Home » » Σχόλιο για την επιστολή ΣΕΒ στις κυβερνήσεις της ΕΕ

Σχόλιο για την επιστολή ΣΕΒ στις κυβερνήσεις της ΕΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 | 1:57 μ.μ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή

ΜΑΡΣ-Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση

Πολιτική συνεργασία δυνάμεων και αγωνιστών-τριών

Αν κάτι προσθέτει στο δημόσιο διάλογο η επιστολή του ΣΕΒ στους Ευρωπαίους ηγέτες είναι ότι​ oι «κυρίαρχοι του παιχνιδιού» στη χώρα διεκδικούν για λογαριασμό τους τη διευθέτηση του χρέους, αποδεχόμενοι στην ουσία ότι δεν είναι βιώσιμο. Οι βιομήχανοι αφού στήριξαν τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διεκδικούν ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις, υιοθετώντας το αίτημα της πολιτικής διευθέτησης του χρέους στο όνομα της διατήρησης της σταθερότητας του ευρώ και της Ε.Ε.

Οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, μέσω των κυβερνήσεών τους, αλλά και παρασκηνιακά σε διμερείς συνεννοήσεις με την τρόκα, υπαγόρευσαν μνημονιακούς νόμους και ρυθμίσεις που λεηλάτησαν οικονομικά τους εργαζόμενους, εξαφάνισαν κάθε έννοια εργατικού δικαίου.
Οι «μεταρυθμίσεις» που ζητούν μέσα από την επιστολή τους, σημαίν​ουν μείωση μισθών, επέκταση της ελαστικής, απλήρωτης και ανασφάλιστης δουλειάς, κατάργηση εργατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, περισσότερα χρόνια δουλειά με μικρότερες συντάξεις, ολοκληρωτική κατεδάφιση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ο ΣΕΒ, ζητά από τους Ευρωπαίους μέσω της επιστολής του την επανεξέταση του χρέους για να εισπράξει τη μερίδα του από τη λεία του λεηλατημένου σώματος των εργαζόμενων. ​
Είμαστε στην άλλη όχθη από αυτήν που βρίσκεται ο ΣΕΒ και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί.
Διεκδικούμε τη διαγραφή του χρέους, παράλληλα με την έξοδο από ευρώ-ΕΕ για να μπορέσει να ανασάνει ο εργαζόμενος λαός.

Γιατί ακόμη και αν ελαφρυνθεί το χρέος, στο πλαίσιο της Ε.Ε και του ευρώ θα γίνει με όρους και προϋποθέσεις που θα ευνοεί τους ίδιους που ευνοήθηκαν και με τα μνημόνια: τις τράπεζες και μερίδες του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου.

Γι' αυτό θεωρούμε ότι είναι αφελής αυταπάτη η λογική που εξαρτά την υπόθεση του χρέους από τη διαπραγμάτευση όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Μοιραία οδηγεί στην υποταγή και στην ευθυγράμμιση με την κυρίαρχη πολιτική της λιτότητας και των  μνημονίων.

Δεν υπάρχει ελπίδα για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού στο πλαίσιο του κοινωνικού νεκροταφείου της Ε.Ε και το ευρώ αλλά σε σύγκρουση και έξω από αυτό.

​Η υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και των κοινωνικών δικαιωμάτων δεν  είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, επιβάλλεται πολιτικά!
Με την εκλογική ενίσχυση στις δυνάμεις της αριστερής λαϊκής αντεπίθεσης  σήμερα, αλλά κυρίως με τον ενωμένο και ανυποχώρητο αγώνα του λαού από την επομένη των εκλογών.

 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
 ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α-Μ.ΑΡ.Σ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger