Home » , » Ο Λένιν ανάδοχος;

Ο Λένιν ανάδοχος;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 | 12:14 π.μ.

Γράφει ο mistos175.

Τι κοινό έχει η πολιτική και τα βαφτίσια; Πολλά! Πρώτα - πρώτα το γδύσιμο. Βουτάνε το φορολογούμενο στο νερό χωρίς καν βρακί. Αυτός κλαίει κι άλλοι το γιορτάζουν. Υπάρχει φυσικά και το λάδι, αλλά αυτό είναι για τους κηφήνες της βουλής.

Σε λίγες μέρες θα έχουμε βαφτίσια. Όχι εμείς δεν είμεθα παπάδες να βαπτίζουμε το κρέας ψάρι, θα βαπτίσουμε μνημόνιο. Πως θα το πούμε; "Συμφωνία" ίσως. Καμιά σχέση με αυτές του Μπετόβεν, αν και πάλι Γερμανός θα τη γράψει. Μπορεί να το πούμε "Μνημόνιο λάιτ" μόνο 70% μέτρα. Ή κάποιο άλλο όνομα. Θα το αποφασίσουν οι γονείς. Η Άγγελλα και ο Αλέξης. Η Άγγελλα πριν τα βρει με τον Αλέξη τα είχε με τον Αντώνη, οι κακές γλώσσες λένε, πως ακόμα δεν τον ξέχασε. Κάποιοι άλλοι λένε πως το παιδί είναι ίδιο ο Σόιμπλε. Κακίες, αγάπη μου, κακίες. Το παιδί αυτό θα είναι του Αλέξη, ότι βγει σα μεγαλώσει.

Αχ τι όνομα θα του δώσουν; Έχω αγωνία. Θα το έλεγαν "Φραγκενστάιν" αλλά πρόλαβε και πήρε το copyright άλλος. Μόνο Μνημόνιο μην το πουν, θα μπερδευτούν, η Άγγελλα έχει ήδη δυο με αυτό το όνομα. Θα αποφασίσει ο νονός. Ποιός θα είναι; Ο Λένιν! Ναι ο Λένιν θα είναι ο ανάδοχος, γιατί απορείς; Το είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής της Αυγής. Τώρα ποιάς Αυγής που έχει μεσάνυχτα από Ιστορία, τέλος πάντων. Ο Λένιν ήταν "ο μαιτρ των συμβιβασμών"! Πάλι καλά γι αυτόν που δε ζει ο σύντροφος, να τον βουτήξει και να του πει "Βρε κερατά, πότε συμβιβάστηκα; Ειρήνη υποσχέθηκα στους Ρώσους, Ειρήνη έκανα κι αποστράτευσα τους χωρικούς που σκοτώνονταν για να πλουτίσει η ολιγαρχία".
Αλλά αυτή η κυβέρνηση κάνει θαύματα. Ανασταίνει νεκρούς κι αλλάζει άμα λάχει και την Ιστορία προκειμένου να γίνει η βάπτιση. Θα αμολήσουν και περιστέρι; Μάλλον θα πετάξουν χαρταετό αυτή τη φορά. "Αριστερά" αγάπη μου, άλλο πράμα.

Να πιω κάτι να συνέλθω. Όχι Coca Cola σύντροφοι με πειράζει. Δεν πίνω πολυεθνική, έχει πολλά έψιλον. Αυτή έχει τρία. Με το συμπάθιο. Το ξέρω σύντροφοι τι είπαν οι εργαζόμενοι, για το πόσο βοήθησε το κόμμα τον αγώνα τους. Ξέρω επίσης, ότι η διαφήμιση ήταν από το 2012 και όχι τωρινή, αλλά η Coca Cola πάει με όλα τα υπόλοιπα εκτός από τον Κομμουνισμό. Ανεξαρτήτως εποχής.

Τες πα. Υπάρχουν και χειρότερα. Να είσαι ΠΑΣΟΚ. Άκουσα διασπόνται πάλι. Αυτό σε λίγο θα είναι διάσπαση του ατόμου, με τα γνωστά αποτελέσματα. Γι αυτό φεύγουν. Έτσι κι εκραγεί ο Βενιζέλος πάει, δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Αλλά ακόμα κι αυτοί παρηγορούνται.

Γιατί βλέπουν τι γίνεται στη ΝΔ. Μαγειρεύουν αρχηγό στιφάδο. Με τα κρεμμυδάκια θέλει η Ντόρα τον Αντώνη. Ο Βορίδης δε, κρατάει το τσεκούρι κι είναι έτοιμος να τον κάνει μπριζολάκια. Του κάνει το φίλο. Που αν θέλεις να ρίξεις κατάρα σε κάποιον, πες του "να σε στηρίξει ο Βορίδης". Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο. Μόνο ο ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουμε κανονικά, γιατί το έβαλαν οι κακοί δεξιοί κι ήταν άδικο μέτρο, αλλά τώρα που ήρθαν οι καλοί "αριστεροί" θα τον καταργήσουν, όμως εμείς φέτος θα πληρώσουμε τις δόσεις κανονικά, γιατί είμαστε περήφανοι, ενώ όταν τον πληρώναμε πριν ήμασταν...

Τι ήμασταν; Μπερδεύτηκα. Το βρήκα! Είμαστε οικονομικά ασθενέστεροι, όπως έλεγε κι ο Χάρρυ Κλυνν στον Τραμπάκουλα. Επομένως δεν μπορείς να πάρεις από αυτόν που δεν έχει. Κι έτσι δεν ανησυχώ κιόλας αφού δεν έμεινε τίποτα να πάρουν. Άντε βρε, καλά βαφτίσια κι εμείς θα χαλαρώσουμε και θα το απολαύσουμε. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:38 μ.μ.

Αν δεν δεχεται τις διαφημισεις ο Ριζοσπαστης οικονομικα θα ζοριζοτανε πολυ περισσοτερο. Ολες οι εφημεριδες οι κσθημερινες ειδικα εχουν διαγημισεις. Το ποιες εχουν η καθε μια μικρη σημασια εχει. Εκτος και αν ξερεις εσυ καποιον καλο καπιταλιστη.
Το ζητημα ειναι να μην καθοριζεται η πολιτικη του ΚΚΕ ή η κριτικη του Ριζοσπαστη απο αυτο. Οταν ο Ριζοσπαστης εχει 280 αναφορες στον αγωνα των εργαζομενων της Coca Cola τη στιγμη που ο αγωνας εχει θαφτει οχι μονο απο τα αστικα ΜΜΕ αλλα και απο δηθεν αριστερα - εναλλακτικα , αυτο απο μονο του δινει απαντησεις.
Με αυτη τη λογικη ο κομμουνιστης δεν πρεπει να εργαζεται αφου δινει ετσι την υπεραξια στον καπιταλιστη, να μην αγοραζει αφου μερος της αξιας παει ως κερδος στον καπιταλιστη, να παει να ζησει σε σπηλιες γενικως και τα Κομμουνιστικα Κομματα με αυτη τη λογικη δε θα επρεπε να συμμετεχουν στα αστικα κοινοβουλια, στα αντιδραστικα συνδικατα, δεν θα επρεπε να τυπωνουν καν εντυπα εφοσον το χαρτι ή το μελανι απο καποιον καπιταλιστη θα το προμηθευτουν και παει λεγοντας.

Φυσικα αυτη η αντιληψη υπαρχει αλλα δεν υπηρξε ποτε ως κομμουνιστικη.
Υπηρχε σε αναρχικους κυκλους με ολες τις τραγελαφικες αντιφασεις που μπορει να εχει και ηταν και αντιληψη ιδιαιτερως δημοφηλης στους μικροαστους και καλλιεργειται εντεχνως απο την εποχη του Λενιν κιολας απο την αστικη προπαγανδα ωστε μεσω του χτυπηματος του ηθικου κυρους των ΚΚ να τα πιεσουν οικονομικα και κατ'επεκταση πολιτικα. Σε τελικη αναλυση η προβοκατσια με την Coca Cola στχο ειχε πιο πολυ τον σγωνα των εργαζομενων παρα το ιδιο το ΚΚΕ. Ειναι τυχαιοι οσοι δημιουργησαν την προβοκατσια και ποιοι προθυμα την αναπαρηγαγαν? Σπ.Καρατζαφερης, Ρ.Μακρη,Αυγη και μια σειρα sai και blogs προσκειμενα σε ΧΑ ή ΣΥΡΙΖΑ? Το καθενα για τους δικους του λογους βεβαια που δεν ειναι ιδιοι αλλα ταυτιζονται στο αντικομμουνισμο ως τελικο αποτελεσμα.

Παντως οσοι εχουν θεμα με τις διαφημισεις στον Ριζοσπαστη ας δουν και τη δικη τους συνυσφορα στην κυκλοφορια της εφημεριδας ή στην οικονομικη ενισχυση του ΚΚΕ.
Παντως δεν εχει λογικη να ενοχλει καποιον το γεγονος οτι το ΚΚΕ χρησιμοποιει χαραμαδες που αφηνει το συστημα για την διευκολυνση της δρασης του(τυπωση εφημεριδας,εκδοτικο, κρατικη επιχορηγηση, νομιμη δραση, συμμετοχη στη βουλη κλπ).
Απλα υπαρχουν καποια συμπτωματα της μεταπολιτευσης που επηρεαζουν εναν κοσμο, γιατι οσο το ΚΚΕ ηταν παρανομο και το να δηλωνεις κομμουνιστης στοιχιζε ακομα και τη ζωη σου δεν υπηρχαν ολοι αυτοι οι επαναστατες της φακης να τη βγαινουν απο αριστερα στο ΚΚΕ. Εξαφανισμενοι ηταν ολοι. Με τη μεταπολιτευση το να το παιζεις αριστερα του ΚΚΕ οχι μονο δεν σου στοιχιζε τη ζωη αλλα σε αποκαταστουσε και επαγγελματικα. Ετσι γεμισαμε Πανουσηδες...

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:16 μ.μ.

Σε ποιους συμβιβασμους αναφερονται στην ΑΥΓΗ. Καλο θα ηταν να μαθουμε για να κρινουμε αν ηταν μαιτρ η απλος βοηθος/

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:09 π.μ.

ρε κουμουνιστες δεν ξερετε οτι εδω ειναι καπιταλισμος ? δεν ξερετε οτι στον καπιταλισμο για να υπαρχουν κουμουνιστικα κοματα, πρεπει να συμμετεχουν σε καθε αυθορμητη εκδηλωση του λαου? ε? και αν δεν μπορειτε αυτο, δεν πρεπει να εχετε λιανα , ουτε αυτο μπορειτε? τοτε δεν πρεπει να χρησιμοποιητε τις λεξεις πλουτοκρατης ,κεφαλαιοκρατης και ολες τις αλλες σε ...... αρης, ουτε αυτο? τοτε πρεπει να ξερετε οτι ενα καθαροαιμο κκε λειτουργει χωρις καθολου ευρω στο ταμειο του? ουτε αυτο?εεεεεεε ελα τυχεροι ειστε, διαφημισατε την κοκα κολα και εχουμε σοβαρα πολιτικα επειχηρηματα για να σας την παισουμε λιγο αγρια και να σας βαλουμε στο ντουλαπι, της ιστοριας ντε?

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:24 π.μ.

Ανώνυμε 14 Φεβρουαρίου 2015 - 7:38 μ.μ. πόσο καλά τα λες!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger