργατικής τάξης και όλων των εκμεταλλευόμενων λαϊκών στρωμάτων.

Ολες οι κρατικές λειτουργίες και συνεπώς και η δικαιοσύνη κινούνται σε ταξική κατεύθυνση. Δηλαδή και η αστική δικαιοσύνη, υπηρετεί, στα πλαίσια του κράτους, το ταξικό εκμεταλλευτικό σύστημα. Καλύπτει διαχρονικά όλα τα σκάνδαλα στα οποία συμμετέχουν επίλεκτα μέλη της αστικής τάξης, της οποίας τα συμφέροντα εξυπηρετεί, δίνει το  «πράσινο φως» σε κάθε πράξη νομοθετικού περιεχομένου που σφαγιάζει μισθούς και συντάξεις των λαϊκών στρωμάτων, ενώ δεν διστάζει με την «βούλα» της να επικυρώσει κάθε πράξη για την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας προς το συμφέρον μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών, 

Από την άλλη μεριά, βγάζει παράνομη και καταχρηστική κάθε απεργία  ενώ παράλληλα είναι απέραντο το ταξικό μίσος που έχει, η εξουσιαστική κάστα των δικαστών, απέναντι σε κάθε τμήμα της κοινωνίας που αμφισβητεί δυναμικά τις επιλογές της καθεστηκυίας τάξης.
Πρόσφατα το είδαμε πάλι όταν παραλίγο να δολοφονήσει τον νεαρό αναρχικό Νίκο Ρωμανό –η αγωνιστικότητα του ίδιου και η λαϊκή συμπαράσταση απέτρεψε αυτό το έγκλημα- ενώ όλοι θυμόμαστε  ότι έριξαν 130 χρόνια φυλακή σε 7 νέα παιδιά –τους απέδωσαν ότι συμμετείχαν στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς- γιατί λέει, είχαν τοποθετήσει 3 στρακαστούκες και δημιούργησαν κάποιες υλικές ζημιές.

Αστικό κοινοβούλιο και δικαστική εξουσία είναι δεμένοι όπως το κρέας με το νύχι. Εργοστάσια κατασκευής σκανδάλων και ξεπλύματος λαμογιών για τα «δικά τους παιδιά» είναι και οι δυο αυτοί θεσμοί – δεσμά για την εργατική τάξη. (Ακουγα σήμερα το πρωί τον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, στο Mega, να μας λέει ότι στην Εξεταστική Επιτροπή στην βουλή για την Ζήμενς «έφαγα 900 ώρες από την ζωή μου και είδατε τα αποτελέσματα»).  Μήπως για την μεγαλύτερη ληστεία του ελληνικού λαού που συνέβη μετά την κατοχή, αναφέρομαι στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, την πλήρωσε κανένας; Το δικαστήριο έκανε 15 χρόνια (!!!) να βγάλει απόφαση για να αθωώσει τελικά όλους τους κατηγορουμένους, Τώρα όμως μέσα σε δυο μέρες έβγαλε πόρισμα και έθεσε την υπόθεση της φερόμενης προσπάθειας χρηματισμού Χαϊκάλη στο αρχείο.

Εγώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω τίποτα σ αυτό το θέμα. Θα επανέλθει σ’ αυτό σύντροφος σε άλλη ανάρτηση. ; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger