Home » , » Μπογιόπουλος VS Μητσοτάκη-Μητρόπουλου

Μπογιόπουλος VS Μητσοτάκη-Μητρόπουλου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 | 8:09 π.μ.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι αρκετά μεγάλο (κρατάει πάνω από μισή ώρα) αλλά αξίζει κανείς να το παρακολουθήσει. Πραγματικά είναι απόλαυση να παρακολουθείς την αντιπαράθεση του δημοσιογράφου  Νίκου Μπογιόπουλου και του Κυριάκου Μητσοτάκης, στην χθεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο κομμουνιστής δημοσιογράφος έκανε πραγματικά με τα κρεμμυδάκια τον υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά που ευρισκόμενος σε εμφανή αδυναμία να απαντήσει στα λεγόμενα του Μπογιόπουλου (πάντα ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος τεκμηριώνει παρουσιάζοντας αναμφισβήτητα στοιχεία τους ισχυρισμούς του) άρχισε να μιλάει για την .. Βόρειο Κορέα και για τον ιδεολογισμό προσανατολισμό του Μπογιόπουλου (φυσικά έλαβε τις κατάλληλες απαντήσεις.

Από το στόχαστρο του Ν.Μ δεν έλειψε ο Αλέξης Μητρόπουλος και η πολιτική του Σύριζα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 36 σχόλια

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:41 π.μ.

ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ κρυφτείτε μετα τις εκλογές. Τα ίδια σκ..ά.Θα σας φτύνουν και θα λέτε βρέχει. Σήμερα σας ξεφτίλησε ο Μπογιόπουλος. Άντε γειά

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:16 π.μ.

Ο Μπογιόπουλος αντί να βγάζει δεκάρικους μπροστά στο αφεντικό του, καλό είναι να αναλάβει κάποιες πολιτικές ευθύνες. Αλλιώς θα τρέχει να διαχωριστεί από το Μητσοτάκη που φώναζε "έχει δίκιο".

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:25 μ.μ.

Δεν αρχιζεις να ψαχνεις εσυ τρυπα να κρυφτεις γιατι θα σου κοπει το γελιο την επομενη των εκλογων? Ολα τα παραδεχεται ο Μητροπουλος.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:11 π.μ.

"Είναι κομμουνιστής μπροστά στο αφεντικό του και το δηλώνει ...Άλλους έκανε να
τρέχουν διαχωριστούν από το Μητσοτάκη που δεν το κατάφεραν, άιντε και
καλά στέφανα......

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:34 π.μ.

Και τι σας νοιάζει εσάς αν δεν βρω τρύπα; Πάντως στην δική σας δεν θα έρθω να σας την μαγαρίσω, να μη φοβάστε. Κρυφτείτε ελεύθερα από μένα, οι αστοί είναι που δεν πρόκειται να σας αφήσουν ήσυχους στην τρύπα σας. Αργά ή γρήγορα αυτό που τρέμετε θα συμβεί και τότε να δούμε που θα ξανακρυφτείτε.

Ας πάμε όμως στα πιο ενδιαφέροντα:
Ο Χατζηνικολάου είναι γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος, όπως γνωστές είναι και οι θέσεις του για το ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν εκφραστεί και αθυρόστομα μάλιστα. Έστησε λοιπόν το ανάλογο πάνελ: Κάλεσε από το ΣΥΡΙΖΑ ένα άνθρωπο που δεν φημίζεται ούτε για τις αριστερές του απόψεις, ούτε για την εξυπνάδα του, κι έβαλε από αριστερά τον Μπογιόπουλο κι από δεξιά το Μητσοτάκουλα να βαράνε. Βέβαια οι δυό τους συναντήθηκαν κάποια στιγμή στο περιεχόμενο της δανειακής σύμβασης κι εκεί αγχώθηκε λίγο όπως είδα ο Μπογιόπουλος. Έμπειρος συνδικαλιστής όμως κατάφερε να το γυρίσει στο αν είναι μαρξιστής-λενινιστής. Δεν ήταν δύσκολο, δεν είχε απέναντί του δα και κανένα πολιτικό κολοσσό...

Πέρα από τις εικόνες όμως υπάρχει και η ουσία: Ο Μπογιόπουλος όντως έχει το ερώτημα που έβαλε;
Γιατί, παρόλο που το περιφέρει σε όλα τα πάνελ, θεωρητικά η απάντηση είναι απλή: Όταν λες "επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης" είναι προφανές ότι θα ξανακουβεντιάσεις τα σημεία που την συνδέουν με το μνημόνιο. Η σύνδεση λοιπόν της δανειακής σύμβασης με το μνημόνιο ΣΗΜΕΡΑ δεν σημαίνει κάτι για το αύριο, αν κάποιος βάλει σε αμφισβήτηση τους όρους της, ένας από τους οποίους είναι ΚΑΙ η σύνδεση με το μνημόνιο. Μια τρύπα στο νερό λοιπόν ήταν το περίφημο επιχείρημα που τάπωσε τους...Συριζαίους, απλά αν έχεις αποέναντί σου τον Μητρόπουλο όλα είναι πιο εύκολα.

Υπάρχει όμως και η ουσιαστική κουβέντα -κι όχι κουβέντα εντυπώσεων- που είναι σαφώς πιο δύσκολη. Δύσκολη όμως για ΟΛΟΥΣ -ΚΑΙ για τον Μπογιόπουλο και το ΚΚΕ- όχι μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή αφορά το ΑΝ χρειάζεσαι το δανεισμό, ΓΙΑΤΙ τον χρειάζεσαι, ΤΙ θα κάνεις αν δεν στον δώσουν κλπ. Εκεί όμως κανείς δεν μπαίνει στην ουσία, γιατί κάνει τζιζ και θα πρέπει να πάρει πολύ συγκεκριμένη θέση. Και κανείς (ούτε ο Μπογιόπουλος με το ΚΚΕ) δεν θέλει να πάρει πολύ συγκεκριμένη θέση και οι μεν δεν απαντάνε, οι δε το παραπέμπουν στο σοσιαλισμό, που ως γνωστόν λύνει κάθε πρόβλημα. Γρήγορο κι εύκολο: "Στρωτό παιχνίδι με κεφαλιές" που έλεγε κι ένας θυμόσοφος φίλος.

Εκτός όμως και από την ουσιαστική κουβέντα, υπάρχει ΚΑΙ κάτι ακόμη, κι αυτό είναι η πολιτική που έχει επιλέξει ο Μπογιόπουλος, όντας έχοντας δηλώσει την διαφωνία του με κεντρικές επιλογές του ΚΚΕ. Μη κοροϊδευόμαστε, είναι κεντρικές επιλογές για το σημερινό ΚΚΕ αυτά που αμφισβητεί (σωστά κατ' εμέ) ο Μπογιόπουλος. Τι κάνει όμως στην πράξη; Η απάντηση είναι "τίποτα". Παίζει ουσιαστικά μια χαρά το ρόλο του αφεντικού του ή καλύτερα ΤΩΝ αφεντικών του (Χατζηνικολάου, ΚΚΕ): Του αριστερού επικριτή του ΣΥΡΙΖΑ. Μια χαρά βγάζει τους λόγους του στα στημένα πάνελ του Χατζηνικολάου και μια χαρά ικανοποιεί και την ηγεσία του Περισσού με τις επιθέσεις του στους...Μητρόπουλους.
Όχι αγαπητέ Μπογιόπουλε. Η εποχή μας δεν είναι για μεσοβέζικες καταστάσεις. Οι αντιθέσεις είναι πολύ οξυμένες κι όποιος δεν πάρει θέση (ή ακόμη χειρότερα παίξει ένα περίεργο παιχνίδι πρεσβεύοντας τα αντίθετα από αυτά που πιστεύει) έχει ευθύνη. Δεν είναι όλες οι εποχές ίδιες, πόσω μάλλον όταν λιποθυμούν παιδάκια στα σχολεία από πείνα. Αυτά δεν έπαιζαν στην Ελλάδα τα τελαυταία 30 χρόνια και το ξέρεις, και πρέπει να σκεφτείς διπλά την στάση σου.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:35 μ.μ.

ΤΑ πολλά λογία ειναι φτωχιά, καπιταλισμός η κομουνισμός. Ολίγον φουστης δεν υπαρχή τέλος ..Η σηκώνεις το κεφάλι να μαζευτεί το πίσω μέρος, η κάθεσαι οπός είσαι και σε πίνανε..Αν αυτί που σε κυβερνάνε σε αφήνανε να καλλιεργείς να κατασκευζεις να εμπορεύεσαι και να αξιοποιείς τον ορυκτό σου πλούτο,τότε δεν θα χρειάζονταν να γραφίς ένα κατεβατό κοτσάνες.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:47 μ.μ.

Μάλιστα, γρήγορος κι αποτελεσματικός: Θα καλλιεργούμε τα μαρούλια μας, θα κατασκευάζουμε αυτοκίνητα, θα βγάζουμε πετρέλαιο και μετά θα πουλάμε όλα αυτά αναπτύσσοντας περαιτέρω τον σοσιαλισμό.

Πολύ καλός ο φίλος μας, βρήκε την λύση. Θέματα υποδομών, τεχνογνωσίας, ιμπεριαλιστικής απομόνωσης/επιθετικότητας/ εξάρτησης κλπ. δεν μας ενδιαφέρουν. Άλλωστε, όπως απέδειξε και η Αλβανία του Χότζα, αυτά δεν είναι σημαντικά πράγματα.
Μπράβο τρισμέγιστε κομμουνιστή.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:17 μ.μ.

3.47 Τοτε κατσε με τον καπιταλισμο που σου αρεσει και το ΚΚΕ δεν ειναι σαν τα μουτρα σας

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:16 μ.μ.

Λοιπόν πολύ απλά για να μη σας παιδεύω/μπερδεύω:
- Αυτό που λέει και ξαναλέει ο Μπογιόπουλος, ότι δηλαδή "η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο πάνε πακέτο και δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις" είναι μια βλακεία. Από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ την δανειακή σύμβαση, κάλλιστα μπορεί να ζητήσει στην διαπραγμάτευση την αποσύνδεσή της από το μνημόνιο. Δεν υπάρχει κανένα τεχνικό πρόβλημα, ΠΟΛΙΤΙΚΟ είναι το θέμα. Άρα μπορεί κανείς να διαφωνήσει ΠΟΛΙΤΙΚΑ με την διαπραγμάτευση και την σημασία της, αλλά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ λογική αναντιστοιχία, όπως παρουσιάζεται, σε σύμπλευση της ΝΔ με το ΚΚΕ.
- Η απάντηση του Μπογιόπουλου περί "σκισίματος" των συμφωνιών δεν απαντά στο βασικό ζήτημα που απασχολεί τον κόσμο: "Αν" και "τι" θα σημαίνει ΠΡΑΚΤΙΚΑ γι αυτόν το σκίσιμο όλων των συμφωνιών και η μη διαπραγμάτευση με τον ιμπεριαλισμό ("δανειστές"). Τίποτε; Απλά κόβονται κάποια κονδύλια στους μεγαλοεπιχειρηματίες/τραπεζίτες και ο μόνος που θα έχει επιπτώσεις είναι ο Λάτσης ή η ντόιτσεμπανκ; Το λέτε αυτό ναι ή όχι; Δεν το έχω καταλάβει, ας βγει κάποιος να πάρει την ευθύνη συγκεκριμένα και να πει: "Αν η Ελλάδα δεν πάρει κανένα δάνειο δεν θα υπάρχει ΚΑΜΙΑ επίπτωση στο λαό. Ούτε καθυστερήσεις μισθών, ούτε πρόβλημα ρευστότητας, ούτε πρόβλημα με τις οικονομίες του εργαζόμενου...ΤΙΠΟΤΕ"
Το λέτε;

Γιατί βλέπω π.χ. (και δεν απευθύνομαι τώρα τόσο στους ΚΚΕδες, παρόλο που το ίδιο λένε στο συγκεκριμένο ζήτημα) ένα άρθρο στον εργατικό αγώνα που κάνει "κριτική" στο ΣΥΡΙΖΑ: http://ergatikosagwnas.gr/new/ea/index.php/arthra/politiki/361-ekviasmos-tsipra-kai-tis-politikes-litotitas-tha-synexisoume-kai-eseis-tha-mas-psifisete
Το άρθρο αυτό μας λέει ότι το "θα περάσουμε δύσκολες στιγμές" του Τσίπρα είναι εκβιασμός και σημαίνει πρακτικά συνέχιση της ΙΔΙΑΣ πολιτικής.
Συμφωνείτε;
Δηλαδή ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι το "θα περάσουμε εύκολα"; Γιατί ο πολιτικός πυρήνας του πασοκισμού είναι ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ, αν σας ενδιαφέρει.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:26 μ.μ.

Προς 5:17: Μα ΓΙ ΑΥΤΟ το λόγο είστε όχι αναχωρητές, αλλά αναθεωρητές του μαρξισμού λενινισμού. Γιατί από την υλική πραγματικότητα μεταθέτετε το θέμα στην σφαίρα της ιδεολογίας! Γιατί από την ΑΝΑΓΚΗ μεταθέτετε το θέμα στο....ΓΟΥΣΤΟ!!! (Σου αρέσει ο καπιταλισμός ή ο σοσιαλισμός;)

Ναι λοιπόν, το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα μου. Το ΚΚΕ έχει...γούστο και αισθητική στην επανάσταση!
Μπράβο, μπράβο...

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:32 μ.μ.

Φοβάσαι την ιμπεριαλιστική απομόνωσης και επιθετικότητα μάθε πρώτα ότι,
ο ιμπεριαλισμός, ειναι το ανώτατο Στάδιο του Καπιταλισμού. Είναι αυτό που σου πίρε πατρίδα θρησκεια οικογένεια και αξιοπρεπεια, σου πήραν τη γη κάτω απ τα πόδια, και από τη κατάλαβα δεν επιπλεετε μόνο στο νερό, μέγα συν ελληνα μασάς και ότι σου πετάνε...

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:06 μ.μ.

7.26 Τα μπερδεψες. Για τον Καουτκι Μπρσταιν ηθελες να πεις και εγινες ματσο. το καταλαβαμε τη θελεις.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:09 μ.μ.

Δεν φοβάμαι τίποτε 8:32. Εγώ έχω απαντήσει με ένα συγκεκριμένο τρόπο στα ερωτήματα που σας βάζω κι έχω καταλήξει σε κάποιες επιλογές. Διαφωνείτε, πολύ ωραία, κανένα πρόβλημα, μπορεί και να κάνω λάθος. Πείτε μου όμως πως έχετε απαντήσει εσείς, όχι να μου το ρίχνετε στο τσάμικο και σε στρακαστρούκες του τύπου "τπ μνημόνιο προβλέπεται στην δανειακή σύμβαση". Μασάτε και αναμασάτε την ίδια καραμέλα: "Ο ιμπεριαλισμός είναι το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού". Ναι ωραία είναι, αλλά αυτός είναι ο ΤΙΤΛΟΣ του βιβλίου. Το υπόλοιπο το έχεις διαβάσει ή προσπαθείς να ερμηνεύσεις τον τίτλο όπως σε βολεύει;
Γιατί οι φωστήρες του κόμματός σου αυτό κάνουν.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:15 μ.μ.

10.09 Σε ολες τις καπιταλιστικες χωρες περνουν τα ιδια μετρα που ειναι απαραιτητα για τον ανταγωνισμο μετξυ τους.Και η ελλαδα ειναι ιμπεριαλιστικη χωρα συμφωνα με τα κριτηρια του ΛΕΝΙΝ. Η αστικη ταξη συμμετεχει συνειδητα στις διεθνεις συμμαχιες της στα πλαισια βεβαιως της ανισομετρης αναπτυξης στην ιμπεριαλιστικη πυραμιδα. Αν η εργατικη ταξη δεν παρει τα μεσα παραγωγης δεν υπαρχει λυση. ολα τα αλλα ειναι για να εχουμε καπιταλισμο για παντα

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:47 π.μ.

24 Δεκεμβρίου 2014 - 10:09 μ.μ.
Μη φοβάσαι τίποτε!! Εγώ παντός κανό Χριστούγεννα με κοτόπουλο από το κοινωνικο παντοπωλειο χωρίς μαρούλι,και ήμαστε πόλοι και ερχονται και άλλοι με πόλι όρεξη,
και σε διαβεβαιώνω, αν σε ακούσουν θα σε περάσουν για κοτόπουλο.
Καλά Χριστούγεννα κ. Πρωτοχρονιά.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:25 μ.μ.

Πάντως 10:47 "κάπος αίτση σαν κι εσαίνα" γράφουν οι χρυσαυγίτες.
Λογικό άρα να με βλέπεις σαν κοτόπουλο, αλλά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα ο τρόπος που βλέπεις τον κόσμο.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:41 μ.μ.

Μην μπερδεύεστε παιδιά με τον Μπογιόπουλο.Υπήρχε μια διαφωνία του με την ηγεσία του ΚΚΕ,κυρίως επειδή ο Μπογιόπουλος είχε αρχηγικές βλέψεις,και αυτό ήταν όλο.Ηταν και παραμένει ένας βαμένος και αμετανόητος σταλινικός.Η μεταπήδηση του στον Χατζηνικολάου του έδωσε την ευκαιρία να γράφει πράγματα που τα διαβάζουν χιλιάδες σε σύγκριση με τον Ριζοσπάστη που δεν τον διάβαζαν ούτε τα μέλη του ΚΚΕ.
Ο Χατζηνικολάου μόνο χαζός δεν είναι.Μάζεψε τον Μπογιόπουλο που ήξερε πόσο φανατικός αντιΣΥΡΙΖΑ είναι.Ετσι και ο Μπογιόπουλος δεν τον διέψευσε.Αρκετά απο τα κείμενια του Ενικός,έχουν άγρια και άδικη πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με την περιβόητη θεωρία του συσχετισμού δανειακής σύμβασης και μνημονίων που ο Μπογιόπουλος την έκανε ευαγγέλιο και την περιφέρει στην αντιΣΥΡΙΖΑ εκστρατεία του,αποτελεί μια μεγαλοπρεπή μπαρούφα που πολλοί οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές έχουν δώσει απαντήσεις και την έχουν αποδομήσει εντελώς.Παρόλα αυτά ο Μπογιόπουλος την επαναφέρει κάθε φορά στο προσκήνιο,μην διστάζοντας να συμφωνήσει με τους εκπροσώπους της Ν.Δ,όταν ομού χρειάζεται να επιτεθούν στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λύκος μόνο την τρίχα του αλλάζει.

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:52 π.μ.

10.47 και ειναι απολυτα σιγουρο οτι οσο εχουνε τα μεσα παρεαγωγης οι καπιταλιστες θα μας παρουνε και το κοτοπουλο Καλη πρωτοχρονια

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:33 π.μ.

Μη μπερδευεστε παιδια. Το ΠΑΣΟΚ δεν τελειωσε. Απλα μεταπηδησε στο νεο ΠΑΣΟΚ. Και το ονομα αυτου ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:02 π.μ.

Μην μπερδεύεστε παιδιά.Το ΚΚΕ δεν πέθανε.Απλά το κρατάει ζωντανό ακόμα ο ΠΑΝ.

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:19 π.μ.

9:41 Θα σου φέρω κάποιες αντιρρήσεις, γιατί ορισμένες εμμονές καλό είναι να ξεπερνιούνται. Και δεν είναι εμμονές μόνο του χώρου του Συνασπισμού, είναι ευρύτερες.

Το θέμα του Στάλιν και της σταλινικής περιόδου δεν είναι τόσο απλό όσο κάποιοι παρουσιάζουν. Χθες άκουσα μία -καλή σε γενικές γραμμές- εκπομπή του Χατζηστεφάνου ο οποίος παραλλήλιζε την δίκη/εκτέλεση του Τσαουσέσκου με τις δίκες της Μόσχας. Συγνώμη φίλε αλλά είσαι ανιστόρητος, πως να το κάνουμε. Δεν είσαι αριστερός, δεν είσαι δεξιός, είσαι ανιστόρητος κι αυτό δεν είναι καλό για δημοσιογράφο.
Τώρα μου/μας λες εσύ ότι ο Μπογιόπουλος είναι Σταλινικός κι αυτό φταίει. Αμ' όμως και η Ανασύνταξη απ' όσο θυμάμαι Σταλινικοί είναι ή η ΚΟΕ που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαοϊκοί. Λοιπόν; Πως και υποστηρίζουν αυτοί το ΣΥΡΙΖΑ; Όσο οι κουβέντες πάνε στο είσαι/δεν είσαι σταλινικός, κάποιοι θα κρύβονται μια χαρά για να κάνουν τις μαλακίες τους (να το πω έτσι) και να κρύβονται πίσω από σύμβολα και επίθετα είτε θετικά είτε αρνητικά.

Και κάτι για το τέλος: Εγώ δεν νομίζω ότι ο Μπογιόπουλος ήθελε να γίνει...αρχηγός. Νομίζω ότι καταλαβαίνει πως λειτουργεί το ΚΚΕ και ότι θα ήταν τεράστια ανατροπή να κάνουν αυτόν γραμματέα για πάρα πάρα πολλούς λόγους. Δεν τον θεωρώ λοιπόν βλάκα να έχει τέτοιες βλέψεις, για άλλους λόγους λογικά το κάνει. Όμως δεν καταλαβαίνει ή δεν ενδιαφέρεται για το τι σημαίνουν αυτά που κάνει και λέει, έχει βολευτεί σε μια πολιτική/επαγγελματική ισορροπία που βρήκε. Αν λοιπόν δεν καταλαβαίνει, τότε πρέπει να καταλάβει κι αν δεν ενδιαφέρεται τότε θα πρέπει κάπως να τελειώσει η ανοχή από τους άλλους. Ανοχή που δίνεται στην βάση ότι έχει δηλώσει την διαφωνία του με αυτή την κατάπτυστη πολιτική του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:49 μ.μ.

9.19 Καταπτυστοι ειναι ολοι αυτοι που ισχυριζονται οτι θα παμε να ψηφισουμε μια κυριακη και δευτερα πρωι ενω το κρατος θα ειναι το ιδιο και τα μεσα παραγωγης στους Αστους θα ερθει αλλος διαχειρηστης και θα γινει σοσιαλισμος. ολο αυτο πραγματικα ειναι για ροχαλες. Το ΚΚΕ εφαρμοζει ακριβως την Στρατηγικη του ΛΕΝΙΝ για την εποχη του καπιταλισμου στο ιμπεριαλιστικο σταδιο που σε μη επαναστατικες συνθηκες προβλεπει συγκεντρωση δυναμεων. Και αυτο θα συνεχισουμε να κανουμε οσο και να λυσαξουνε οι οπορτουνιστες του ΚΟΜΟ ΣΕΒ ΒΑΤΙΚΑΝΟ. και που εισαι καλοριζικος και ο καρατζαφερης της αριστερας με την ΡΗΜΑΔ οπως εσεις τον λεγατε ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:53 μ.μ.

9.02 αν ειχε πεθανει δεν θα σκουζατε. το ΚΚΕ ειναι εδω δεν εγινε σουπα με τον οπορτουνισμο και συνεχιζουμε αταλαντευτα στην πορεια που εχουμε τα τελευταια 24 χρονια. Οσο και να σκουζεις

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:09 μ.μ.

Προς ανώνυμος 25 Δεκεμβρίου 2014 - 7:25 μ.μ.
Διάλεξε η τρισμέγιστος κομμουνιστής.η Χρυσαυγίτης
Μήπως έχω ξυρισμένο κεφάλι, λόγω των εγκεφαλικών;... Μήπως Χαιρετώ ναζιστικά, δηλαδή με το χέρι ψηλά σαν μακακας για να απέχω από την μακακια Μήπως Περπατάω με βήμα παρέλασης, γιατί αν περπατήσω διαφορετικά θα μπερδευτώ και θα πέσο;.. Μήπως πυροβολώ ταμπέλες νομίζοντας πως ειναι κομμουνιστές με τετράγωνο κεφάλι;. Μήπως φιλέλληνα έμεινες εκτεθειμένος για υπερβολικά πολλές ώρες με Χρυσαυγίτες. και θαιλις να μιλάμε τη γλώσσα σου ευχάριστος !!!

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:00 μ.μ.

10.47 Μαλών δεν τα ξαναβλέπουμε το ληγμένα κοτόπουλα, τα μέσα παραγωγής θα τα επαναφέρει ο σύριζα. Το Τσιπραλέξ: προ τον πηλών !! στα κοινωνικά φαρμάκια και στα κοινωνικά ιατρεία, Κι όμως υπάρχει και είναι αντικαταθλιπτικό φάρμακο θα το χορηγούν δωρεάν για πάσαν νόσων, θα βλέπεις το μισθό στα 1800.ε θα βλέπεις χιλιάδες εργάτες να χύνονται στα εργοστάσια θα βλέπεις αγρότες στα χωράφια να πλημμυρίζουν οι κάμπη, θα βλέπεις τα μονοπώλια να φεύγουν, θα βλέπεις φορολόγηση στο κεφαλαίο, θα βλέπεις τον προπάππο σου στον Άγιο Πέτρο και θα τριβής τα μάτια σου......

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:42 π.μ.

9.19 Δεκτές οι αντιρρήσεις αλλά εμμονές δεν υπάρχουν.
Αναφορικά με την ''Ανασύνταξη''και την ΚΟΕ.Αυτά που λές για αυτές τις οργανώσεις ισχύουν αλλά δεν νομίζω πως αυτές καθορίζουν το πολιτικό-οργανωτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.Είναι ευνόητο πως όσοι υποστηρίζουν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ,δεν συμφωνούν κατ'ανάγκη με τις απόψεις που μπορούν να έχουν(και καλώς τις έχουν) κάποιες τάσεις στο εσωτερικό του.Αλλωστε οι διαφορετικές τάσεις,θέσεις και απόψεις στο εσωτερικό ενός κόμματος,είναι κατά την γνώμη μου σημάδι υγείας και δημοκρατίας.
Την εκπομπή στην οποία αναφέρεσαι δεν μπορώ να την κρίνω γιατί δεν την παρακολούθησα.Φυσικά και δεν τα αναγάγω όλα στον ''κακό σταλινισμό''.Σε σχέση με τον Μπογιόπουλο και την εν γένει στάση του,ήθελα να τονίσω πως αν γαλουγηθεί κάποιος με τις σταλινικές ψευδαισθήσεις,δύσκολα αποτοξινώνεται απο το παρελθόν.
Τέλος νομίζω πως ο Μπογιόπουλος πάντα είχε αρχηγικές βλέψεις,τις οποίες εκδήλωσε ανοιχτά κατά κάποιον τρόπο με την έκδοση του βιβλίου του απο τις εκδόσεις Λιβάνη,και όχι απο τις επίσημες εκδόσεις του ΚΚΕ.Θαρρώ πως η''αιρετική'' αυτή στάση του ήταν μια δοκιμή στις αντιδράσεις της ηγεσίας,στο κατά πόσο δηλαδή οι αρχηγικές βλέψεις του θα είχαν πιθανότητες επιτυχίας.
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την διαφωνία του στις ατομικές συμβάσεις εργασίας στον Ριζοσπάστη.Διαφωνία που του έδωσε την πρόφαση της αποχώρησης και την ένταξή του στον Χατζηνικολάου.

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:15 π.μ.

Προς 12:42
Αγαπητέ δεν έχει τόσο σημασία το ποιός "καθορίζει" για μένα. Έτσι κι αλλιώς το πολιτικό/οργανωτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι επαρκές για την εποχή (αν και είναι επαρκέστατο για την μέση συνείδηση του κόσμου, είναι άλλο αυτό), οπότε σίγουρα θα πρέπει, θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να το ψάξει κι αλλιώς κι εκεί πολλοί μπορούν να συμβάλλουν. Ειδικά το οργανωτικό πλαίσιο για εμένα είναι αστείο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο για την αποτελεσματικότητα, όσο και για θέματα δημοκρατίας. Εγώ όμως δεν στο είπα για να σου "ζητήσω το λόγο" γι αυτές τις οργανώσεις, το είπα για να σου δείξω ότι σήμερα το "δια ταύτα" δεν καθορίζεται ή δεν καθορίζεται κατά κύριο λόγο από ιστορικές/ιδεολογικές αναφορές, αλλά από την σημερινή πραγματικότητα. Κι εγώ μιλώ για το "διαταύτα" του Μπογιόπουλου, με τον οποίο κατά τα άλλα σε πολλά συμφωνώ.

Είναι μια εκπομπή για την Ρουμανία, υπάρχει στο δίκτυο και μπορείς να την ακούσεις. Συνολικά μου άρεσε, αυτό που είπα είναι ότι η συγκεκριμένη αναφορά για μένα είναι ανιστόρητη και ξεκινά από κόλλημα κι όχι από πραγματική "ιστορική αναλογία". Για το Μπογιόπουλο: Τέλος πάντων, για μένα όλα αυτά δεν δείχνουν κατ' ανάγκη αρχηγικές βλέψεις. Μπορεί να δείχνουν απλά διαφωνίες, κι επειδή η δουλειά του στο κόμμα είχε άμεση σχέση με την επαγγελματική του επιβίωση έγινε ένα μπλέξιμο. Δεν είναι κατ' ανάγκη αυτό που λες και για μένα δεν είναι αυτό που λες.

Υγ: Για τον 7:09: Το "τρισμέγιστος κομμουνιστής" ήταν ειρωνικό. Αν είναι ποτέ δυνατόν να πω τρισμέγιστο κομμουνιστή ένα άνθρωπο που δεν ξέρει τι του γίνεται. Πάντως με μία έννοια κάνετε την υπέρτατη θυσία για το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα την έκανε εύκολα άλλο κόμμα. Αν τελικά μείνετε εκτός βουλής με τις μαλακίες που κάνετε, ενισχύετε την πιθανότητα αυτοδυναμίας του απ' ότι έμαθα. Συνεχίστε λοιπόν ακάθεκτοι.

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:31 μ.μ.

12.42 Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ειναι Ιδεολογικος μηχανισμος του ΚΚΕ και υπαρχουνε μονο επαγγελματικα στελεχη και τιποτα αλλο.

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:45 μ.μ.

7.31 O ριζοσπάστης είναι μηχανισμός κομματικής αποχαύνωσης και υπάρχουν μόνο ατομικές συμβάσεις εργασίας και τίποτα άλλο.

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:27 μ.μ.

Προς 12:42 πλύση εγκέφαλου με αμμοβολή. Δεν μπορεί να έχεις πάθη τέτοια ζημιά;___Διάβασε τη έχεις γράψει παρακάτω.
(Μάλιστα, γρήγορος κι αποτελεσματικός: Θα καλλιεργούμε τα μαρούλια μας, θα κατασκευάζουμε αυτοκίνητα, θα βγάζουμε πετρέλαιο και μετά θα πουλάμε όλα αυτά αναπτύσσοντας περαιτέρω τον σοσιαλισμό.

Πολύ καλός ο φίλος μας, βρήκε την λύση. Θέματα υποδομών, τεχνογνωσίας, ιμπεριαλιστικής απομόνωσης/επιθετικότητας/ εξάρτησης κλπ. δεν μας ενδιαφέρουν. Άλλωστε, όπως απέδειξε και η Αλβανία του Χότζα, αυτά δεν είναι σημαντικά πράγματα. Μπράβο τρισμέγιστε κομμουνιστή.)__________________ Άκου ανθρωπάκο ___Και ιμπεριαλισμό έχεις___και απομόνωση έχεις και σε φτύνουν όλοι ___,και επιθετικότητα σε Θέματα υποδομών, τεχνογνωσίας έχεις.
και εξαρτημένος εισε.
Και όσο για την Αλβανία του Χότζα δεν έχει τόσο δημόσιο χρέος και της ανήκουν
τα λιμάνια της τα νησιά της και βγάζει και το πετρέλαιο το δικό της.
Τον ιμπεριαλιστον η απομόνωση η επιθετικότητας η εξάρτησης σε μάρανε τώρα
που στα πήραν όλα. Ρε μπας και είσαι χρυσαυγιτης ουγκ

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:35 π.μ.

12.42 εισαι οφα

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:17 μ.μ.

πολύ πέραση έχουν η κουκουέδες εμάς δεν μας θέλετε στο σύριζα......

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:46 μ.μ.

Επειδή τα παιδιά του ΚΚΕ δεν έχουν μάθει να το δουλεύουν αυτό το ρημάδι που είναι μέσα απ' το κρανίο, αν φυσικά υπάρχει κάτι, θα κάνω ανάληψη ευθύνης:

Εγώ είμαι υπεύθυνος για τα post:
23 Δεκεμβρίου 2014 - 11:16 π.μ.
24 Δεκεμβρίου 2014 - 9:34 π.μ.
24 Δεκεμβρίου 2014 - 3:47 μ.μ.
24 Δεκεμβρίου 2014 - 7:16 μ.μ
24 Δεκεμβρίου 2014 - 10:09 μ.μ.
25 Δεκεμβρίου 2014 - 7:25 μ.μ.
26 Δεκεμβρίου 2014 - 9:19 π.μ
27 Δεκεμβρίου 2014 - 8:15 π.μ.

Αυτά είναι δικά μου, τα άλλα είναι άλλων. Και τώρα κάντε ένα reset στο καβουρδιστήρι που έχετε για εγκέφαλο και ξαναπροσπαθείστε.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:51 μ.μ.

9.27 ''τον ιμπεριαλιστον''μόνο ουγκ χρυσαβγίτης θα το έγραφε.
Αντε πουλάκι μου να βγάλεις πετρέλαιο στην Αλβανία και μην ασχολείσαι με θέματα που έχεις μεσάνυχτα.Ολα τα είχαμε,οι φιλοΧοτζαίοι μας λείπανε.

Για την ιστορία είμαι ο υπεύθυνος του πόστ @27 Δεκ.12.42

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:50 μ.μ.

Παράτα πίσω τώρα γιατί αν συνεχίζεις να αναμασάς ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα σύμβασης και μνημόνια μεταξύ αυτόν που τα ψηφίσαν το 1992
θα καπσεις το ακατοικητο.

Μάλιστα, γρήγορος κι αποτελεσματικός: Θα καλλιεργούμε τα μαρούλια μας, θα κατασκευάζουμε αυτοκίνητα, θα βγάζουμε πετρέλαιο και μετά θα πουλάμε όλα αυτά αναπτύσσοντας περαιτέρω τον σοσιαλισμό.

Πολύ καλός ο φίλος μας, βρήκε την λύση. Θέματα υποδομών, τεχνογνωσίας, ιμπεριαλιστικής απομόνωσης/επιθετικότητας/ εξάρτησης κλπ. δεν μας ενδιαφέρουν. Άλλωστε, όπως απέδειξε και η Αλβανία του Χότζα, αυτά δεν είναι σημαντικά πράγματα. Μπράβο τρισμέγιστε κομμουνιστή..........................................
...........................Υ.Γ Κλισέ την τηλεόραση .............

.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:41 μ.μ.

Ρε 5:50 πραγματικά τώρα: Εσύ είσαι ΚΚΕ; Γιατί τέτοια ζώα μόνο η χρυσή αυγή είχε μέχρι χθες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger